Πώς να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το Apple Watch σας

Κάθε φορά που αγγίζετε το Apple Watch σας, μπορεί να το μολύνετε με βακτήρια και άλλα επιβλαβή μικρόβια. Αξίζει να αφιερώνετε χρόνο για να καθαρίζετε τακτικά το Apple Watch σας για να προστατεύεστε από το να αρρωστήσετε. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε με ασφάλεια.

Πράγματα που θα χρειαστείτε

Ο καθαρισμός του Apple Watch σας δεν μοιάζει με τον καθαρισμό του iPhone σας ή την απολύμανση άλλων gadget “υψηλής αφής”. Ως απάντηση στο νέο ξέσπασμα του κορωνοϊού στις αρχές του 2020, η Apple ενημέρωσε το οδηγίες καθαρισμού να ενθαρρύνει τη χρήση ισοπροπυλικής αλκοόλης για να σκοτώσει βακτήρια, ιούς και άλλα επιβλαβή μικρόβια.

Για να καθαρίσετε σωστά το Apple Watch σας θα χρειαστείτε:

Ένα μαλακό, υγρό πανί που δεν αφήνει χνούδι
Ισοπροπυλική αλκοόλη με τουλάχιστον 70% περιεκτικότητα σε αλκοόλ και καθαρό πανί ή παρόμοια μαντηλάκια απολύμανσης
Μπουμπούκια βαμβακιού (Q-Tips)
Νεροχύτης με πρόσβαση σε ζεστό τρεχούμενο νερό
Μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες (προαιρετικά)
Μια ξύλινη οδοντογλυφίδα (προαιρετικά)

Ανάλογα με το πόσο βρώμικο είναι το ρολόι σας, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα ή μια μαλακή οδοντόβουρτσα για να ξεκολλήσετε τη βρωμιά και τη βρωμιά.

  Πότε θα αξίζει τον κόπο η αγορά μιας τηλεόρασης 8K;

Αφαιρέστε τη ζώνη και καθαρίστε την ξεχωριστά

Μπορείτε να αφαιρέσετε τη ζώνη Apple Watch για εύκολο καθάρισμα. Πρώτα, βγάλτε το ρολόι σας και γυρίστε το έτσι ώστε η πλάτη να είναι στραμμένη προς το μέρος σας. Στο επάνω και στο κάτω μέρος του πίσω αισθητήρα υπάρχουν δύο πιεστικά κουμπιά.

Πατήστε ένα από τα κουμπιά προς τα κάτω και σύρετε την αντίστοιχη υποδοχή ζώνης ρολογιού αριστερά ή δεξιά. Ίσως χρειαστεί να βάλετε λίγη δύναμη σε αυτό αν δεν έχετε αφαιρέσει το συγκρότημα εδώ και καιρό. Συνεχίστε να πιέζετε μέχρι να ελευθερωθεί η ταινία από την κύρια μονάδα και, στη συνέχεια, επαναλάβετε για το άλλο άκρο της ταινίας.

Τώρα θα πρέπει να έχετε τη ζώνη και τη μονάδα Apple Watch σε δύο ή τρία ξεχωριστά μέρη. Το πώς καθαρίζετε το συγκρότημα σας εξαρτάται τελικά από το συγκρότημα που χρησιμοποιείτε. Οι δερμάτινες ταινίες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες και η Apple δηλώνει ότι δεν είναι αδιάβροχα.

Πώς να καθαρίσετε τις ζώνες ρολογιών από ύφασμα, πυρίτιο και μέταλλο

Οι υφασμάτινες, σιλικόνης και μεταλλικές ταινίες ρολογιών μπορούν να βυθιστούν στο νερό για καθαρισμό. Για καλύτερα αποτελέσματα, κρατήστε τα κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό, φροντίζοντας να καθαρίσετε ολόκληρη την ταινία. Θα πρέπει να μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή χνούδια με τα δάχτυλά σας.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Raspbian στο Raspberry Pi

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη οδοντογλυφίδα ή μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες για να αφαιρέσετε τυχόν επίμονη βρωμιά ή στεγνή βρωμιά από μεταλλικές ταινίες. Προσέξτε όταν βουρτσίζετε νάιλον αθλητικές θηλιές, καθώς μπορεί να ξεφτίσετε το υλικό με αυτόν τον τρόπο.

Προσοχή: Η Apple προειδοποιεί να μην χρησιμοποιείτε αλκοόλ για τον καθαρισμό των υφασμάτων, αλλά μόνο το νερό δεν αρκεί για την απολύμανσή τους. Επειδή νάιλον λωρίδες όπως ο αθλητικός βρόχος πρέπει να είναι μόνο διαλυτό σε ισχυρά οξέα, η απολύμανση της νάιλον ταινίας σας με οινόπνευμα είναι πιθανότατα ασφαλής, παρά τα όσα λέει η Apple. Αυτός είναι ένας κίνδυνος που θα πρέπει να σταθμίσετε και να αποφασίσετε μόνοι σας. Εάν ανησυχείτε, κάντε πρώτα μια δοκιμή σε μια μικρή περιοχή.

Αφήστε τη ζώνη του ρολογιού σας να στεγνώσει εντελώς και, στη συνέχεια, απολυμάνετε τη χρησιμοποιώντας ισοπροπυλική αλκοόλη. Εάν διαθέτετε μπουκάλι ψεκασμού με αντλία, μπορείτε να ρίξετε οινόπνευμα απευθείας στη ζώνη του ρολογιού. Διαφορετικά, μπορείτε να εφαρμόσετε ισοπροπυλική αλκοόλη σε ένα καθαρό πανί (ή να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικά μαντηλάκια με βάση το οινόπνευμα) και μετά να σκουπίσετε καλά την ταινία.

Η ισοπροπυλική αλκοόλη θα εξατμιστεί γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να την ξεπλύνετε όταν τελειώσετε. Το αλκοόλ θα σκοτώσει τα βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν τη μυρωδιά της ζώνης του ρολογιού σας και άλλα μικρόβια που θα μπορούσαν να σας αρρωστήσουν. Πάντα να καθαρίζετε τη ζώνη σας με νερό πριν την απολύμανση για να αφαιρέσετε τη βρωμιά που αγαπούν τα μικρόβια.

  Θυμάστε τα BBS; Δείτε πώς μπορείτε να επισκεφτείτε ένα σήμερα

Πώς να καθαρίσετε δερμάτινες ταινίες

Τα δερμάτινα λουράκια είναι πολύ πιο ιδιοσυγκρασιακά και δεν πρέπει να εμποτίζονται εντελώς σε νερό για καθαρισμό. Η Apple συνιστά να καθαρίζετε το δερμάτινο λουράκι σας με ένα καθαρό υγρό πανί και μετά να το αφήνετε να στεγνώσει τελείως.

Φυσικά, το νερό από μόνο του δεν θα απολυμάνει το συγκρότημα. Για αυτό, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε αξιόπιστη ισοπροπυλική αλκοόλη, η οποία μπορεί να καταστρέψει το φινίρισμα στη ζώνη του ρολογιού σας. Περιορισμένα στοιχεία στο διαδίκτυο υποδηλώνουν ότι η ισοπροπυλική αλκοόλη μπορεί στεγνώστε το δέρμα, ενώ άλλοι λένε ότι η ισοπροπυλική αλκοόλη είναι ιδανικό για την αφαίρεση λεκέδων σχετικά με ασφάλεια.

Και πάλι, τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να μην απολυμάνετε το δερμάτινο λουράκι ρολογιού σας, θα μπορούσατε πάντα αγοράστε μια πιο ανθεκτική ταινία από πυρίτιο, ύφασμα ή μέταλλο για να το αντικαταστήσετε.

Καθαρισμός της μονάδας Apple Watch

Με την αφαίρεση του ιμάντα, ο καθαρισμός του Apple Watch θα πρέπει να είναι εύκολος. Πάρτε ένα καθαρό πανί και βρέξτε το με νερό και, στη συνέχεια, σκουπίστε τη μονάδα ρολογιού παντού. Φροντίστε να αφαιρέσετε όλη τη βρωμιά και τη κολλημένη βρωμιά, ιδιαίτερα στο πίσω μέρος της μονάδας.

Δώστε μεγάλη προσοχή στο χείλος όπου ο αισθητήρας καρδιακών παλμών συναντά τα υπόλοιπα