Αποθηκεύστε και συγχρονίστε τους σελιδοδείκτες, αποκτήστε πρόσβαση σε αυτούς από επιτραπέζιο ή κινητό

Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν κόσμο χωρίς σελιδοδείκτες. Εκτός από την ενσωματωμένη επιλογή σελιδοδεικτών στο πρόγραμμα περιήγησής σας, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών, όπως Delicious, Pocket και Keeeb, που σας επιτρέπουν να προσθέτετε σελιδοδείκτες σε εικόνες, βίντεο και άλλα καταπληκτικά πράγματα που βρίσκετε στο διαδίκτυο. Και μόλις αρχίσετε να πιστεύετε ότι δεν έχετε επιλογές, μια νέα εναλλακτική μπαίνει στο μπλοκ. Το Raindrop.io είναι ένα τέτοιο καταπληκτικό διαδικτυακό εργαλείο για Chrome, Firefox, Safari, Opera και iOS που θέλει να κάνει τη δημιουργία σελιδοδεικτών εύκολη και διασκεδαστική. Με ένα απλό κλικ, μπορείτε να αποθηκεύσετε διάφορα στοιχεία για μελλοντική ανάγνωση και να τα συγχρονίσετε στον ιστό και στο κινητό. Μπορείτε να αποθηκεύσετε σελίδες, άρθρα, βίντεο ή φωτογραφίες σε μια στιγμή, να οργανώσετε τα περιεχόμενα της συλλογής και να τα μοιραστείτε με φίλους μέσω email ή δικτύων κοινωνικών μέσων.

  PS5 και Xbox Series X: Τι είναι τα Teraflops;

Στον πυρήνα του, το Raindrop.io είναι μια διαισθητική διαδικτυακή εφαρμογή web που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε τους σελιδοδείκτες σας στο cloud, επιτρέποντάς σας να έχετε πρόσβαση σε αυτούς από οποιονδήποτε υπολογιστή ή συσκευή με σύνδεση στο διαδίκτυο. Εάν είστε χρήστης iOS, ευτυχώς υπάρχει μια εγγενής εφαρμογή και για αυτό.

Το να ξεκινήσετε με αυτό είναι απλό. επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Raindrop και μεταβείτε στη σελίδα εγγραφής. Μπορείτε να εγγραφείτε για έναν δωρεάν λογαριασμό χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια Facebook, Google ή Twitter ή να επιλέξετε νέο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

Μετά την εγγραφή ενός λογαριασμού, μπορείτε να κάνετε λήψη μιας επέκτασης για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού της επιλογής σας ή την εφαρμογή iOS για το iDevice σας και να ξεκινήσετε αμέσως τη δημιουργία σελιδοδεικτών. Η επέκταση Chrome που έδωσα κατά τη διάρκεια της δοκιμής λειτούργησε άψογα. Και είναι επίσης αρκετά φιλικό προς το χρήστη. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε.

  Πώς να δημιουργήσετε εικόνες ανατροπής για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σελίδες προϊόντων

Όταν πέφτετε πάνω σε ένα ενδιαφέρον κομμάτι περιεχομένου που αξίζει να αποθηκεύσετε, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί του Raindrop στη γραμμή διευθύνσεων. Μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες στον σελιδοδείκτη σας, καθώς και να δημιουργήσετε διαφορετικές συλλογές για να ομαδοποιήσετε παρόμοια αντικείμενα.

Το Raindrop σάς επιτρέπει ακόμη και να επιλέξετε τον τύπο περιεχομένου που πρόκειται να προσθέσετε σελιδοδείκτη, για παράδειγμα, έναν σύνδεσμο ιστοσελίδας, ένα άρθρο ιστολογίου, φωτογραφία ή άλλο περιεχόμενο. Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να κάνετε κλικ στην Προσθήκη για να το συγχρονίσετε με τον λογαριασμό σας στο cloud.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλους τους συγχρονισμένους σελιδοδείκτες σας μέσω του πίνακα ελέγχου που βασίζεται στον ιστό, ο οποίος φαίνεται καθαρός και φιλικός προς το χρήστη. Από προεπιλογή, όλες οι σελίδες που αποθηκεύσατε ως σελιδοδείκτες είναι ιδιωτικές, αλλά μπορείτε να τις κάνετε δημόσιες για να επιτρέψετε σε άλλους να έχουν πρόσβαση σε αυτές. Εάν ο σελιδοδείκτης είναι ένα άρθρο, το Raindrop θα αφαιρέσει τυχόν παρεμβατικά στοιχεία όπως σενάρια, διαφημίσεις και κουμπιά κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ. για να βελτιώσει την αναγνωσιμότητα.

  Πώς να βρείτε και να εγκαταστήσετε συντομεύσεις τρίτων σε iPhone και iPad

Ένα άλλο ενδιαφέρον κομμάτι είναι η σελίδα Συνδρομές όπου οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν σε συλλογές που έχουν δημιουργηθεί από άλλους. Αυτό είναι πολύ βολικό εάν θέλετε να διατηρήσετε μια καρτέλα σε σελιδοδείκτες που σχετίζονται με το ίδιο θέμα ή θέμα, για παράδειγμα, ανάπτυξη ιστού, έμπνευση, σχεδιασμός ιστού κ.λπ.

Συνολικά, το Raindrop είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε διαδικτυακό περιεχόμενο και να το κάνετε προσβάσιμο μέσω υπολογιστή και κινητού.

Επισκεφτείτε το Raindrop.io

Κατεβάστε το Raindrop από το App Store