Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης των Windows

Ο κωδικός πρόσβασης του λογαριασμού σας στα Windows μπορεί να είναι ένας κωδικός πρόσβασης τοπικού λογαριασμού χρήστη ή ο ίδιος κωδικός πρόσβασης με τον λογαριασμό σας Microsoft. Όποιο κι αν χρησιμοποιείτε, μπορείτε να το αλλάξετε από την εφαρμογή Ρυθμίσεις και να συνδεθείτε με διαφορετικό κωδικό πρόσβασης.

Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω του ιστότοπου της Microsoft (εάν πρόκειται για λογαριασμό Microsoft) ή να αλλάξετε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης από την οθόνη σύνδεσης.

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας από την εφαρμογή Ρυθμίσεις

Μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας από την εφαρμογή Ρυθμίσεις, είτε πρόκειται για έναν τοπικό κωδικό πρόσβασης είτε για έναν κωδικό πρόσβασης λογαριασμού Microsoft. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και επιλέξτε το εικονίδιο «γρανάζι» που εμφανίζεται στην αριστερή άκρη του μενού Έναρξη. Αυτό ανοίγει την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

  5 δημιουργικές χρήσεις για έξυπνες πρίζες

Εναλλακτικά, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στη γραμμή εργασιών, εάν είχατε καρφιτσώσει προηγουμένως την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Όταν ανοίξει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, επιλέξτε το πλακίδιο “Λογαριασμοί”.

Η εφαρμογή ανοίγει από προεπιλογή στο “Οι πληροφορίες σας”. Κάντε κλικ στις «Επιλογές εισόδου» στα αριστερά και στη συνέχεια στην καταχώριση «Κωδικός πρόσβασης» που αναφέρεται στην ενότητα «Επιλογές εισόδου» στα δεξιά. Η καταχώρηση κωδικού πρόσβασης επεκτείνεται για να συμπεριλάβει ένα κουμπί “Αλλαγή” στο οποίο κάνετε κλικ για να συνεχίσετε.

Ακολουθήστε τα βήματα για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, όπως να κοιτάξετε μια κάμερα αναγνώρισης προσώπου, να σύρετε το δάχτυλό σας ή να πληκτρολογήσετε έναν κωδικό PIN ή κωδικό πρόσβασης. Μόλις επαληθευτείτε, εισαγάγετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης ακολουθούμενο από έναν νέο κωδικό πρόσβασης.

  Διορθώστε το σφάλμα Steam Needs to Be Online για ενημέρωση [Windows]

Κάντε κλικ στο κουμπί “Επόμενο” για να ολοκληρώσετε.

Αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού Microsoft Online

Τα παράθυρα Επιλογές εισόδου (Ρυθμίσεις > Λογαριασμοί > Επιλογές εισόδου) στην εφαρμογή Ρυθμίσεις παρέχουν έναν σύνδεσμο “Αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού σας Microsoft”. Ουσιαστικά σε στέλνει στο Bing, το οποίο παρέχει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αλλαγής του κωδικού πρόσβασής σας στο διαδίκτυο.

Αρχικά, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft στο ιστοσελίδα της εταιρείας χρησιμοποιώντας τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης. Μόλις φορτωθεί ο ιστότοπος, κάντε κλικ στην επιλογή “Ασφάλεια” που εμφανίζεται στην κορυφή. Θα δείτε μια επιλογή “Αλλαγή κωδικού πρόσβασης” στην επόμενη σελίδα και έναν σύνδεσμο “Αλλαγή”.

  Πώς να προσθέσετε αξιόπιστους ιστότοπους σε ένα πρόγραμμα περιήγησης

Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να εισαγάγετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας ακολουθούμενο από τον νέο κωδικό πρόσβασης (δύο φορές). Για να ολοκληρώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση”.

Αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασής σας από την οθόνη εισόδου

Αυτή η μέθοδος ξεκινά μόνο αφού αποτύχατε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης. Μόλις πατήσετε το πλήκτρο Enter και υποβάλετε λάθος κωδικό πρόσβασης, εμφανίζεται ένας σύνδεσμος “Επαναφορά κωδικού πρόσβασης” κάτω από το πεδίο εισαγωγής κωδικού πρόσβασης. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο.

Τα Windows θα σας ζητήσουν να επιβεβαιώσετε την ταυτότητά σας. Εάν χρησιμοποιείτε λογαριασμό Microsoft, ίσως χρειαστεί να δώσετε έναν κωδικό που αποστέλλεται σε έναν αριθμό τηλεφώνου που σχετίζεται με το λογαριασμό σας. Εάν έχετε ρυθμίσει ερωτήσεις ασφαλείας για έναν τοπικό λογαριασμό, θα πρέπει να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις.

Αφού δώσετε τις πληροφορίες, κάντε κλικ στο κουμπί βέλους για να δημιουργήσετε και, στη συνέχεια, επιβεβαιώστε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης.