Το Socioclip είναι ένα εργαλείο σελιδοδεικτών για αναρτήσεις στο Facebook και στο Quora [Chrome]

Δεν λείπουν ποτέ νέα πράγματα για να δείτε και να διαβάσετε σε υπηρεσίες όπως το Facebook. Είναι ένα one stop shop για να παρακολουθείτε τις τελευταίες τάσεις, να βρίσκετε ενδιαφέροντα πράγματα για να διαβάσετε στο διαδίκτυο καθώς και να παρακολουθείτε τους φίλους σας. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι, το Facebook δεν προσφέρει τρόπο για να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε αναρτήσεις και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι’ αυτό (εκτός από το να πατήσετε το κουμπί “Μου αρέσει” με την υπογραφή). Μην στεναχωριέσαι! Υπάρχει μια εξαιρετική επέκταση Chrome για αυτήν που ονομάζεται Socioclip. Αυτή η εξαιρετική δωρεάν ηλεκτρονική υπηρεσία σελιδοδεικτών για το Chrome, στριμωγμένη σε μια αξιοπρεπή διεπαφή, σας επιτρέπει να προσθέτετε σελιδοδείκτες σε αναρτήσεις από το Facebook και το Quora. Μπορείτε επίσης να αντιστοιχίσετε πολλές ετικέτες στις αναρτήσεις, ώστε να μπορείτε να τις βρείτε εύκολα όταν απαιτείται.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πλήρους οθόνης στο Google Chrome

Το να ξεκινήσετε είναι αρκετά απλό. όταν ανοίγετε για πρώτη φορά το Socioclip κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Omnibar του, θα μεταφερθείτε στην οθόνη σύνδεσης όπου μπορείτε να συνδεθείτε ή να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό ακριβώς εδώ, εάν δεν έχετε ήδη. Η εγγραφή είναι απλή, δωρεάν και διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα, απαιτώντας μόνο το όνομα, το email και τον κωδικό πρόσβασής σας. Στη συνέχεια, το Socioclip στέλνει επίσης ένα email επιβεβαίωσης.

Στη συνέχεια, πρέπει να ανοίξετε τον λογαριασμό σας στο Facebook ή στο Quora και να αρχίσετε να κάνετε αποκοπή. Η επέκταση σάς δίνει τη δυνατότητα να αποσπάσετε οτιδήποτε στο Facebook, από οποιαδήποτε σελίδα, το προφίλ του φίλου σας ή ακόμα και από το News Feed. Κάθε φορά που χρειάζεται να αποσπάσετε κάτι, απλώς αναζητήστε το ‘Clip It!’ κουμπί κάτω από τη σχετική ανάρτηση και κάντε κλικ σε αυτήν.

  Πώς να δείτε τις ιστορίες Instagram στο Chrome για την επιφάνεια εργασίας

Κάνοντας κλικ στο ‘Clip It’ θα μεταφερθείτε στην οθόνη που φαίνεται παρακάτω, από όπου μπορείτε να καθορίσετε μια μίνι περιγραφή, hastags και όνομα της αφίσας. Το Socioclip εμφανίζει επίσης μια μίνι μικρογραφία της ανάρτησης, ώστε να μπορείτε να τη θυμάστε εύκολα. Αφού εισαγάγετε τα παραπάνω στοιχεία, κάνοντας κλικ στο Clip It στο κάτω μέρος θα το αποθηκεύσετε στον λογαριασμό σας στο Socioclip.

Μπορείτε να προσπελάσετε όλο το περιεχόμενό σας με “κομμένο” από τον πίνακα ελέγχου του Socioclip, ο οποίος σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση των αναρτήσεων ως μικρές μικρογραφίες. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το δείκτη του ποντικιού πάνω από μια μικρογραφία για να την ανοίξετε στο Facebook, να επεξεργαστείτε λεπτομέρειες ανάρτησης, να αρχειοθετήσετε ή να διαγράψετε την ανάρτηση. Επί του παρόντος, το Socioclip σάς επιτρέπει να κάνετε κλιπ έως και 30 αναρτήσεων, αλλά αυτός ο περιορισμός μπορεί να ξεπεραστεί πατώντας ένα Like στη σελίδα του Socioclip στο Facebook.

  Πώς να μεταφέρετε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στο Facebook στο Google Photos

Αν και δεν είναι μια εφαρμογή ιστού με πολλές δυνατότητες, το Socioclip είναι ένας απλός τρόπος για να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε περιεχόμενο που βρίσκετε στο Facebook και το Quora.

Επισκεφθείτε το Socioclip