Επεξήγηση απρόσκοπτης ενσωμάτωσης με τη συνέχεια και την παράλειψη [OS X]

Τα νέα του Yosemite βγήκαν στο WWDC της Apple. Μετά από μια ηλικία, το λογισμικό ήταν το μοναδικό επίκεντρο της ενημέρωσης. Υπήρχε η γλώσσα προγραμματισμού Swift, το iOS 8, το OS X Yosemite και η μόνη μας εστίαση βρισκόταν σε αυτό το φάσμα. Αναφέρθηκε ένα άλλο χαρακτηριστικό, ότι δεν ξέραμε ότι το χρειαζόμασταν πολύ, ήταν η συνέχεια/χορήγηση. Οι όροι από μόνοι τους δεν εκφράζουν επαρκώς το εύρος των δυνατοτήτων που προσφέρει, αφήστε μας να σας καθοδηγήσουμε πώς ακριβώς θα σας ωφελήσει αυτό και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις απίστευτες νέες δυνατότητες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ορδές των τεχνικών είναι η αδυναμία να μεταφέρουν απρόσκοπτα χαρακτηριστικά, όχι τουλάχιστον χωρίς εξωτερική βοήθεια. Θα πρέπει να αποθηκεύσετε ένα πρόχειρο στα εισερχόμενά σας και, στη συνέχεια, να το ανοίξετε σε άλλη συσκευή για να συνεχίσετε να το εργάζεστε από εκεί και πέρα. Αυτό και κοινή χρήση καρτελών. Ευτυχώς, η Apple άσκησε διορατικότητα και επεκτάθηκε σε μια εντελώς διαφορετική σφαίρα κοινής χρήσης.

Η υποκείμενη τεχνολογία είναι μια επέκταση του Airdrop, το οποίο λειτουργεί πλέον σε όλες τις πλατφόρμες, είτε πρόκειται για iOS είτε για OS X (αυτό από μόνο του είναι πολύ μεγάλη είδηση). Τώρα, αντί να μπορείτε απλώς να μοιράζεστε αρχεία, μπορείτε επίσης να μοιράζεστε ολόκληρες λειτουργίες. Σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης, αυτές οι δυνατότητες μπορούν να μεταφέρουν μόνο εφαρμογές από το iOS στο OS X, οι τελικές εκδόσεις υπόσχονται να υποστηρίζουν αμφίδρομες μεταβιβάσεις μεταξύ πλατφορμών. Θα μπορείτε να λαμβάνετε μεταβιβάσεις ως εικονίδια που εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος.

WiFi Hotpot

Ένα χαρακτηριστικό που έλειπε πολύ στο iOS ήταν η εγγενής δυνατότητα χρήσης των δεδομένων της συσκευής σας iOS ως σημείο πρόσβασης WiFi, επιτρέποντας στο Mac σας να συνδέεται στο διαδίκτυο χωρίς πρόσβαση WiFi. Αυτό θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί με λογισμικό τρίτων, αλλά η εγγενής υποστήριξη προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση. Το πιο σημαντικό, φέρνει επιτέλους μια πολυπόθητη λειτουργία Android στο iOS.

  Πώς να ανοίξετε αρχεία EPUB στα Windows 10 (Χωρίς Microsoft Edge)

iCloud Drive

Καθώς ο χώρος αποθήκευσης στο cloud είναι όλος ο ενθουσιώδης και το iCloud λειτουργεί ως απλή υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, η Apple αποφάσισε επιτέλους να επιτρέψει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο του όπως θα έκαναν οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία όπως Dropbox, Box, OneDrive κ.λπ. Τώρα μπορείτε να έχετε απευθείας πρόσβαση σε αρχεία που είναι αποθηκευμένα από μία συσκευή , εξαλείφοντας ένα μεγάλο κομμάτι εφαρμογών συγχρονισμού τρίτων, και πάλι, η εγγενής είναι σχεδόν πάντα καλύτερη. Ο Internet Explorer λειτουργεί ως παράδειγμα εξαίρεσης. Το iCloud διατηρεί το παλιό του βοηθητικό πρόγραμμα όσον αφορά την αποθήκευση αντιγράφων ασφαλείας, ρυθμίσεων, λειτουργιών, λιστών εφαρμογών, αγορασμένων στοιχείων κ.λπ. με την πρόσθετη υποστήριξη του βοηθητικού προγράμματος Drive. Σίγουρα ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε κρυφές συμβουλές και μυστικά όταν κυκλοφορήσει η τελική έκδοση.

Μην αγγίζετε

Το Handoff είναι μια δυνατότητα που, όταν ενεργοποιηθεί, θα συγχρονίσει οποιοδήποτε iOS ή Mac με άλλο χρησιμοποιώντας το ίδιο Apple ID μέσω bluetooth. Όσο το bluetooth είναι ενεργοποιημένο και οι δύο συσκευές βρίσκονται κοντά, ενεργοποιείται η λειτουργία Handoff. Το Mac σας εισέρχεται σε λειτουργία «ακρόασης» χαμηλής κατανάλωσης για τυχόν εισερχόμενες συνδέσεις. Η προεπιλεγμένη συμπεριφορά του είναι η ίδια σε όλο τον πίνακα. Όταν μια εφαρμογή εκκινείται σε μια συσκευή iOS, θα εμφανίζεται ως συντόμευση στο Dock. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο από iOS σε OS X προς το παρόν, η τελική έκδοση υπόσχεται το αντίστροφο, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη ότι ακριβώς λειτουργεί, αλλά ξέρουμε ότι θα λειτουργήσει. Θα σας κρατάμε ενήμερους. Κάθε εφαρμογή εμφανίζεται μοναδικά στο Handoff. Δείτε πώς.

  Τα Windows 7 πεθαίνουν σήμερα: Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε

Email + Υποστηριζόμενες εφαρμογές

Εάν γράφετε ένα email στη συσκευή σας iOS και αποφασίσετε ότι θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα πληκτρολόγιο για αυτή τη συγκεκριμένη προσπάθεια, απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιο email στο Dock και θα συνεχιστεί ακριβώς από εκεί που σταματήσατε, όχι μια γραμμή διαστήματος εκτός θέσης. Απλούστατο. Παρόμοια αποτελέσματα βρέθηκαν με όλες τις υποστηριζόμενες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των Σελίδων, των Αριθμών, του Keynote, των Μηνυμάτων (SMS απευθείας από το Mac σας), των Υπενθυμίσεων, του Ημερολογίου και των Επαφών.

Τηλεφωνικές κλήσεις

Έχουμε ξεπεράσει το (συγγνώμη για την ωμή φρασεολογία) την απόλυτη εκπληκτικότητα αυτής της δυνατότητας στο παρελθόν, τώρα έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε τηλεφωνικές κλήσεις στον υπολογιστή σας και εάν εφαρμογές όπως το Handsfree είναι κάποια ένδειξη, η ποιότητα του ήχου θα είναι διαφορετική από οτιδήποτε είχατε ποτέ ακούστηκε από το τηλέφωνο. Έτσι, ιδανικά, θα μπορούσατε απλώς να καταλήξετε να μην χρειάζεται να αλληλεπιδράτε καθόλου με το τηλέφωνό σας εάν οι κλήσεις αποτελούν προτεραιότητα.

  Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις τοποθεσίας και γλώσσας στα Windows 10

Χάρτες

Εάν περιηγείστε στην εφαρμογή Χάρτες στη συσκευή σας iOS και εστιάσετε σε μια περιοχή. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο του στο Dock θα εμφανιστεί ακριβώς αυτή η περιοχή. Εφόσον θα το έχετε παραδώσει, θα χρειαστεί να το κάνετε ολόκληρο ξανά για να εμφανίσετε μια νέα τοποθεσία. Δεν γνωρίζουμε αν οι μελλοντικές εκδόσεις υπόσχονται ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο ή θα είναι τόσο ολοκληρωμένες όσο είναι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εξυπηρετεί τον σκοπό του.

Σαφάρι

Τώρα, το Safari συμπεριφέρεται με τρόπο γνωστό στο CloudTabs, με τη μόνη διαφορά ότι τώρα εμφανίζεται και στο dock. Οποιοσδήποτε ιστότοπος επισκέπτεστε θα εμφανίζεται στην καρτέλα Κορυφαίοι ιστότοποι του Safari, που θα σας μεταφέρει απευθείας στη σελίδα στην οποία είχατε πρόσβαση στη συσκευή σας iOS. Ωστόσο, δεν θα σας μεταφέρει στην ακριβή θέση στη σελίδα, δεν ξέρουμε αν αυτό θα αντιμετωπιστεί σε μελλοντικές εκδόσεις, αλλά αυτό είναι μεταφορικά απίθανο, το οποίο, εκτός και αν είναι ένας κακός σχεδιασμένος ιστότοπος με τεράστιο περιεχόμενο, δεν θα είναι ένα θέμα.

συμπέρασμα

Το Handoff είναι ένα πολλά υποσχόμενο χαρακτηριστικό και σίγουρα θα θυμίζει ορισμένους δύστροπους χρήστες της Apple. Τίποτα δεν φέρνει χρήστες όπως η ομοιόμορφη αρχιτεκτονική. Επίσης, αυτή η δυνατότητα δεν πρόκειται να περιοριστεί ούτε σε εφαρμογές που δημιουργούνται από την Apple, τα API αποστέλλονται στους προγραμματιστές για να βοηθήσουν στην ενσωμάτωση του Handoff και με τις δικές τους εφαρμογές. Θα μπορούσαμε θεωρητικά να μεταφέρουμε παιχνίδια, εφαρμογές, επεξεργασμένες εικόνες, μεταξύ συσκευών. Αυτό είναι το επόμενο βήμα στην ομοιόμορφη ενσωμάτωση σε όλες τις συσκευές Apple και είμαστε σίγουρα ενθουσιασμένοι. Περισσότερο, όπως (κυριολεκτικά) εξελίσσεται.