Απενεργοποιήστε τη γρήγορη εκκίνηση στα Windows 10 για σωστό τερματισμό λειτουργίας


Τα Windows 10 ενεργοποιούν κάτι που ονομάζεται «Γρήγορη εκκίνηση» από προεπιλογή. Από τον ήχο του, η γρήγορη εκκίνηση φαίνεται καλό. Σκοπός του είναι να κάνει τον υπολογιστή σας να εκκινεί πιο γρήγορα αφού τον τερματίσετε. Δεδομένων των δυνατοτήτων υλικού των υπολογιστών σήμερα, οι άνθρωποι δεν κλείνουν συχνά τους υπολογιστές τους. Φυσικά, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι πρέπει να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας. Τα οφέλη από αυτό είναι μια ξεχωριστή συζήτηση, αλλά εάν προτιμάτε να τερματίσετε τη λειτουργία του υπολογιστή σας και χρησιμοποιείτε Windows 10 με ενεργοποιημένη τη γρήγορη εκκίνηση, δεν τερματίζετε πραγματικά τον υπολογιστή σας. Το κουμπί Τερματισμός θέτει το σύστημά σας σε κατάσταση που είναι ένας συνδυασμός αδρανοποίησης και πλήρους τερματισμού λειτουργίας. Για να τερματίσετε πραγματικά τη λειτουργία του, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη γρήγορη εκκίνηση στα Windows 10. Δείτε πώς.

  Διαχειριστής προχείρου που διατηρεί το ιστορικό σας και υποστηρίζει δέσμες ενεργειών

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και μεταβείτε στο Hardware and Sound>Power Options. Κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλέξτε τι κάνουν τα κουμπιά λειτουργίας” από τα αριστερά. Κάντε κλικ στην «Αλλαγή ρυθμίσεων που δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή». Θα χρειαστείτε δικαιώματα διαχείρισης για να προχωρήσετε πέρα ​​από αυτό το σημείο.

Στην παρακάτω οθόνη, καταργήστε την επιλογή «Ενεργοποίηση γρήγορης εκκίνησης» και κάντε κλικ στην «Αποθήκευση αλλαγών».

Δεν λέμε ότι η γρήγορη εκκίνηση είναι απαραίτητα κακό. Έχει τα πλεονεκτήματά του, η γρήγορη εκκίνηση δεν είναι το λιγότερο από αυτά. Είναι θέμα του πώς χρησιμοποιείτε το σύστημά σας και εάν θέλετε να τερματιστεί πραγματικά όταν κάνετε κλικ στο κουμπί τερματισμού λειτουργίας.

  Η βαθμονόμηση χρωμάτων των Windows 10 συνεχίζει την επαναφορά (ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ)

Η γρήγορη εκκίνηση δεν επηρεάζει την επανεκκίνηση. Όταν κάνετε επανεκκίνηση του συστήματός σας, όντως κλείνει σωστά και στη συνέχεια εκκινεί ξανά. Αυτή η ρύθμιση έχει σημασία επειδή μία από τις πιο κοινές μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων για έναν υπολογιστή είναι να τον τερματίσετε και να τον επανεκκινήσετε. Η μέθοδος είναι συχνά αποτελεσματική, αλλά με ενεργοποιημένη τη γρήγορη εκκίνηση, μπορεί να μην τερματίζετε πραγματικά τον υπολογιστή σας. Εάν απενεργοποιήσετε τη γρήγορη εκκίνηση στα Windows 10, θα παρατηρήσετε ότι χρειάζεται λίγο περισσότερος χρόνος για να ξεκινήσει, αλλά μπορεί επίσης να έχετε καλύτερη απόδοση.

  Πώς να επαναφέρετε τη χρήση δεδομένων στα Windows 10