Πώς να επιλέξετε το χρώμα γεμίσματος για μια κεντραρισμένη ταπετσαρία στα Windows 10


Τα Windows έχουν αρκετές επιλογές προσαρμογής για την ταπετσαρία. Αποτελούσαν μέρος των Windows από τα Windows 98, αν και έγιναν κάπως περιορισμένοι στα Windows 10. Ένα χαρακτηριστικό που έλειπε από τις επιλογές προσαρμογής της ταπετσαρίας ήταν η δυνατότητα επιλογής του χρώματος γεμίσματος για τις κεντραρισμένες εικόνες ταπετσαρίας. Αυτή η δυνατότητα επιστρέφει στο Creators Update για Windows 10. Το Windows Insider Build 15014 έχει ήδη τη δυνατότητα και λειτουργεί. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κωδικούς Hex ή RGB για να επιλέξετε το χρώμα γεμίσματος για μια κεντραρισμένη ταπετσαρία στα Windows 10. Δείτε πώς.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Fedora Media Writer για να δημιουργήσετε ένα USB εγκατάστασης Fedora

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Εξατομίκευση. Επιλέξτε Φόντο και επιλέξτε «Εικόνα» από την ενότητα Φόντο. Χρησιμοποιήστε το κουμπί Αναζήτηση για να αναζητήσετε και να επιλέξετε την εικόνα που χρειάζεστε. Για να το κεντράρετε, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού «Επιλογή προσαρμογής» και επιλέξτε «Κέντρο».

Με την εικόνα στο κέντρο, θα εμφανιστεί μια ενότητα «Επιλέξτε το χρώμα του φόντου σας» κάτω από το αναπτυσσόμενο μενού «Επιλογή προσαρμογής». Υπάρχει μια επιλογή χρωμάτων από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε αν βιάζεστε. Εναλλακτικά, μπορείτε να ορίσετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα κάνοντας κλικ στο κουμπί «Προσαρμοσμένο χρώμα» κάτω από τις προεπιλογές.

  Πώς να συνδεθείτε αυτόματα στο Mac σας χωρίς κωδικό πρόσβασης

Η επιλογή Προσαρμοσμένο χρώμα ανοίγει έναν επιλογέα χρώματος. Μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα και να διαχειριστείτε τη σκιά του μέσω ενός ρυθμιστικού φωτεινότητας κάτω από τον επιλογέα χρώματος. Εάν έχετε τον κωδικό Hex ή RGB για το χρώμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να τον επικολλήσετε στα αντίστοιχα πεδία. Κάντε κλικ στο «Τέλος» και το χρώμα θα εφαρμοστεί.

Αυτές οι πλούσιες χρωματικές επιλογές θα είναι διαθέσιμες και στην καρτέλα “Χρώματα”. Η ρύθμιση του χρώματος έμφασης θα είναι πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο ευέλικτη με τον νέο επιλογέα. Είναι κρίμα που η Microsoft δεν το πρόσθεσε στα Windows 10 όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά. Είναι πιθανό η εταιρεία να προσπαθούσε να διατηρήσει τη διεπαφή χρήστη με συγκεκριμένο τρόπο περιορίζοντας την επιλογή χρωμάτων, αλλά έπρεπε να ενδώσει στις απαιτήσεις των χρηστών.

  κοινή χρήση ήχου από τον υπολογιστή κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης