Αξίζει να ξοδέψετε επιπλέον 200 £;

Σε μια προσπάθεια να δώσει συνέχεια στην ειδική εκδήλωση της περασμένης χρονιάς, η Apple κυκλοφόρησε με τρία ολοκαίνουργια iPhone: το iPhone XR, το iPhone Xs και το iPhone Xs Max. Ενώ τα ονόματα iPhone έχουν γίνει σίγουρα πιο μπερδεμένα από τα iPhone 8, 8 Plus και X πέρυσι, αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που άλλαξε η Apple.

Για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε ποιο iPhone μπορεί να είναι καλύτερο για εσάς, συγκρίναμε το λιγότερο ακριβό από τα τρία μοντέλα, το iPhone XR και το iPhone Xs, αν και αυτά δεν είναι σε καμία περίπτωση «φθηνές» επιλογές. Εάν είστε διχασμένοι μεταξύ του iPhone Xs και του μεγαλύτερου αδερφού του, του iPhone Xs Max, έχουμε συγκεντρώσει και αυτήν τη σύγκριση.

iPhone XR εναντίον iPhone Xs: Σχεδιασμός

Εμφανισιακά, δεν έχουν αλλάξει ριζικά πολλά από πέρυσι. Η οθόνη του iPhone XR είναι μεγαλύτερη από το iPhone 8, με εντυπωσιακή οθόνη 6,1 ιντσών. Επειδή η Apple έχει καταργήσει το κουμπί αρχικής οθόνης και εισήγαγε την οθόνη από άκρη σε άκρη του iPhone X, το iPhone XR εξακολουθεί να καταφέρνει να είναι ελαφρύτερο σε βάρος από τους προκατόχους του. Αν θέλετε να γίνετε ακριβείς, οι ακριβείς διαστάσεις είναι 76 mm x 8,3 x 151 mm, με βάρος μόλις 194 g. Θα πρέπει απλώς να συνηθίσετε αυτή την εγκοπή που μπλοκάρει το επάνω μέρος της οθόνης σας, ωστόσο.

  Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις ώρας ύπνου με βάση το πότε πρέπει να ξυπνήσετε

Και όσον αφορά τα χρώματα, το iPhone XR σας προσφέρει έξι επιλογές: Μαύρο, μπλε, κοραλί, κόκκινο, κίτρινο και λευκό. Δεν είναι αρκετά για κάθε μέρα της εβδομάδας, αλλά είναι μια αρχή.

Το iPhone Xs μοιάζει πολύ με το iPhone X – το ίδιο μέγεθος οθόνης και η ίδια εγκοπή. Οι αλλαγές σε αυτό το τηλέφωνο είναι κυρίως εσωτερικές βελτιώσεις. Η αδιαβροχοποίηση έχει αναβαθμιστεί σε IP68 και η διπλή κάμερα των 12 MP έχει πολλές βελτιώσεις. Το iPhone Xs είναι λίγο μικρότερο από το XR, με διαστάσεις 71 mm x 7,7 mm x 144 mm και ζυγίζει 177 γραμμάρια.

iPhone XR εναντίον iPhone Xs: Οθόνη

Η οθόνη είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του iPhone Xs και του iPhone XR. Η Apple αποκαλεί την οθόνη 6,1 ιντσών του XR την «πιο προηγμένη» οθόνη LCD που έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής και με ανάλυση 1.792 x 828 pixels και πυκνότητα 326 ppi, αυτό δεν είναι κακός ισχυρισμός – ακόμα κι αν κέρδισε Δεν έχω χρήστες Android να τρέμουν στις μπότες τους.

Το 5,8 ιντσών Xs εξακολουθεί να είναι ο νικητής εδώ, ωστόσο, με την οθόνη OLED 2.436 x 1.242 pixel, 458 ppi. Η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο οθονών μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί στην αρχή, αλλά η πραγματική δύναμη του Xs προκύπτει από τα χρώματα του, τα οποία είναι πολύ καλύτερα καθορισμένα από ό,τι στο XR.

  Πώς να δημιουργήσετε τύπους υπό όρους στο Adobe Acrobat

iPhone XR εναντίον iPhone Xs: Κάμερα

Τόσο το iPhone XR όσο και το Xs μοιράζονται την ίδια βασική κύρια κάμερα. Η Apple αναβάθμισε το υλικό της φέτος, δίνοντας στα τηλέφωνά της κάμερα 12 megapixel με μεγαλύτερο αισθητήρα και περισσότερα pixel από το iPhone X. 1,4um pixels, για την ακρίβεια. Οι κάμερες διαθέτουν επίσης ευρυγώνιο φακό af/1.8, τεχνολογία Smart HDR και ρυθμιζόμενο bokeh.

Εάν πρόκειται για έναν διαγωνισμό μεταξύ της ικανότητας της κάμερας, το iPhone Xs θα κέρδιζε. Όχι μόνο διαθέτει το ίδιο snapper 12 megapixel του XR, αλλά διαθέτει επίσης έναν δεύτερο τηλεφακό 12 megapixel με διάφραγμα f/2.4 για χρήση.

iPhone XR εναντίον iPhone Xs: Face ID

Η Apple έχει εγκαταλείψει εντελώς την τεχνολογία Touch ID της, ολοκληρώνοντας μια διαδικασία που ξεκίνησε πέρυσι όταν το Touch ID απέτυχε να μπει στο iPhone X. Έτσι, τώρα που ούτε το Xs ούτε το XR το έχουν, το Face ID είναι η κύρια βιομετρική σύνδεση και για τα δύο τηλέφωνα.

iPhone XR εναντίον iPhone Xs: Τιμή

Εάν, αφού διαβάσετε αυτό, αισθάνεστε ότι χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα νέο iPhone, τότε ετοιμαστείτε να διαθέσετε αρκετά χρήματα. Η φθηνότερη επιλογή φέτος είναι το iPhone XR των 64 GB, το οποίο κοστίζει 799 £. Η υψηλότερη προδιαγραφή και το πιο ακριβό, το XR έρχεται με 256 GB και θα σας κοστίσει 899 £.

  Πώς να κυριαρχήσετε τις ειδοποιήσεις στο iPhone σας

Ωστόσο, ακόμη και το πιο ακριβό XR θα σας κοστίσει λιγότερο από το φθηνότερο Xs, το οποίο ξεκινά από 999 £ για το μοντέλο των 64 GB. Το επόμενο μοντέλο μεγέθους, το 256 GB, κοστίζει 1.149 £. Και αν θέλετε το μοντέλο των 512 GB, θα χρειαστείτε 1.349 £. Ξέρετε, η τιμή ενός αξιοπρεπούς φορητού υπολογιστή, ή μιας πολύ ωραίας smart TV ή 5 Nintendo Switches και μερικά παιχνίδια.

iPhone XR εναντίον iPhone Xs: Ετυμηγορία

Λόγω του γεγονότος ότι το iPhone XR σχεδιάστηκε ως οικονομική έκδοση του iPhone Xs, είναι φυσικό το XR να μην είναι τόσο καλό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακό και το σήμα κατατεθέν της ποιότητας υλικού και σχεδίασης της Apple σηκώνει το κεφάλι της και στις δύο περιπτώσεις.

Το iPhone Xs είναι αυτό που θα θέλατε αν χρειάζεστε ένα τηλέφωνο υψηλής τεχνολογίας – έχει ταχύτερη απόδοση (στις κριτικές μας για τα iPhone Xs και iPhone XR συγκρίνουμε την ταχύτητα και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους, οπότε ρίξτε μια ματιά για λεπτομέρειες) και Η κάμερά του χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής για να είναι η καλύτερη.

Ωστόσο, αν απλώς ψάχνετε κάτι για να χρησιμοποιήσετε για να ακούσετε μουσική, να ελέγξετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να παρακολουθήσετε το Netflix στο λεωφορείο, δεν χρειάζεται να πληρώσετε 999 £+ για το νεότερο iPhone Xs. Το iPhone XR είναι αυτό που θέλετε και θα σας κάνει καλά.