Πρέπει να αγοράσετε το Apple Watch 4;

Το Apple Watch 4 ήταν η πρώτη συσκευή που ανακοινώθηκε από την Apple στην εκδήλωση του Σεπτεμβρίου 2018 και καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να μοιάζει με το φανταστικό και γρήγορο ρολόι του μέλλοντος. Αλλά σε τι διαφέρει πραγματικά από το Apple Watch 3;

Δεδομένου ότι έχουν περάσει χρόνια από την εκδήλωση της Apple, το Apple Watch Series 4 είναι φθηνότερο από ποτέ. Παρόλο που διατίθενται νεότερα μοντέλα, αυτά εξακολουθούν να είναι ωραία ρολόγια γεμάτα λειτουργίες με κόστος που συμφωνεί με περισσότερους ανθρώπους. Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε τις διαφορές μεταξύ του Apple Watch 3 και 4.

Apple Watch 4 vs Apple Watch 3: Σε τι διαφέρει;

Apple Watch 4 vs Apple Watch 3: Τι χαρακτηριστικά έχει;

Ίσως η μεγαλύτερη βελτίωση που σημείωσε το Apple Watch Series 4 είναι ο κατάλογος των χαρακτηριστικών υγείας και ευεξίας που έχουν προστεθεί. Εκτός από έναν αισθητήρα πτώσης, ο οποίος θα παρατηρήσει όταν έχετε ένα ατύχημα και θα καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, εάν χρειαστεί, μια λειτουργία ΗΚΓ είναι ενσωματωμένη στη συσκευή που μπορεί να υπολογίσει τον καρδιακό σας ρυθμό. Αν και αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη κατά την κυκλοφορία και δεν έχει εγκριθεί ακόμη για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι μια πρωτοποριακή λειτουργία όταν είναι διαθέσιμη.

Οι αλλαγές στη σχεδίαση της συσκευής σημαίνουν ότι έχει καλύτερη συνδεσιμότητα με κινητά και πιο δυνατό ηχείο, διευκολύνοντας τις κλήσεις, αλλά ως επί το πλείστον, η πραγματική λειτουργικότητα του Watch 4 είναι η ίδια. Είναι αδιάβροχο στα 50 μέτρα, μπορεί να παρακολουθεί τις προπονήσεις σας χρησιμοποιώντας GPS και έχει και κοινωνικές λειτουργίες, όπως ακριβώς είναι το Apple Watch Series 3.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το GPS στο τηλέφωνό σας

Εκτός από τα οφέλη για την υγεία, το Apple Watch 4 είναι καθαρά μια αναβάθμιση από το Apple Watch 3 με περιορισμένες νέες δυνατότητες. Έχει πολλές νέες επιπλοκές ρολογιού που κάθονται γύρω από την πρόσοψη του ρολογιού και τρέχουν με μεγαλύτερη ευκολία (όπως θα εξηγηθεί παρακάτω), αλλά όχι κάτι άλλο που το διαφοροποιεί από τη Σειρά 3.

Apple Watch 4 vs Apple Watch 3: Πώς μοιάζει;

Μια μεγάλη διαφορά μεταξύ του Apple Watch 4 και του προκατόχου του είναι το μέγεθος. Καθώς και τα δύο μεγέθη του ρολογιού είναι 2 χιλιοστά μεγαλύτερα από τα προηγούμενα ρολόγια, στα 40 χιλιοστά και 44 χιλιοστά σε αντίθεση με τα 38 χιλιοστά και 42 χιλιοστά, η νέα τεχνολογία από άκρη σε άκρη σημαίνει ότι το μέγεθος της οθόνης είναι λίγο πάνω από 30% μεγαλύτερο. Επιπλέον, το Apple Watch 4 θα είναι ελαφρώς πιο λεπτό, καθιστώντας το πιο άνετο στη χρήση για αθλητικούς σκοπούς.

Η μεγαλύτερη οθόνη βοηθά στη λειτουργικότητα του Apple Watch Series 4 – μπορείτε να προβάλετε περισσότερες επιπλοκές γύρω από την πρόσοψη του ρολογιού ταυτόχρονα ή να προβάλετε φωτογραφίες και χάρτες με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Σημαίνει επίσης ότι οι βασικές λειτουργίες του ρολογιού, όπως η ώρα ή οι πληροφορίες για την υγεία, είναι πιο ευανάγνωστες από ό,τι στη Σειρά 3.

Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια που διαφοροποιεί το Apple Watch 4 από τον προκάτοχό του όσον αφορά την εμφάνιση είναι το πρόσωπο και οι ζώνες. Εκτός από το τυπικό Apple Watch, οι παραλλαγές που σχεδιάστηκαν από τη Nike και την Hermes παρέχουν πολλά διαφορετικά πρόσωπα και ιμάντες, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 36 διαφορετικές εκδόσεις για αγορά. Η Nike σχεδίασε 8 από αυτά, και 11 είναι της Hermes. Συγκριτικά, το Watch 3 προς το παρόν πωλείται μόνο σε έξι διαφορετικές εκδόσεις, δύο από τις οποίες είναι της Nike.

  Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του Chromebook σας

Ο τεράστιος αριθμός διαφορετικών διαθέσιμων ιμάντων και προσόψεων σημαίνει ότι έχετε ελεύθερο έλεγχο στην εμφάνιση του ρολογιού και συμπληρώνετε όμορφα την ευρύτερη, λεπτότερη οθόνη.

Apple Watch 4 vs Apple Watch 3: Πώς εκτελείται;

Σύμφωνα με την Apple, η Σειρά 4 τρέχει με διπλάσια ταχύτητα από το Apple Watch 3, χάρη στον διπύρηνο επεξεργαστή S4 μέσα σε αυτό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκτελέσετε πολλές επιπλοκές ρολογιών εν κινήσει χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τυχόν πτώση στην ταχύτητα απόδοσης.

Το Apple Watch 4 θα διατηρήσει επίσης την ίδια διάρκεια ζωής της μπαταρίας ολόκληρης της ημέρας που είχε το Apple Watch 3, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για 19 ώρες τη φορά χωρίς φόρτιση. Μέρος αυτών των 18 ωρών περιλαμβάνει μία ώρα για άσκηση, έλεγχο της ώρας 90 φορές, ανάγνωση 90 ειδοποιήσεων και χρήση εφαρμογών για 45 λεπτά. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν θα κάνουν όλες αυτές τις δραστηριότητες κάθε μέρα, φαίνεται ότι η Apple έχει υπολογίσει διάφορες χρήσεις για το ρολόι.

Η πραγματική διαφορά μεταξύ των συσκευών εξαρτάται στη συνέχεια από τη χρήση της εφαρμογής – εάν είστε βαρύς χρήστης εφαρμογών και θέλετε να χρησιμοποιήσετε πολλές ταυτόχρονα, η Σειρά 4 θα το διευκολύνει με μεγαλύτερη ευκολία από τη Σειρά 3.

  Πώς να περιορίσετε τον χρόνο οθόνης σε ένα Xbox One

Apple Watch 4 vs Apple Watch 3: Πόσο κοστίζει;

Όταν ανακοινώθηκε το Apple Watch Series 4, το Series 3 έλαβε μείωση τιμής. τώρα, οι φθηνότερες συσκευές της σειράς 3 είναι διαθέσιμες από 179 £ με GPS ή 209 £ με κάλυψη GPS και κινητής τηλεφωνίας.

Αυτή η μείωση τιμής καθιστά το Apple Watch Series 4 πάνω από 100 £ πιο ακριβό από τον προκάτοχό του, με τη φθηνότερη συσκευή GPS να κοστίζει περίπου 179 £ για μια ανακαινισμένη και ένα GPS και κινητό να κοστίζει περίπου 229 £. Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ, αλλά οι απόψεις σας για τα διάφορα χαρακτηριστικά της νεότερης συσκευής μπορεί να δικαιολογούν αυτήν την υψηλότερη τιμή.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι το Apple Watch 4 έχει πολύ μεγαλύτερη γκάμα παραλλαγών από το Apple Watch Series 3, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, με μια σειρά διαφορετικών τιμών. Ειδικότερα, τα ρολόγια Hermes εξακολουθούν να είναι πάνω από 300 £ σε τιμή για μεταχειρισμένο ή ανακαινισμένο. Συγκριτικά, το Apple Watch 3 έχει μόνο παραλλαγές Nike που έχουν όλες την ίδια τιμή με την τυπική επανάληψη του ρολογιού.

Apple Watch 4 vs Apple Watch 3: Verdict

Το Apple Watch Series 4 είναι ουσιαστικά μια υπερ-φορτισμένη έκδοση του Apple Watch 3. μπορεί να τρέξει περισσότερες εφαρμογές ταυτόχρονα και θα το κάνει πιο γρήγορα, έχει πιο εργονομικό σχεδιασμό και υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία επιπλοκών.

Για ορισμένους, οι λειτουργίες υγείας είναι εξαιρετικά χρήσιμες, ειδικά η συσκευή ανάγνωσης ΗΚΓ. Όλα αυτά χωρίς να εξαφανιστούν τα φανταστικά χαρακτηριστικά προπόνησης του Apple Watch 3, πολλά από τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν στη Σειρά 4.

Ωστόσο, ορισμένοι μπορεί να πιστεύουν ότι, εκτός από τον αναγνώστη ΗΚΓ και τον αισθητήρα πτώσης, δεν υπάρχουν αρκετά για να διακρίνουν το Apple Watch 4 από το ρολόι που υποτίθεται ότι αντικαθιστά. Φυσικά, το Apple Watch 4 κυκλοφορεί εδώ και χρόνια, γεγονός που το κάνει να κοστίζει πολύ λιγότερο από ό,τι στο παρελθόν.