Ποια από τις ναυαρχίδες της Apple πρέπει να αγοράσετε;

Ενώ το iPhone Xs είχε μια δύσκολη κυκλοφορία, εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο αιχμής και ισχυρά ναυαρχίδα τηλέφωνα της Apple.

Ωστόσο, δεν πωλείται τόσο καλά όσο ήλπιζε η Apple, οδηγώντας την εταιρεία να επανεκκινήσει την παραγωγή του προκατόχου της, το iPhone X. Η Apple είχε προηγουμένως διακόψει το iPhone X, ώστε να μην τσιμπήσει τις πωλήσεις από το iPhone Xs, αλλά τώρα επιστρέφει ως μια φθηνότερη εναλλακτική από τη νεότερη ναυαρχίδα τους. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα έχετε την επιλογή μεταξύ του iPhone Xs του 2018 ή του iPhone X του 2017 όταν αγοράζετε ένα νέο Apple iPhone.

Ποιο είναι όμως το καλύτερο iPhone; Η χαμηλότερη τιμή του iPhone X το καθιστά πιο αξιόλογη αγορά ή αξίζει να ξοδέψετε λίγο παραπάνω για να αποκτήσετε ένα iPhone Xs; Τους έχουμε βάλει σώμα με σώμα για να το λύσουν.

iPhone Xs vs iPhone X: Ποιο να αγοράσετε;

iPhone Xs vs iPhone X: Τιμή

Το iPhone Xs είναι νεότερο και, ως εκ τούτου, κοστίζει περισσότερο. Για παράδειγμα, ένα iPhone Xs 64 GB κοστίζει 999 £, ενώ μπορείτε να αγοράσετε ένα iPhone X 64 GB με 790 £.

  Το MessageEnhancer κάνει αισθητικές και λειτουργικές αλλαγές στην εφαρμογή Messages

Αξίζει να έχουμε κατά νου ότι η Apple μόλις επανεκκίνησε την παραγωγή στο iPhone X, οπότε θα μπορούσε να γίνει ακόμα φθηνότερο. Αυτά τα στοιχεία είναι τα χαμηλότερα που θα πληρώσετε αυτήν τη στιγμή, αλλά και οι δύο συσκευές έχουν εναλλακτικές λύσεις με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο που κοστίζει περισσότερο.

iPhone Xs vs iPhone X: Σχεδίαση και οθόνη

Θα πρέπει να είστε ειδικός της Apple για να μπορείτε να διαφοροποιήσετε τα iPhone Xs και iPhone X με βάση την εμφάνιση. Είναι και τα δύο πολύ παρόμοια από άποψη σχεδίασης, χωρίς κουμπί αρχικής οθόνης ή TouchID και η μικρή εγκοπή παραμένει.

Οι διαφορές γίνονται εμφανείς όταν κοιτάτε τις οθόνες — ενώ και οι δύο χρησιμοποιούν φανταστικά πάνελ AMOLED για έντονο φωτισμό, πραγματική αντίθεση και ισχυρή ακρίβεια χρωμάτων, η μέγιστη φωτεινότητα του iPhone Xs βρίσκεται στα 668 cd/m2 φωτεινότητα, ένα μεγάλο βήμα σε σχέση με το iPhone X. Δεν ενδιαφέρονται όλοι για τη φωτεινότητα, είναι ουσιαστικά ο μόνος σημαντικός παράγοντας διαφοροποίησης μεταξύ των δύο τηλεφώνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ: iPhone Xs εναντίον iPhone Xs Max: Το μεγαλύτερο σημαίνει πραγματικά καλύτερο;

  Πώς να επαναφέρετε τα Apple AirPods

iPhone Xs εναντίον iPhone X: Διάρκεια ζωής και απόδοση μπαταρίας

Όταν δοκιμάσαμε και τις δύο συσκευές, διαπιστώσαμε ότι η μπαταρία του iPhone X διήρκεσε 9 ώρες και 22 λεπτά συνεχούς αναπαραγωγής βίντεο, ενώ η μπαταρία του iPhone Xs ξεπέρασε αυτό για 12 ώρες και 45 λεπτά. Αυτή είναι η βελτίωση.

Επιπλέον, το iPhone Xs εκτελεί εργασίες πολύ καλύτερα. Ο επεξεργαστής A12 Bionic σημαίνει ότι μπορεί να επεξεργαστεί περισσότερες εργασίες με ταχύτερο ρυθμό και παρόλο που ο ρυθμός ανανέωσης 60 Hz σημαίνει ότι δεν θα ξεπεράσει ποτέ τα 60 fps, σίγουρα έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Στις δοκιμές μας, εκτέλεσε διαδικασίες εκτός οθόνης στα 119 fps, πολύ πάνω από αυτό που θα χρειαστεί ποτέ κάποιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ: Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone X

iPhone Xs εναντίον iPhone X: Κάμερα

Τόσο το iPhone Xs όσο και το iPhone X διαθέτουν πίσω κάμερες 12 megapixel με αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης και φλας quad-LED. Ωστόσο, ενώ αυτό μπορεί να κάνει τις δύο συσκευές να φαίνονται ίσες, αυτό που συμβαίνει κάτω από την κουκούλα σημαίνει ότι το iPhone Xs έχει την καλύτερη κάμερα.

Το iPhone Xs διαθέτει Smart HDR, οπότε κάθε φορά που τραβάτε μια φωτογραφία το τηλέφωνο βγάζει πραγματικά οκτώ. Στη συνέχεια τα συνδυάζει, επιλέγοντας τον καλύτερο φωτισμό και τη σκιά, για να δημιουργήσει την τέλεια φωτογραφία. Επομένως, αποδίδει καλύτερα σε διαφορετικά περιβάλλοντα φωτός και αποστάσεις. Αυτή η εξισορρόπηση λειτουργεί και σε πλάνα βίντεο, με ειδική σταθεροποίηση, ώστε ένα βίντεο να μπορεί να μεταβαίνει από σκοτεινές σε φωτεινές περιοχές χωρίς υπερβολική έκθεση ή αντίθεση.

  Διορθώστε το σφάλμα DX11 Feature Level 10.0

Στην ανασκόπησή μας για το iPhone Xs, έχουμε μερικά παραδείγματα για το πώς λειτουργεί στην πραγματικότητα, σε κοντινά και απομακρυσμένα θέματα. Ελέγξτε τα αν θέλετε ένα καλύτερο παράδειγμα της διαφοράς που κάνει αυτό.

iPhone Xs εναντίον iPhone X: Ετυμηγορία

Το iPhone Xs είναι αναμφίβολα καλύτερο τηλέφωνο από το iPhone X, καθαρό και απλό. Έχει καλύτερη κάμερα, ταχύτερη απόδοση και καλύτερη ευκρίνεια οθόνης. Είναι νεότερο τηλέφωνο, με νεότερη τεχνολογία, οπότε φυσικά είναι καλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΟΜΕΝΟ: Οι κάτοχοι iPhone Xs και Xs Max αναφέρουν αρκετά απογοητευτικά προβλήματα

Ωστόσο, το κύριο σημείο κόλλημα είναι η τιμή. Ανάλογα με το τι θέλετε, το iPhone Xs μπορεί να μην δικαιολογεί την σχεδόν τετραψήφια τιμή του. Αν και διαπρέπει στους περισσότερους τομείς, δεν υπερέχει αρκετά για να δικαιολογήσει την πληρωμή άνω των 100 £ επιπλέον, εκτός και αν χρειάζεστε οπωσδήποτε την καλύτερη τεχνολογία κάμερας ή το πιο γρήγορο τηλέφωνο. Σε πολλούς άλλους τομείς, είναι σχεδόν ακριβώς το ίδιο.

Αλλά, εάν θέλετε και ισχύ και χαμηλή τιμή, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το iPhone XR, την χαμηλού προϋπολογισμού αλλά όχι και τόσο χαμηλή εναλλακτική της Apple για το iPhone Xs. Είναι περίπου η ίδια τιμή με το iPhone X και σας προσφέρει οθόνη και κάμερα σχεδόν ίδια με το iPhone Xs.