Αναζήτηση συγκεκριμένων ιστότοπων και εφαρμογών με εκτελέσιμες ενέργειες εφαρμογής [iOS]

Το Spotlight είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του iOS και του OS X. Σε αντίθεση με το Spotlight στο OS X, δεν υπάρχουν ταξινομητές ή φίλτρα αναζήτησης στο Spotlight στο iOS. Το Searchr είναι μια εφαρμογή iOS που κάνει ό,τι κάνει το Spotlight αλλά με φίλτρα για ποιες εφαρμογές θέλετε να αναζητήσετε τις πληροφορίες. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή που υποστηρίζεται από διαφημίσεις που θα σας επιτρέψει να εκκινήσετε άλλες εφαρμογές και να πραγματοποιήσετε αναζήτηση σε πολλές άλλες. Τα αποτελέσματα φιλτράρονται ανά εφαρμογή, έτσι ώστε αν ψάχνετε για ας πούμε, αρχείο στο Google Drive, μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω σε όλα τα αποτελέσματα που ταιριάζουν από το Google Drive. Μια αναβάθμιση 2,99 $ σάς επιτρέπει να αφαιρέσετε διαφημίσεις.

  Το CameraTweak 2 προσθέτει χειρονομίες, χρονοδιακόπτη και άλλα στην εφαρμογή κάμερας iOS 7

Η εφαρμογή χωρίζεται σε τέσσερις καρτέλες. Η καρτέλα αναζήτησης δεν είναι τίποτα άλλο από μια γραμμή αναζήτησης στην κορυφή μιας κενή σελίδας που θα γεμίσει με τα αποτελέσματα αναζήτησης. Η καρτέλα Υπηρεσίες είναι όπου εμφανίζονται όλες οι ενέργειες που μπορείτε να εκτελέσετε και οι εφαρμογές που έχουν καταχωρηθεί στο ευρετήριο στην αναζήτηση. Η καρτέλα Λήψεις προορίζεται για φωτογραφίες και βίντεο που εισάγονται από τη συσκευή σας και η καρτέλα Ρυθμίσεις σάς επιτρέπει να κάνετε αναβάθμιση για να καταργήσετε διαφημίσεις.

Θα βρείτε χρήσιμες υπηρεσίες όπως λεξικό και μετάφραση που μπορείτε να προσθέσετε στο ευρετήριο του Searchr. Οι υπηρεσίες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε πρέπει να επιλέγονται μεμονωμένα. Εκτός από την αναζήτηση εφαρμογών, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μηχανές αναζήτησης ή ιστότοπους που θα πρέπει να αναζητηθούν. Αυτό περιλαμβάνει το App Store και ιστότοπους όπως το eBay, το IMDb, το Reddit και άλλα. Τα αποτελέσματα αναζήτησης παρατίθενται με την ίδια σειρά που εμφανίζονται στη λίστα και μπορείτε να τα αναδιατάξετε ώστε να αντικατοπτρίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

  3 λειτουργίες Android που (μάλλον) δεν θα φτάσουν ποτέ στο iOS

Εκτός από την αναζήτηση εφαρμογών και ιστότοπων, το Searchr μπορεί επίσης να εκτελέσει ενέργειες από τη σελίδα αναζήτησής του. Ορισμένες ενέργειες είναι προρυθμισμένες, αλλά μπορείτε να προσθέσετε τις δικές σας. Οι προρυθμισμένες ενέργειες σάς επιτρέπουν να δημιουργείτε σημειώσεις με εφαρμογές όπως το SimpleNote και το Evernote, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εγκατεστημένες στη συσκευή σας.

Το Searchr δεν μιμείται το Spotlight στο OS X και τα φίλτρα του, αλλά έχει περισσότερες δυνατότητες αναζήτησης για συγκεκριμένες εφαρμογές. Αυτό που δεν κάνει είναι να σας αφήνει να πείτε στην εφαρμογή, αμέσως από το ρόπαλο, ποια εφαρμογή θέλετε να αναζητήσετε. Ίσως να ήταν πιο αποτελεσματικό εάν ένας χρήστης μπορούσε να πληκτρολογήσει ένα φίλτρο πριν από την αναζήτηση, όπως “Φωτογραφίες”, έτσι ώστε η εφαρμογή να ξέρει να αναζητά μόνο φωτογραφίες ή μόνο το ρολό της κάμερας. Αυτό που μου αρέσει στην εφαρμογή είναι η ικανότητά της όχι απλώς να ανοίγει μια εφαρμογή αλλά να εκτελεί μια ενέργεια όταν εκκινείται η εν λόγω εφαρμογή.

  Πώς να δημιουργήσετε συντομεύσεις Siri στο iOS 12

Κατεβάστε το Searcher από το App Store

[via Lifehacker]