Πώς να δημιουργήσετε συντομεύσεις Siri στο iOS 12

Ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά του iOS 12 είναι οι συντομεύσεις Siri. Οι συντομεύσεις Siri επιτρέπουν στους χρήστες να προγραμματίζουν εκ των προτέρων φωνητικές εντολές για το Siri. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή μπορείτε να πείτε στη Siri να στείλει ένα μήνυμα κειμένου ή να πραγματοποιήσει μια τηλεφωνική κλήση. Αυτό είναι ένα παράδειγμα κάτι που μπορείτε ήδη να κάνετε, αλλά οι συντομεύσεις σας επιτρέπουν να είστε πολύ πιο συγκεκριμένοι με την εντολή και να εκτελέσετε κάτι πιο εκτενές. Με το iOS 12, μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις για άλλες εφαρμογές.

Δημιουργήστε συντομεύσεις Siri

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Siri & Αναζήτηση. Θα δείτε μερικές προτάσεις συντομεύσεων στην οθόνη Siri & Search.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία για iPhone στο iOS 15

Εάν πατήσετε Όλες οι συντομεύσεις, θα μπορείτε να δείτε όλες τις συντομεύσεις που μπορείτε να προσθέσετε αυτήν τη στιγμή. Η υποστήριξη συντομεύσεων για εφαρμογές πρέπει να προστεθεί από τους αντίστοιχους προγραμματιστές εφαρμογών. Προς το παρόν, δεδομένου ότι το iOS 12 είναι ακόμα σε έκδοση beta, εφαρμογές όπως τα Μηνύματα, το τηλέφωνο, οι Φωτογραφίες και ο καιρός υποστηρίζουν όλες τις συντομεύσεις Siri. Μόλις κυκλοφορήσει στο σταθερό κανάλι, θα εμφανιστούν εφαρμογές από προγραμματιστές που έχουν προσθέσει υποστήριξη για αυτήν τη δυνατότητα.

Όταν προσθέτετε μια συντόμευση, ηχογραφείτε μια ηχητική εντολή για να την καλέσετε. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να στείλετε ένα μήνυμα σε μια επαφή, μπορείτε να ηχογραφήσετε μια φράση για να στείλετε ολόκληρο το μήνυμα.

Για να χρησιμοποιήσετε μια συντόμευση Siri, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε το Siri και να πείτε τη φράση που έχετε διαμορφώσει για τη συντόμευση.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ενσωματωμένες κλήσεις για κλήσεις Skype στο iOS 10

Οι συντομεύσεις που συμπληρώνονται στο Siri & Search βασίζονται στην πρόσφατη δραστηριότητα. Εάν στείλατε πρόσφατα το email σας ή μια διεύθυνση σε κάποιον σε ένα μήνυμα, θα εμφανιστεί ως συντόμευση. Αυτό σημαίνει ότι για να δημιουργήσετε μια συντόμευση σε μια υποστηριζόμενη εφαρμογή, πρέπει πρώτα να εκτελέσετε με μη αυτόματο τρόπο την ενέργεια για την οποία θέλετε να δημιουργήσετε τη συντόμευση.

Η λειτουργία είναι χρήσιμη για εφαρμογές όπως τα Μηνύματα και το τηλέφωνο. Είναι λογικό ότι άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Whatsapp, το Viber και το Facebook Messenger θα προσθέσουν επίσης υποστήριξη για αυτό. Αυτό που μένει να δούμε είναι πώς άλλες εφαρμογές όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram θα προσθέσουν υποστήριξη για αυτό, αν το κάνουν καθόλου.

  Προβολή και διαχείριση ειδοποιήσεων iOS 7 Απενεργοποίηση εικονιδίων εφαρμογών με το Badger 7

Οι συντομεύσεις είναι πιθανό να είναι πιο χρήσιμες για εφαρμογές παραγωγικότητας και πολύ λιγότερο για εφαρμογές κοινωνικών μέσων. Ομοίως, δεν θα είναι πολύ χρήσιμο για εφαρμογές όπως το Chrome και το Dropbox. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε σε αυτές τις εφαρμογές που δεν απαιτούν σημαντική παρέμβαση του χρήστη. Δεν μπορείτε να ανοίξετε ακριβώς έναν συγκεκριμένο ιστότοπο στο Chrome χωρίς να αλληλεπιδράσετε με την εφαρμογή και, ομοίως, δεν μπορείτε να μοιραστείτε ένα αρχείο από το Dropbox χωρίς πρώτα να επιλέξετε ποιον θα μοιραστείτε και με ποιον θα το μοιραστείτε.