Το Σημειωματάριο δεν μετακινείται τελικά στο κατάστημα των Windows 10

Τον Αύγουστο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει το Notepad μέσω του Store των Windows 10, παρέχοντας ενημερώσεις συχνότερα από μία φορά κάθε έξι μήνες. Τώρα, η Microsoft αλλάζει γνώμη. Το Notepad δεν θα μετακινηθεί στο Store στην επερχόμενη ενημέρωση 20H1 των Windows 10.

Αυτή η αλλαγή έρχεται σε μια νέα έκδοση Insider της ενημερωμένης έκδοσης 20H1 των Windows 10, η οποία βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη — συγκεκριμένα, η έκδοση 19035, που κυκλοφόρησε στις 4 Δεκεμβρίου 2019.

Όπως γράφει ο Brandon LeBlanc Το ιστολόγιο της Microsoft για Windows:

  Ένας οδηγός για αρχάριους για τη δημιουργία μουσικής σε iPhone και iPad

Σας ευχαριστούμε για όλα τα σχόλια που παρείχατε σχετικά με την έκδοση Store του Notepad. Προς το παρόν, αποφασίσαμε να μην το διαθέσουμε στους πελάτες.

Είναι μια εκπληκτική αλλαγή, καθώς η Microsoft έκανε πολλά για το πώς η ενημέρωση του Σημειωματάριου μέσω του Store θα «μας επέτρεπε την ευελιξία να ανταποκρινόμαστε σε ζητήματα και σχόλια εκτός των ορίων των εκδόσεων των Windows» τον Αύγουστο. Με άλλα λόγια, η Microsoft θα μπορούσε να τροποποιεί το Σημειωματάριο εν κινήσει και οι ενημερώσεις θα φτάνουν μέσω του Store σε πιο τακτική βάση.

Το Σημειωματάριο θα εξακολουθούσε να συμπεριλαμβάνεται στα Windows, αλλά τεχνικά ήταν μια εφαρμογή Store όπως ακριβώς οι εφαρμογές Mail ή News των Windows 10. Αυτή η αλλαγή έγινε ήδη στις εκδόσεις Insider της ενημέρωσης 20H1. Θα μπορούσατε ακόμη και να απεγκαταστήσετε το Σημειωματάριο από τα Windows 10, όπως κάθε άλλη εφαρμογή Store.

  Ο χάρτης του Metal δείχνει τα είδη μέσα από τις δεκαετίες με λίστες αναπαραγωγής

Τώρα, αυτό το σχέδιο έχει αλλάξει και το Notepad εγκαταλείπει το Store σε αυτές τις εκδόσεις ανάπτυξης. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να αναπνεύσουν με ανακούφιση: Δεν θα έπρεπε οι αλλαγές στο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου των Windows 10 να είναι σταθερές και καλά δοκιμασμένες; Δεν μπορούν οι χρήστες των Windows να περιμένουν έξι μήνες για ενημερώσεις σε ένα βοηθητικό πρόγραμμα που πρέπει απλώς να είναι σταθερό και να απομακρυνθεί;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft ακυρώνει τα σχέδια μεταφοράς μιας εφαρμογής στο Store. Η Microsoft ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αφαιρέσει το Microsoft Paint από τα Windows 10 και να το βάλει στο Store, αλλά ακύρωσε αυτά τα σχέδια τον Μάιο του 2019. Το MS Paint θα παραμείνει μέρος των Windows 10 και δεν θα είναι στο Store—όπως το Notepad.

  Πώς να παρακολουθήσετε βίντεο με μεγαλύτερες ταχύτητες