Έξι κοινά λάθη στο Smarthome που κάνουν οι αρχάριοι

Τα έξυπνα σπίτια γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα κάθε χρόνο και οι έξυπνες συσκευές είναι τελικά αρκετά προσβάσιμες για τον μέσο άνθρωπο. Αλλά η δημιουργία του έξυπνου σπιτιού σας δεν είναι κάτι στο οποίο πρέπει να προχωρήσετε χωρίς προγραμματισμό. Χωρίς πρόβλεψη, μπορεί να κάνετε κάποια κοινά λάθη.

Συσκευές με κακή ονομασία και ομαδοποίηση

Εδώ, ονόμασα κάθε φως ανάλογα με τη θέση του στο δωμάτιο.

Το να αποκτήσετε τον πρώτο σας έξυπνο λαμπτήρα είναι συναρπαστικό. Η όλη διαδικασία φαίνεται τόσο απλή: απλώς βιδώστε τη λάμπα και συνδέστε την με μια εφαρμογή. Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορεί να έχετε ακόμη και ένα έξυπνο ηχείο για να ελέγχετε το φως σας με τη φωνή. Σε λίγο, έχετε αρκετές λάμπες γιατί η πρώτη λειτούργησε τόσο καλά.

Εκεί η ευκολία φεύγει από το παράθυρο. Εάν αισθάνεστε απογοητευμένοι επειδή δεν μπορείτε να θυμηθείτε τι να πείτε για να ελέγξετε ένα συγκεκριμένο φως σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, χάνετε ορισμένα κρίσιμα βήματα ρύθμισης.

Αν δεν επιλέξετε προσεκτικά, τα ονόματα συσκευών smarthome μπορεί να είναι δύσκολο να θυμάστε. Είτε πήγατε με “Πράσινη λάμπα” είτε με “Φως 1”, κάνετε τα πράγματα δύσκολα στον εαυτό σας. Θα πρέπει να επιλέξετε ονόματα που περιγράφουν τη θέση του λαμπτήρα, όπως “λάμπα” ή “φως παραθύρου”. Μείνετε μακριά από τα φώτα αρίθμησης, εκτός εάν σκοπεύετε να τα ομαδοποιήσετε ως ένα φως — για παράδειγμα, εάν έχετε τέσσερις λαμπτήρες σε ένα φωτιστικό δαπέδου.

Μιλώντας για ομαδοποίηση, θα πρέπει να ομαδοποιήσετε τα έξυπνα φώτα σας ανά δωμάτιο. Εάν έχετε φωνητικό ηχείο στο ίδιο δωμάτιο και ομάδα, δεν χρειάζεται να θυμάστε τι να πείτε. Μπορείτε απλώς να πείτε «σβήστε τα φώτα». Τι γίνεται όμως με τα δωμάτια χωρίς έξυπνα ηχεία;

Πολύ λίγα έξυπνα ηχεία

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να παραμείνετε με ένα έξυπνο ηχείο για φωνητικό έλεγχο. Για αρχή, δεν είναι κακή ιδέα. Αλλά οι καλύτερες φωνητικές εντολές είναι απλές και εύκολες στη μνήμη.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα iPhone με σπασμένο κουμπί λειτουργίας

Με σωστά ομαδοποιημένα φώτα και έξυπνα ηχεία, μπορείτε να πείτε “σβήστε τα φώτα”, κάτι που είναι εύκολο να το θυμάστε. Αλλά, για να λειτουργήσει αυτό, χρειάζεστε ένα έξυπνο ηχείο στο ίδιο δωμάτιο με τα έξυπνα φώτα σας. Εάν έχετε μόνο ένα έξυπνο ηχείο στο σαλόνι, αυτή η εντολή δεν θα λειτουργήσει στην κουζίνα.

Συνιστούμε την αγορά πολλαπλών Echo Dots ή Google Home Minis και πασπαλίστε τα σε όλο το σπίτι σας, ειδικά στα δωμάτια με έξυπνα φώτα και έξυπνες πρίζες. Αυτό κάνει τον φωνητικό έλεγχο εύκολο.

Πάρα πολλά είδη έξυπνων ηχείων

Με ένα Homepod, θα έχω όλο το σετ!

Αν και συνιστούμε τη φόρτωση σε έξυπνα ηχεία, μην κάνετε το λάθος να έχετε πάρα πολλά είδη έξυπνων ηχείων. Google, Amazon, μήλο, και ακόμη και η Microsoft έχουν όλα έξυπνα ηχεία που μπορείτε να βάλετε στο σπίτι σας. Καθένα έχει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του (το Invoke της Microsoft είναι ως επί το πλείστον αδυναμίες) και θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά ποια να βάλετε στο σπίτι σας (αν υπάρχει).

Μόλις επιλέξετε ένα έξυπνο ηχείο, θα πρέπει να παραμείνετε σε αυτήν τη μάρκα. Εάν το σαλόνι σας έχει Google Home, η κουζίνα σας Amazon Echo και το υπνοδωμάτιό σας Homepod, θα μπερδευτείτε γρήγορα. Καθεμία απαιτεί διαφορετική αφύπνιση και το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να φωνάξετε “Hey Google” όταν εννοείτε “Hey Siri”.

Επιπλέον, επιδεινώνετε τη δουλειά σας προσθέτοντας διαφορετικά έξυπνα ηχεία. Κάνετε τη ζωή σας πιο περίπλοκη και θα πρέπει να προσθέσετε όλα τα έξυπνα gadget σας στην εφαρμογή του νέου ηχείου, να μάθετε τις εντολές του και να ασχοληθείτε με τον προγραμματισμό και τις ρουτίνες σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές.

Διαλέξτε έναν φωνητικό βοηθό και συνεχίστε με αυτόν. Εάν αλλάξετε γνώμη και αποφασίσετε ότι θα έπρεπε να έχετε πάει με την Google ή την Alexa, θα θέλετε να μεταβείτε πλήρως από το ένα στο άλλο — ακόμα κι αν κάνετε τη μετάβαση σταδιακά για να ξεκινήσετε. Μην παραιτείστε να ζείτε μόνιμα με διαφορετικούς βοηθούς φωνής σε διαφορετικά δωμάτια.

Δεν υπολογίζονται οι διακόπτες φωτός

Εάν δεν χρησιμοποιείτε έξυπνους διακόπτες, χάνετε.

Εάν έχετε έξυπνους λαμπτήρες σε όλο το σπίτι σας, πιθανότατα έχετε συνειδητοποιήσει ότι οι διακόπτες φώτων είναι ένα πρόβλημα. Τη στιγμή που κάποιος γυρίζει έναν διακόπτη φώτων ελέγχοντας τον έξυπνο λαμπτήρα σας, χάνετε όλη την ευφυΐα. Δεν μπορείτε να ανάψετε ξανά τη λάμπα με φωνή ή εφαρμογή. πρέπει να ενεργοποιήσετε ξανά τον διακόπτη.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Αυτή η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη

Το να σπάσεις τη συνήθεια του διακόπτη φώτων είναι δύσκολο, ειδικά όταν πολλά άτομα ζουν στο ίδιο σπίτι. Η αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος είναι απαραίτητη για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα έξυπνα φώτα σας και έχετε πολλές επιλογές.

Αντί για έξυπνους λαμπτήρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έξυπνους διακόπτες, τα οποία αντικαθιστούν τον τυπικό διακόπτη φώτων σας. Οι έξυπνοι διακόπτες μοιάζουν με διακόπτες κουπιών, αλλά αντί να κλειδώνουν σε θέση πάνω ή κάτω. επαναφέρονται στο ουδέτερο. Τα ηλεκτρονικά που είναι ενσωματωμένα στον διακόπτη καθορίζουν εάν περνάει ηλεκτρικό ρεύμα (άρα ανάβει και σβήνει το φως).

Ωστόσο, αν ανάψετε το φως —με φωνή, εφαρμογή ή διακόπτη φωτός— όλα παραμένουν συγχρονισμένα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα. Θα χρειαστεί να συνδέσετε τον διακόπτη και οι περισσότεροι έξυπνοι διακόπτες απαιτούν ένα ουδέτερο καλώδιο στο κουτί διακόπτη που δεν έχουν όλα τα σπίτια. Και θα χάσετε τις επιλογές χρωμάτων που συνοδεύουν τους έξυπνους λαμπτήρες.

Εάν θέλετε έξυπνα χρώματα λαμπτήρων ή δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να αντικαταστήσετε τους διακόπτες φώτων σας, τότε ο στόχος σας είναι να αποτρέψετε τη χρήση του χαζού διακόπτη. Εάν έχετε έξυπνους λαμπτήρες Philips Hue, η Lutron προσφέρει τους Διακόπτης Aurora. Αντί για καλωδίωση σε νέο διακόπτη, το Aurora γλιστρά πάνω από τον υπάρχοντα διακόπτη σας. Στη συνέχεια λειτουργεί σαν διακόπτης dimmer.

Εάν δεν έχετε Philips Hue, θα μπορούσατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να καλύψετε τον χαζό διακόπτη για να αποτρέψετε τη χρήση του από οποιονδήποτε. Εάν οι έξυπνοι λαμπτήρες σας προσφέρουν μια συσκευή τηλεχειρισμού, σκεφτείτε να την τοποθετήσετε δίπλα στους χαζούς διακόπτες σας.

Πολλές μάρκες συσκευών με πολλές διαφορετικές εφαρμογές

Έχω εγκαταστήσει 17 εφαρμογές smarthome, οι οποίες είναι αναμφισβήτητα πάρα πολλές.

Τα gadgets για έξυπνα σπίτια είναι στη μόδα. Φαίνεται ότι κάθε μέρα ένας νέος κατασκευαστής εμφανίζεται με την άποψή του για τα πιο πρόσφατα έξυπνα widget. Εάν δεν είστε προσεκτικοί, σύντομα θα το έχετε Λαμπτήρες Wyze, Βύσματα Wi-Fi Kasa ένα Θερμοστάτης Ecobeeκαι ένα Google Home.

  Προσθέστε Ενέργειες υπό όρους (IF) στον ενεργοποιητή σε jailbroken iPhone

Κάθε μία από αυτές τις συσκευές συνοδεύεται από μια προσαρμοσμένη εφαρμογή και ξαφνικά θα βρεθείτε να πηδάτε ανάμεσα σε εφαρμογές προσπαθώντας να θυμηθείτε ποια εφαρμογή θα χρησιμοποιήσετε πότε.

Για να περιορίσετε αυτό το πρόβλημα, χρησιμοποιήστε την ίδια επωνυμία σε όλες τις συσκευές όσο πιο συχνά γίνεται. Εάν ο κατασκευαστής του έξυπνου λαμπτήρα σας κατασκευάζει επίσης έξυπνα βύσματα, δοκιμάστε να τα χρησιμοποιήσετε. Εάν είστε ευχαριστημένοι με τους λαμπτήρες σας, το πιθανότερο είναι ότι θα είστε ευχαριστημένοι και με τα βύσματα του ίδιου κατασκευαστή.

Όταν όλα αποτύχουν, χρησιμοποιήστε μία εφαρμογή για να τα ελέγξετε όλα. Αυτή θα είναι πιθανώς η εφαρμογή φωνητικού βοηθού σας — Alexa ή Google Assistant. Εάν έχετε έναν έξυπνο κόμβο όπως το SmartThings ή το Hubitat, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή του για έλεγχο.

Θα συνεχίσετε να εγκαταστήσετε τις άλλες εφαρμογές, φυσικά. Αλλά, ως επί το πλείστον, μπορείτε να αποκρύψετε αυτές τις εφαρμογές αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης και σύζευξης.

Νομίζοντας ότι χρειάζεστε πολύ υλικό

Μπορείτε να αγοράσετε έναν τόνο συσκευών την πρώτη μέρα, αλλά δεν πρέπει.

Μερικές φορές το πρόβλημα ξεκινά πριν αγοράσετε το πρώτο gadget smarthome. Αν κρατήσατε ένα έξυπνο σπίτι επειδή φαινόταν πολύ ακριβό ή φοβάστε την ιδέα της αντικατάστασης κάθε λάμπας, διακόπτη και συσκευής στο σπίτι, μπορείτε να σταματήσετε να ανησυχείτε.

Δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε τα πάντα ταυτόχρονα. Ακόμα κι αν μπορούσες, δεν θα έπρεπε. Η αγορά τόσων πολλών συσκευών και η προσπάθεια να τις ρυθμίσετε σωστά για χρήση από όλη την οικογένεια θα ήταν συντριπτική.

Αντίθετα, ξεκινήστε από μικρά με λίγες μόνο συσκευές. Λίγες έξυπνες λάμπες, ένα έξυπνο βύσμα και ένα κουδούνι βίντεο είναι υπεραρκετές για ένα έξυπνο σπίτι εκκίνησης. Το ξεκίνημα μπορεί να είναι λιγότερο ακριβό από όσο νομίζετε.

Σκεφτείτε να επιλέξετε μόνο ένα μονόκλινο δωμάτιο για να ξεκινήσετε. Ένα έξυπνο υπνοδωμάτιο ή μια έξυπνη κουζίνα είναι καλά μέρη για να ξεκινήσετε και θα σας δώσουν ιδέες για το πώς να επεκταθείτε σε άλλα μέρη του σπιτιού.

Τα έξυπνα σπίτια δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκα και δεν πρέπει να είναι απογοητευτικά. Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με το πώς λειτουργεί το smarthome σας για εσάς, κάντε ένα βήμα πίσω και εξετάστε γιατί δεν λειτουργεί καλά. Η λύση μπορεί να είναι ευκολότερη από ό,τι νομίζετε, και με μερικές αλλαγές, μπορείτε να έχετε ένα έξυπνο σπίτι που είναι πολύ πιο εύκολο και βολικό στη χρήση.