Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Αυτή η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη

Οι ιστότοποι φιλοξενούνται σε διακομιστές που είναι βασικά υπολογιστές που παραμένουν ανοιχτοί όλη την ώρα και που μπορούν να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες και χιλιάδες αιτήματα κάθε φορά. Όπως κάθε υπολογιστής, ένας διακομιστής μπορεί να σβήσει και θα πάρει μαζί του οποιονδήποτε ιστότοπο φιλοξενείται σε αυτόν. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχετε πρόσβαση σε αυτό. Τούτου λεχθέντος, είναι σπάνιο να πέσει ένας διακομιστής. Προβλήματα με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, το πρόγραμμα περιήγησής σας, ακόμη και το λειτουργικό σας σύστημα μπορεί να σας εμποδίσουν να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο.

Διόρθωση Αυτή η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη

Όταν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο, μπορεί να δείτε το μήνυμα Αυτή η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη ή κάτι παρόμοιο. Το μήνυμα σφάλματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης στο οποίο το βλέπετε και ό,τι πιστεύει το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι λάθος. Ανεξάρτητα, δοκιμάστε τις ακόλουθες διορθώσεις για να το επιλύσετε.

  Πώς να αφαιρέσετε το Pinterest από τα αποτελέσματα αναζήτησης Google

1. Ελέγξτε εάν ο ιστότοπος είναι εκτός λειτουργίας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε όταν βλέπετε το μήνυμα Αυτή η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη, είναι εάν ο ιστότοπος είναι εκτός λειτουργίας ή εάν υπάρχει πρόβλημα με τη σύνδεση στο άκρο σας. Για να ελέγξετε την κατάσταση ενός ιστότοπου, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.

Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL του ιστότοπου στον οποίο προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση.
Επίσκεψη Κάτω για όλους ή μόνο για μένα.
Εισαγάγετε τη διεύθυνση URL και ελέγξτε την κατάσταση.

Εάν ο ιστότοπος είναι εκτός λειτουργίας, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το διορθώσετε. Εναπόκειται στον ιστότοπο να επιλύσει τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει.

2. Δοκιμάστε ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης

Οι ιστότοποι γενικά δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με κανένα σύγχρονο ιστότοπο, ωστόσο, εάν υπάρχει πρόβλημα με το πρόγραμμα περιήγησής σας, ενδέχεται να παρεμβαίνει στη σύνδεση. Εγκαταστήστε ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης και δοκιμάστε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο σε αυτό. Εάν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο από διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης, διαβάστε τις υπόλοιπες διορθώσεις που έχουμε παραθέσει για να ταξινομήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την καθαρή εγκατάσταση του προγράμματος περιήγησής σας.

  Αλλάξτε τη συμπεριφορά του κλειδιού τροποποιητή όταν κάνετε κλικ σε συνδέσμους [Firefox]

3. Ελέγξτε/αλλάξτε το antivirus

Το λογισμικό προστασίας από ιούς μπορεί να μπλοκάρει τον ιστότοπο. Ένα υπερβολικά ζήλο antivirus μπορεί να μπλοκάρει έναν ιστότοπο. Ελέγξτε εάν μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα επιτρεπόμενων ιστότοπων στην εφαρμογή προστασίας από ιούς. Εάν μπορείτε, προσθέστε τον ιστότοπο στη λίστα επιτρεπόμενων και ελέγξτε εάν έχετε πρόσβαση σε αυτόν.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στο Windows Defender. Συνήθως δεν αποκλείει ιστότοπους. Όσες κάνει, θα μπλοκάρει με μια προειδοποίηση κακόβουλου λογισμικού.

4. Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows

Εάν υπάρχει πρόβλημα με τις ρυθμίσεις διαδικτύου σας, θα προκληθούν προβλήματα σύνδεσης σε έναν ιστότοπο ή σε όλους τους ιστότοπους. Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων των Windows και θα διορθώσει το πρόβλημα.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+I.
Μεταβείτε στην ενότητα Ενημέρωση και ασφάλεια.
Επιλέξτε την καρτέλα Αντιμετώπιση προβλημάτων.
Κάντε κλικ στην επιλογή Πρόσθετα εργαλεία αντιμετώπισης προβλημάτων.
Εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων προσαρμογέα δικτύου.
Εφαρμόστε όλες τις διορθώσεις που προτείνει.
Στη συνέχεια, εκτελέστε το πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων συνδέσεων Διαδικτύου.
Εφαρμόστε όλες τις διορθώσεις που προτείνει.
Επανεκκινήστε το σύστημα.

  Κάντε το iPhone σας πιο εύκολο στη χρήση με αυτές τις κρυφές δυνατότητες προσβασιμότητας

5. Επαναφέρετε το DNS και το IP

Δοκιμάστε να επαναφέρετε το DNS και το IP στο σύστημά σας.

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή.
Εκτελέστε τις παρακάτω εντολές, μία προς μία.

netsh int ip reset
netsh winsock reset catalog
ipconfig /flushdns

Επανεκκινήστε το σύστημα.

6. Αλλάξτε τον διακομιστή DNS

Ένας διακομιστής DNS είναι απαραίτητος για τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Εάν ένας διακομιστής DNS δεν μπορεί να βρει έναν ιστότοπο, δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν. Δοκιμάστε να αλλάξετε τον διακομιστή DNS που χρησιμοποιείτε.

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου.
Μεταβείτε στο Δίκτυο και Διαδίκτυο.
Κάντε κλικ στο Δίκτυο και κοινή χρήση.
Κάντε κλικ στην Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα στη στήλη στα αριστερά.
Κάντε διπλό κλικ στον προσαρμογέα WiFi.
Κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες.
Κάντε διπλό κλικ στο Internet Protocol Version 4.
Επιλέξτε Χρήση της ακόλουθης διεύθυνσης διακομιστή DNS.
Χρησιμοποιήστε το DNS της Google.

8.8.8.8

8.8.4.4

Επαναλάβετε τα βήματα 8-9 για το Πρωτόκολλο Internet Έκδοση 6.

συμπέρασμα

Το μήνυμα Αυτή η ιστοσελίδα δεν είναι διαθέσιμη μπορεί να υποδεικνύει διαφορετικά προβλήματα και γενικά μπορούν να επιλυθούν με τις λύσεις που έχουμε δώσει. Εάν υποψιάζεστε ότι ένας ιστότοπος αποκλείεται από τον ISP σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν με ένα VPN. Εάν χρησιμοποιείτε VPN για πρόσβαση στον ιστότοπο, χρησιμοποιήστε ένα διαφορετικό.