Προσθέστε Ενέργειες υπό όρους (IF) στον ενεργοποιητή σε jailbroken iPhone

Για να είναι ένα smartphone πραγματικά «έξυπνο», πιστεύω ότι είναι σημαντικό η συσκευή να κατανοεί πλήρως τι θέλετε να κάνει και πότε, καθώς και πώς. Είναι δεδομένο ότι οι δυνατότητες ενός smartphone εκτείνονται πολύ πέρα ​​από εκείνες που προσφέρει μια κανονική κινητή συσκευή, αλλά η πραγματική ομορφιά της ιδέας ξεκινά όταν το τηλέφωνο αρχίζει να ενεργεί σε ενέργειες που θέλετε να εκτελέσει χωρίς χειροκίνητη εκκίνηση ανάλογα με τις συνθήκες και το περιβάλλον. Έχουν εμφανιστεί αρκετές εφαρμογές που φέρνουν κάτι παρόμοιο, με πιο αξιοσημείωτη από αυτές την υπηρεσία IFTTT μεταξύ πλατφορμών. Στη συνέχεια, για τηλέφωνα Android, υπάρχει το Tasker, το οποίο μπορεί πρακτικά να αυτοματοποιήσει όλες τις περιοχές του τηλεφώνου ή του tablet σας. Για το iOS, ένα παρόμοιο, και πιθανώς το καλύτερο, ήταν το Activator, το οποίο επιτρέπει την εκτέλεση ενεργειών με βάση ορισμένες προϋποθέσεις που πληρούνται. Τώρα, ένα νέο tweak εμφανίστηκε για iDevices με jailbroken που προσθέτει δηλώσεις υπό όρους (IF) στο Activator. Αυτό το tweak ονομάζεται ActIf και θα το δούμε πιο προσεκτικά σήμερα.

  Πώς να δείτε το ποσοστό μπαταρίας για συσκευές Bluetooth στα Windows 10

Το θέμα με το Activator από μόνο του είναι ο περιορισμός ότι, αν και μπορεί να εκτελέσει ορισμένες ενέργειες αυτόματα, δεν μπορεί να προσθέσει συλλογισμό σε αυτές. Ας εξετάσουμε ένα παράδειγμα: μπορείτε να ρυθμίσετε τον ενεργοποιητή ώστε να απενεργοποιεί αυτόματα τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε δίκτυο WiFi, αλλά δεν μπορείτε να τον κάνετε το ίδιο όταν είναι συνδεδεμένη σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο. Στην πραγματικότητα, η ρύθμιση λειτουργεί για ΟΛΑ τα δίκτυα WiFi από προεπιλογή, αλλά όχι μόνο για ένα συγκεκριμένο. Εδώ μπαίνει το ActIf. Αυτό το tweak προσθέτει αυτή τη “λειτουργία υπό όρους” που λείπει στον Activator και θα κάνει τη συσκευή να κοιτάξει το SSID για το δίκτυο στο οποίο είναι συνδεδεμένη πριν εκτελέσει την καθορισμένη ενέργεια.

  Πώς να κάνετε την γκαραζόπορτα σας έξυπνη

Προς το παρόν, το ActIf υποστηρίζει ένα σύνολο ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης με ένα συγκεκριμένο SSID WiFi, συγκεκριμένη συσκευή Bluetooth, είτε παίζει μουσική είτε όχι, είτε η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε πηγή τροφοδοσίας είτε όχι, ή εάν μια συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ανοιχτή. Το tweak προσθέτει τις δικές του ρυθμίσεις στον πίνακα επεκτάσεων στην εγγενή εφαρμογή Ρυθμίσεις iOS, όπου μπορείτε να καθορίσετε τις υπό όρους παραμέτρους που σχετίζονται με τους υποστηριζόμενους ελέγχους, ενώ οι ίδιες οι ενέργειες θα πρέπει να οριστούν μέσω των ρυθμίσεων του Activator, όπου προστίθεται νέο πλαίσιο για Ενέργειες ActIf. Το καλό είναι ότι το ActIf υποστηρίζει τρεις πιθανές ρυθμίσεις για κάθε παράμετρο υπό όρους, δίνοντάς σας ευελιξία για τη διαμόρφωση πολλών επιλογών για την ίδια συνθήκη.

  Πώς να κυριαρχήσετε στις Ειδοποιήσεις Google

Τροποποιήσεις όπως το ActIf είναι σπάνιες ακόμη και στο σενάριο του jailbreak και είναι μάλλον δύσκολο να τις κατανοήσετε πλήρως, αλλά η ευελιξία και η ελευθερία που υπόσχονται κάνουν την προσπάθεια να αξίζει τον κόπο. Το ActIf είναι διαθέσιμο μέσω του αποθετηρίου BigBoss στο Cydia δωρεάν και υποστηρίζει iPhone, iPod touch και iPad, συμπεριλαμβανομένης της αρχιτεκτονικής 64-bit του iPad Air και του iPhone 5s. Εάν χρησιμοποιείτε το Activator, αυτό το tweak είναι απαραίτητο.