Ένα μινιμαλιστικό εργαλείο χωρίς περισπασμούς για γραφή στο διαδίκτυο

Η καθημερινή χρήση του υπολογιστή περιλαμβάνει πάντα κάποιο είδος γραφής. Παρόλο που οι περισσότερες από αυτές θα ήταν σύντομες, συνοπτικές εργασίες όπως η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η σύνταξη email ή η σύνταξη μιας ανάρτησης ιστολογίου, υπάρχουν συχνά στιγμές που πιάνετε τον εαυτό σας να γράφει περισσότερο από το συνηθισμένο. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που καλύπτουν τις ανάγκες επεξεργασίας κειμένου, αλλά οι περισσότερες δημιουργούν περισσότερο περισπασμό παρά απλότητα. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια εφαρμογή που φροντίζει για αυτήν την ενόχληση, και σωστά ονομάζεται ZenPen. Είναι μια δωρεάν εφαρμογή που βασίζεται στον ιστό που σας επιτρέπει να γράψετε οποιοδήποτε κομμάτι κειμένου θέλετε σε ένα περιβάλλον χωρίς ακαταστασία.

Το ZenPen είναι τόσο γυμνό όσο μια εφαρμογή μπορεί να γίνει. Επιδεικνύει μια πολύ μινιμαλιστική διεπαφή με λιγότερες δυνατότητες για επίδειξη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα πολύ για να τροποποιήσετε. Δεν σας επιτρέπει καν να ανοίξετε έγγραφα από την τοπική σας μονάδα δίσκου, κάτι που το κάνει ουσιαστικά απλώς ένα εργαλείο για τη σύνταξη και την αντιγραφή επικόλλησης κειμένου σε άλλο μέρος. Αλλά από τη θετική πλευρά, μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε οτιδήποτε γράφετε στον υπολογιστή σας.

  Δημιουργήστε άλμπουμ από την εφαρμογή κάμερας και αποθηκεύστε φωτογραφίες σε αυτήν [Jailbreak]

Η εφαρμογή εστιάζει στην απλότητα από την αρχή. Δεν υπάρχει καμία περίπλοκη εγγραφή, κανένα email επιβεβαίωσης για αποδοχή και καμία εγκατάσταση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι απλώς να διαγράψετε το προεπιλεγμένο κείμενο από την αρχική σελίδα και το bingo του ZenPen, είστε έτοιμοι να γράψετε.

Αν και η εφαρμογή είναι εξαιρετικά απλή στο σχεδιασμό και τη χρήση της, εξακολουθεί να προσφέρει τυπικές λειτουργίες επεξεργασίας και μορφοποίησης κειμένου. Όταν επισημαίνετε ένα απόσπασμα κειμένου, μια μικρή αιωρούμενη γραμμή αναδύεται εκτός από το επισημασμένο κείμενο δίνοντάς σας την επιλογή να εισαγάγετε εισαγωγικά, να προσθέσετε υπερσυνδέσμους ή/και να κάνετε το κείμενο έντονη ή πλάγια γραφή.

Ακολουθεί μια άλλη γρήγορη ματιά στο τι κάνει πραγματικά κάθε αιωρούμενο εικονίδιο στη μορφοποίηση του κειμένου σας. Προς απογοήτευσή μας όμως, η λειτουργία Quote του ZenPen δεν φαινόταν να λειτουργεί όπως διαφημίστηκε κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

  Πώς να αντιγράψετε κείμενο από μηνύματα διαλόγου και λάθους στα Windows 10

Ένα άλλο εύχρηστο χαρακτηριστικό του ZenPen είναι η δυνατότητα να ορίσετε τον αριθμό λέξεων-στόχων. Αν και το όνομα τα λέει σχεδόν όλα, ο καθορισμός ενός αριθμού στόχων μπορεί να βοηθήσει κατά τη σύνταξη συνοπτικών και σύντομων δοκιμίων και θέλετε να λαμβάνετε αυτόματα ειδοποίηση όταν έχει επιτευχθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός λέξεων. Η λειτουργία του είναι αρκετά απλή: όταν κάνετε κλικ στην επιλογή λέξης προορισμού από τα αριστερά (περισσότερα για αυτό αργότερα), εμφανίζεται ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο στο κάτω μέρος και το μόνο που χρειάζεστε είναι να εισαγάγετε τον αριθμό λέξεων-στόχων και να αρχίσετε να γράφετε.

Όταν επιτευχθεί ο καθορισμένος αριθμός λέξεων-στόχων, εμφανίζεται μια λεπτή πράσινη γραμμή δίπλα στη γραμμή κύλισης του προγράμματος περιήγησης που σας ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο εάν είστε ακόμα κάτω από το όριο ή όχι.

Τώρα υπάρχουν επίσης τέσσερις ακόμη επιλογές που επεκτείνουν περαιτέρω τη λειτουργικότητα του ZenPen. Κοιτάξτε προσεκτικά και θα παρατηρήσετε μια ξεθωριασμένη μπάρα στα αριστερά, η οποία σας επιτρέπει να κάνετε πιο ωραία πράγματα. Για παράδειγμα, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο στην κορυφή αυτής της κάθετης γραμμής αλλάζει η λειτουργία πλήρους οθόνης.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Samsung Galaxy Note 10 ή 10 Plus

Το δεύτερο εικονίδιο στη γραμμή σάς επιτρέπει να αντιστρέψετε τα χρώματα του χώρου εργασίας γραφής. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό για άτομα που δεν τους αρέσει καθόλου να γράφουν σε λευκά κενά, καθώς η αντιστροφή των χρωμάτων μετατρέπει τα πάντα από λευκό σε μαύρο και αντίστροφα. Η τρίτη επιλογή στην κατακόρυφη γραμμή είναι ο αριθμός λέξεων-στόχων που αναφέρθηκε προηγουμένως.

Το τελευταίο κουμπί σάς δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε την εργασία σας στον υπολογιστή σας. Η εφαρμογή επιτρέπει τη λήψη της έκδοσης κειμένου ως αρχείο σήμανσης, HTML ή απλού κειμένου.

Με λίγα λόγια, το ZenPen είναι μια εξαιρετική εφαρμογή που σας βοηθά να παραμένετε συγκεντρωμένοι ενώ γράφετε κάτι σημαντικό.

Επισκεφθείτε το ZenPen