Πώς (και γιατί) να χρησιμοποιήσετε τον προσομοιωτή Chromebook της Google

Το Chromebook Simulator της Google είναι μια κινούμενη και διαδραστική προσομοίωση μέσα στο πρόγραμμα περιήγησής σας, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο πλοήγησης στο Chrome OS. Προσφέρει πολλά μαθήματα βήμα προς βήμα για να σας βοηθήσει να εξοικειωθείτε με το λειτουργικό σύστημα.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε τον προσομοιωτή Chromebook της Google;

Ο προσομοιωτής της Google προορίζεται για άτομα που αγόρασαν πρόσφατα ένα νέο Chromebook—ή θέλουν να αγοράσουν ένα—και θέλουν να εξοικειωθούν με το Chrome OS. Παρέχει σεμινάρια που εξηγούν βασικά χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα μέσω μιας διαδραστικής διεπαφής με μια αναλυτική περιγραφή βήμα προς βήμα.

Οι οδηγοί στον προσομοιωτή είναι εύκολο να ακολουθηθούν και συνεχίζουν μόνο όταν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε. Μερικοί από τους οδηγούς σας ζητούν να κάνετε κλικ στην προσομοιωμένη επιφάνεια εργασίας για να μεταβείτε στο επόμενο βήμα, ενώ άλλοι απαιτούν από εσάς να κάνετε κλικ στο κουμπί “Επόμενο” για να προχωρήσετε.

  Πώς να κατεβάσετε μια επέκταση Chrome ως αρχείο CRX

Μερικά από τα θέματα που καλύπτονται στον προσομοιωτή περιλαμβάνουν την περιήγηση ως επισκέπτης, την προσθήκη λογαριασμού, τη χρήση της επιφάνειας αφής, την εγκατάσταση εφαρμογών Android και την ενημέρωση του Chromebook σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον προσομοιωτή Chromebook

Για να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τον προσομοιωτή Chromebook, ενεργοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας και κατευθυνθείτε στο την αρχική σελίδα του προσομοιωτή.

Από εδώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον πίνακα στα αριστερά για να περιηγηθείτε στις κατηγορίες για έναν οδηγό ή να κάνετε κλικ σε ένα από τα “Δημοφιλή θέματα” στο κάτω μέρος της σελίδας. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή αναζήτησης για να βρείτε αυτό που θέλετε από τα θέματα που καλύπτονται.

  Πώς να αποτρέψετε έναν χρήστη από την εγκατάσταση ή την εκτέλεση επεκτάσεων στο Chrome

Όταν βρείτε το θέμα που αναζητούσατε, κάντε κλικ σε αυτό για να ξεκινήσετε το σεμινάριο.

Αφού φορτώσει το σεμινάριο, μπορείτε να το ακολουθήσετε κάνοντας κλικ στην κινούμενη εικόνα που παρέχεται ή στο κουμπί “Επόμενο”.

Ακολουθήστε την κινούμενη εικόνα ή κάντε κλικ

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, στο κάτω μέρος της σελίδας, μπορείτε να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο “Κέντρο βοήθειας Chromebook” για να ανακατευθύνετε στη σελίδα του Google Help Desk σχετικά με το θέμα, στο “Επανεκκίνηση του οδηγού” για να επιστρέψετε στην αρχή του οδηγού ή παρέχετε σχόλια για το σεμινάριο.

Σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, μπορείτε να μεταβείτε σε άλλο κάνοντας κλικ σε ένα νέο θέμα από τη λίστα στο αριστερό πλαίσιο. Μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε το σεμινάριο ή να το κατεβάσετε ως αρχείο PDF για να το έχετε στον υπολογιστή σας.

  Πώς να παραπλανήσετε τον πράκτορα χρήστη Chromebook για ιστότοπους που δεν υποστηρίζουν το Chrome OS

Αν και ο προσομοιωτής Chromebook δεν είναι μια πλήρως λειτουργική έκδοση του Chrome OS, παρέχει στους χρήστες τον πόρο για την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων που μπορεί να έχουν.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το λειτουργικό σύστημα πριν κάνετε το άλμα, η προσομοίωση σάς δίνει μια πολύ καλή ιδέα για το πώς να μετακινηθείτε πριν αγοράσετε ένα Chromebook. Διαφορετικά, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε το Chrome OS μέσα σε μια εικονική μηχανή στο τρέχον σύστημά σας.