Ένας οδηγός για τους διαφορετικούς τύπους

Το απόθεμα είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για τις επιχειρήσεις. Περιλαμβάνει στοιχεία που μια εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιήσει για να κατασκευάσει το τελικό προϊόν και να το πουλήσει για να κερδίσει.

Διαφορετικοί τύποι αποθεμάτων είναι κατάλληλοι για διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων και κλάδου.

Το απόθεμά σας δεν πρέπει ούτε να εξαντλείται σε αποθέματα ούτε να υπερβαίνει αυτό που απαιτείται για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών.

Ωστόσο, εάν δεν διαχειρίζεστε σωστά το απόθεμά σας, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα και τα αποτελέσματα.

Το χαμηλό ή εξαντλημένο απόθεμα θα μπορούσε να απογοητεύσει τους πελάτες σας, ενώ η υπέρβαση του αποθέματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε σπατάλη.

Επομένως, η γνώση του αποθέματος και των τύπων του είναι απαραίτητη για να κάνετε τη σωστή επιλογή με βάση τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας.

Ας συζητήσουμε τι είναι το απόθεμα και τους διαφορετικούς τύπους αποθεμάτων.

Τι είναι το Inventory;

Απόθεμα σημαίνει απόθεμα αγαθών.

Τα αγαθά μπορεί να είναι αντικείμενα, υλικά και εμπορεύματα που έχει αποθηκεύσει μια εταιρεία για να πουλήσει ή να κατασκευάσει νέα προϊόντα και να τα πουλήσει για να κερδίσει κέρδη. Η εταιρεία διαχειρίζεται επίσης και ενημερώνει τα προϊόντα για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών.

Ένα απόθεμα είναι ένα περιουσιακό στοιχείο, άυλο ή υλικό, που έχει αξία για ανταλλαγή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εσόδων.

Στη μεταποίηση, το απόθεμα περιλαμβάνει τελικά προϊόντα που κατασκευάζονται προς πώληση, πρώτες ύλες για παραγωγή και μερικώς έτοιμα προϊόντα σε έναν όροφο εργοστασίου ή σε αποθήκη.

Παράδειγμα: Για μια εταιρεία κατασκευής υφασμάτων, το απόθεμα θα περιλαμβάνει ρούχα έτοιμα προς πώληση, πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων ρούχων όπως βαμβάκι, υφάσματα, δέρμα, βελόνες, κλωστές κ.λπ. απόθεμα ημικατεργασμένου υφάσματος που αφήνεται για συσκευασία ή περαιτέρω επεξεργασία. και ρούχα φυλάσσονται για διασφάλιση ποιότητας.

Στις βιομηχανίες υπηρεσιών, το απόθεμα είναι γενικά άυλο δεδομένου ότι δεν ανταλλάσσεται φυσικό απόθεμα. Το απόθεμα εδώ θα μπορούσε να είναι τα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας πώλησης ή τα υλικά ή άυλα στοιχεία που θα βοηθήσουν σε μια πώληση.

Παράδειγμα: Το απόθεμα της αεροπορικής εταιρείας περιλαμβάνει τις θέσεις που πρέπει να καλυφθούν. Ομοίως, μια εταιρεία φιλοξενίας διακομιστών θα έχει εικονικούς διακομιστές στο απόθεμά της.

Για να εκπληρώσει τις προσδοκίες των πελατών, μια εταιρεία πρέπει να διαχειρίζεται καλά το απόθεμά της. Μπορεί να γίνει μέσω ενός υπολογιστικού φύλλου, ενός σημειωματάριου ή λογισμικού διαχείρισης αποθέματος. Θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε το απόθεμά σας, να διασφαλίσετε ότι τα απαιτούμενα είδη είναι διαθέσιμα στο απόθεμα και να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις των πελατών, ώστε να μπορούν να κάνουν παραγγελίες όποτε θέλουν.

Τύποι Αποθέματος

Οι επιχειρήσεις όλων των τύπων χρησιμοποιούν κάποιο είδος αποθέματος στη διαδικασία παραγωγής και πώλησής τους. Αλλά το απόθεμα μπορεί να είναι ένα περίπλοκο πράγμα εάν δεν διαχειρίζεται σωστά.

Ανάλογα με τον τύπο του κλάδου ή της επιχείρησης, το απόθεμα μπορεί να είναι διαφορετικών τύπων. Και αν θέλετε να διευθύνετε μια επιχείρηση αποτελεσματικά, θα πρέπει να γνωρίζετε τους τύπους αποθεμάτων για να αποφασίσετε τι ταιριάζει περισσότερο στην επιχείρησή σας.

Αν και θα βρείτε πολλούς τύπους αποθέματος, εδώ είναι οι τέσσερις κύριοι τύποι που πρέπει να γνωρίζετε.

Απογραφή Πρώτων Υλών

Οι πρώτες ύλες είναι είδη ή αγαθά που υποβάλλονται σε επεξεργασία για την παραγωγή του τελικού προϊόντος. Αυτά τα είδη μπορεί να είναι τα μέρη των εξαρτημάτων που υπάρχουν και δεν χρησιμοποιούνται ακόμη σε έτοιμα προϊόντα ή απόθεμα υπό επεξεργασία.

Αυτά συνδυάζονται ή τροποποιούνται για να δημιουργήσουν ένα νέο προϊόν και φαίνονται αγνώριστα μετά το σχηματισμό του τελικού προϊόντος.

Μια κατασκευαστική εταιρεία μπορεί να αποκτήσει πρώτες ύλες χρησιμοποιώντας ένα υποπροϊόν μιας δεδομένης διαδικασίας ή να προμηθευτεί πρώτες ύλες από τον(τους) προμηθευτή(-ους).

Οι πρώτες ύλες είναι δύο τύπων:

  • Άμεσες πρώτες ύλες: Χρησιμοποιούνται απευθείας σε ένα τελικό προϊόν
  • Έμμεσες πρώτες ύλες: Πρόκειται για ένα μέρος του κόστους του εργοστασίου ή των γενικών εξόδων.
  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα WOW #134 Θανατηφόρα κατάσταση

Συχνά, οι κατασκευαστές διαχειρίζονται τις πρώτες ύλες τους, αλλά οι επιχειρήσεις που προσανατολίζονται στο λιανικό εμπόριο μπορούν να επιλέξουν να επεξεργάζονται τις πρώτες ύλες τους είτε μόνες τους είτε να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής και διανομής.

Μόνο οι βιομηχανίες παραγωγής ή υπηρεσιών χρησιμοποιούν την έννοια των πρώτων υλών, αλλά ο κλάδος του εμπορίου δεν το κάνει.

Παράδειγμα: Οι πρώτες ύλες στη βιομηχανία κατασκευής υφασμάτων θα μπορούσαν να είναι βαμβάκι, καουτσούκ, βελόνες, κλωστές, μετάξι και άλλα. Αυτές είναι επίσης οι άμεσες πρώτες ύλες για αυτόν τον τύπο επιχείρησης, ενώ έμμεσα υλικά μπορεί να είναι λαμπτήρες, αποθηκευτικός χώρος, μπαταρίες, μηχανήματα κ.λπ., που βοηθούν στη διατήρηση της λειτουργίας του εργοστασίου σας.

Η βελτιστοποίηση του αποθέματος πρώτων υλών είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της εκπλήρωσης των απαιτήσεων των πελατών και, ταυτόχρονα, την αποφυγή ζημιών. Διατηρήστε τις ποσότητες πρώτων υλών που υπερβαίνουν τις απαιτούμενες.

Θα πρέπει να επιβαρυνθείτε με υψηλά έξοδα μεταφοράς, να απαιτήσετε μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και να αντιμετωπίσετε χρηματικές απώλειες όταν τα υλικά πάνε άσχημα, παρωχημένα ή λήγουν. Είναι ιδιαίτερα εμφανές στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, στη φαρμακοβιομηχανία και σε μερικές άλλες.

Ομοίως, δεν θέλετε να σας λείπει το απόθεμα. Διότι αν το κάνετε, δεν θα μπορείτε να παράγετε τον επιθυμητό όγκο προϊόντων που θέλουν να αγοράσουν οι πελάτες σας.

Επομένως, βεβαιωθείτε ότι έχετε ισορροπία και στις δύο πλευρές παρακολουθώντας, διαχειρίζεστε, ενημερώνοντας και ανανεώνοντας το απόθεμα σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς.

Απογραφή Εργασίας σε Διαδικασία

Work-in-process (WIP) είναι ένας τύπος αποθέματος που περιλαμβάνει στοιχεία που βρίσκονται σε διαδικασία μετατροπής σε τελικό προϊόν. Είναι αυτό που μπορείτε να ονομάσετε ημικατεργασμένα προϊόντα, που έχουν διαμορφωθεί από πρώτες ύλες που υποβάλλονται σε ορισμένες διαδικασίες στην πορεία τους να γίνουν ένα νέο προϊόν.

Το απόθεμα WIP περιλαμβάνει είδη, εξαρτήματα, υποσυστήματα και συγκροτήματα υπό επεξεργασία. Με βάση την προοπτική κόστους, δεν έχει μόνο φυσικά υλικά αλλά και κόστος εργασίας και γενικά έξοδα. Το απόθεμα WIP βρίσκεται στον όροφο παραγωγής και δεν είναι ακόμη έτοιμο προς πώληση. Μέχρι τότε, θα υπόκειται σε τροποποιήσεις και ποιοτικούς ελέγχους.

Παράδειγμα: Στη βιομηχανία κατασκευής υπολογιστών, οι υπολογιστές που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ορισμένες διαδικασίες για την προσθήκη λειτουργιών ή περιφερειακών και την αναζήτηση διασφάλισης ποιότητας θα μπορούσαν να είναι απόθεμα WIP.

Ομοίως, σε μια εταιρεία που κατασκευάζει σαμπουάν, το σαμπουάν, μαζί με τα μπουκάλια όπου αποθηκεύεται, θα εξακολουθούσαν να χρειάζονται ποιοτικούς ελέγχους. Θεωρούνται επίσης απόθεμα WIP.

Γενικά, όσο χαμηλότερο είναι το απόθεμα WIP κλειδωμένο, τόσο καλύτερο είναι. Είναι γιατί μέχρι να μετατραπεί το απόθεμα στο τελικό αγαθό, δεν ωφελεί καθώς δεν μπορείτε να τα πουλήσετε και να κερδίσετε κέρδη. Αν και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τέτοια υλικά μπορούν να πωληθούν σε κάποια τιμή. Ωστόσο, μπορεί να μην ωφελήσει πολύ την επιχείρηση.

Η διατήρηση μεγάλου όγκου αποθέματος WIP μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη σε περίπτωση φυσικής καταστροφής που καταστρέφει τις αποθήκες ή ανθρωπογενούς επίθεσης που διακυβεύει δεδομένα και υλικά. Πολλές επιχειρήσεις θεωρούν ότι το απόθεμα WIP δεν είναι πολύ χρήσιμο και το απορρίπτουν εντελώς.

Επομένως, είναι επιθυμητό να ελαχιστοποιηθούν οι όγκοι αποθεμάτων σε εξέλιξη. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να βελτιστοποιήσετε τον χρόνο που απαιτείται για τη μετατροπή του αποθέματος WIP στο τελικό προϊόν χρησιμοποιώντας πιο αποτελεσματικές διαδικασίες και εργαλεία που μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητα. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε την τιμή κλειδώματος, να την απελευθερώσετε γρήγορα και να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Απογραφή τελικών προϊόντων

Αυτά είναι ίσως τα πιο απλά στην κατανόηση. Τα τελικά προϊόντα είναι τα τελικά προϊόντα έτοιμα προς πώληση στον πελάτη. Αυτός ο πελάτης μπορεί να είναι άμεσος καταναλωτής ή επιχείρηση που αγοράζει από εσάς και το χρησιμοποιεί για να διαμορφώσει τις προσφορές του και στη συνέχεια να πουλά στους πελάτες του.

Τα τελικά προϊόντα αναγνωρίζονται ως ολοκληρωμένα προϊόντα όσον αφορά την κατασκευή, τη συσκευασία και τον ποιοτικό έλεγχο. Είναι έτοιμα να πωληθούν και να διατεθούν στην αγορά, περιοχές ή καταστήματα-στόχους. Αυτός ο τύπος αποθέματος θα μπορούσε να παρατίθεται στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου σας, να εμφανίζεται στο κατάστημά σας, να συσκευάζεται για πώληση στον πελάτη σας κ.λπ.

  Πώς να αλλάξετε τις μονάδες χάρακα στο Microsoft Word

Αποκτάτε τα τελικά προϊόντα αφού εφαρμόσετε την πλήρη διαδικασία κατασκευής, από τη χρήση των πρώτων υλών και τη διαμόρφωση τους στο επιθυμητό προϊόν με τη βοήθεια εργαλείων και διαδικασιών έως τη συναρμολόγηση των εξαρτημάτων, τη διασφάλιση ποιότητας και τη συσκευασία του προϊόντος. Τα τελικά προϊόντα είναι διαθέσιμα προς πώληση, συμβάλλοντας άμεσα στα έσοδα της εταιρείας.

Παράδειγμα: Για μια εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, τα τελικά προϊόντα θα είναι τα αυτοκίνητα ή μια κάρτα φορτωμένη σε φορτηγό και έτοιμη προς πώληση. Για μια εταιρεία κατασκευής κοσμημάτων, τα τελικά κοσμήματα που διατηρούνται στο κατάστημα και εκτίθενται στους πελάτες είναι τελικά προϊόντα.

Ομοίως, μια εταιρεία κατασκευής υφασμάτων θα έχει τελικά προϊόντα, όπως τα ολοκληρωμένα τζιν, τοπ, φορέματα, πουκάμισα κ.λπ., συσκευασμένα και έτοιμα για παράδοση σε διανομέα.

Απογραφή MRO

Το απόθεμα προμηθειών συντήρησης, επισκευής και λειτουργίας (MRO) είναι επίσης γνωστό ως απόθεμα γενικής επισκευής. Αυτός ο τύπος αποθέματος περιλαμβάνει είδη που χρησιμοποιούνται για τη συναρμολόγηση ενός προϊόντος, εξαιρουμένων των εξαρτημάτων που καταλήγουν σε ένα τελικό προϊόν.

Όσον αφορά το κόστος, τα έξοδα συντήρησης και υποστήριξης προστίθενται σε αυτό το απόθεμα μαζί με τα υλικά που απαιτούνται για την τροποποίηση και ενίσχυση του προϊόντος και τη βελτίωση της αισθητικής του.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το απόθεμα MRO θα περιλαμβάνει στοιχεία που χρησιμοποιούνται στις λειτουργίες, την επισκευή και τη συντήρηση ενός δεδομένου προϊόντος. Αυτά τα είδη θα βρίσκονται στο απόθεμα ακόμη και μετά την αποστολή του τελικού προϊόντος, καθώς ο πελάτης μπορεί να χρειαστεί υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης ανά πάσα στιγμή.

Το απόθεμα MRO είναι ζωτικής σημασίας στις καθημερινές λειτουργίες μιας εταιρείας. Πολλές επιχειρήσεις εξετάζουν το ενδεχόμενο συσκευασίας σε αυτό το απόθεμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσε να είναι δύο τύπων – κύρια συσκευασία και δευτερεύουσα συσκευασία.

  • Πρωτογενής συσκευασία: Περιλαμβάνει τη συσκευασία χωρίς την οποία δεν χρησιμοποιείται ένα προϊόν, όπως ένα κουτί για την αποθήκευση ενεργειακών ποτών, μια μικρή μπανιέρα για αποθήκευση ενυδατικής κρέμας κ.λπ.
  • Η δευτερεύουσα συσκευασία περιλαμβάνει την εξωτερική συσκευασία των εμπορευμάτων για την αποφυγή ζημιών κατά τη μεταφορά ή το χειρισμό ή για να φαίνονται αισθητικά ευχάριστα. Μπορεί να είναι ένα χαρτοκιβώτιο που αποθηκεύει την ενυδατική κρέμα σε μια μπανιέρα, μια ντουζίνα μπουκάλια ενεργειακών ποτών κ.λπ.

Οι προμήθειες MRO χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή, την επισκευή ή τη συσκευασία, αλλά ποτέ δεν αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τελικού προϊόντος. Είναι υλικά που υποστηρίζουν τις διαδικασίες παραγωγής.

Παράδειγμα: Το απόθεμα MRO είναι τεράστιο. Μια κατασκευαστική εταιρεία μπορεί να περιλαμβάνει ράφια, μηχανήματα, προστατευτικό εξοπλισμό όπως μάσκες και γάντια, υπολογιστές, γραφεία, καρέκλες, είδη γραφείου και πολλά άλλα.

Σε μια εταιρεία σέρβις ποδηλάτων, το απόθεμα MRO θα έχει στοιχεία που θα τους βοηθούσαν να συντηρήσουν ή να επισκευάσουν το ποδήλατο, από ρυμουλκούμενα οχήματα μέχρι κατσαβίδια, παξιμάδια και μπουλόνια, ψυκτικά υγρά, λάδια κινητήρα και άλλα.

Άλλοι τύποι αποθέματος

Εκτός από τους παραπάνω βασικούς τύπους αποθέματος, ακολουθούν ορισμένοι ακόμη τύποι:

Απογραφή υπηρεσιών

Είναι σαν το απόθεμα MRO, αλλά περιλαμβάνει ανθρώπινη βοήθεια στο τελικό αγαθό. Δεδομένου ότι η διαδικασία κατασκευής περιλαμβάνει όχι μόνο υλικά και μηχανές, αλλά και ανθρώπους για τη λειτουργία των μηχανών και των γραμμών συναρμολόγησης και άλλων διαδικασιών, συνεπάγεται σημαντικά έξοδα.

Παράδειγμα: Εργαζόμενοι όπως μηχανικοί, τεχνικοί, χειριστές μηχανών, προσωπικό γραφείου, εργολάβοι και άλλοι.

Αποθέματα ρυθμιστικού αποθέματος/ασφαλείας

Στον τομέα της μεταποίησης και της εμπορίας, η αγορά παρουσιάζει συχνά διακυμάνσεις. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διαδικασία παραγωγής και τις πωλήσεις. Το απόθεμα buffer μπορεί να βοηθήσει σε τέτοια σενάρια. Περιλαμβάνει είδη που είναι αποθηκευμένα στην αποθήκη ενός εργοστασίου για την αντιστάθμιση απροσδόκητων κραδασμών, όπως ξαφνική αύξηση της ζήτησης των πελατών, απεργίες εργαζομένων, καθυστερήσεις στη μεταφορά κ.λπ.

Παράδειγμα: Ένα κατάστημα σε μια περιοχή επιρρεπής σε κυκλώνες μπορεί να αποθηκεύσει προμήθειες σπιτιού τους αναμενόμενους μήνες για να αντιμετωπίσει μια ξαφνική αύξηση της ζήτησης.

Αποσυνδεδεμένο απόθεμα

Τα επιπλέον είδη που φυλάσσονται σε κάθε σταθμό γραμμής παραγωγής μπορούν να ονομαστούν αποσυνδεδεμένο απόθεμα. Αυτό βοηθά στην αποτροπή της διακοπής της εργασίας και διασφαλίζει τη συνεχή εργασία με όλα τα διαθέσιμα πράγματα που χρειάζονται για τη διαδικασία. Είναι χρήσιμο για εταιρείες που κατασκευάζουν μόνο αγαθά και εάν τα μέρη μιας γραμμής έχουν διαφορετικές ταχύτητες εργασίας.

  17 καλύτερα πτυχία μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο για να κάνετε αίτηση τώρα

Παράδειγμα: Ο διευθυντής καταστήματος μιας εταιρείας κατασκευής υπολογιστών θα κρατήσει ορισμένα εξαρτήματα στην άκρη σε κάθε βήμα της διαδικασίας κατασκευής για να διασφαλίσει ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την παραγωγή. Έτσι, ακόμα και όταν λείπει ένα εξάρτημα, το αποσυνδεδεμένο απόθεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εδώ.

Απογραφή κύκλου

Το απόθεμα κύκλου περιλαμβάνει είδη που παραγγέλλονται τακτικά σε παρτίδες, έτσι ώστε το κόστος αποθήκευσης να μπορεί να ελαχιστοποιηθεί και να αποθηκεύεται ο σωστός όγκος αποθέματος. Αυτά τα υλικά αποτελούν μέρος κάποιας συνήθους διαδικασίας ή χρησιμοποιούνται άμεσα στην παραγωγή.

Παράδειγμα: Μια εταιρεία κατασκευής υφασμάτων παραγγέλνει τακτικά βαμβάκι σε τεράστιες παρτίδες. Έτσι, εάν ξεμείνει από βαμβάκι, το νέο γέμισμα θα έρθει και θα αντισταθμίσει τις ανάγκες ενώ θα αποκτήσει τον ειδικό χώρο αποθήκευσης.

Απογραφή διαμετακόμισης

Πρόκειται για στοιχεία όπως πρώτες ύλες που μια εταιρεία μετακινεί από τοποθεσία σε τοποθεσία σιδηροδρομικώς. Αυτά μπορεί επίσης να είναι τελικά προϊόντα που μεταφέρει μια εταιρεία με φορτηγό σε ένα κατάστημα.

Παράδειγμα: Ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου παραγγέλνει 100 πουκάμισα και πληρώνει γι’ αυτά, τα οποία είναι ακόμα στη μεταφορά για να φτάσουν στο κατάστημα από την τοποθεσία του προμηθευτή.

Θεωρητική Απογραφή

Το θεωρητικό απόθεμα ή το λογιστικό απόθεμα είναι το ελάχιστο απόθεμα που χρειάζεται ένας οργανισμός για να ολοκληρώσει μια δεδομένη διαδικασία, ενώ εξαλείφει τον χρόνο αναμονής. Χρησιμοποιείται ευρέως στις βιομηχανίες τροφίμων και μεταποίησης.

Παράδειγμα: Μια επωνυμία κατασκευής κοσμημάτων ξοδεύει το 20% σε πρώτες ύλες, αλλά βρίσκει ότι το 23% είναι η πραγματική δαπάνη. Εδώ, το 3% είναι το θεωρητικό απόθεμα που σπαταλήθηκε.

Υπερβολικό απόθεμα

Το υπερβολικό ή απαρχαιωμένο απόθεμα είναι αχρησιμοποίητες ή απούλητες πρώτες ύλες ή αγαθά που μια επιχείρηση δεν αναμένει να πουλήσει ή να χρησιμοποιήσει. Ωστόσο, εξακολουθεί να πληρώνει για την αποθήκευσή του.

Παράδειγμα: Μια εταιρεία έχει κατασκευάσει 2.000 ζεύγη παπουτσιών για την Έκπτωση της Μαύρης Παρασκευής αλλά μπόρεσε να πουλήσει μόνο 1.800 από αυτά. Η Black Friday τελείωσε και η τρέλα για αυτό έχει μειωθεί. Έτσι, η μάρκα πρέπει να τα πουλήσει σε μειωμένη τιμή ή να τα κρατήσει στην αποθήκη και να τα πληρώσει.

Τώρα που γνωρίζετε διαφορετικούς τύπους αποθέματος και παραδείγματα για το καθένα, μπορείτε να επιλέξετε τον καλύτερο τύπο αποθέματος για την επιχείρησή σας.

Έτσι, αφού επιλέξετε τον καταλληλότερο τύπο αποθέματος για την επιχείρησή σας, τίθεται ένα άλλο ερώτημα – πώς να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε το απόθεμα;

Πώς μπορεί να βοηθήσει το Sortly;

Το Sortly θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε, να διαχειρίζεστε και να ενημερώνετε το απόθεμα και τα περιουσιακά σας στοιχεία, ανεξάρτητα από τον τύπο του αποθέματός σας. Και αν είστε μικρή επιχείρηση, είναι ένα από τα καλύτερα λογισμικά διαχείρισης αποθεμάτων στην αγορά.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν:

  • Διαχείριση αποθέματος από άκρο σε άκρο, ανεξάρτητα από τον τύπο της επιχείρησής σας
  • Παρακολουθήστε αντικείμενα μέσω γραμμωτού κωδικών ή QR και ενημερώστε τα
  • Ρυθμίστε αυτόματα ειδοποιήσεις για να παρακολουθείτε σημαντικές ημερομηνίες και επίπεδα αποθεμάτων και να λαμβάνετε τις καλύτερες αποφάσεις
  • Μπορείτε να διαχειριστείτε το απόθεμά σας όπου και όποτε θέλετε χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή, είτε είναι επιτραπέζιος υπολογιστής, φορητός υπολογιστής, tablet ή smartphone.
  • Παραχωρήστε πρόσβαση σε διαφορετικούς χρήστες και διαχειριστείτε με ασφάλεια τα επίπεδα αδειών
  • Παρακολουθήστε τα αρχεία καταγραφής για να κατανοήσετε ποιος κάνει τι και να παρακάμψετε τους κινδύνους ασφαλείας
  • Δημιουργήστε προσαρμοσμένες αναφορές PDF και CSV με δραστηριότητες και καταστάσεις.

Τιμολόγηση: Το Sortly έχει μια δωρεάν έκδοση που μπορείτε να δοκιμάσετε. Είναι καλύτερο για μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις και ιδιώτες. Προσφέρει μία άδεια, προσαρμοσμένο πεδίο και 100 καταχωρήσεις με υποστήριξη email και το Κέντρο βοήθειας.

Τα προγράμματα επί πληρωμή του Sortly ξεκινούν από 29 $/μήνα και είναι τα καλύτερα για μικρές επιχειρήσεις. Προσφέρει τρεις άδειες χρήσης, δέκα προσαρμοσμένα πεδία, απεριόριστη δημιουργία ετικετών κωδικού QR και 2000 καταχωρήσεις με υποστήριξη email και το Κέντρο βοήθειας.

συμπέρασμα

Το απόθεμα είναι το περιουσιακό στοιχείο που περιλαμβάνει όλα τα αγαθά και τα είδη που χρειάζεται μια εταιρεία για να παράγει το τελικό προϊόν. Η γνώση των διαφορετικών τύπων αποθέματος θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις διαφορές και να επιλέξετε τον πιο κατάλληλο τύπο για την επιχείρησή σας.

Επιπλέον, η βελτιστοποίηση του αποθέματός σας είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσετε ότι δεν θα εξαντλήσετε τα αποθέματά σας ή θα τα ξεπεράσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό διαχείρισης αποθέματος για την παρακολούθηση, τη διαχείριση, την ενημέρωση του αποθέματός σας και τη συνεχή αύξηση των εσόδων.