Μετατρέψτε τους δυνητικούς πελάτες σας σε πελάτες με αυτά τα 11 εργαλεία χαρτογράφησης ταξιδιού

Γνωρίζετε τη σημασία της χαρτογράφησης ταξιδιού πελατών; Εάν ναι, ίσως σχεδιάζετε να μετατρέψετε δυνητικούς πελάτες χρησιμοποιώντας τα εργαλεία Journey Mapping. Εδώ είναι κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.

Εάν είστε λάτρης των εισαγωγικών, τότε μπορεί να έχετε ακούσει ένα ρητό, «Δεν μπορείτε να καταλάβετε κάποιον μέχρι να περπατήσετε ένα μίλι με τα παπούτσια του».

Η χαρτογράφηση ταξιδιού πελάτη επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να κατανοήσουν την επιχείρηση από την οπτική γωνία του πελάτη. Φορούν διαφορετικά παπούτσια για να δουν πώς φαίνεται και πώς αισθάνεται σαν πελάτης που χρησιμοποιεί ένα προϊόν.

Τι είναι η χαρτογράφηση ταξιδιού πελατών;

Σκεφτείτε έναν χάρτη που παρουσιάζει διαφορετικά στάδια πελατών από τη γνώση για το προϊόν έως την αγορά του, τη χρήση του και την αναθεώρησή του. Το Customer Journey Mapping καλύπτει την περιήγηση, τη σύγκριση, την ανάπτυξη και την αγορά ως μια συλλογή σημείων επαφής και ψηφιακών καναλιών πελατών.

Γιατί ταξίδι πελάτη; Τι θα κερδίσουν οι πελάτες από το προϊόν; Ποια είναι η εμπειρία των πελατών – ικανοποιημένοι ή πετώντας την στο καλάθι των αχρήστων κατά τη χρήση του προϊόντος;

Για να κατανοήσουμε πώς επηρεάζει τη ζωή του κοινού-στόχου, αυτές οι ερωτήσεις τίθενται σε διαφορετικούς τύπους πελατών, όπως πωλητή, νοικοκυρά, ιδιοκτήτη επιχείρησης, μηχανικό, γιατρό, σεφ κ.λπ.

Γιατί είναι απαραίτητη η χαρτογράφηση ταξιδιού πελατών;

Το ταξίδι χαρτογράφησης βοηθά τις εταιρείες να εντοπίσουν τους τομείς που πρέπει να αλλάξουν, να βελτιώσουν, να ενημερώσουν ή να βελτιστοποιήσουν. Στόχος είναι να βελτιωθεί η εμπειρία του χρήστη και να δοθεί το σωστό μήνυμα στους πελάτες χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα του προϊόντος. Προσφέρει μια κοινή κατανόηση του προϊόντος για έναν πελάτη στη διαλειτουργική ομάδα.

Αλλά γιατί να πάτε για το ταξίδι του πελάτη εξαρχής;

  • Βοηθά τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να προσεγγίσουν τους πελάτες και να αυξήσουν τις πωλήσεις.
  • Δημιουργήστε ευαισθητοποίηση για τους χρήστες και συναναστραφείτε μαζί τους μέσω πλατφορμών και ιστοσελίδων κοινωνικών μέσων.
  • Αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την επιχείρηση.

Με αυτά τα λόγια, εδώ είναι τα κορυφαία Εργαλεία χαρτογράφησης ταξιδιών πελατών που πρέπει να προσέξετε.

MappingHero

MappingHero είναι ένα εργαλείο βελτιστοποίησης του ρυθμού συνομιλίας all-in-one για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για να δημιουργήσουν μετρήσιμη ανάπτυξη και να αυξήσουν τα έσοδά τους. Το εργαλείο είναι γεμάτο με πολλά χαρακτηριστικά όπως:

  • Δυναμικοί χάρτες σωρού για τη λήψη ζωντανών δεδομένων σχετικά με πηγές επισκεψιμότητας, κλικ, δραστηριότητες κύλισης κ.λπ.
  • Καταγραφή συνεδρίας για να αποκτήσετε την εμπειρία του πελάτη στον ιστότοπο.
  • Δοκιμή A/B για να δείτε τι να ενημερώσετε στη συνέχεια και πόσο μεγάλο αντίκτυπο μπορεί να έχει.

Είναι επίσης εύκολο να συνεργαστείς αποτελεσματικά με μια ομάδα και να αναπτύξεις μια ιδανική στρατηγική. Προσφέρει επίσης σχόλια για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη και τη βελτιστοποίηση των προϊόντων ανάλογα.

UserExperior

UserExperior διευκολύνει την ανάλυση της πλοήγησης μεταξύ συμβάντων ή οθονών για τους χρήστες. Το εργαλείο επιτρέπει στους κατόχους ή στις ομάδες προϊόντων να οπτικοποιούν τη διαδρομή πλοήγησης για τους χρήστες μεταξύ συμβάντων και οθονών. Είναι εύκολο να εντοπίσετε το ταξίδι, να κατανοήσετε την κορυφαία πλοήγηση και να αποκτήσετε πρόσβαση λεπτομερώς.

  Πώς να απολυμάνετε το smartphone σας

Το εργαλείο διευκολύνει επίσης το φιλτράρισμα της επισκεψιμότητας, ενώ μειώνει ή προσθέτει τα βήματα, βλέπει ταξίδια και αναλύει φίλτρα όπως συμβάντα, οθόνες, ημέρες και εκδόσεις εφαρμογών. Έρχεται με συμμορφώσεις ασφαλείας GDPR και εταιρικού επιπέδου.

UXPressia

UXPressia προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία χρηστών, διευκολύνοντας τις ομάδες προϊόντων να κατανοήσουν το ταξίδι και να το χαρτογραφήσουν. Το διαδικτυακό εργαλείο χαρτογράφησης ταξιδιού πελατών διαθέτει πολλά κορυφαία χαρακτηριστικά. Προσφέρει μια συνεργασία σε πραγματικό χρόνο που κάνει τους πελάτες, τα ενδιαφερόμενα μέρη και τους συναδέλφους να συνεργάζονται σε πραγματικό χρόνο.

Η πολυκαναλική εμπειρία αυξάνει την εμπειρία χρήστη στο σημείο επαφής. Είναι εύκολο να εντοπιστούν οι ευκαιρίες και τα επιθυμητά μονοπάτια που ταιριάζουν στις επιχειρηματικές απαιτήσεις. Κάποιος μπορεί επίσης να οπτικοποιήσει τα συναισθήματα του πελάτη και να εντοπίσει δείκτες πόνου για να καταλάβει τι αισθάνεται ο πελάτης.

Τα τραμ προϊόντων μπορούν επίσης να εξάγουν την εμπειρία σε εκτυπώσιμες μορφές, όπως αρχεία CSV, PNG, PDF και PowePoint, συμπεριλαμβανομένων χρωμάτων επωνυμίας, συνδέσμων ιστότοπων και λογότυπων για να διασφαλιστεί η συνέπεια. Κάποιος μπορεί ακόμη και να παρουσιάσει το ταξίδι σε άλλους κάνοντας εναλλαγή μεταξύ στοιχείων CX/UX ενώ κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση, τοποθετώντας την οθόνη με το πρώτο κλικ και αλλάζοντας το θέμα.

Οι χρήστες μπορούν εύκολα να ενσωματώσουν αναλυτικά στοιχεία ιστού κατά τη χαρτογράφηση των ταξιδιών πελατών χρησιμοποιώντας το Mixpanel και το Google Analytics. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των χαρτών ταξιδιού με έγγραφα, βίντεο, πίνακες, εικόνες, ευρήματα έρευνας, έγγραφα, αποσπάσματα και οτιδήποτε άλλο.

Απλά

Απλά Το εργαλείο χαρτογράφησης ταξιδιού πελατών βοηθά τις ομάδες προϊόντων να εξηγήσουν την εμφάνιση και την αίσθηση της υπηρεσίας και του προϊόντος στους πελάτες. Η εμπειρία χρήστη είναι καλά επεξεργασμένη και κατανοεί τις απαιτήσεις, τα συναισθήματα και τα σημεία πόνου.

Δημιουργεί έναν λεπτομερή χάρτη ταξιδιού πελατών με διαφορετικές προσωπικότητες χρηστών για να αναλύσει την εμπειρία της υπηρεσίας και να οπτικοποιήσει την υπηρεσία ή το προϊόν, όπως κανάλια επικοινωνίας, συναισθήματα, κείμενα και εικόνες, για να αναφέρουμε μερικά.

Οι ομάδες προϊόντων ή οι ιδιοκτήτες μπορούν να κατανοήσουν κάθε βήμα κατά τη χαρτογράφηση των σημείων επαφής και των ενεργειών σε διαφορετικά στάδια για να κατανοήσουν τις εμπειρίες των προσώπων. Επίσης, διευκολύνει την επισήμανση σημαντικών προβλημάτων, γεγονότων και ιδεών για να σημειώσετε βασικά πράγματα στον οδικό χάρτη.

Το storyboard ενσωματώνει την εμπειρία της περσόνας και τη συνδέει με εικόνες για να κατανοήσει τις συγκεκριμένες στιγμές. Ο στόχος είναι να κατανοήσουμε την αφοσίωση των χρηστών, την ικανοποίηση των πελατών και το κανάλι επικοινωνίας.

Αυτόματος πιλότος

Προσφέρετε την αξιοσημείωτη εμπειρία χρήστη χρησιμοποιώντας Αυτόματος πιλότος για την αυτοματοποίηση ενεργειών και μηνυμάτων. Ο καμβάς μπορεί να προβάλει ή να τονίσει τα πάντα σχετικά με την εμπειρία χρήστη με την περσόνα. Χρησιμοποιώντας οπτικό αυτοματισμό μάρκετινγκ, μπορεί κανείς να αυτοματοποιήσει εύκολα την εμπειρία ή το ταξίδι του χρήστη.

  Πώς να φτιάξετε ένα αόρατο όνομα διαφωνίας

Κάνει ένα προσωπικό ταξίδι χρησιμοποιώντας φίλτρα και υπό όρους για την κατανόηση της συμπεριφοράς και των δημογραφικών στοιχείων των χρηστών. Μαζί με αυτό, οπτικοποιεί ολόκληρο το ταξίδι του χρήστη, δημιουργώντας και αυτοματοποιώντας τις επαναλαμβανόμενες εργασίες διαφορετικά. Οι επαναλαμβανόμενες εργασίες είναι αυτοματοποιημένες για τη δημιουργία εργασιών, την εκχώρηση δυνητικών πελατών, τα πεδία ετικετών, την αποστολή ειδοποιήσεων, την ενημέρωση πεδίων κ.λπ.

Οι εταιρείες δημιουργίας οπτικών ταξιδιών μπορούν να δημιουργήσουν άμεσα ταξίδια πελατών για να αυτοματοποιήσουν επαναλαμβανόμενες εργασίες και την εμπειρία των πελατών για να παραδίδουν μηνύματα πολλαπλών καναλιών σε κλίμακα. Οι δοκιμές A/B, οι προτάσεις AI και το ιστορικό με δυνατότητα κύλισης διευκολύνουν την εκκίνηση προτύπων ειδικών.

Custellence

Δημιουργία χαρτογράφησης ταξιδιού με Custellence με ελάχιστη προσπάθεια. Προσφέρει μια διαισθητική διεπαφή χρήστη για τη δημιουργία ενός τέλειου χάρτη πελατών. Παρέχει επίσης σχεδιαγράμματα υπηρεσιών, χάρτες χρηστών, χάρτες ταξιδιών πελατών και χάρτες εμπειρίας για μικρούς ή μεγάλους οργανισμούς.

Η ομάδα προϊόντων μπορεί επίσης να προσθέσει εύκολα κάρτες χρησιμοποιώντας τη μέθοδο μεταφοράς και απόθεσης και ομαλή ροή εργασιών για ένα πιο έξυπνο ταξίδι. Δημιουργεί ενσυναίσθηση και καμπύλες λωρίδες με μια ευέλικτη δομή χάρτη που δείχνει τις προσπάθειες και τα συναισθήματα των πελατών.

Τα επιμελημένα εικονίδια διευκολύνουν τη χαρτογράφηση του χρήστη και απλοποιούν την αντιστοίχιση. Χρησιμοποιεί μορφές, στυλ και εικονίδια για να δημιουργήσει χάρτες και μοναδικές συλλογές εικόνων στην κεντρική νοοτροπία. Η ομάδα προϊόντων μπορεί εύκολα να προσθέσει αρχεία, εικόνες ή έγγραφα για να χαρτογραφήσει το ταξίδι χρησιμοποιώντας μια ευέλικτη χρωματική παλέτα.

Miro

Miro προσφέρει πολλά πρότυπα χαρτών ταξιδιού πελατών που μπορούν να σχεδιάσουν την εμπειρία, να συλλογιστούν πίσω από το ταξίδι και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των πελατών. Παρέχει μια οπτική αναπαράσταση ή επισκόπηση της γνώσης της υπηρεσίας ή του προϊόντος για τη μηχανική, την ανάπτυξη, το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και άλλα τμήματα.

Το εργαλείο παρέχει μια εξατομικευμένη εμπειρία στους χρήστες για να κατανοήσουν το κοινό-στόχο και να ξέρουν τι ταιριάζει. Τα πρότυπα στοχεύουν σε ενέργειες, σημεία επαφής, συναισθήματα, σκέψεις πελατών και κατόχους διεργασιών για να κατανοήσουν καλύτερα τις ευκαιρίες για οπτικοποίηση.

Χάρτης ροής

Χάρτης ροής είναι ένα ισχυρό εργαλείο που ενισχύει την επικοινωνία και χρησιμοποιεί στιγμές αφήγησης για να συλλάβει την ουσία των χρηστών. Προσφέρει μια πολύτιμη συνολική εμπειρία χρήστη και ξεκλειδώνει μια συναρπαστική εμπειρία για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Μεταγλωττίζεται με πολλά χαρακτηριστικά, όπως η δημιουργία μιας περσόνας, η χρήση προκαθορισμένων μπλοκ, η προσαρμογή χαρτών, η αφήγηση κ.λπ.

Οι ομάδες μπορούν να αξιοποιήσουν προκατασκευασμένα πρότυπα, να μοιράζονται πολλούς χάρτες και να εξάγουν τα αρχεία για να κατανοήσουν τη χαρτογράφηση ταξιδιού πελατών. Το εργαλείο στοχεύει στον εντοπισμό των προβληματικών περιοχών, των σημείων πόνου, για να κερδίσει τον κύκλο ζωής του πελάτη του προγραμματιστή. Βελτιώνει επίσης την επικοινωνία για να αποκτήσετε μια σαφή εικόνα και να κατανοήσετε το περιβάλλον χρήστη.

Το FlowMap έχει διευκολύνει τη δημιουργία υψηλότερων ποσοστών μετατροπών πελατών για την ενίσχυση της διοχέτευσης μετατροπής και τη μεγιστοποίηση των πωλήσεων σε σημεία λήψης αποφάσεων. Αυξάνει τη διατήρηση που οδηγεί τους δημιουργούς και τους σχεδιαστές να συντονίζουν τον κύκλο ζωής των πελατών και να πουν τις πλήρεις ιστορίες. Ο στόχος είναι να οριστεί ένα όραμα για την αποκάλυψη σημαντικών ευκαιριών για την κατασκευή ενός νέου προϊόντος και μιας καλύτερης εμπειρίας.

  Κορυφαίες 26 καλύτερες γραμματικές εναλλακτικές

Το κάνουν

Καταλαβαίνουν Το κάνουν ως απαίτηση της σύγχρονης ομάδας για εργαλείο χαρτογράφησης ταξιδιού πελατών. Ευθυγραμμίζει τις ομάδες με τυποποιημένα μοτίβα γρήγορα και αποτελεσματικά για να κλιμακώσει τις διαδρομές των πελατών. Το εργαλείο βοηθά στη δημιουργία μιας κοινής κατανόησης για τον πελάτη που αποκτά προσωπικότητες, πληροφορίες χαρτών, λύσεις και ευκαιρίες.

Το εργαλείο διαθέτει πολλές δυνατότητες, όπως μεταφορά και απόθεση σε ταξίδια για τη δημιουργία αποθετηρίων για ευκαιρίες, πρόσωπα, λύσεις. Καταγράφει ευκαιρίες και παρακολουθεί το σωστό ταξίδι για να καλύψει σημεία επαφής και σημεία πόνου για να ξεκλειδώσει κρυφούς δεσμούς μεταξύ προϊόντων, διαδικασιών και ανθρώπων.

Το εργαλείο συνδέει τα ταξίδια των πελατών και βλέπει πώς επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό. Είναι η συνεργασία μεταξύ ομάδων στην ομάδα χρησιμοποιώντας προσαρμοσμένα πρότυπα, ρόλους ή δικαιώματα, σχόλια, ζωντανούς συνδέσμους και δραστηριότητα.

Σημείο επαφής

Σημείο επαφής μπορεί να δημιουργήσει γρήγορα χάρτες ταξιδιού και να συνδέσει τύπους πελατών για να γνωρίζει τι είναι το προϊόν ή η υπηρεσία. Το λογισμικό διαχείρισης ταξιδιού μπορεί να κατανοήσει, να εξελίξει ή να δοκιμάσει το ταξίδι για να κατανοήσει τους πελάτες. Δημιουργεί επίσης χάρτες με δυνατότητα δράσης για να προσφέρει τα σωστά αποτελέσματα.

Η ομάδα προϊόντων μπορεί επίσης να συνεργαστεί, να αναλύσει και να μοιραστεί τις γωνίες, να χρησιμοποιήσει αποτελέσματα έτοιμα για στελέχη και να συνδεθεί με συναδέλφους σε πραγματικό χρόνο. Ο στόχος είναι να σχεδιάσετε διαισθητικά σχέδια δράσης για την αναφορά, διαχείριση πρωτοβουλιών και σχόλια πελατών. Οι χρήστες μπορούν να βασίζονται σε προσαρμόσιμα πρότυπα για τη δημιουργία χαρτογράφησης ταξιδιού.

Milkymap

Milkymap μπορεί εύκολα να απεικονίσει τα ταξίδια των πελατών για να βελτιώσει, να μοιραστεί και να σχεδιάσει την εμπειρία του πελάτη. Στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας και η οικοδόμηση μιας επιχείρησης με τους πελάτες. Βοηθά στην οπτικοποίηση της εμπειρίας του πελάτη με διαισθητικό, απλό και άμεσο σχεδιασμό. Μπορεί να δημιουργήσει πολλούς χάρτες ταξιδιού εύκολα για τη δημιουργία προτύπων, πεδίων δεδομένων, τη ρύθμιση τυπικών ετικετών και τη διαχείριση χρηστών.

συμπέρασμα

Το σύνθημα των επιχειρήσεων έχει γίνει πλέον «να χτίσεις το σωστό προϊόν» αντί «να χτίσεις σωστά το προϊόν». Άλλαξε την προτεραιότητα για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να διατηρούν πελάτες και να διασφαλίζουν ότι δεν απομακρύνονται. Η χαρτογράφηση ταξιδιού πελατών είναι ο τρόπος για να διασφαλιστεί ότι το σωστό προϊόν είναι η κύρια εστίαση για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Ξεκινήστε τη χαρτογράφηση του ταξιδιού των πελατών σας με το καλύτερο εργαλείο για να έχετε τα κορυφαία αποτελέσματα.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει να διαβάσετε για μερικά από τα καλύτερα Λογισμικά Εμπειρίας Πελατών.

Ίσως θα θέλατε να παρακολουθήσετε μια έκδοση βίντεο αυτού του άρθρου.
Κάντε Like και εγγραφείτε στο Κανάλι grtechpc.org στο Youtube.