Πώς να αλλάξετε τις μονάδες χάρακα στο Microsoft Word

Μπορείτε να προσθέσετε γραφήματα, πίνακες, εικόνες και πλαίσια κειμένου σε ένα έγγραφο στο Microsoft Word. Δεν διαθέτει δυνατότητα κουμπώματος όπως το PowerPoint, ωστόσο υπάρχει ένας χάρακας που σας επιτρέπει να ευθυγραμμίσετε στοιχεία. Ο χάρακας, από προεπιλογή, είναι κλιμακούμενος σε ίντσες, ωστόσο, εάν δεν αισθάνεστε άνετα να εργάζεστε με ίντσες, μπορείτε να αλλάξετε τις μονάδες χάρακα στο Microsoft Word.

Οι μονάδες χάρακα βοηθούν όχι μόνο στη στοίχιση διαφορετικών στοιχείων σε ένα έγγραφο και στη διαχείριση του πλάτους και του ύψους των κελιών, των στηλών και των γραμμών σε πίνακες.

Μονάδες χάρακα στο Microsoft Word

Ανοίξτε το Microsoft Word και μεταβείτε στο Αρχείο> Επιλογές. Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο επιλογών του Microsoft Word. Μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους και κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Εμφάνιση. Σε αυτήν την ενότητα, ανοίξτε το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην επιλογή “Εμφάνιση μετρήσεων σε μονάδες” και επιλέξτε τις μονάδες στις οποίες θέλετε να μετρήσει ο χάρακας.

  Τα Εισερχόμενα του Gmail δεν οργανώνουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σας υπενθυμίζουν να τα απαντήσετε

Μπορείτε να επιλέξετε ίντσες, εκατοστά, χιλιοστά, σημεία και picas. Αφού επιλέξετε τις μονάδες, κάντε κλικ στο Ok και επιστρέψτε στην κύρια διεπαφή του Microsoft Word.

Μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή και επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Χάρακας για να εμφανιστεί ο χάρακας στο έγγραφό σας. Θα αντικατοπτρίζει τις νέες μονάδες που έχετε επιλέξει.

Η αλλαγή των μονάδων χάρακα δεν θα διαταράξει την ευθυγράμμιση των διαφορετικών αντικειμένων που έχετε ήδη ορίσει στο έγγραφο. Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει όλα τα έγγραφα που ανοίγετε στο Microsoft Word, ωστόσο, όταν μοιράζεστε ένα έγγραφο και κάποιος το ανοίγει χρησιμοποιώντας την ίδια εφαρμογή, ο χάρακας θα εμφανίζεται στις μονάδες που προτιμά.

  Ρύθμιση του RetroPie στο Raspberry Pi 3: Γρήγορος οδηγός

Και πάλι, αυτό δεν θα επηρεάσει την ευθυγράμμιση των στοιχείων στο έγγραφο. Η στοίχιση ανατρέπεται μόνο εάν το σύστημα στο οποίο προβάλλεται ένα έγγραφο έχει ορίσει προεπιλογές που παρακάμπτουν τη μορφοποίηση του ίδιου του εγγράφου. Επιπλέον, εάν το έγγραφο μετατράπηκε χρησιμοποιώντας άλλες εφαρμογές ή υπηρεσίες, όπως τα Έγγραφα Google, η ευθυγράμμιση μπορεί να διαταραχθεί, αλλά και πάλι δεν θα ευθύνονται ο χάρακας και οι μονάδες που χρησιμοποιεί.

Μπορείτε να αλλάξετε τις μονάδες όποτε χρειαστεί και αν το κάνετε συχνά δεν θα βλάψετε το έγγραφο. Οι αλλαγές που κάνετε στο Microsoft Word δεν θα αλλάξουν τις μονάδες χάρακα που χρησιμοποιούνται σε άλλες εφαρμογές της σουίτας παραγωγικότητας του Office. Εάν πρέπει να αλλάξετε τις μονάδες χάρακα για άλλες εφαρμογές, π.χ. PowerPoint, μπορείτε να το κάνετε με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Για παράδειγμα, αν ανοίξετε τις επιλογές του PowerPoint (Αρχείο> Επιλογές) και μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους, θα βρείτε μια ενότητα Εμφάνιση. Η ενότητα θα έχει την ίδια ρύθμιση μονάδων χάρακα με το Word. Το Excel δεν έχει αυτήν τη ρύθμιση και δεν τη χρειάζεται.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τις κάρτες Amiibo στο "Animal Crossing: New Horizons"