Πώς θα λειτουργήσει το νέο «Porn Block» του Διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στις 15 Ιουλίου 2019, η κυβέρνηση του Η.Β επιβάλλω μια απαίτηση επαλήθευσης ηλικίας για διαδικτυακούς ιστότοπους πορνογραφίας. Οι ιστότοποι που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποκλειστούν στη χώρα. Δείτε πώς θα λειτουργεί αυτό το διαδικτυακό σύστημα λογοκρισίας.

Ενημέρωση: Το μπλοκ πορνό έχει γίνει καθυστέρησε έξι μήνες.

Δεύτερη ενημέρωση: Το μπλοκ πορνό είναι πλέον νεκρός.

Εκπληκτος? Οι Βρετανοί δεν πρέπει να είναι

Πολλοί άνθρωποι φαίνονται έκπληκτοι από αυτή την είδηση. Μάλιστα, ένα πρόσφατο YouGov Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 76% των Βρετανών δεν γνώριζαν ότι ένα «μπλοκ πορνό» ήταν στα σκαριά.

Παρά την έκπληξη ορισμένων, αυτό το σχέδιο διαμορφώνεται σιγά σιγά εδώ και χρόνια. Το Συντηρητικό Κόμμα υποσχόμενος να εισαγάγει την επαλήθευση ηλικίας για την διαδικτυακή πορνογραφία το 2015 εάν σχημάτιζε κυβέρνηση και στη συνέχεια κέρδιζε τις εκλογές. Το σχέδιο επαλήθευσης ηλικίας έγινε νομοθεσία πριν από αρκετά χρόνια με τον Νόμο για την Ψηφιακή Οικονομία του 2017. Αρχικά υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε ξανά το 2018, αλλά είχε αρκετές καθυστερήσεις. Τώρα, η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει την εισαγωγή για τις 15 Ιουλίου 2019.

Αυτό σας επηρεάζει μόνο εάν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο—ή εάν διαχειρίζεστε έναν ιστότοπο πορνογραφίας.

Οι ιστότοποι πορνογραφίας θα θέλουν την ταυτότητά σας

Σύμφωνα με αυτό το σύστημα, οι ιστότοποι πορνογραφίας πρέπει να επαληθεύουν την ηλικία των ατόμων που έχουν πρόσβαση σε αυτούς. Το άτομο πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών. Αυτή η απαίτηση επεκτείνεται τόσο σε δικτυακούς τόπους πορνογραφίας που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στο εξωτερικό. Επιβάλλεται από το Βρετανικό Συμβούλιο Ταξινόμησης Ταινιών.

  20 Συμβουλές και κόλπα Apple Watch που πρέπει να γνωρίζετε

Όταν λέμε “επαλήθευση”, το εννοούμε. Δεν υπάρχει πλέον κλικ στο “Ναι, είμαι 18 ετών και άνω”. Αντίθετα, θα πρέπει να ανεβάσετε ένα έγγραφο ταυτότητας, όπως διαβατήριο ή άδεια οδήγησης σε μια υπηρεσία επαλήθευσης ηλικίας ή να αγοράσετε ένα είδος «πορνό πάσο» σε ένα τοπικό κατάστημα όπου θα πρέπει να επιδείξετε ταυτότητα.

ο PortesCard Το by AgeID θα είναι διαθέσιμο για «4,99 £ για χρήση σε μια μεμονωμένη συσκευή ή 8,99 £ για χρήση σε πολλές συσκευές», παρέχοντας έναν τρόπο πρόσβασης σε ιστότοπους πορνογραφίας χωρίς να ανεβάσετε πραγματικά το αναγνωριστικό σας σε μια διαδικτυακή υπηρεσία σχετική με την πορνογραφία. Οι Βρετανοί μπορούν να το αγοράσουν στα τοπικά τους καταστήματα.

Ναι, ίσως χρειαστεί να ανεβάσετε την ταυτότητά σας

Έτσι, με τις φυσικές κάρτες που διατίθενται στα καταστήματα, μπορεί να πιστεύετε ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να ανεβάσετε την ταυτότητά σας. Μπορείτε απλώς να δείξετε την ταυτότητά σας και να πληρώσετε με μετρητά σε ένα τοπικό κατάστημα, σωστά;

Σιγά εκεί. Δεν υπάρχει κανένας πάροχος επαλήθευσης ηλικίας. Το BBFC πιστοποιεί ορισμένους παρόχους επαλήθευσης ηλικίας, αλλά δεν συνιστά κάποιον συγκεκριμένο σε ιστότοπους

Αυτό σημαίνει ότι, ενώ η κάρτα του AgeID είναι διαθέσιμη στα καταστήματα, αυτή η κάρτα που αγοράσατε θα σας δώσει πρόσβαση μόνο σε ορισμένους ιστότοπους πορνογραφίας. Άλλοι ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν άλλους παρόχους επαλήθευσης ηλικίας που απαιτούν να ανεβάσετε ένα αντίγραφο της ταυτότητάς σας. Και, ακόμη και αφού ανεβάσετε ένα αντίγραφο της ταυτότητάς σας σε μια υπηρεσία επαλήθευσης ηλικίας, μπορεί να χρειαστεί να επαληθεύσετε την ηλικία σας με διαφορετική υπηρεσία όταν επισκέπτεστε έναν διαφορετικό ιστότοπο. Ορισμένοι ιστότοποι μπορεί να προσφέρουν μια επιλογή παρόχων, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνουν.

Οι πάροχοι επαλήθευσης ηλικίας δεν χρειάζεται να είναι πιστοποιημένοι

Εάν σκέφτεστε “Ουάου, αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ανεβάσουν ένα αντίγραφο του διαβατηρίου τους σε έναν σκιερό ιστότοπο”—ναι, αυτό ακούγεται πολύ σωστό.

  Το Horizonate είναι ένα εργαλείο διαχείρισης εργασιών με επίκεντρο ημερομηνίας για μικρές ομάδες

Εάν σκέφτεστε να ανεβάσετε μια φωτογραφία της ταυτότητάς σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν ιστότοπο, ίσως θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι ανεβάζετε την ταυτότητά σας σε έναν πάροχο πιστοποιημένα από το BBFC. Αλλά δεν μπορείτε πάντα να βασίζεστε σε αυτό. Δεν υπάρχει νομική απαίτηση να χρησιμοποιεί ένας ιστότοπος πιστοποιημένο πάροχο. Η διαδικασία πιστοποίησης είναι εντελώς εθελοντική.

Αν ανησυχείτε ότι οι κεντρικές βάσεις δεδομένων των θεατών πορνογραφίας, οι οποίες συμπληρώνονται με τα πραγματικά τους ονόματα και τα διαβατήριά τους, είναι ένας ζουμερός στόχος για τους χάκερ—ναι, αυτό ακούγεται πολύ σωστό. Η BBFC λέει ότι η διαδικασία πιστοποίησής της θα διασφαλίσει ότι οι πάροχοι επαλήθευσης ηλικίας χειρίζονται σωστά τα δεδομένα — αλλά είναι εθελοντική. Είστε στο έλεος οποιουδήποτε ιστότοπου θέλετε να επισκεφτείτε.

Και, ας είμαστε ειλικρινείς, ακόμη και αυτή η πιστοποίηση είναι ψυχρή άνεση. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου εταιρείες τόσο μεγάλες όπως η Marriot και η Experian δεν μπορούν να σταματήσουν κάθε παραβίαση. Θα ήμασταν σοκαρισμένοι αν όλοι αυτοί οι πάροχοι επαλήθευσης ηλικίας αποδειχθούν άνοσοι.

Η κυβέρνηση θα αρχίσει να μπλοκάρει ιστοσελίδες

Εάν ένας ιστότοπος για ενηλίκους που απαιτείται για την εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας δεν το κάνει, η κυβέρνηση μπορεί να λάβει μέτρα για να επιβάλει τον αποκλεισμό πορνό.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα πει στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου του Ηνωμένου Βασιλείου να αποκλείσουν αυτούς τους ιστότοπους. Μπορεί επίσης να ζητήσει από τις μηχανές αναζήτησης, τους ιστότοπους κοινωνικών μέσων, τις διαφημιστικές εταιρείες και τους παρόχους πληρωμών να σταματήσουν να εργάζονται με μη συμμορφούμενους ιστότοπους.

Μόλις το σχέδιο τεθεί σε ισχύ, ο καθένας μπορεί κανω ΑΝΑΦΟΡΑ έναν ιστότοπο πορνογραφίας στον ιστότοπο του BBFC εάν δεν επαληθεύει σωστά τις ηλικίες. Ιστότοποι που το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρεί ότι διαθέτει “άκροΗ πορνογραφία θεωρείται επίσης ως μη συμμορφούμενη και θα αποκλειστεί από το φίλτρο ιστού μετά την αναφορά τους.

Αυτό θέτει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στη θέση να λέει στους ISP ποιοι ιστότοποι πρέπει να αποκλειστούν στη χώρα. Η Μάργκοτ Τζέιμς, η Υπουργός Ψηφιακών Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, το αποκάλεσε αυτό ως «παγκόσμια πρώτηΣε μια δήλωση τύπου, αλλά έχει κάτι κοινό με το μεγάλο τείχος προστασίας της Κίνας.

  Πώς να διορθώσετε την εκτίμηση χρόνου μπαταρίας που λείπει στα Windows 10

Ορισμένοι ιστότοποι πορνό εξαιρούνται

Το μπλοκ πορνό του Ηνωμένου Βασιλείου επηρεάζει μόνο ιστότοπους που παρέχουν πορνογραφία σε «εμπορική βάση». Οι ιστότοποι ερασιτεχνικής πορνογραφίας εξαιρούνται και δεν θα χρειάζεται να ελέγχουν την ηλικία κανενός—εκτός εάν έχουν διαφημίσεις. Εάν ο ιστότοπος έχει καθόλου έσοδα —ακόμα και μερικές δεκάρες το μήνα από διαφημίσεις— πρέπει να συμμορφώνεται.

Ωστόσο, εάν ο ιστότοπός σας είναι κατά 33% ή λιγότερο πορνογραφικός, εξαιρείτε. Ιστότοποι όπως το Reddit και το Twitter —οι οποίοι περιέχουν πολλή πορνογραφία, αλλά και άλλο περιεχόμενο— δεν θα χρειάζεται να επιβάλλουν το σύστημα επαλήθευσης ηλικίας. Αυτός θα είναι ένας από τους πολλούς εύκολους τρόπους για τους ανήλικους (ή οποιονδήποτε άλλον) να παρακάμψουν αυτό το σχέδιο.

Τα VPN παραμένουν μια καταπακτή διαφυγής

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για οποιονδήποτε να ξεφύγει από όλο αυτό το πρόγραμμα επαλήθευσης ηλικίας—χωρίς να ανεβάσετε την ταυτότητά σας ή να αγοράσετε ένα πάσο σε ένα κατάστημα. Μπορείτε να πληρώσετε για μια υπηρεσία VPN και να περιηγηθείτε σαν να βρίσκεστε σε άλλη χώρα, όπως οι ΗΠΑ. Οι διαδικτυακοί ιστότοποι θα σας βλέπουν ότι δεν περιηγείστε από το Ηνωμένο Βασίλειο, επομένως δεν θα βλέπετε απαιτήσεις επαλήθευσης ηλικίας.

Φαίνεται σαν ένα παραθυράκι — και είναι. Είναι απολύτως νόμιμο να χρησιμοποιείτε ένα VPN για να ξεπεράσετε αυτό το μπλοκ. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ενδιαφέρεται να μπλέξει με τα VPN — όχι αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον. Η κινεζική κυβέρνηση μπλοκάρει τα VPN για να διασφαλίσει ότι οι πολίτες της δεν μπορούν να παρακάμψουν τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο.

Εάν βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστότοπους για ενήλικες, σας προτείνουμε επιλέγοντας ένα VPN για να διατηρήσετε το απόρρητό σας.

Ας είμαστε ειλικρινείς: Αυτή η πολιτική είναι ταυτόχρονα παράξενα αυστηρή, ενώ είναι τόσο γεμάτη τρύπες που δεν εμποδίζει τους ανηλίκους να δουν πορνογραφία. Για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιβάλει ακόμη σκληρότερους περιορισμούς στο διαδίκτυο.