Πώς να διορθώσετε την εκτίμηση χρόνου μπαταρίας που λείπει στα Windows 10

Εάν η συσκευή σας Windows 10 έχει ενσωματωμένη μπαταρία, δηλαδή, είναι φορητός υπολογιστής ή tablet, μπορείτε να ελέγξετε πόσος χρόνος μπαταρίας απομένει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το ποντίκι σας πάνω από το εικονίδιο της μπαταρίας στο δίσκο συστήματος. Μια συμβουλή εργαλείου θα σας πει πόσο γεμάτη από την μπαταρία σας και πόσο καιρό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας προτού σβήσει. Μερικές φορές, όμως, όπως συμβαίνει συνήθως με τα Windows 10, οι δυνατότητές τους τείνουν να εξαφανίζονται και η εκτίμηση του χρόνου μπαταρίας μπορεί να γίνει AWOL. Εάν λείπει στο σύστημά σας, εδώ είναι κάτι που μπορεί να το διορθώσει.

Για να διορθώσετε την εκτίμηση του χρόνου μπαταρίας που λείπει, πρέπει να επεξεργαστείτε το μητρώο των Windows και αυτό απαιτεί δικαιώματα διαχειριστή. Εάν έχετε να εγκαταστήσετε μια ενημέρωση των Windows 10 σε εκκρεμότητα, ιδιαίτερα μια σημαντική ενημέρωση λειτουργιών, η απλή εγκατάστασή της μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Εάν έχετε μόνο συνήθεις ενημερώσεις ασφαλείας σε εκκρεμότητα, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την επιδιόρθωση επειδή μια ενημέρωση ασφαλείας δεν πρόκειται να διορθώσει προβλήματα στο μητρώο των Windows.

  Αλλάξτε το φόντο της οθόνης σύνδεσης στα Windows 10

Διορθώστε την εκτίμηση χρόνου μπαταρίας που λείπει

Ανοίξτε το μητρώο των Windows πληκτρολογώντας regedit στην Αναζήτηση των Windows ή πληκτρολογώντας το στο πλαίσιο εκτέλεσης. Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη τοποθεσία.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlPower

Πρέπει να ψάξετε για μερικά πράγματα εδώ. Αρχικά, αναζητήστε μια τιμή που ονομάζεται EnergyEstimationDisabled. Εάν υπάρχει, θα πρέπει να το διαγράψετε. Εάν είστε λίγο διστακτικοί σχετικά με τη διαγραφή της τιμής, μπορείτε να ορίσετε την τιμή της στο 0 και να μην τη διαγράψετε.

Στη συνέχεια, αναζητήστε μια τιμή DWORD με το όνομα EnergyEstimationEnabled. Θα έπρεπε να είναι εκεί και η τιμή του πρέπει να είναι 1. Εάν δεν υπάρχει, κάντε δεξί κλικ στο πλήκτρο λειτουργίας και επιλέξτε Νέο>Τιμή DWORD (32-bit). Ονομάστε το EnergyEstimationEnabled και ορίστε την τιμή του σε 1. Για καλό μέτρο, επανεκκινήστε τη συσκευή σας. Θα πρέπει να εμφανιστεί η εκτίμηση του χρόνου μπαταρίας.

  Η Microsoft εξηγεί πώς η "Λήψη Cloud" επανεγκαθιστά τα Windows 10

Δεν μπορούμε να πούμε τι μπορεί να προκαλέσει την εξαφάνιση ή την εμφάνιση αυτών των τιμών. Εάν έχετε πειράξει ποτέ τα σχέδια παροχής ενέργειας πέρα ​​από αυτό που σας επιτρέπουν τα ενσωματωμένα στοιχεία ελέγχου διεπαφής χρήστη, τότε ίσως το έχετε προκαλέσει. Εάν έχετε υπερχρονίσει την CPU σας, έχετε εγκαταστήσει εφαρμογές τρίτων για τη διαχείριση της ισχύος εξόδου ή έχετε εγκαταστήσει μια εφαρμογή παρακολούθησης συστήματος με σφάλματα, τότε οποιαδήποτε από αυτές μπορεί να είναι η αιτία.

Φυσικά, τα Windows 10 τείνουν να χάνουν βασικές λειτουργίες καθώς πηγαίνουν από τη μια έκδοση στην άλλη. Μια σημαντική ενημέρωση μπορεί να διορθώσει προβλήματα με το μητρώο των Windows, αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει νέα και αυτό μπορεί να ήταν που προκάλεσε εξαρχής την εξαφάνιση της εκτίμησης του χρόνου μπαταρίας.

  Καλύτεροι πελάτες SSH για Windows

Εάν έχετε μια εκτίμηση χρόνου μπαταρίας αλλά λείπει το ρυθμιστικό μπαταρίας, υπάρχει μια διόρθωση και για αυτό.