Πώς να εκτυπώσετε στο Word για να αφήσετε χώρο για μια τρύπα

Οι τρύπες είναι ιδανικές για την τακτοποιημένη εισαγωγή των εκτυπωμένων εγγράφων σας σε ένα βιβλιοδέτη. Οι τρύπες δεν είναι, δυστυχώς, τόσο μεγάλες όταν κόβουν κατά λάθος διαφορετικές λέξεις σε όλη την εργασία σας. Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε τα περιθώρια του εγγράφου Word σας για να δημιουργήσετε χώρο κατά τη χρήση τρυπήματος ή εκτύπωσης σε προτρυπημένο χαρτί.

Για να αφήσετε χώρο για διάτρηση, θα χρειαστεί να προσαρμόσετε τη διάταξη του εγγράφου σας. Είναι καλύτερα να το κάνετε εκ των προτέρων, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς η μετακίνηση των περιθωρίων επηρεάζει τη διάταξη του εγγράφου σας.

  Πώς να αντιγράψετε και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων σε εξωτερικό χώρο αποθήκευσης σε iPhone και iPad

Για να μάθετε πόσο μεγάλα πρέπει να κάνετε τα περιθώρια, λάβετε υπόψη το μέγεθος της διάτρησης ή του προτρυπημένου χαρτιού. Οι περισσότερες τρύπες (είτε ανοίγετε δύο τρύπες στο επάνω μέρος είτε τρεις τρύπες στο πλάι της σελίδας) ανοίγουν περίπου 0,5 ίντσες από την άκρη του χαρτιού. Συνιστούμε να μετρήσετε τη γροθιά ή το χαρτί σας για να βεβαιωθείτε και ίσως ακόμη και να κάνετε τα περιθώρια λίγο μεγαλύτερα. Εάν η διάτρηση σας είναι 0,5 ίντσες, για παράδειγμα, ίσως θέλετε να κάνετε τα περιθώριά σας 0,75″ για να είστε στην ασφαλή πλευρά.

Μόλις μάθετε πόσο μεγάλα πρέπει να κάνετε τα περιθώρια σας, μεταβείτε στην καρτέλα “Διάταξη” στο Word και κάντε κλικ στο κουμπί “Περιθώρια”.

  5 καλύτερες δωρεάν συσκευές εγγραφής ήχου για παίκτες στα Windows 10

Θα χρειαστεί μόνο να προσαρμόσετε τα περιθώρια στη μία πλευρά του χαρτιού για τρυπητή, οπότε προχωρήστε και κάντε κλικ στην εντολή “Προσαρμοσμένα περιθώρια” στο αναπτυσσόμενο μενού.

Θα θέλετε να αλλάξετε τα περιθώρια στην πλευρά που θέλετε να τρυπήσετε. Εάν, για παράδειγμα, προσθέτετε τρύπες στο επάνω μέρος του εγγράφου σας, θα προσθέσετε τη μέτρησή σας στο περιθώριο “Επάνω”. Αν τα τοποθετήσετε στα αριστερά, θα τα προσθέσετε στο “Αριστερό” περιθώριο.

Εδώ, προσθέτουμε 0,75″ στο προεπιλεγμένο άνω περιθώριο 1,0″ του Word για να δημιουργήσουμε χώρο για μια διάτρηση δύο οπών στο επάνω μέρος της σελίδας.

Εάν εκτυπώνετε ένα έγγραφο διπλής όψης που θα μπει σε ένα βιβλιοδετικό για να σχηματίσει ένα βιβλίο, θα θέλετε να προσαρμόσετε το περιθώριο “Gutter” αντί να προσαρμόσετε το αριστερό ή το δεξί περιθώριο. Μια ρύθμιση περιθωρίου υδρορροής προσθέτει επιπλέον χώρο στο εσωτερικό περιθώριο κάθε σελίδας, άρα στο αριστερό περιθώριο στο μπροστινό μέρος των σελίδων (συνήθως τις σελίδες με μονούς αριθμούς) και στο δεξί περιθώριο στο πίσω μέρος των σελίδων (συνήθως τις σελίδες με ζυγούς αριθμούς).

  Πώς να διορθώσετε το Timeline που δεν λειτουργεί στα Windows 10

Όταν έχετε ορίσει τα περιθώρια σας, πατήστε “OK” και τα περιθώρια σας αποθηκεύονται. Τώρα θα μπορείτε να ανοίγετε τρύπες για να χαρείτε την καρδιά σας!