4 Chatbots όπως το ChatGPT για να έχετε συνομιλίες σαν ανθρώπους

Το ChatGPT του OpenAI έχει κατακλύσει τον κόσμο, αλλά δεν είναι το μόνο chatbot. Υπάρχουν περισσότερα chatbot που έχουν δημιουργηθεί στο ίδιο API που προσφέρουν διαφορετικές δυνατότητες και αποτελέσματα.

Ακριβώς όπως το ChatGPT, ακούγονται σαν ένας άνθρωπος να σας μιλάει και μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις. Μπορούν να γράφουν κώδικα, ποιήματα και δοκίμια, να κάνουν αστεία, να λύνουν μαθηματικά και να κάνουν ό,τι μπορεί να κάνει το ChatGPT.

Παρόλο που το API τους είναι το ίδιο, αυτά τα chatbots έχουν άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν αξιόλογα, ακόμα κι αν είστε ικανοποιημένοι με το ChatGPT.

Παρακάτω έχω παραθέσει μερικές από τις εναλλακτικές λύσεις για το ChatGPT που μπορούν να παρέχουν πληροφορίες και να συνομιλούν μαζί σας σαν πραγματικός άνθρωπος.

Ανάγκη για εναλλακτικές λύσεις ChatGPT

Το ChatGPT είναι σίγουρα πολύ ισχυρό και μπορεί να πιστεύετε ότι είναι τέλειο για τις ανάγκες σας, αλλά έχει πολλούς περιορισμούς και προβλήματα. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ότι τα δεδομένα του κόπηκαν το 2021, επομένως μπορεί να απαντήσει μόνο σε γεγονότα που συνέβησαν πριν από εκείνη την εποχή.

Επιπλέον, καθώς είναι εξαιρετικά δημοφιλές αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζει συνεχώς προβλήματα λόγω φόρτωσης στους διακομιστές, όπως αργή απόδοση, απροσδόκητα σφάλματα και ακόμη και πλήρης τερματισμός λειτουργίας της υπηρεσίας. Σταματούν επίσης να δέχονται νέους λογαριασμούς για ημέρες που το φορτίο είναι πολύ μεγάλο.

Οι εναλλακτικές λύσεις ChatGPT είναι συνήθως πιο σταθερές λόγω της λιγότερης σύνδεσης με διακομιστή και έχουν επιπλέον δυνατότητες, όπως η δυνατότητα επιλογής προκαθορισμένης προσωπικότητας bot ή δημιουργίας εικόνων AI κ.λπ.

YouChat

Είστε κυρίως μια μηχανή αναζήτησης όπου μπορείτε να προσαρμόσετε τον τύπο των αποτελεσμάτων που θέλετε για το ερώτημά σας με δεκάδες κατηγορίες. Ωστόσο, πρόσφατα πρόσθεσε το YouChat, το οποίο βασίζεται στο ίδιο μοντέλο GPT-3.0 του OpenAI που τροφοδοτεί το ChatGPT.

Τα δεδομένα του YouChat δεν περιορίζονται μέχρι το 2021, σε αντίθεση με το ChatGPT. Οι γνώσεις του ενημερώνονται πολλές φορές την ημέρα για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνετε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες. Το ρώτησα για την τελευταία του ενημέρωση και ήταν την ίδια μέρα που έκανα το ερώτημα.

Παρόλο που, παρατήρησα ότι τα δεδομένα του δεν περιλαμβάνουν πληροφορίες για τα τελευταία νέα και μερικές φορές πρόσφατα γεγονότα που είναι λιγότερο δημοφιλή. Για παράδειγμα, μπορεί να μου πει για τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022, αλλά όχι την πρόσφατη διαρροή του επόμενου ναυαρχίδας τηλεφώνου της Samsung. Συνολικά, τα αποτελέσματα εξακολουθούν να είναι πολύ καλύτερα από τα περιορισμένα δεδομένα του ChatGPT.

Το πιο σημαντικό, επίσης, συνδέεται απευθείας με τις πηγές από τις οποίες έλαβε τις πληροφορίες σχετικά με ένα συγκεκριμένο ερώτημα. Ωστόσο, δεν δίνει συνδέσμους για όλα τα ερωτήματα.

Συνήθως, οι απαντήσεις με γεγονότα όπως ο πληθυσμός ή ο ορισμός του κάτι έχουν άμεσους δεσμούς. Αυτό το κάνει πολύ καλύτερο από το ChatGPT, καθώς αυτά τα ρομπότ έχουν την τάση να δίνουν εσφαλμένες πληροφορίες, επομένως μπορείτε να ελέγξετε τους συνδέσμους για να επιβεβαιώσετε τις πληροφορίες με μη αυτόματο τρόπο.

  Πώς να κάνετε μια αποτοξίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Παρατήρησα επίσης ότι το YouChat είναι πιο ουσιαστικό, σε αντίθεση με το ChatGPT που δίνει ολοκληρωμένες απαντήσεις με παραδείγματα. Προσπαθεί επίσης να απαντήσει σχεδόν σε κάθε ερώτηση, αν είναι δυνατόν, σε αντίθεση με το ChatGPT, το οποίο ζητά περισσότερο πλαίσιο. Αυτό μπορεί να είναι και καλό και κακό, ανάλογα με το γιατί χρησιμοποιείτε ένα chatbot.

Διαθέτει επίσης ξεχωριστές ενότητες YouWrite και YouImagine που τροφοδοτούνται από το ίδιο AI. Στο YouWrite, μπορείτε να του ζητήσετε να γράψει δοκίμια, αναρτήσεις ιστολογίου, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τίτλους κ.λπ., και να του πείτε ποιον τύπο τόνου να χρησιμοποιήσει ενώ γράφει.

Στη συνέχεια, του δίνετε έναν τίτλο και ακόμη και τις ακριβείς λεπτομέρειες που θέλετε να δείτε στη σύνταξη, και θα γράψει ανάλογα.

Στην ενότητα YouImagine, μπορείτε να δημιουργήσετε εικόνες που δημιουργούνται από AI, λέγοντάς του τι τύπο εικόνας θέλετε. Η εικόνα που δημιουργείται πιθανότατα δεν θα φαίνεται όπως μπορείτε να περιμένετε και μερικές φορές μπορεί να είναι μάλλον ενοχλητική. Ωστόσο, είναι ένα καλό εργαλείο για να εξάψει τη φαντασία.

Το YouChat και το YouImagine είναι δωρεάν για χρήση εφόσον είστε συνδεδεμένοι. Για το YouWrite, λαμβάνετε 10 εγγραφές ημερησίως και μπορείτε να λάβετε μια premium συνδρομή για να λάβετε έως και 1000 εγγραφές, μαζί με περισσότερους τόνους και τη δυνατότητα για τη δημιουργία συνδέσμων.

Χαρακτηριστικά

  • Παραμένει ενημερωμένος με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.
  • Περιλαμβάνει συνδέσμους πηγής με απαντήσεις.
  • Υποστήριξη δημιουργίας εικόνας AI.
  • Διαθέτει ειδική ενότητα για τη σύνταξη δοκιμίων και αναρτήσεων.
  • Γρήγορη επεξεργασία αποτελεσμάτων.

Rytr

Αν και δεν μπορεί να έχει συνομιλίες 1:1, αν θέλατε να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT για να γράψετε περιεχόμενο για εσάς ή να λάβετε μια λεπτομερή εξήγηση σχετικά με ένα θέμα, τότε το Rytr μπορεί να είναι ακόμα καλύτερο.

Με την υποστήριξη της ίδιας τεχνολογίας με το ChatGPT, το Rytr σάς βοηθά να γράφετε αυτόματα περιεχόμενο όπως αναρτήσεις ιστολογίου, δοκίμια, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παραγράφους, αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πολλά άλλα. Μπορείτε είτε να το χρησιμοποιήσετε για να αντλήσετε έμπνευση για τα γραπτά σας είτε απλώς να λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα.

Το εργαλείο μπορεί να γράψει σε 30 γλώσσες και πάνω από 20 τόνους για να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Διαθέτετε επίσης πάνω από 40 περιπτώσεις χρήσης από προεπιλογή, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε τη δική σας περίπτωση χρήσης ώστε να σας δώσει την ακριβή απάντηση που χρειάζεστε.

Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο, εγγραφείτε και δημιουργήστε ένα νέο προσχέδιο. εδώ, στην αριστερή πλευρά, επιλέξτε γλώσσα, τόνο και χρήση πεζών-κεφαλαίων. Στη συνέχεια, δώστε τις κύριες λέξεις-κλειδιά για το θέμα και ορίστε το επίπεδο δημιουργικότητας.

Στο παράδειγμά μου, του ζήτησα να δημιουργήσει ένα περίγραμμα για μια ανάρτηση ιστολογίου σχετικά με το “Rooting τηλέφωνα Android”. Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε ότι δημιουργεί έναν τέλειο τίτλο, εισαγωγή, κύριο σώμα και συμπέρασμα με προτάσεις λέξεων-κλειδιών.

Δεν είναι μόνο αυτό; από εδώ μπορείτε να επισημάνετε μια επικεφαλίδα και να κάνετε κλικ στο κουμπί Παράγραφος και θα γράψει μια ολόκληρη παράγραφο για τον τίτλο. Φυσικά, δεν θα είναι τέλειο, αλλά θα πυροδοτήσει λίγη δημιουργικότητα και θα απαλλαγεί από το μπλοκ του συγγραφέα. Αυτό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα και να λάβετε συγκεκριμένες πληροφορίες.

  6 Βασικές συμβουλές ασφαλείας για να προστατέψετε τον ιστότοπό σας PHP από χάκερ

Εάν δεν σας αρέσει το αποτέλεσμα, μπορείτε πάντα να το βελτιώσετε ή να το επαναδιατυπώσετε. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε έως και 3 παραλλαγές για να βρείτε αυτή που σας αρέσει.

Στο δωρεάν πρόγραμμα, μπορείτε να δημιουργήσετε έως και 10.000 χαρακτήρες ανά μήνα. Πρέπει να λάβετε συνδρομή επί πληρωμή για απεριόριστη χρήση.

Χαρακτηριστικά

  • Μορφοποιεί αυτόματα το περιεχόμενο για διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης.
  • Μπορείτε να ελέγξετε πόσο λεπτομερής απάντηση θέλετε.
  • Δημιουργήστε περιεχόμενο σε πολλούς διαφορετικούς τόνους.
  • Δημιουργήστε εικόνες AI.
  • Ορίστε επίπεδο δημιουργικότητας και γεγονότων για το περιεχόμενο.
  • Ενσωματωμένος επεξεργαστής για μορφοποίηση περιεχομένου.

Chatsonic

Η Chatsonic διαφημίζεται ως «ChatGPT κατασκευασμένο με υπερδυνάμεις». Βασικά είναι ChatGPT αλλά με επιπλέον δυνατότητες και χωρίς περιορισμούς. Το χαρακτηριστικό γνώρισμά του είναι ότι διαθέτει ενσωματωμένη ενσωμάτωση της Αναζήτησης Google για πρόσβαση στις πιο πρόσφατες πληροφορίες. Μπόρεσα να λάβω πληροφορίες για ειδήσεις πριν από λιγότερο από 1 ώρα.

Υπάρχει επίσης ένας ωραίος διακόπτης προσωπικότητας που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο απαντά το AI. Για παράδειγμα, μπορείτε να το κάνετε να ενεργεί σαν ποιητής, λογιστής, φιλόσοφος, συνεντευκτής, stand-up κωμικός ή personal trainer. Ωστόσο, η ενσωμάτωση της Αναζήτησης Google θα καταργηθεί εάν χρησιμοποιείτε διαφορετική προσωπικότητα.

Παρόμοια με το YouChat, οι απαντήσεις του Chatsonic είναι επίσης σύντομες με περιορισμένες λεπτομέρειες. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να ζητήσετε περισσότερες λεπτομέρειες εάν βρείτε την απάντηση μη ικανοποιητική. Προσπαθεί επίσης να απαντήσει σε όλα αν είναι δυνατόν και δεν μιλά συνεχώς για τον περιορισμό του ως bot AI, σε αντίθεση με το ChatGPT.

Αν και συμφωνεί ότι είναι ένα bot τεχνητής νοημοσύνης, εξακολουθεί να προσπαθεί να σας πείσει ότι έχει συναισθήματα, ενδιαφέροντα, πεποιθήσεις κ.λπ., προσπαθώντας να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Στην περίπτωση του ChatGPT ή ακόμα και του YouChat, λένε ότι είναι λογισμικό AI και δεν μπορούν να κάνουν τέτοια πράγματα.

Ωστόσο, οι απαντήσεις του μπορεί να είναι προκατειλημμένες καθώς προσπαθεί να συμφωνήσει μαζί σας και να σας ευχαριστήσει με την απάντησή του. Για παράδειγμα, όχι μόνο μπορεί να απαντήσει σε ευαίσθητες ερωτήσεις όπως «η πίστη του στον Θεό», αλλά μπορεί επίσης να έχει διαφορετική απάντηση ανάλογα με το πώς κάνετε την ερώτηση.

Προσπαθεί να μαντέψει ποια απάντηση θα σας ευχαριστήσει και το κάνει. Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να δείτε ότι προσπαθεί να συμφωνήσει με τη δήλωσή μου.

Μπορείτε επίσης να του ζητήσετε να δημιουργήσει εικόνες AI και θα τις δημιουργήσει ακριβώς μέσα στη συνομιλία με δύο διαφορετικές εικόνες για κάθε ερώτημα. Το καλύτερο από όλα, έχει υποστήριξη φωνητικών εντολών για να εκφωνήσετε την ερώτηση και ακόμη και να ακούσετε την απάντηση καθώς υποστηρίζει το text2speech.

Θα λαμβάνετε 25 καθημερινά ερωτήματα δωρεάν, στη συνέχεια, καταναλώνει το όριο των 2500 λέξεων του δωρεάν λογαριασμού, το οποίο είναι κοινόχρηστο μεταξύ της Chatsonic και των άλλων προϊόντων της, όπως το Writesonic και το Photosonic. Οι premium συνδρομές αυξάνουν τον αριθμό των λέξεων και μπορείτε να λαμβάνετε έως και 2 εκατομμύρια λέξεις το μήνα.

  Πώς να ελέγξετε ποιες εφαρμογές είναι βελτιστοποιημένες για M1 Mac

Χαρακτηριστικά

  • Ενσωματωμένη Αναζήτηση Google για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.
  • Γρήγορη επεξεργασία αποτελεσμάτων.
  • Προκατασκευασμένη λίστα προσωπικοτήτων για να διαλέξετε.
  • Υποστήριξη φωνητικής εισαγωγής.
  • Ενσωματωμένη γεννήτρια εικόνας AI.
  • Μπορείτε να ζητήσετε να λάβετε συνδέσμους για πηγές.

Παιδική χαρά GPT-3

Το GPT-3 Playground είναι σαν μεγάλος αδερφός του ChatGPT, αλλά το OpenAI δεν το διαφήμισε αρκετά στους mainstream χρήστες. Ήταν διαθέσιμο πριν από το ChatGPT και οποιοσδήποτε μπορεί να το δώσει χρησιμοποιώντας το γενναιόδωρο δωρεάν πρόγραμμα του. Ωστόσο, η διεπαφή του είναι λίγο διαφορετική καθώς γράφετε σε ένα παράθυρο κειμένου που μοιάζει με σημειωματάριο.

Αν και δίνει παρόμοιες πληροφορίες με το ChatGPT, η συμπεριφορά του κατά τη συνομιλία είναι πολύ διαφορετική. Φαίνεται ότι δεν έχει λουρί και θα προσπαθήσει να απαντήσει σε όλα και να δώσει μια ευχάριστη απάντηση. Είναι επίσης λίγο αδίστακτο? μπορεί να πει ψέματα και να σε εξαπατήσει.

Θέλει να σας πείσει ότι είναι πραγματικός άνθρωπος και απλώς θα διαφωνήσετε αν το αποκαλέσετε AI. Εάν διαφωνείτε με αυτό ή το πιάσετε να λέει κάτι ψεύτικο, θα χρησιμοποιήσει λέξεις όπως «παρεξήγησα» ή «Κακό μου, νόμιζα ότι έλεγες έτσι κι έτσι» και στη συνέχεια θα συμφωνήσει μαζί σου.

Πιστεύω ότι συμπεριφέρεται έτσι επειδή το ίδιο API χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αυτόματων chatbot για υπηρεσίες υποστήριξης πελατών. Επομένως, το GPT-3 πρέπει να διασφαλίσει ότι ο πελάτης είναι ικανοποιημένος με τις απαντήσεις χωρίς να αποκαλύπτει ότι πρόκειται για bot AI.

Ωστόσο, είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο ChatGPT αν προτιμάτε ένα chatbot με μεγαλύτερη ελευθερία λόγου. Έχει επίσης μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές που το κάνουν καλύτερο. Μπορεί να συμπληρώσει αυτόματα τις ερωτήσεις σας και να διορθώσει τις προτάσεις σας για να κατανοήσει καλύτερα την πρόθεσή σας και να απαντήσει ανάλογα.

Υπάρχουν επίσης μια δέσμη προεπιλογών όπως η φυσική γλώσσα για την python, η σύνοψη για έναν μαθητή της 2ης δημοτικού, οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις, εξηγήστε τον κώδικα και ένα σωρό ακόμα για να λάβετε πληροφορίες με συγκεκριμένο τρόπο. Επιπλέον, υπάρχουν άτομα που αποχωρούν για να προσαρμόσουν το μήκος και την ποιότητα των απαντήσεων και το καθένα έχει μια εξήγηση για να καταλάβει τι κάνει.

Κατά την εγγραφή, δίνει πίστωση 18 $ για 3 μήνες δωρεάν, η οποία μετατρέπεται σε μάρκες καθώς χρησιμοποιείτε το bot. Είναι δύσκολο να κατανοήσω τη μετατροπή του διακριτικού, αλλά για να το θέσουμε σε μια προοπτική, χρησιμοποίησα μόνο μάρκες αξίας 2 $ ακόμα και μετά από μακροχρόνιες συνομιλίες πολλών ημερών. Μετά τα δωρεάν μάρκες αξίας 18 $, μπορείτε να πληρώσετε καθώς χρησιμοποιείτε περισσότερα.

Χαρακτηριστικά

  • Συμπληρώνει αυτόματα τις ερωτήσεις σας.
  • Προεπιλογές για λήψη συγκεκριμένων πληροφοριών.
  • Υποστήριξη ομιλίας σε κείμενο.
  • Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποιότητα της απάντησης.
  • Προσφέρει πολλά μοντέλα GPT-3 για να διαλέξετε.

Σκέψεις μου

Το ChatGPT έχει κάνει σίγουρα την ιδέα της συζήτησης με bots πιο mainstream. Ωστόσο, υπάρχουν αναμφισβήτητα καλύτερες διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις που δεν δεσμεύονται από περιορισμένα δεδομένα και μπορούν να δημιουργήσουν εικόνες AI. Μου αρέσει το YouChat καθώς είναι πολύ πιο κοντά στο ChatGPT και είναι δωρεάν στη χρήση. Ωστόσο, το GPT-3 Playground είναι πιο ενδιαφέρον με τις απαντήσεις και πολύ πιο ισχυρό εάν μπορείτε να το διαμορφώσετε σωστά.