Συμμετρική κρυπτογράφηση που εξηγείται σε 5 λεπτά ή λιγότερο

Η συμμετρική κρυπτογράφηση είναι ένας γρήγορος και ασφαλής τύπος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί ένα μόνο κλειδί για κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση.

Η κρυπτογράφηση είναι η διαδικασία μετατροπής αναγνώσιμων από τον άνθρωπο πληροφοριών σε μια κωδικοποιημένη, μη αναγνώσιμη μορφή που ονομάζεται κρυπτογραφημένο κείμενο. Αυτό γίνεται για να αποτραπεί η πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες από μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Για την κρυπτογράφηση δεδομένων, τυχαίες συμβολοσειρές bit χρησιμοποιούνται από αλγόριθμους κρυπτογράφησης για να ανακατέψουν τα δεδομένα σε μια μορφή που δεν είναι κατανοητή. Οι τυχαίες σειρές των bit που χρησιμοποιούνται για την κρυπτογράφηση δεδομένων ονομάζονται κλειδιά κρυπτογράφησης.

Τον Φεβρουάριο του 2009, ο Dave Crouse παρατήρησε ύποπτες συναλλαγές στον τραπεζικό του λογαριασμό. Πρώτον, μικρές συναλλαγές κάτω των 40 $ προκάλεσαν υποψίες, αλλά δεν τον ανησύχησαν. Ωστόσο, έξι μήνες αργότερα, τα πράγματα έγιναν τρομερά. Οι συναλλαγές αυξήθηκαν σε $500, $600 και μερικές φορές συνολικά μεταξύ $2800 και $3200 σε μια μέρα.

Σε λιγότερο από έξι μήνες, ο Crouse έχασε 900.000 $ από κακόβουλους επιτιθέμενους και επιπλέον $100.000 προσπαθώντας να λύσει το χάος στο οποίο είχε μπει.

Ακόμη χειρότερα, ο αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, η διεύθυνση και ο αριθμός τηλεφώνου του εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούνται για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Όλα αυτά έγιναν επειδή τα προσωπικά του δεδομένα κλάπηκαν μέσω κακόβουλου λογισμικού που μόλυνε τον υπολογιστή του.

Η περίπτωση του Crouse δεν είναι μοναδική. Πολλοί άνθρωποι και οργανισμοί έχουν υποστεί δαπανηρές παραβιάσεις δεδομένων που όχι μόνο οδήγησαν σε απώλεια κρίσιμων δεδομένων και διακοπή της υπηρεσίας, αλλά και τεράστιες οικονομικές απώλειες.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι ευαίσθητες πληροφορίες προστατεύονται από κακόβουλους εισβολείς. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της συμμετρικής κρυπτογράφησης.

Πίνακας περιεχομένων

Συμμετρική Κρυπτογράφηση

Η κρυπτογράφηση διασφαλίζει ότι ακόμη και όταν ευαίσθητες πληροφορίες πέφτουν σε λάθος χέρια, δεν μπορούν να γίνουν κατανοητές από μη εξουσιοδοτημένο προσωπικό. Υπάρχουν δύο τύποι κρυπτογράφησης: η ασύμμετρη και η συμμετρική κρυπτογράφηση.

Η διαφορά μεταξύ αυτών των δύο έγκειται στα κλειδιά που χρησιμοποιούνται για κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση. Στην ασύμμετρη κρυπτογράφηση, γνωστή και ως κρυπτογράφηση δημόσιου κλειδιού, υπάρχουν δύο κλειδιά, το ένα χρησιμοποιείται για κρυπτογράφηση και το άλλο για αποκρυπτογράφηση.

Στη συμμετρική κρυπτογράφηση, ένα κλειδί χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση και την αποκρυπτογράφηση των κρυπτογραφημένων δεδομένων. Όταν δύο μέρη επικοινωνούν και χρησιμοποιούν συμμετρική κρυπτογράφηση για την κρυπτογράφηση των δεδομένων τους, θα χρησιμοποιούν και τα δύο το ίδιο κλειδί για κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συμμετρική κρυπτογράφηση είναι επίσης γνωστή ως κρυπτογράφηση κοινόχρηστου κλειδιού.

Οποιοσδήποτε έχει το κλειδί μπορεί να κρυπτογραφήσει τα δεδομένα ή να τα αποκρυπτογραφήσει στην αρχική τους μορφή. Επομένως, είναι σημαντικό αυτό το κλειδί να φυλάσσεται μυστικό από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο η συμμετρική κρυπτογράφηση αναφέρεται επίσης ως κρυπτογράφηση μυστικού κλειδιού. Η ασφάλεια της συμμετρικής κρυπτογράφησης βρίσκεται στο κλειδί που παραμένει μυστικό.

Πώς λειτουργεί η Συμμετρική Κρυπτογράφηση

Υπάρχουν δύο τρόποι συμμετρικής κρυπτογράφησης. Αυτές είναι οι λειτουργίες ροής και αποκλεισμού. Στη λειτουργία ροής, κάθε bit δεδομένων κρυπτογραφείται ανεξάρτητα και μεταδίδεται ως συνεχής ροή. Στη λειτουργία μπλοκ, τα δεδομένα προς κρυπτογράφηση χωρίζονται πρώτα σε μπλοκ των 56, 128, 192 ή 256 bit. Αυτά τα μπλοκ στη συνέχεια κρυπτογραφούνται και μεταδίδονται.

  Διορθώστε τον κωδικό σφάλματος Roku 018

Πηγή εικόνας: Cisco

Όταν δύο μέρη χρησιμοποιούν συμμετρική κρυπτογράφηση, δημιουργείται ένα συμμετρικό κλειδί χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο συμμετρικής κρυπτογράφησης όπως το Advanced Encryption Standard (AES). Αυτό το κλειδί μοιράζεται στη συνέχεια μεταξύ των μερών που επικοινωνούν.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω ενός πρωτοκόλλου συμφωνίας κλειδιού όπως το Elliptic Curve Diffie-Hellman Ephemeral (ECDH) ή ενός Μηχανισμού Ενθυλάκωσης Κλειδιού όπου ένα συμμετρικό κλειδί κρυπτογραφείται από ένα παρεχόμενο δημόσιο κλειδί και μεταδίδεται.

Ένας άλλος τρόπος για να μοιραστείτε ένα συμμετρικό κλειδί είναι μέσω εναλλακτικών μέσων επικοινωνίας, όπως ταχυδρομικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλέφωνα ή κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Μόλις το κλειδί ληφθεί από εξουσιοδοτημένα μέρη, τα δεδομένα μπορούν πλέον να μεταδοθούν με ασφάλεια. Ο αποστολέας αποφασίζει πρώτα για την προτιμώμενη λειτουργία κρυπτογράφησης, είτε ροή είτε μπλοκ, και κρυπτογραφεί τα δεδομένα σε μη αναγνώσιμο κρυπτογραφημένο κείμενο. Ωστόσο, η κρυπτογράφηση σε λειτουργία μπλοκ είναι η πιο σύγχρονη και δημοφιλής επιλογή συμμετρικής κρυπτογράφησης.

Στη συνέχεια, τα κρυπτογραφημένα δεδομένα μεταδίδονται στον προβλεπόμενο δέκτη. Κατά τη λήψη των κοινόχρηστων δεδομένων σε κρυπτογραφημένο κείμενο, ο δέκτης χρησιμοποιεί το συμφωνημένο κλειδί για να μετατρέψει το κρυπτογραφημένο κείμενο ξανά σε αναγνώσιμη μορφή. Αυτό ονομάζεται αποκρυπτογράφηση.

Αλγόριθμοι Συμμετρικής Κρυπτογράφησης

Μερικοί από τους κοινούς αλγόριθμους συμμετρικής κρυπτογράφησης περιλαμβάνουν:

#1. Πρότυπο κρυπτογράφησης δεδομένων (DES)

Το DES αναπτύχθηκε από την IBM στις αρχές της δεκαετίας του 1970 για να παρέχει έναν ασφαλή τρόπο κρυπτογράφησης δεδομένων που είναι τόσο εύκολος στη χρήση όσο και στην εφαρμογή.

Το DES διασπά τα δεδομένα σε μπλοκ bit των 64 bit και χρησιμοποιεί ένα κλειδί 56 bit για την κρυπτογράφηση των δεδομένων. Ωστόσο, το DES θεωρείται λιγότερο ασφαλές και το NIST το απέσυρε ως πρότυπο κρυπτογράφησης.

Έχοντας δημιουργηθεί στη δεκαετία του 1970, όταν η επεξεργαστική ισχύς ήταν περιορισμένη, το μήκος κλειδιού 56 bit δεν ήταν πρόβλημα. Ωστόσο, οι σύγχρονοι υπολογιστές μπορούν με ωμή βία ένα κλειδί 56-bit. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η χρήση του δεν συνιστάται από το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST).

#2. Πρότυπο τριπλής κρυπτογράφησης δεδομένων (3DES, TDES)

Πίστωση εικόνας: Philip Leong

Το TDES βασίζεται στο DES. Αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει την κύρια αδυναμία του DES, η οποία είναι να έχει μικρό μήκος κλειδιού. Το TDES λύνει αυτό το πρόβλημα σπάζοντας τα δεδομένα σε μπλοκ πληροφοριών 64-bit και εφαρμόζοντας το DES στα μπλοκ τρεις φορές. Αυτό τριπλασιάζει το κλειδί 56-bit που χρησιμοποιείται από το DES σε ένα πιο ασφαλές κλειδί 168-bit.

Παρόλο που αυτός ο αλγόριθμος εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, το NIST απαγόρευσε τη χρήση του μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2023, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια, καθώς το TDES είναι ευάλωτο σε ωμή επιβολή.

#3. Προηγμένο πρότυπο κρυπτογράφησης (AES)

Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής συμμετρικός αλγόριθμος που χρησιμοποιείται στο διαδίκτυο. Είναι πιο ασφαλές από άλλους συμμετρικούς αλγόριθμους κρυπτογράφησης. Το AES αναπτύχθηκε ως αντικατάσταση και λύση στο DES.

Το AES βασίζεται στο δίκτυο αντικατάστασης-μετάθεσης και χρησιμοποιεί μια λειτουργία μπλοκ κρυπτογράφησης. Τα δεδομένα χωρίζονται σε μπλοκ των 128 bit τα οποία στη συνέχεια κρυπτογραφούνται ένα μπλοκ τη φορά.

Το AES χρησιμοποιεί ένα μήκος κλειδιού 128, 192 ή 256 bit. Το AES είναι τόσο ασφαλές που χρησιμοποιείται για την εξασφάλιση πολύ ευαίσθητων πληροφοριών από στρατιωτικές υπηρεσίες, τράπεζες, νοσοκομεία και κυβερνήσεις.

Το 2001, η NIST ανακοίνωσε το AES ως το νέο πρότυπο για χρήση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο AES έχει γίνει από τότε ο πιο δημοφιλής και πιο χρησιμοποιούμενος συμμετρικός αλγόριθμος.

  Αγοράστε δωροκάρτες με Crypto χρησιμοποιώντας αυτές τις πλατφόρμες [2022]

Συμμετρική κρυπτογράφηση: Θεωρήσεις

Όταν χρησιμοποιείτε συμμετρική κρυπτογράφηση, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αυτά είναι:

Διαχείριση κλειδιών

Μια βασική αδυναμία με τη συμμετρική κρυπτογράφηση έγκειται στον τρόπο με τον οποίο το κλειδί του δημιουργείται, διανέμεται σε εξουσιοδοτημένα μέρη και αποθηκεύεται με ασφάλεια. Επομένως, όταν χρησιμοποιείτε συμμετρική κρυπτογράφηση, πρέπει να έχετε αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης κλειδιών για να διασφαλίσετε ότι η διαχείριση των κλειδιών γίνεται με ασφάλεια, η τακτική αλλαγή και η μη υπερβολική χρήση τους.

Κανονιστική Συμμόρφωση

Ο συμμετρικός αλγόριθμος που χρησιμοποιείται πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς. Για παράδειγμα, ενώ το TDES εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, η εφαρμογή του μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2023 δεν θα συμμορφώνεται με τον κανονισμό. Από την άλλη πλευρά, η χρήση ενός αλγορίθμου όπως ο DES αποτελεί πλήρη παραβίαση των κανονισμών. Ωστόσο, η AES συμμορφώνεται.

Μήκος κλειδιού

Η ασφάλεια της συμμετρικής κρυπτογράφησης σχετίζεται άμεσα με το μήκος του κλειδιού που χρησιμοποιείται. Η επιλογή ενός κλειδιού κρυπτογράφησης με μικρό μήκος μπορεί να είναι ευάλωτη σε επιθέσεις ωμής βίας που οδηγούν σε παραβιάσεις δεδομένων.

Τύπος αλγορίθμου που χρησιμοποιείται

Κάθε συμμετρικός αλγόριθμος έχει τα δυνατά, τα αδύνατα σημεία και τις συσκευές που προορίζονται. Όταν χρησιμοποιείτε συμμετρική κρυπτογράφηση, είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τον αλγόριθμο που χρησιμοποιείται για να διασφαλίσετε ότι παρέχει την υψηλότερη ασφάλεια στα κρυπτογραφημένα δεδομένα.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα στοιχεία, ένας χρήστης μπορεί να κάνει τη σωστή επιλογή αλγορίθμων και πρακτικών διαχείρισης κλειδιών για να διασφαλίσει ότι η συμμετρική κρυπτογράφηση εξυπηρετεί τις ανάγκες ασφαλείας του.

Συμμετρική έναντι ασύμμετρης κρυπτογράφησης

Οι διαφορές μεταξύ των δύο περιλαμβάνουν:

Symmetric EncryptionAsymmetric EncryptionΧρησιμοποιεί το ίδιο κλειδί για κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφησηΧρησιμοποιεί δύο διαφορετικά κλειδιά, ένα δημόσιο κλειδί για κρυπτογράφηση και ένα ιδιωτικό κλειδί για αποκρυπτογράφηση Είναι γρήγορο και απαιτεί λίγους υπολογιστικούς πόρουςΠολύ πιο αργό και εντατικό σε πόρουςΤο κλειδί κρυπτογράφησης πρέπει να ανταλλάσσεται με ασφάλεια μεταξύ των μερών προτού μπορέσει να γίνει η επικοινωνίαΤο δημόσιο κλειδί μοιράζεται ανοιχτά χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια Λιγότερο ασφαλές αφού χρησιμοποιεί ένα μόνο κλειδί για κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφησηΠιο ασφαλές καθώς χρησιμοποιεί δύο διαφορετικά κλειδιά για κρυπτογράφηση και κρυπτογράφησηΧρησιμοποιείται για τη μετάδοση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένωνΙδανικό για τη μετάδοση μικρών όγκων δεδομένων

Τόσο η συμμετρική όσο και η ασύμμετρη κρυπτογράφηση χρησιμοποιούνται στις σύγχρονες συσκευές, καθώς έχουν περιπτώσεις όπου η μία είναι καλύτερη επιλογή από την άλλη.

Συμμετρική κρυπτογράφηση: Οφέλη

Η χρήση συμμετρικής κρυπτογράφησης έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αυτό περιλαμβάνει:

Ασφάλεια

Η συμμετρική κρυπτογράφηση είναι πολύ ασφαλής. Για παράδειγμα, κατά την εφαρμογή του συνιστώμενου από το NIST αλγόριθμου συμμετρικής κρυπτογράφησης AES, ακόμη και με σύγχρονους υπολογιστές, θα χρειαζόταν δισεκατομμύρια χρόνια για να σπάσει το κλειδί χρησιμοποιώντας ωμή βία. Αυτό σημαίνει ότι όταν χρησιμοποιείται σωστά, η συμμετρική κρυπτογράφηση είναι πολύ ασφαλής.

Ταχύτητα

Οι αλγόριθμοι συμμετρικής κρυπτογράφησης δεν είναι υπολογιστικά εντατικοί και είναι εύκολοι στη χρήση. Αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι κάνει τη συμμετρική κρυπτογράφηση πολύ γρήγορη, καθιστώντας την ιδανική για την ασφάλεια μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων.

Κανονιστική Συμμόρφωση

Καθώς η ασφάλεια είναι μια σημαντική πτυχή οποιασδήποτε επιχείρησης, είναι σημαντικό να συμμορφώνεστε με τους υπάρχοντες κανονισμούς για την αποφυγή κυρώσεων και παραβιάσεων. Οι αλγόριθμοι συμμετρικής κρυπτογράφησης όπως ο AES είναι αποδεκτοί από τυπικούς φορείς όπως το NIST, το οποίο επιτρέπει σε οργανισμούς που χρησιμοποιούν συμμετρική κρυπτογράφηση με αλγόριθμο AES να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς ασφαλείας.

Χαμηλότερη υπολογιστική απαίτηση

Η συμμετρική κρυπτογράφηση δεν απαιτεί πολλούς υπολογιστικούς πόρους και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και με περιορισμένους πόρους επεξεργασίας.

Εάν θεωρείτε σημαντικά την ταχύτητα, την ασφάλεια, τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τη χαμηλή επεξεργασία κατά την επιλογή μιας μεθόδου κρυπτογράφησης, τότε η συμμετρική κρυπτογράφηση θα είναι μια εξαιρετική επιλογή.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα AirPods και τα AirPods Pro: Ο πλήρης οδηγός

Συμμετρική κρυπτογράφηση: Μειονεκτήματα

Ένα μειονέκτημα κλειδιού με τη συμμετρική κρυπτογράφηση είναι η κοινή χρήση κλειδιών κρυπτογράφησης, η οποία πρέπει να γίνεται με ασφάλεια. Η ασφάλεια της συμμετρικής κρυπτογράφησης συνδέεται με την ικανότητα των χρηστών να μοιράζονται το κλειδί κρυπτογράφησης με ασφάλεια. Ακόμα κι αν έχει διαρρεύσει μόνο ένα τμήμα του κλειδιού, είναι πιθανό οι εισβολείς να μπορούν να ανακατασκευάσουν ολόκληρο το κλειδί

Εάν το κλειδί κρυπτογράφησης πέσει σε λάθος χέρια, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά καθώς οι κακόβουλοι φορείς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που κρυπτογραφήθηκαν χρησιμοποιώντας αυτό το κλειδί. Αυτό ρυθμίζει τους χρήστες για μεγαλύτερη ζημιά εάν το κλειδί τους παραβιαστεί.

Πέρα από τα μειονεκτήματά του, η συμμετρική κρυπτογράφηση εξακολουθεί να είναι ένας καλός τρόπος για την ασφάλεια των δεδομένων, ιδιαίτερα αν θέλετε να τα ασφαλίσετε σε κατάσταση ηρεμίας.

Κρυπτογράφηση: Πόροι μάθησης

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη συμμετρική κρυπτογράφηση, εξετάστε το ενδεχόμενο να διαβάσετε τους ακόλουθους πόρους:

#1. Συμμετρική Κρυπτογράφηση-Αλγόριθμος, Ανάλυση και Εφαρμογές

Αυτό το βιβλίο που απευθύνεται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες, περιγράφει διαφορετικές τεχνικές συμμετρικής κρυπτογράφησης που έχουν μεγάλη συνάφεια με την ασφάλεια δεδομένων και συστημάτων υπολογιστών.

Το βιβλίο ξετυλίγεται με εισαγωγικούς ορισμούς που θα συναντήσουν οι αναγνώστες στη συμμετρική κρυπτογράφηση πριν καλύψουν και αναλύσουν διάφορες τεχνικές συμμετρικής κρυπτογράφησης και τη χρήση τους.

Το βιβλίο, το οποίο περιλαμβάνει πολλά παραδείγματα που βοηθούν στην κατανομή και την απεικόνιση σύνθετων εννοιών, είναι ένα καλό ανάγνωσμα για όποιον ενδιαφέρεται να μεταφέρει τις γνώσεις του για τη συμμετρική κρυπτογράφηση στο επόμενο επίπεδο.

#2. Αλγόριθμοι συμμετρικών κλειδιών

Αυτό το βιβλίο είναι ένα εξαιρετικό ανάγνωσμα για αρχάριους που ενδιαφέρονται για μια στάση για να μάθουν για διάφορους αλγόριθμους συμμετρικής κρυπτογράφησης με έναν εύκολο στην κατανόηση τρόπο.

Το βιβλίο καλύπτει όλο το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται στην κρυπτογραφία και παρέχει παραδείγματα για να αυξήσει τις επεξηγήσεις των εννοιών. Στη συνέχεια προχωρά στη διάσπαση των δομικών στοιχείων για συμμετρική κρυπτογράφηση παρέχοντας εικονογραφήσεις και συνοπτικές, εύκολα κατανοητές εξηγήσεις.

Αυτό το βιβλίο συνιστάται ιδιαίτερα για τους αναγνώστες που ενδιαφέρονται να μάθουν ευρέως για την κρυπτογραφία και την κρυπτογράφηση χωρίς να κάνουν μια εις βάθος βουτιά σε δύσκολες έννοιες του θέματος.

#3. Κρυπτογραφία: Μάθετε όλους τους αλγόριθμους κρυπτογράφησης

Αυτό το μάθημα Udemy είναι μια καλή επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει για την κρυπτογραφία, ιδιαίτερα τη συμμετρική και ασύμμετρη κρυπτογράφηση. Το μάθημα προσφέρει μια σύντομη εισαγωγή στην κρυπτογράφηση και εξοικειώνει τους μαθητές με όλους τους όρους που μπορεί να συναντήσουν κατά την εκμάθηση της κρυπτογράφησης.

Στη συνέχεια, διερευνά τους διαφορετικούς τύπους επιθέσεων που τοποθετούνται σε κρυπτογραφημένα δεδομένα και καλύπτει τεχνικές κρυπτογραφίας που μπορούν να εφαρμοστούν για την αποφυγή επιθέσεων. Με αυτό που καλύπτεται, ο εκπαιδευτής προσφέρει μια εις βάθος μελέτη για τους κρυπτογράφησης και καλύπτει τους διαφορετικούς τύπους κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται για κρυπτογράφηση.

#4. Κρυπτογράφηση και Κρυπτογραφία για Επαγγελματίες

Για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την κρυπτογράφηση και την κρυπτογράφηση, αυτό το μάθημα Udemy είναι το καλύτερο ποσό για τα χρήματά σας. Το μάθημα υποθέτει ότι οι εκπαιδευόμενοι είναι εντελώς νέοι στην κρυπτογραφία και την κρυπτογράφηση, και ως εκ τούτου, ξεκινά με μια εισαγωγή στην κρυπτογραφία, τη θεωρία πληροφοριών και τα δομικά στοιχεία της κρυπτογράφησης.

Στη συνέχεια προχωρά σε ενδιάμεσα θέματα και καλύπτει συμμετρικούς και ασύμμετρους αλγόριθμους κρυπτογράφησης και συναρτήσεις κατακερματισμού και αλγόριθμους. Περιλαμβάνει επίσης πιο προηγμένες έννοιες όπως μετακβαντική κρυπτογραφία, υπογραφές δακτυλίου, ασφαλή υπολογισμό πολλαπλών μερών και αποδείξεις μηδενικής γνώσης.

συμπέρασμα

Η συμμετρική κρυπτογράφηση είναι πολύ χρήσιμη για την ασφάλεια δεδομένων κατά τη μεταφορά και την ηρεμία. Για να προστατευθείτε από δαπανηρές παραβιάσεις δεδομένων, εξετάστε το ενδεχόμενο να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας συμμετρική κρυπτογράφηση, η οποία δεν θα επηρεάσει την ταχύτητα της συσκευής αποθήκευσης ούτε θα αυξήσει τη ζήτηση για επεξεργαστική ισχύ. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη συμμετρική κρυπτογράφηση, εξετάστε το ενδεχόμενο να διαβάσετε τα προτεινόμενα βιβλία ή να παρακολουθήσετε τα προτεινόμενα μαθήματα.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε την κρυπτογραφία cloud, τους τύπους της και την ανάπτυξη του Google Cloud.