Πώς να ελέγξετε ποιες εφαρμογές είναι βελτιστοποιημένες για M1 Mac

Εάν κάνατε πρόσφατα αναβάθμιση σε Apple Silicon Mac και έχετε κατεβάσει ή μεταφέρει εφαρμογές από παλαιότερο μηχάνημα, ίσως θέλετε να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν βελτιστοποιηθεί για το Apple Silicon και ποιες εφαρμογές της Intel εκτελούνται κάτω από το επίπεδο μετάφρασης Rosetta. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε.

Συμβουλή: Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα M1 Mac, δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν οι εφαρμογές του Mac σας είναι συμβατές πριν κάνετε την αγορά.

Πρώτα, κάντε κλικ στο μενού με το λογότυπο της Apple στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης σας και επιλέξτε “About This Mac”.

  Πώς να ρυθμίσετε την εικόνα προφίλ στο ζουμ

Σε Mac, κάντε κλικ στο μενού Apple και επιλέξτε

Στο παράθυρο που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο κουμπί «Αναφορά συστήματος» στην καρτέλα Επισκόπηση.

Κάντε κλικ

Στο παράθυρο Πληροφορίες συστήματος, επιλέξτε Λογισμικό > Εφαρμογές στο μενού της πλευρικής γραμμής.

Στις Πληροφορίες συστήματος, κάντε κλικ

Στη συνέχεια, θα δείτε μια λίστα με όλες τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο Mac σας. Επικεντρωθείτε στη στήλη «Κιντ». Εάν μια εφαρμογή έχει βελτιστοποιηθεί για Apple Silicon, θα δείτε το “Apple Silicon” να εμφανίζεται δίπλα σε αυτήν τη στήλη.

Μπορείτε ακόμη και να κάνετε κλικ στην κεφαλίδα στήλης “Kind” και να ταξινομήσετε όλες τις εφαρμογές σας με βάση την αρχιτεκτονική υποστήριξη, έτσι ώστε όλες οι εφαρμογές “Apple Silicon” να εμφανίζονται μαζί.

  Θυμάστε τα BBS; Δείτε πώς μπορείτε να επισκεφτείτε ένα σήμερα

Σε

Εάν μια εφαρμογή δεν είναι βελτιστοποιημένη για Apple Silicon, η στήλη “Kind” θα γράφει “Intel”. Σε αυτήν την περίπτωση, όταν εκτελείτε την εφαρμογή, θα εκτελεστεί μέσω του επιπέδου μετάφρασης Rosetta 2 της Apple.

Εάν η αγαπημένη σας εφαρμογή δεν έχει βελτιστοποιηθεί ακόμα με το Apple Silicon, μην ανησυχείτε. Τα πρώτα Apple Silicon Mac της Apple, τα οποία διαθέτουν το τσιπ M1, θα δώσουν στους προγραμματιστές μια πλατφόρμα για να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στη νέα αρχιτεκτονική Mac. Εάν η εφαρμογή εξακολουθεί να λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις, οι πιθανότητες είναι ότι ο προγραμματιστής θα υποστηρίξει το Apple Silicon πολύ σύντομα, γι’ αυτό έχετε το νου σας για ενημερώσεις. Καλή τύχη!

  Τι σημαίνει «IMY» και πώς το χρησιμοποιείτε;

body #primary .entry-content ul#nextuplist {list-style-type: none;margin-left:0px;padding-left:0px;}
body #primary .entry-content ul#nextuplist li a {text-decoration:none;color:#1d55a9;}