Διορθώστε τις αντιστοιχισμένες μονάδες δίσκου των Windows 10 που δεν εμφανίζονται στα προγράμματα

Η κοινή χρήση δεδομένων από έναν υπολογιστή σε άλλον είναι αρκετά εύκολη. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείτε πλέον να μοιράζεστε εύκολα δεδομένα από ένα σύστημα σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή. Αυτό είναι δυνατό με μια αντιστοιχισμένη μονάδα δίσκου, η οποία είναι βασικά μια συντόμευση σε έναν κοινόχρηστο φάκελο σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή ή έναν διακομιστή που κάνει την πρόσβαση στα αρχεία όπως ακριβώς χρησιμοποιώντας έναν σκληρό δίσκο. Μια αντιστοιχισμένη μονάδα δίσκου είναι επίσης γνωστή ως μονάδα δίσκου δικτύου που περιλαμβάνει αντιστοίχιση φακέλων, αρχείων, ακόμη και μιας ολόκληρης μονάδας αποθήκευσης σε έναν υπολογιστή με Windows. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χαρτογράφηση μιας μονάδας δίσκου, τότε έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Έχουμε έναν τέλειο οδηγό για εσάς σήμερα που θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τις αντιστοιχισμένες μονάδες δίσκου των Windows 10 που δεν εμφανίζονται σε προγράμματα. Η μη εμφάνιση της μονάδας δίσκου δικτύου είναι ένα κοινό πρόβλημα για τους χρήστες των Windows και μπορεί να διορθωθεί με μερικές απλές λύσεις. Εάν δεν μπορείτε να χαρτογραφήσετε τη μονάδα δίσκου των Windows 10, θα σας εξοικειώσουμε και με τους λόγους πίσω από αυτό. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε αμέσως με το ενημερωτικό έγγραφό μας και ας μάθουμε πώς μπορείτε να διορθώσετε τη μη αντιστοίχιση μιας μονάδας δίσκου δικτύου στο ζήτημα των Windows 10.

Πώς να διορθώσετε τις αντιστοιχισμένες μονάδες δίσκου των Windows 10 που δεν εμφανίζονται σε προγράμματα

Συνεχίστε την ανάγνωση για να βρείτε λύσεις για τη μη εμφάνιση της μονάδας δίσκου δικτύου Windows Πρόβλημα με υπολογιστή.

Συμπτώματα της μη εμφάνισης μονάδας δικτύου

Συνήθως, προβλήματα με την αντιστοίχιση μιας μονάδας δίσκου προκύπτουν κατά την κοινή χρήση δεδομένων ή την αποθήκευση τους σε άλλη συσκευή. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά κοινά συμπτώματα που μπορείτε να συναντήσετε σε αντιστοιχισμένες μονάδες δίσκου που δεν εμφανίζονται:

  • Οι χρήστες των Windows μπορούν να αντιμετωπίσουν την εξαφάνιση της μονάδας δίσκου από την αντιστοιχισμένη τοποθεσία κατά την κοινή χρήση δεδομένων.
  • Η αντιστοιχισμένη μονάδα δίσκου μερικές φορές επίσης δεν εμφανίζεται στην Εξερεύνηση των Windows και στο XYplorer.
  • Προβλήματα εμφάνισης μονάδας δικτύου μπορεί επίσης να παρουσιαστούν σε πολλές άλλες εφαρμογές όπως το Primavera P6 Enterprise Project Portfolio.
  • Ένα άλλο σύμπτωμα αυτού του προβλήματος εμφανίζεται κατά τη δημιουργία αρχείων PDF από το λογισμικό στα Windows.
  • Επίσης, τα Windows αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα όταν είναι ενεργοποιημένος ο Έλεγχος λογαριασμού χρήστη.
  Πώς να ενεργοποιήσετε την προστασία από παραβίαση για την ασφάλεια των Windows στα Windows 10

Τι προκαλεί να μην εμφανίζονται αντιστοιχισμένες μονάδες δίσκου των Windows 10 στα προγράμματα;

Υπάρχουν μερικοί λόγοι που προκαλούν το πρόβλημα της μη εμφάνισης αντιστοιχισμένων δίσκων:

  • Ένας από τους κύριους λόγους πίσω από αυτό το ζήτημα είναι η χρήση του Ελέγχου λογαριασμού χρήστη (UAC). Οι χρήστες που τείνουν να αντιστοιχίζουν τη μονάδα δίσκου χωρίς δικαιώματα διαχειριστή είναι πιο ευάλωτοι στο πρόβλημα της μη σύνδεσης της μονάδας δικτύου στη συσκευή.
  • Ο επόμενος λόγος που είναι εμφανής σε αυτήν την περίπτωση είναι η χρήση του File Explorer. Κατά την αντιστοίχιση της μονάδας δίσκου ως διαχειριστή, δεν κοινοποιούνται όλα τα τυπικά δικαιώματα χρήσης.
  • Το ζήτημα μπορεί επίσης να προκύψει εάν οι μονάδες δίσκου δικτύου αντιστοιχιστούν στην περίοδο λειτουργίας του χρήστη (μέσω GPO ή μη αυτόματα μέσω χρήσης δικτύου).
  • Το πρόβλημα μπορεί επίσης να προκληθεί εάν ο τρέχων χρήστης έχει δικαιώματα τοπικού διαχειριστή και προσπαθήσει να εκτελέσει την εφαρμογή στη λειτουργία Εκτέλεση ως διαχειριστής.

Ως επί το πλείστον, αντιμετωπίζεται πρόβλημα με την εμφάνιση της μονάδας δίσκου δικτύου λόγω του τρόπου πρόσβασης σε αυτήν. Υπάρχουν μερικές μέθοδοι με τις οποίες μπορείτε να επιχειρήσετε να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, όπως δικαιώματα διαχειριστή, εξερευνητής αρχείων και πολλά άλλα.

Μέθοδος 1: Τροποποίηση κλειδιών μητρώου

Με τη βοήθεια του User Account Control (UAC) από τη Microsoft, οι χρήστες ειδοποιούνται εάν θα χρησιμοποιήσουν εξουσιοδότηση αρχείων συστήματος ή σκληρό δίσκο για εφαρμογές. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε τυπικά δικαιώματα χρήστη για την εκτέλεση του Shell, δεν θα μπορείτε να δείτε τις αντιστοιχισμένες μονάδες δίσκου. Αυτό οφείλεται στα δικαιώματα διαχειριστή που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διαμόρφωση. Για να διορθώσετε αυτό το ζήτημα, μπορείτε να δοκιμάσετε τα βήματα που αναφέρονται παρακάτω:

1. Πατήστε τα πλήκτρα Windows + R μαζί για να ανοίξετε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση.

2. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε regedit και πατήστε το πλήκτρο Enter για να εκκινήσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.

3. Μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή θέσης φακέλου κλειδιού.

ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem.

4. Τώρα, σε αυτήν τη διεύθυνση, δημιουργήστε μια τιμή DWORD κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας ένα κλειδί.

5. Τώρα, ονομάστε τη νέα τιμή ως EnableLinkedConnections και ορίστε τα δεδομένα τιμής ως 1. Αυτή η ενέργεια θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε τον διαχειριστή στη φόρμα χρήστη Λειτουργία έγκρισης διαχειριστή και Έλεγχο λογαριασμού χρήστη (UAC).

  Η οθόνη του iPhone ή του iPad μου δεν περιστρέφεται. Πώς μπορώ να το διορθώσω;

6. Τέλος, κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τη νέα τιμή, να βγείτε από τον Επεξεργαστή Μητρώου και να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας.

Μέθοδος 2: Διαμόρφωση ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης δικτύου

Αφού διορθώσετε το πρόβλημα των δικαιωμάτων διαχειριστή UAC, η επόμενη λύση περιλαμβάνει τη διαμόρφωση των ρυθμίσεων διακομιστή μεσολάβησης δικτύου και τη βοήθεια των Windows να αναγνωρίσουν τη σύνδεση της μονάδας δίσκου δικτύου, η οποία τελικά θα σας βοηθήσει να επιδιορθώσετε την αντιστοίχιση μιας μονάδας δίσκου δικτύου στα Windows 10.

1. Πατήστε μαζί τα πλήκτρα Windows + I για να εκκινήσετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

2. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Δίκτυο και Διαδίκτυο στις Ρυθμίσεις.

3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Change adapter settings από τον αριστερό πίνακα.

4. Κάντε δεξί κλικ στην επιλογή Ethernet 2 και επιλέξτε Ιδιότητες.

5. Τώρα, στην καρτέλα Δικτύωση, κάντε κλικ στο Πρωτόκολλο Internet Έκδοση 4 (TCP/IPv4) και επιλέξτε Ιδιότητες.

6. Τώρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει Λήψη διεύθυνσης IP αυτόματα και Λήψη διεύθυνσης διακομιστή DNS αυτόματα.

7. Τώρα, επιστρέψτε στην αρχική σελίδα του Network and Internet και κάντε κλικ στο Change advanced sharing settings.

8. Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι στην επιλογή Ιδιωτική ενότητα εντοπισμός δικτύου είναι ενεργοποιημένη.

9. Εάν όχι, ενεργοποιήστε το και κάντε κλικ στο Αποθήκευση αλλαγών στο κάτω μέρος.

Μέθοδος 3: Ενεργοποιήστε τις δυνατότητες SMB

Η επόμενη μέθοδος για να διορθώσετε τη μονάδα δίσκου δικτύου που δεν εμφανίζεται είναι να ενεργοποιήσετε τις δυνατότητες SMB στον υπολογιστή σας Windows 10.

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows, πληκτρολογήστε Πίνακας Ελέγχου και μετά κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

2. Εκκινήστε τα Προγράμματα και τις δυνατότητες από τον Πίνακα Ελέγχου του υπολογιστή σας.

3. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των δυνατοτήτων των Windows από τον πλαϊνό πίνακα.

4. Τώρα, επιλέξτε την επιλογή SMB 1.0/CIFS File Sharing Support και κάντε κλικ στο OK.

5. Για να βεβαιωθείτε ότι έχουν εφαρμοστεί οι αλλαγές, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μέθοδος 4: Ενεργοποίηση κρυφών στοιχείων

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ενεργοποιήσετε τα κρυφά στοιχεία στον υπολογιστή σας σε περίπτωση που τα αρχεία και οι φάκελοί σας είναι κρυφά στις μονάδες NAS. Εάν ναι, το δίκτυό σας ενδέχεται να μην τα εμφανίζει όλα. Επομένως, για να διαγράψετε τη μονάδα NAS που δεν εμφανίζεται στη σύνδεση δικτύου και για να γίνει ορατή η αντιστοιχισμένη μονάδα δίσκου, ενεργοποιήστε τα κρυφά στοιχεία.

  Ανοίγει ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να σταματήσετε το Superhuman (και άλλες εφαρμογές) να παρακολουθούν το email σας

1. Εκκινήστε την εφαρμογή File Explorer στον υπολογιστή σας πατώντας τα πλήκτρα Windows + E μαζί.

2. Τώρα, κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή στο επάνω μέρος.

3. Στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο για Κρυφά στοιχεία.

Μέθοδος 5: Χρησιμοποιήστε λογισμικό τρίτων

Η τελευταία μέθοδος που είναι αξιόπιστη και μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε τις αντιστοιχισμένες μονάδες δίσκου των Windows 10 που δεν εμφανίζονται σε προγράμματα περιλαμβάνει τη χρήση λογισμικού τρίτων κατασκευαστών. Εάν καμία από τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω δεν σας βοηθήσει, μπορείτε να δοκιμάσετε να μορφοποιήσετε όλα τα δεδομένα στον σκληρό δίσκο. Ένα λογισμικό ή μια εφαρμογή τρίτων μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε όλα τα χαμένα δεδομένα χωρίς καμία επιπλέον προσπάθεια. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να λάβετε τη βοήθεια του οδηγού μας για το 9 καλύτερο δωρεάν λογισμικό ανάκτησης δεδομένων (2022).

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Q1. Γιατί οι περισσότερες από τις αντιστοιχισμένες μονάδες δίσκου δεν εμφανίζονται σε όλους τους φακέλους;

Απ. Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι αντιστοιχισμένες μονάδες δίσκου δεν εμφανίζονται σε όλους τους φακέλους είναι ότι όλοι οι φάκελοι είναι κρυμμένοι στο NAS και σε άλλες συσκευές.

Ε2. Γιατί η μονάδα δίσκου δικτύου δεν εμφανίζεται στα Windows 10 μου;

Απ. Εάν μια μονάδα δίσκου δικτύου δεν εμφανίζεται στον υπολογιστή σας με Windows, μπορεί να οφείλεται σε φακέλους που είναι κρυμμένοι στο NAS.

Ε3. Γιατί δεν συνδέονται οι μονάδες δίσκου δικτύου;

Απ. Τα προβλήματα σύνδεσης με τις μονάδες δικτύου προκύπτουν λόγω του Έλεγχου λογαριασμού χρήστη (UAC) που εμποδίζει την εμφάνιση της μονάδας δίσκου για την προστασία της συσκευής από κακόβουλα προγράμματα.

Q4. Πώς μπορώ να επαναφέρω τη σύνδεση δικτύου;

Απ. Μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε τη σύνδεση δικτύου με διάφορους τρόπους. Μπορείτε να ξεκινήσετε καθαρίζοντας τα φυσικά εμπόδια και στη συνέχεια επανεκκινώντας τον δρομολογητή Διαδικτύου. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ενημερώσετε τα Windows και να βελτιστοποιήσετε τις ρυθμίσεις DHCP.

Q5. Πώς μπορώ να διορθώσω μια αντιστοιχισμένη μονάδα δίσκου;

Απ. Μπορείτε να διορθώσετε μια αντιστοιχισμένη μονάδα δίσκου αναπτύσσοντας και εκτελώντας δύο σενάρια μέσω του φακέλου StartUp. Εάν χρειάζεται να αποκτήσετε πρόσβαση στον ενεργό τομέα καταλόγου, μπορείτε να διαμορφώσετε εκ νέου τις ρυθμίσεις πολιτικής ομάδας.

***

Ελπίζουμε ότι ο οδηγός μας για το πώς να διορθώσετε τις αντιστοιχισμένες μονάδες δίσκου των Windows 10 που δεν εμφανίζονται στα προγράμματα σας βοήθησε να μάθετε τους λόγους πίσω από αυτό το πρόβλημα και τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το επιλύσετε. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλες τις πιθανές λύσεις για το πρόβλημα της αντιστοιχισμένης μονάδας δίσκου στο έγγραφο. Εάν έχετε άλλες απορίες στο μυαλό σας ή θέλετε να δώσετε προτάσεις, αφήστε τις στην παρακάτω ενότητα σχολίων.