Ανοίγει ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να σταματήσετε το Superhuman (και άλλες εφαρμογές) να παρακολουθούν το email σας

Η παρακολούθηση email του Superhuman ενημέρωσε κάποιον όταν ανοίξατε το email του—και από πού. Ακόμα κι αν το Superhuman αφαίρεσε εντελώς αυτή τη λειτουργία ως απόκριση στην πίεση απορρήτου, άλλες εφαρμογές θα εξακολουθούν να μπορούν να παρακολουθούν τα ανοίγματα των email σας. Δείτε πώς να το σταματήσετε.

Ενώ το Superhuman έχει τώρα καταργήθηκε η παρακολούθηση τοποθεσίας, εξακολουθεί να υποστηρίζει την ανοιχτή παρακολούθηση email. Και άλλες εφαρμογές παρακολούθησης email θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε κάποιον που σας στέλνει email να μάθει και τη γεωγραφική σας θέση.

Πώς μπορεί να ανοίξει μια εφαρμογή παρακολούθησης email;

Ο Υπεράνθρωπος χρησιμοποιεί ένα χαρακτηριστικό που υπήρχε εδώ και πολύ καιρό. Ενσωματώνει μια μικροσκοπική εικόνα pixel παρακολούθησης στα email που στέλνει. Όταν ανοίγετε ένα email, το πρόγραμμα-πελάτης email σας ζητά την εικόνα. Η εικόνα είναι μοναδική για κάθε email, επομένως ο Superhuman μπορεί να δει ακριβώς πότε ανοίξατε το email και τη γενική τοποθεσία σας, με βάση τη διεύθυνση IP σας.

  Τι είναι οι αλγόριθμοι και γιατί κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν άβολα;

Αυτό δεν είναι μοναδικό στον Υπεράνθρωπο! Αν και συνήθως δεν αποτελεί μέρος μιας εφαρμογής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καταναλωτή, πολλά ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μάρκετινγκ χρησιμοποιούν εδώ και καιρό pixel παρακολούθησης. Γνωρίζουν πόσα άτομα ανοίγουν κάθε email—και μπορούν να δουν ποια άτομα στη λίστα αλληλογραφίας τους ανοίγουν κάθε email.

Παρά την οργή, το Superhuman χρησιμοποιεί απλώς μια υπάρχουσα δυνατότητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την εκθέτει με έναν νέο τρόπο – αν και φαίνεται πιο ανατριχιαστικό σε πολλούς ανθρώπους. Το Superhuman έχει πλέον απενεργοποιήσει τη δυνατότητα ανοιχτής παρακολούθησης από προεπιλογή, αλλά οποιοσδήποτε χρήστης του Superhuman μπορεί να την ενεργοποιήσει.

Ακόμα κι αν το Superhuman συνεχίσει να υποκύπτει στην πίεση και καταργήσει εντελώς αυτήν τη δυνατότητα, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιούν άλλα εργαλεία email -από αποκλειστικές εφαρμογές email έως επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης που ενσωματώνονται στο Gmail- για να παρακολουθούν τα ανοίγματα email σας.

Πώς να σταματήσετε την Ανοικτή Παρακολούθηση Email

Για να σταματήσετε την ανοιχτή παρακολούθηση email, θα χρειαστεί απλώς να απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση “αυτόματη φόρτωση εικόνων” στο πρόγραμμα-πελάτη email της επιλογής σας.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το βίντεο εικόνας σε εικόνα (PiP) σε ένα iPad

Ο CEO της Superhuman Rahul Vohra σημειώνει ότι υπάρχουν επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης όπως Άσχημο email και PixelBlock που μπορεί να αποκλείσει τα pixel παρακολούθησης —χωρίς να μπλοκάρουν άλλες εικόνες— στο Gmail στο πρόγραμμα περιήγησής σας στον ιστό. Ωστόσο, θα λειτουργούν μόνο στο Gmail στο πρόγραμμα περιήγησής σας και δεν είναι εγγυημένο ότι θα αποκλείσουν όλες τις εικόνες παρακολούθησης. Η απενεργοποίηση της απομακρυσμένης φόρτωσης εικόνων είναι μια αλάνθαστη μέθοδος που θα λειτουργεί παντού—τουλάχιστον, θα λειτουργεί σε κάθε πρόγραμμα-πελάτη email που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε τη φόρτωση εικόνων.

Αφού απενεργοποιήσετε αυτό, πιθανότατα θα δείτε μια επιλογή για τη φόρτωση εικόνων κάθε φορά που ανοίγετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εξαρτάται από το πώς λειτουργεί το πρόγραμμα-πελάτης email σας. Εάν δεν συμφωνείτε, δεν θα βλέπετε εικόνες και κανείς δεν θα μπορεί να σας δει ότι ανοίξατε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πολλά προγράμματα-πελάτες email, όπως το Gmail, θα σας επιτρέψουν να φορτώνετε αυτόματα εικόνες από συγκεκριμένους αποστολείς, εάν δεν ανησυχείτε μήπως σας παρακολουθήσουν αυτοί οι αποστολείς.

  Πώς να ορίσετε ένα μήνυμα εκτός γραφείου στο Gmail

Για παράδειγμα, στο Gmail, κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά. Στα δεξιά των Εικόνων, επιλέξτε “Ερώτηση πριν από την εμφάνιση εξωτερικών εικόνων”. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας και αποθηκεύστε τις αλλαγές σας.

Εάν χρησιμοποιείτε άλλο πρόγραμμα-πελάτη email, αναζητήστε στον ιστό πώς να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες λήψεις εικόνων σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρόγραμμα-πελάτη email της επιλογής σας.

Να θυμάστε ότι, ακόμη κι αν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες λήψεις εικόνων, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να μπορούν να σας βλέπουν να ανοίγετε τα email τους, εάν επιλέξετε να προβάλετε εικόνες μετά το άνοιγμα ενός email.

Το ίδιο το Superhuman δεν σας επιτρέπει ακόμα να απενεργοποιήσετε την απομακρυσμένη φόρτωση εικόνων, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρήστες του Superhuman δεν μπορούν ακόμη να αποκλείσουν τα pixel παρακολούθησης. Η Vohra υπόσχεται ότι αυτό το χαρακτηριστικό έχει προτεραιότητα.