9 πλατφόρμες για να κάνετε την κάθετη κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους έξυπνη και εύκολη

Η έλλειψη χώρου και οι μικροί ανοιχτοί χώροι έχουν κάνει διάσημο τον εσωτερικό κάθετο κήπο. Μπορείτε να πείτε ότι ένας εσωτερικός κάθετος κήπος είναι μια από τις καλύτερες αρχιτεκτονικές καινοτομίες όλων των εποχών.

Σε ποιον δεν αρέσει να καλλιεργεί όμορφα φυτά που κάνουν το περιβάλλον ζωντανό και πράσινο; Τα φυτά δεν είναι μόνο καλά για το περιβάλλον, αλλά είναι επίσης καλά για την ευημερία των ανθρώπων. Αλλά το πιο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτές τις μέρες είναι θέματα που σχετίζονται με τον χώρο για την καλλιέργεια φυτών.

Σε αυτήν την περίπτωση, ένας εσωτερικός κάθετος κήπος έρχεται να σας σώσει. Αυτοί οι κάθετοι κήποι έρχονται σε διάφορες μορφές και είναι κατάλληλοι για διαφορετικά σπίτια. Είναι επίσης ιδανικά για διαφορετικά κλίματα και διάφορες εποχές του χρόνου.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τους κάθετους κήπους και πόσο βιώσιμο είναι να έχετε έναν εσωτερικό κήπο στο σπίτι σας. Θα συζητήσουμε επίσης τα διάφορα οφέλη ενός εσωτερικού κάθετου κήπου και ποια φυτά μπορείτε να καλλιεργήσετε σε αυτούς τους κήπους. Τέλος, θα συζητήσουμε τις εννέα καλύτερες πλατφόρμες για να κάνετε την εσωτερική κάθετη κηπουρική έξυπνη και εύκολη.

Τι είναι ένας Κάθετος Κήπος;

Ένας κατακόρυφος κήπος ή ένας πράσινος τοίχος είναι ένας κήπος στον οποίο τα φυτά μπορούν να αναπτυχθούν κάθετα χρησιμοποιώντας την τεχνική κηπουρικής της κάθετης κηπουρικής. Τα φυτά ριζώνουν σε δομικό πλαίσιο στερεωμένο στον τοίχο ή σε κάθετο πλαίσιο. Παίρνουν τα θρεπτικά συστατικά και το νερό τους από κάθετη στήριξη αντί από τη γη.

Αυτός ο τύπος κηπουρικής χρησιμοποιεί μια δημιουργική και εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική ανάπτυξης χρησιμοποιώντας στηρίγματα από κάτω προς τα πάνω και από πάνω προς τα κάτω για πολλά φυτά τόσο σε μικροσκοπικούς όσο και σε μεγάλους χώρους κήπου.

Η κάθετη κηπουρική είναι μια εξαιρετική τεχνική για να τονίσετε οποιαδήποτε περιοχή ή ακόμα και να αποκρύψετε μια που δεν είναι ελκυστική. Το εσωτερικό ή το εξωτερικό οποιουδήποτε κτιρίου μπορεί να έχει εγκατεστημένο κάθετο κήπο ή πράσινο τοίχο.

Μπορείτε να φτιάξετε έναν κάθετο κήπο για να μεγιστοποιήσετε τη χρήση του χώρου σας δημιουργώντας έναν κήπο που μεγαλώνει χρησιμοποιώντας υπερυψωμένα κρεβάτια, δοχεία ή πέργκολα. Αυτοί οι κήποι χρησιμοποιούν κάθετη, με κατεύθυνση προς τα πάνω ανάπτυξη φυτών για να χρησιμοποιούν καλύτερα τη διαθέσιμη περιοχή σε οποιοδήποτε στενό περιβάλλον.

Πόσο βιώσιμο είναι να έχουμε έναν εσωτερικό κάθετο κήπο;

Γνωρίζουμε ότι η κάθετη κηπουρική είναι δημοφιλής, καθώς είναι ιδανική για αστικά περιβάλλοντα και άτομα που αναζητούν υψηλή απόδοση. Η κατασκευή ενός εσωτερικού κάθετου κήπου είναι εξαιρετικά βιώσιμη. Η χρήση κάθετων κήπων θα αυξήσει τη συγκομιδή σας.

Ο κίνδυνος μικροβίων να καταστρέψουν τις καλλιέργειές σας και η απειλή από παράσιτα μειώνονται πολύ με έναν εσωτερικό κάθετο κήπο. Ένας εσωτερικός κάθετος κήπος προσθέτει ποικιλία, ομορφιά και εξαιρετική ομορφιά στον εξωτερικό σας χώρο.

  Πώς να βρείτε αρχειοθετημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail

Θα ήταν καλύτερο να θυμάστε μερικά πράγματα όταν επιλέγατε έναν εσωτερικό κάθετο κήπο. Πρώτον, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα φυτά δεν μπορούν να αναπτυχθούν κατακόρυφα. Επομένως, πρέπει αρχικά να ξεκινήσετε τα σπορόφυτα οριζόντια. Η απόφαση να πάει κάθετα διασφαλίζει ότι τα φυτά αερίζονται καλά και, εάν είναι απαραίτητο, παρέχουν την περισσότερη ηλιοφάνεια.

Επιπλέον, πρέπει να επιλέξετε χώμα για γλάστρα για να βοηθήσετε στην ενυδάτωση και τη θρέψη. Τέλος, οι εσωτερικοί κάθετοι κήποι μπορεί να είναι πιο ακριβοί από τους τυπικούς κήπους. Αλλά τα αποτελέσματα ενός εσωτερικού κάθετου κήπου αξίζουν το κόστος!

Ποια είναι τα οφέλη ενός εσωτερικού κάθετου κήπου;

Υπάρχουν πολλά οφέλη από εσωτερικούς κάθετους κήπους. Αυτοί οι κήποι προσφέρουν πολλαπλά αισθητικά, νομισματικά, φυσιολογικά και οικολογικά πλεονεκτήματα έναντι των συνηθισμένων κήπων. Χρησιμοποιώντας έναν κατακόρυφο κήπο, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε και να αξιοποιήσετε κάθε τετραγωνικό πόδι του χώρου, ειδικά σε πολυσύχναστες και στενές μητροπολιτικές τοποθεσίες.

Επίσης, η κάθετη κηπουρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την καλλιέργεια τροφίμων σε περιοχές με περιορισμένο χώρο. Οι τεχνολογίες κάθετων κήπων εσωτερικών χώρων προσφέρουν αποτελεσματικούς, απλούς και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους καλλιέργειας φρούτων, λαχανικών και βοτάνων, βελτιώνοντας την επισιτιστική ασφάλεια για τους αστούς και τις κοινότητες που στερούνται γεωργικής έκτασης.

Ένας εσωτερικός κάθετος κήπος μειώνει τις επικίνδυνες πτητικές οργανικές ενώσεις (Volatile Organic Compounds) και απορροφά τους ρύπους για να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα μέσα. Ακόμη και σε μικρά μέρη όπως περβάζια παραθύρων, μπαλκόνια, μπροστινές πόρτες και ούτω καθεξής, η κάθετη ανάπτυξη φυτών επηρεάζει την ποιότητα του αέρα.

Τα κτίρια με πράσινους τοίχους έχουν καλύτερη μόνωση, μειώνοντας την ανάγκη για ενέργεια για τη θέρμανση ή την ψύξη τους. Ένας εσωτερικός κατακόρυφος κήπος εξοικονόμησης ενέργειας διατηρεί ένα κτίριο ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον περιορισμένο χώρο και να ανακτήσετε αχρησιμοποίητες περιοχές χρησιμοποιώντας κάθετα φυτά. Ο κενός χώρος μπορεί να μετατραπεί σε αισθητικά όμορφο και δημιουργικά ελκυστικό προσθέτοντας έναν πράσινο τοίχο.

Τι είδους φυτά μπορείτε να καλλιεργήσετε καλύτερα σε έναν εσωτερικό κάθετο κήπο;

Μπορείτε να καλλιεργήσετε σχεδόν κάθε φυτό σε έναν εσωτερικό κάθετο κήπο. Αυτό περιλαμβάνει παχύφυτα, πολυετή φυτά, βότανα, λουλούδια και λαχανικά. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη την ευελιξία αυτών των χόρτων επειδή τα μεγαλώνετε κάθετα.

Οι εσωτερικοί κάθετοι κήποι σας θα ήταν πιο κατάλληλοι για την παραγωγή λαχανικών όπως ντομάτες ή πικρή κολοκύθα παρά για την καλλιέργεια θάμνων με σκληρούς ξύλινους μίσχους. Οι αναπτυξιακές συνήθειες των φυτών είναι το επόμενο στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Το καλύτερο θα ήταν να επιλέγατε φυτά που έχουν παρόμοιες απαιτήσεις ανάπτυξης. Μπορείτε να επιλέξετε μόνο φυτά που τους αρέσει ο ήλιος ή μόνο φυτά που προτιμούν τη σκιά. Η ανάπτυξη του πιο αργά αναπτυσσόμενου φυτού θα παρεμποδιστεί εάν τοποθετήσετε το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο φυτό δίπλα στο πιο αργά αναπτυσσόμενο φυτό. Μια κατακόρυφη ζαρντινιέρα δεν μπορεί να χωρέσει τεράστια φυτά εκτός κι αν είναι ένα στιβαρό πλαίσιο, οπότε να το έχετε υπόψη σας.

  8 καλύτερα εργαλεία δοκιμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις καμπάνιες σας

Παρακάτω είναι μια λίστα με 9 πλατφόρμες που μπορούν να κάνουν την εσωτερική σας κάθετη κηπουρική έξυπνη και εύκολη.

Gardyn

Η Gardyn είναι μια βραβευμένη εταιρεία γνωστή για τη διαδικασία κάθετης εσωτερικής κηπουρικής σε τέσσερα βήματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε ως κηπουρός εσωτερικού χώρου είναι να μεγαλώσετε, να θερίσετε, να απολαύσετε και να επαναλάβετε. Τα συστήματα κάθετου κήπου εσωτερικού χώρου της Gardyn παρέχουν στα φυτά το ιδανικό φως που χρειάζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε οποιοδήποτε περιβάλλον, με τη βοήθεια φώτων LED υψηλής ποιότητας και λογικών τιμών.

Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στην υβριδική γεωργία, που δημιουργήθηκαν από τον Gardyn και τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου McGill, μας δίνουν τη δυνατότητα να καλλιεργούμε φυτά κάθετα χωρίς χώμα, αλλάζοντας εντελώς την κλίμακα και τον όγκο στον οποίο μπορούμε να παράγουμε τροφή. Τα Gardyn’s διαθέτουν επίσης λύσεις μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης για να φροντίζουν τις καλλιέργειες όλο το εικοσιτετράωρο.

Αύξηση

Η αποστολή του Rise είναι να συνδέει τους ανθρώπους βοηθώντας τους να καλλιεργούν υγιεινά και νόστιμα φρούτα και λαχανικά για τα οποία μπορούν να είναι περήφανοι. Η Rise προσφέρει λύσεις κάθετης κηπουρικής εσωτερικού χώρου με φώτα αιχμής, ενεργοποιημένο wifi, συγχρονισμένο με την Alexa και ένα αρθρωτό σύστημα.

Διαθέτουν επίσης σύστημα αυτόματου ποτίσματος και περιλαμβάνουν επίσης κιτ εκκίνησης μαζί με τον κάθετο κήπο. Έχουν επίσης το σχέδιο των φυτών, μεγαλώνουν, συγκομίζουν και επαναλαμβάνουν. Η άνοδος έχει εμφανιστεί σε πολλά διάσημα περιοδικά και έχει κερδίσει βραβεία για τις πρωτοποριακές καινοτομίες της στην κηπουρική εσωτερικών χώρων.

Απλά κάθετη

Η Just Vertical σας διαβεβαιώνει με περισσότερες από 200+ ποικιλίες φυτών μέσω των λύσεων κάθετου κήπου εσωτερικού χώρου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε τον εσωτερικό κάθετο κήπο, να προσθέσετε τους λοβούς και το νερό σε αυτόν και να απολαύσετε τη φρέσκια σοδειά από τον κήπο. Το καλύτερο μέρος για τους Indoor Vertical Gardens της Just Vertical είναι ότι κάνουν την κηπουρική προσιτή, όμορφη, απλή και πλούσια.

Κάντε κλικ & Ανάπτυξη

Με τους Smart Gardens του Click & Grow, ακόμη και οι πιο πολυσύχναστες οικογένειες μπορούν να καλλιεργούν φυτά 365 ημέρες το χρόνο. Φροντίζουν για το πότισμα, το φωτισμό και τα θρεπτικά συστατικά ενώ απολαμβάνετε τη συγκομιδή. Όλο το χρόνο, μπορείτε να απολαύσετε τη μαγεία της κηπουρικής, τις πιο νόστιμες γεύσεις και τις πιο απολαυστικές μυρωδιές. Click & Grow χρησιμοποιήστε Smart Soil που παρέχει στα φυτά σας την ιδανική ατμόσφαιρα για ανάπτυξη.

Οι ρίζες των φυτών έχουν πάντα πρόσβαση σε νερό λόγω της σταθερής κατανομής νερού του Smart Soil σε όλη τη νανοδομή.

Εξασφαλίζει ότι τα φυτά λαμβάνουν τον ιδανικό συνδυασμό νερού, οξυγόνου, θρεπτικών ουσιών και το τέλειο επίπεδο pH. Το καλλιεργητικό μέσο είναι απαλλαγμένο από φυτοφάρμακα, μυκητοκτόνα και άλλα επικίνδυνα συστατικά και είναι κατασκευασμένο από φυσικά, ανανεώσιμα συστατικά.

Nutritower

Η μέθοδος υδροπονικής καλλιέργειας χρησιμοποιείται στους εσωτερικούς κάθετους κήπους της Nutritower. Είναι ένας τρόπος για να καλλιεργήσετε φυτά χωρίς να χρησιμοποιήσετε χώμα. Στην υδροπονική γεωργία, το νερό εκτελεί εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της παροχής θρεπτικών συστατικών στις ρίζες των φυτών. Τα φυτά χρειάζονται θρεπτικά συστατικά, φως, διοξείδιο του άνθρακα και νερό για να ευδοκιμήσουν, τα οποία παρέχει ο πύργος.

  Πώς να λάβετε οδηγίες πλοήγησης με ποδήλατο στους Χάρτες της Apple

Η χρήση παραδοσιακών μεθόδων υδροπονίας σε ένα κατακόρυφο σύστημα που τροφοδοτείται με βαρύτητα είναι το πώς λειτουργεί η κάθετη υδροπονία. Στην ίδια περιοχή, η κάθετη γεωργία μπορεί να καλλιεργήσει σημαντικά περισσότερα τρόφιμα. Επιπλέον, το Nutritower περιέχει ένα σύστημα φωτισμού που εκκρεμεί για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και ένα ενεργό υδροπονικό σύστημα.

Miracle-Gro Twelve

Φυλλώδη χόρτα και βότανα που είναι φρέσκα και άμεσα διαθέσιμα από το στέλεχος υπόσχονται το Miracle-Gro Twelve. Διατηρούν τις τέλειες συνθήκες ανάπτυξης σε εσωτερικούς χώρους για φυλλώδη χόρτα και βότανα με το υδροπονικό τους σύστημα all-in-one. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φυτέψετε, να ταΐσετε, να κόψετε και να χρησιμεύσετε για να κάνετε τα φυτά να αναπτυχθούν στο νερό. Η εφαρμογή θα σας υπενθυμίσει επίσης πότε να μαζέψετε και να απολαύσετε τα λαχανικά σας.

Tower Garden

Μπορείτε να καλλιεργήσετε το φαγητό σας με τα κάθετα αεροπονικά συστήματα κήπου της Tower Garden χωρίς καμία επένδυση χρόνου ή περίοδο εκμάθησης παραδοσιακής κηπουρικής.

Με το Tower Garden HOME, μπορείτε να παράγετε χόρτα και βότανα σε εσωτερικούς χώρους ή να χρησιμοποιήσετε το Tower Garden FLEX για να καλλιεργήσετε ένα ευρύ φάσμα φρούτων, λαχανικών, βοτάνων και λουλουδιών. Τα μοντέλα τους καταλαμβάνουν το καθένα χώρο μικρότερο από 3 τετραγωνικά πόδια. Το Tower Garden είναι η ιδανική τεχνολογία για σχολικούς κήπους, καθώς επιτρέπει την ανάπτυξη φυτών εσωτερικού χώρου χωρίς βρωμιά.

Υπερκήπος

Οι αγοραστές των συστημάτων κάθετου κήπου εσωτερικού χώρου της Supragarden μπορούν να επωφεληθούν από τρία συναρπαστικά προνόμια. Η βιολογική τους διακόσμηση, ο καθαρισμός του αέρα και η υδροπονική παραγωγή τροφίμων. Χρησιμοποιεί σύστημα ποτίσματος, αρθρωτά στάδια φυτών, φώτα ανάπτυξης LED και τεχνολογία κάθετης καλλιέργειας υδροπονίας.

Με έναν κατακόρυφο υδροπονικό κήπο, μπορείτε να παράγετε φυτά τροφίμων όπως ντομάτες, σαλάτες, βότανα και τσίλι γρήγορα και αποτελεσματικά. Η χρήση αυτών των κάθετων κήπων μπορεί να βοηθήσει στο φιλτράρισμα του αέρα, επειδή τα φυτά είναι πολύ αποτελεσματικά στον καθαρισμό του αέρα εσωτερικών χώρων.

Πίσω στις ρίζες

Η Back to the Roots είναι η πρώτη εταιρεία βιολογικής κηπουρικής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στόχος τους είναι να ξαναγνωρίσουν κάθε οικογένεια και παιδί με τις πηγές τροφής τους, επιτρέποντάς τους να ανακαλύψουν το θαύμα να το κάνουν μόνοι τους χωρίς τη βοήθεια κήπου ή αυλής. Πολλές γνωστές επιχειρήσεις και εκδόσεις έχουν επίσης αναγνωρίσει τα είδη κηπουρικής εσωτερικού χώρου. Διαλέξτε το κιτ σπόρων σας, ενυδατώστε το καθημερινά, παρακολουθήστε το να αναπτύσσεται και να το συγκομίζετε.

Τελικές Λέξεις

Αναμφίβολα, ένας εσωτερικός κατακόρυφος κήπος είναι μια καινοτομία που είναι χρήσιμη στη σημερινή εποχή. Για τους ανθρώπους που αγαπούν να καλλιεργούν τα φυτά και τα λαχανικά τους, αλλά αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των στενών χώρων, οι πλατφόρμες που αναφέρθηκαν παραπάνω προσφέρουν κάθετα συστήματα κήπου που έρχονται στη διάσωση. Οι εσωτερικοί κάθετοι κήποι όχι μόνο καλλιεργούν φυτά αλλά βοηθούν και στον καθαρισμό του αέρα.

Το καλύτερο μέρος αυτών των κήπων είναι ότι είναι καυχησιάρηδες και όμορφοι ταυτόχρονα. Εάν σκέφτεστε να έχετε τον δικό σας χώρο κήπου, πρέπει να εξετάσετε αυτήν την εξαιρετική επιλογή κάθετης κηπουρικής.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν οι καλύτερες κάμερες ασφαλείας εσωτερικού χώρου για ησυχία.