Πώς να λάβετε οδηγίες πλοήγησης με ποδήλατο στους Χάρτες της Apple

Οι Χάρτες της Apple μπορούν πλέον να σας δείχνουν οδηγίες ποδηλασίας τόσο στο iPhone όσο και στο Apple Watch. Αυτό περιλαμβάνει οδηγίες στροφή προς στροφή που χρησιμοποιούν απτική ανάδραση και ήχους που σας λένε πού να στραφείτε. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε και μια εναλλακτική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν οι Χάρτες της Apple δεν είναι ακόμη στο ίδιο επίπεδο στην περιοχή σας.

Λάβετε οδηγίες φιλικές προς το ποδήλατο

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να λάβετε οδηγίες ποδηλασίας στο iPhone και το Apple Watch σας. Η βασική μέθοδος είναι να ανοίξετε την εφαρμογή Χάρτες της Apple, να βρείτε όπου θέλετε να πάτε χρησιμοποιώντας το πλαίσιο αναζήτησης και, στη συνέχεια, πατήστε “Οδηγίες”.

Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο μεταφοράς σας πατώντας το κατάλληλο εικονίδιο, σε αυτήν την περίπτωση ένα ποδήλατο. Εάν υποστηρίζονται οδηγίες ποδηλασίας στην περιοχή σας, θα τις δείτε στη λίστα με την εκτιμώμενη διάρκεια του ταξιδιού σας, τη συνολική απόσταση και μια απεικόνιση του υψομέτρου της διαδρομής.

Σύρετε προς τα επάνω για να αποκαλύψετε μερικές ακόμη επιλογές, συμπεριλαμβανομένου του αν θέλετε ή όχι οι Χάρτες να αποφεύγουν τους λόφους και τους πολυσύχναστους δρόμους (ενδεχόμενη αύξηση του χρόνου ταξιδιού.) Εάν πατήσετε στη διάρκεια της διαδρομής, θα δείτε μια λίστα με οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήστε, με μια ένδειξη για να σας ενημερώνει εάν η διαδρομή ακολουθεί έναν αποκλειστικό ποδηλατόδρομο, χωριστή ποδηλατόδρομο ή παράδρομο.

  Αναζητάτε μια δωρεάν δοκιμή Netflix; Δοκιμάστε αυτές τις υπηρεσίες

Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε “Μετάβαση” και θα δείτε τις οδηγίες σας να εμφανίζονται. Μπορείτε να σύρετε τα διάφορα βήματα στο επάνω μέρος της οθόνης ή απλώς να περιμένετε να ενημερωθούν με βάση την τοποθεσία σας.

Οι οδηγίες ποδηλασίας προστέθηκαν στους Χάρτες της Apple ως μέρος της ενημέρωσης iOS 14. Εάν δεν βλέπετε την επιλογή στην εφαρμογή σας, συνιστούμε να ενημερώσετε τη συσκευή σας και να προσπαθήσετε ξανά.

Ακολουθήστε τις οδηγίες ποδηλασίας στο Apple Watch

Όταν πατήσετε “Μετάβαση”, αποστέλλονται οδηγίες στο Apple Watch σας. Απλώς σηκώστε τον καρπό σας και θα δείτε τις τρέχουσες οδηγίες σας στη λίστα. Εάν δεν βλέπετε τίποτα, ανοίξτε τη συνοδευτική εφαρμογή “Apple Maps” στο Apple Watch σας και, στη συνέχεια, πατήστε στη διαδρομή σας όταν εμφανιστεί.

Εάν οι οδηγίες δεν λειτουργούν, ανοίξτε την εφαρμογή “Apple Watch” στο iPhone σας, βρείτε τους Χάρτες και πατήστε σε αυτήν. Βεβαιωθείτε ότι το “Cycling” είναι ενεργοποιημένο στο “Turn Alerts” και απενεργοποιήστε ή ενεργοποιήστε οποιονδήποτε άλλο τύπο οδηγιών θέλετε να λάβετε στο ρολόι σας.

Αλλά δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε καθόλου το iPhone σας για να λάβετε οδηγίες απευθείας στο Apple Watch σας. Το Siri μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο σας για σχεδόν οπουδήποτε, με την προϋπόθεση ότι υποστηρίζονται οδηγίες ποδηλασίας στην περιοχή σας. Για να το κάνετε αυτό, απλώς ενεργοποιήστε το Siri και δηλώστε πού θέλετε να πάτε.

  5 βασικές λειτουργίες του Excel που κάνουν την εργασία απείρως ευκολότερη

Για κάποια ιδέα για το τι μπορείτε να ρωτήσετε:

“Γεια σου Siri, πάρε μου οδηγίες για το ποδήλατο σπίτι.”
“Γεια σου Siri, πάρε μου οδηγίες ποδηλασίας στο πλησιέστερο 7-11.”
«Γεια σου Siri, πόσο καιρό θα μου πάρει να πάω με το ποδήλατο στη δουλειά;»

Εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch για οδηγίες, θα λαμβάνετε απτικές ειδοποιήσεις και ηχητικές ειδοποιήσεις για να υποδείξετε πότε πρέπει να στρίψετε αριστερά ή δεξιά. Ένας χαμηλός τόνος ακολουθούμενος από έναν υψηλό τόνο σημαίνει στρίψτε δεξιά στην επόμενη διασταύρωση, ενώ ένας υψηλός τόνος ακολουθούμενος από έναν χαμηλό σημαίνει στρίψτε αριστερά.

Εάν αλλάξετε σε ένα ρολόι ενώ λαμβάνετε οδηγίες, μπορείτε να επιστρέψετε γρήγορα εκεί πατώντας το μικρό εικονίδιο “Χάρτες Apple” που εμφανίζεται στο επάνω κέντρο του προσώπου.

Οι Χάρτες Google είναι μια σταθερή εναλλακτική λύση για τους ποδηλάτες

Για πολλούς, οι Χάρτες της Apple απλώς δεν προσφέρουν ακόμη οδηγίες ποδηλασίας. Ενώ περιμένουμε την Apple να παίξει catch up, οι Χάρτες Google έχουν ήδη ένα εντυπωσιακό ευρετήριο ποδηλατικών διαδρομών. Αυτό θα μπορούσε να κάνει τους Χάρτες Google καλύτερο συνοδό ποδηλασίας για πολλούς.

Οι Χάρτες Google λειτουργούν σχεδόν πανομοιότυπα με τους Χάρτες της Apple από αυτή την άποψη. Εκκινήστε την εφαρμογή, βρείτε τον προορισμό σας, πατήστε το εικονίδιο ποδηλασίας και πατήστε “Έναρξη” για να πάτε. Στη συνέχεια, μπορείτε να ανοίξετε τη συνοδευτική εφαρμογή “Χάρτες Google” στο Apple Watch σας για να λάβετε οδηγίες βήμα προς βήμα.

  Πώς να αλλάξετε το Kerning στο Microsoft Word

Σε ένα iPhone, οι Χάρτες Google διευκολύνουν επίσης τον προγραμματισμό της διαδρομής σας. Πατήστε στο εικονίδιο στρώσεων στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και ενεργοποιήστε την επιλογή “Ποδηλασία” στην ενότητα “Λεπτομέρειες χάρτη” ​​για να δείτε όλες τις λωρίδες ποδηλάτου, τα χωριστά μονοπάτια και τους ποδηλατόδρομους τονισμένα με σκούρο πράσινο χρώμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επισκόπηση για να σχεδιάσετε τη διαδρομή σας, προσθέτοντας πολλές στάσεις χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα σχεδιασμού διαδρομής, αν θέλετε. Τόσο οι εφαρμογές χαρτογράφησης της Google όσο και της Apple προσπαθούν να βρουν διαδρομές φιλικές προς τον ποδήλατο, αλλά θα πρέπει να εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε τη διακριτικότητα και τις γνώσεις σας για την περιοχή για να επιλέξετε διαδρομές που είναι ασφαλείς και κατάλληλες για τις ποδηλατικές σας ικανότητες.

Σκεφτείτε επίσης ένα στήριγμα ποδηλάτου

Το Apple Watch είναι ένα εξαιρετικό βοήθημα στην πλοήγηση σε αστικές και αγροτικές περιοχές, αλλά για οδηγίες με μια ματιά, δεν μπορείτε να νικήσετε ένα iPhone σε μια σωστή βάση ποδηλάτου. Αυτά έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, από φθηνούς σφιγκτήρες έως ολόκληρα συστήματα στερέωσης όπως το Quad Lock.

Εάν θέλετε μια εμπειρία που είναι πιο κοντά σε αυτό που θα έχετε από ένα GPS σε ένα αυτοκίνητο, μια βάση ποδηλάτου (και μια τράπεζα μπαταρίας USB) θα κάνει τη δουλειά.