Ποια είναι η διαφορά μεταξύ θηκών τηλεφώνου, προστατευτικών, δερμάτων και καλυμμάτων;

Όλοι έχουν ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά δεν έχουν όλοι το ίδιο επίπεδο προστασίας σε αυτό. Δείτε πώς οι θήκες, τα προστατευτικά, τα δέρματα και τα καλύμματα τηλεφώνου προστατεύουν τη συσκευή σας—και ποια πρέπει να αγοράσετε.

The World of Mobile Phone Attachments

Δεδομένου του πόσο χρησιμοποιούμε όλοι τα τηλέφωνά μας, δεν προκαλεί έκπληξη ότι είναι επιρρεπείς σε φθορά. Το ξύσιμο, η πτώση ή το σπάσιμο ενός τηλεφώνου είναι αρκετά συνηθισμένο. Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν χιλιάδες εταιρείες που κατασκευάζουν προστατευτικό εξοπλισμό για τις συσκευές σας.

Ακολουθεί μια σύνοψη των διαφόρων αξεσουάρ που μπορείτε να αγοράσετε για να προστατεύσετε το τηλέφωνό σας από ζημιές:

Θήκες: Ένας γενικός όρος για τα προστατευτικά κελύφη που στερεώνετε στο πίσω μέρος και στα πλαϊνά της συσκευής σας. Αυτά έρχονται σε διαφορετικά σχέδια, παράγοντες μορφής και υλικά, αλλά συνήθως βοηθούν στον μετριασμό τυχόν ζημιάς από πτώση.
Προστατευτικά: Ένα πρόσθετο στρώμα πλαστικού ή γυαλιού που βάζετε στο πάνω μέρος του τηλεφώνου σας για να αποφύγετε τις γρατσουνιές. Πιο στιβαρά προστατευτικά οθόνης, όπως αυτά από σκληρυμένο γυαλί, μπορούν να αποτρέψουν το σπάσιμο του γυαλιού της οθόνης μετά από μια άσχημη πτώση.
Δέρματα: Γνωστά και ως χαλκομανίες, αυτά τα λεπτά στρώματα είναι διαθέσιμα σε διάφορα σχέδια που αλλάζουν την εμφάνιση του εξωτερικού της συσκευής σας. Δεν προσφέρουν μεγάλη προστασία, αλλά αποτρέπουν τυχόν γρατσουνιές στην επιφάνεια της συσκευής σας.
Καλύμματα: Αυτά εκπληρώνουν τόσο το ρόλο των θηκών όσο και των προστάτιδων. Τυπικά κατασκευασμένα από δέρμα, τυλίγονται γύρω από το τηλέφωνό σας. Προστατεύουν το πίσω μέρος και καλύπτουν το μπροστινό μέρος όταν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή. Υπάρχουν επίσης καλύμματα πορτοφολιού, τα οποία περιλαμβάνουν πτερύγια για χρήματα και πιστωτικές κάρτες.

  Πώς να πολλαπλασιάσετε αριθμούς στα φύλλα Google

Θήκες και καλύμματα: Προστασία παντού

Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο αυτήν τη στιγμή, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε μια θήκη σε αυτό. Έρχονται σε διάφορα σχέδια, υλικά και βαθμούς προστασίας. Έχουν γίνει τόσο κοινά, που μια τεράστια βιομηχανία θήκης τηλεφώνων έχει αναδυθεί τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθούν μερικοί λόγοι για τους οποίους είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια θήκη τηλεφώνου:

Λαβή: Οι πλάτες πολλών τηλεφώνων υψηλής ποιότητας είναι κατασκευασμένες από γυαλί ή λείο πλαστικό, επομένως δεν είναι τόσο εύκολο ή άνετο στο κράτημα. Οι περισσότερες θήκες έχουν σχεδιαστεί για να είναι πιασμένες και άνετες στο χέρι σας. Αυτό κάνει το τηλέφωνό σας πιο εύκολο στη χρήση και είναι λιγότερο πιθανό να το αφήσετε.
Αντοχή στην πτώση: Αν ανησυχείτε μήπως σπάσει η οθόνη του τηλεφώνου σας, είναι πάντα καλύτερο να έχετε μια θήκη. Κάποιες περιπτώσεις, όπως αυτές από OtterBox και Απόδειξη ζωής, είναι κατασκευασμένα από χοντρά, στιβαρά υλικά με ιδιαίτερα μεγάλα πλαϊνά εξογκώματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ρίξετε το τηλέφωνό σας από μεγάλα ύψη χωρίς να το καταστρέψετε.
Εξατομίκευση: Όπως και τα ρούχα, η θήκη του τηλεφώνου σας μπορεί να αναδείξει την προσωπικότητά σας ή την αίσθηση του στυλ σας. Έχουν γίνει μια δήλωση μόδας, με πολλά μεγάλα franchise media και αναγνωρισμένους σχεδιαστές να πωλούν επώνυμες θήκες.

  Πώς να συγχωνεύσετε αρχεία PDF σε Mac

Υπάρχουν επίσης πολλές παραλλαγές στον τυπικό σχεδιασμό της θήκης τηλεφώνου. Οι προφυλακτήρες, για παράδειγμα, έχουν μινιμαλιστικό σχεδιασμό και είναι κατασκευασμένοι από διαφανή υλικά. Προορίζονται για όσους θέλουν πρόσθετη προστασία χωρίς συμβιβασμούς στη σχεδίαση του τηλεφώνου.

Υπάρχουν επίσης θήκες με ενσωματωμένες μπαταρίες που παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του τηλεφώνου σας κατά αρκετές ώρες. Ορισμένα έχουν επίσης μικρές βάσεις για να στηρίζουν το τηλέφωνό σας για παρακολούθηση βίντεο hands-free.

Προστατευτικά οθόνης: Αποτροπή γρατσουνιών και ρωγμών

Σε αντίθεση με τις θήκες, τα προστατευτικά οθόνης προορίζονται αποκλειστικά για την προστασία του μπροστινού μέρους του τηλεφώνου σας. Είναι ένα διαφανές στρώμα από γυαλί ή πλαστικό που βρίσκεται πάνω από την οθόνη του τηλεφώνου σας.

Πλαστική ύλη προστατευτικά οθόνης είναι αδιάφανες, διαφανείς μεμβράνες που απλώς αποτρέπουν το ξύσιμο. Συνήθως δεν εμποδίζουν το ράγισμα μιας οθόνης γυαλιού.

Τα προστατευτικά από σκληρυμένο γυαλί, από την άλλη πλευρά, είναι παχιά και μπορούν να εμποδίσουν το τηλέφωνό σας να καταστραφεί μετά από μια σκληρή πτώση. Ωστόσο, τα μεγάλα προφίλ τους μπορεί να τα κάνουν ασύμβατα με ορισμένες θήκες τηλεφώνου. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την απόκριση της οθόνης αφής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για συσκευές με αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη—αυτοί τείνουν να σταματούν να λειτουργούν εντελώς όταν μια συσκευή έχει σκληρυμένο γυαλί πάνω της.

Όπως και οι θήκες, υπάρχουν μερικές παραλλαγές προστατευτικών οθόνης εκεί έξω. Οι οθόνες απορρήτου, για παράδειγμα, μειώνουν τις γωνίες θέασης για να εμποδίσουν τους άλλους να δουν τη συσκευή σας. Υπάρχουν επίσης ματ προστατευτικά οθόνης, που μειώνουν τη λάμψη από το άμεσο ηλιακό φως.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναπαραγωγή και τα βίντεο στο παρασκήνιο στο Disney+

Δέρματα: Κυρίως διακοσμητικά

Δέρματα είναι για άτομα που θέλουν να διατηρήσουν το αρχικό προφίλ και το αποτύπωμα της συσκευής τους, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να εξατομικεύσουν την εμφάνισή της. Είναι ένα λεπτό στρώμα που τυλίγετε γύρω από το τηλέφωνό σας για να καλύψετε το εξωτερικό. Εκτός από την οθόνη και το χτύπημα της κάμερας, τα δέρματα συνήθως καλύπτουν ολόκληρη την ορατή περιοχή της συσκευής σας.

Ωστόσο, εκτός από την αποτροπή γρατσουνιών στο πίσω μέρος και στα πλαϊνά, αυτά προσφέρουν πολύ λίγη προστασία για το τηλέφωνό σας.

Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν προσαρμόσιμα σχέδια που μπορείτε να παραγγείλετε για διαφορετικές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνο, ο φορητός υπολογιστής και η θήκη των ακουστικών μπορούν να έχουν την ίδια εμφάνιση.

Ποιο να αγοράσετε;

Ποιο από αυτά θα πρέπει να αγοράσετε εξαρτάται από το πόση προστασία θέλετε για το τηλέφωνό σας.

Μια αξιοπρεπής θήκη είναι μια καλή επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους. Εάν πέφτετε πολύ το τηλέφωνό σας, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με μια στιβαρή θήκη μαζί με ένα προστατευτικό οθόνης από σκληρυμένο γυαλί.

Από την άλλη πλευρά, εάν θέλετε να διατηρήσετε την αρχική εμφάνιση του τηλεφώνου σας, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε προστασία, κοιτάξτε σε μια διαφανή θήκη ή μινιμαλιστικό προφυλακτήρα. Υπάρχουν επίσης δέρματα τηλεφώνου και πλαστικά προστατευτικά για όσους θέλουν να εξατομικεύσουν τις συσκευές τους και να αποτρέψουν τις γρατσουνιές.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ορισμένα προβλήματα συμβατότητας. Οι περισσότερες χοντρές, βαρέως τύπου θήκες δεν ταιριάζουν στο τηλέφωνό σας εάν έχετε τοποθετήσει γυάλινο προστατευτικό οθόνης. Και, φυσικά, η διαθεσιμότητα των θηκών μπορεί να διαφέρει σημαντικά μεταξύ των συσκευών. Όσο πιο δημοφιλές το τηλέφωνό σας, τόσο περισσότερες επιλογές θα βρείτε πιθανότατα για αυτό.