Τι σημαίνει “NGL” και πώς το χρησιμοποιείτε;

Παρά τη δημοτικότητα του NGL στο Reddit και στο Twitter, δεν έχει κερδίσει την κύρια χρήση ορισμένων άλλων συντομογραφιών. Το NGL σημαίνει “Not Gonna Lie” και εξακολουθεί να είναι κοινό σε πολλές γωνιές του ιστού.

Δεν θα πω ψέματα

Το NGL είναι μια συντομογραφία του «δεν θα ψεύδομαι». Συνήθως χρησιμοποιείται στην αρχή μιας πρότασης για να δείξει ειλικρίνεια ή ευπάθεια. Όπως το TBH, ο τόνος του NGL μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το περιβάλλον. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προσβάλετε κάποιον, να μοιραστείτε την ειλικρινή σας γνώμη ή να ανοίξετε τα συναισθήματά σας.

  Δεν υπάρχει επιλογή "Εκτέλεση με επεξεργαστή γραφικών" στο μενού περιβάλλοντος, κάντε δεξί κλικ

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το NGL χρησιμοποιείται απλώς για να μοιραστείτε τη γνώμη σας. Θα μπορούσατε να πείτε, «NGL, μισώ τα χοτ ντογκ» ή «NGL, τα μεταλλικά καλαμάκια είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν». Αλλά θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε το NGL ως αυτοκινητόδρομο για αγένεια, κολακεία ή προσβολή—όπως ακριβώς θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τη φράση «δεν θα πω ψέματα» στην πραγματική ζωή.

Η ιστορία του NGL

Η φράση «δεν θα πω ψέματα» ή «δεν θα πω ψέματα», προέκυψε κάποια στιγμή τα τελευταία 100 χρόνια. Πάντα χρησιμοποιήθηκε για να υποδηλώσει ειλικρίνεια ή ευπάθεια, αν και συχνά χρησιμοποιείται ως κενή καθομιλουμένη. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι συχνά λένε «δεν θα πω ψέματα» πριν ή μετά από απόψεις που δεν είναι πραγματικά βαθιές, καταδικαστικές ή ευάλωτες.

  Τραβήξτε και επεξεργαστείτε βίντεο αργής κίνησης στο WP8.1

Φαίνεται ότι το “not gonna lie” μεταμορφώθηκε σε NGL κάποια στιγμή το 2009 ή το 2010. Τότε ήταν που η συντομογραφία προστέθηκε για πρώτη φορά στο Αστικό Λεξικό και περίπου την ώρα που η λέξη άρχισε να μαζεύει ατμούς Google Trends.

Αυτήν τη στιγμή, το NGL βρίσκεται στο απόγειό του στο Google Trends, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν τη λέξη στο διαδίκτυο από ποτέ. Το NGL φαίνεται να κερδίζει δημοτικότητα σε ιστότοπους όπως το Reddit και το Twitter, πιθανώς λόγω του πρόσφατου “μας είχαν στο πρώτο ημίχρονο, δεν θα πουν ψέματα” meme που ξεκίνησε από τον Apollos Hester.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το NGL;

Όπως το TBH, το NGL είναι μια άμεση συντομογραφία μιας δημοφιλής φράσης του πραγματικού κόσμου. Εάν ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε το “I’m not gonna lie” στην πραγματική ζωή, τότε είστε έτοιμοι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το NGL. Η λέξη δεν ακολουθεί κάποιους περίεργους γραμματικούς κανόνες, επομένως μπορείτε απλώς να τη μεταβείτε με την εμπειρία σας στον πραγματικό κόσμο.

  Πώς να εξοικονομήσετε χρόνο με θέματα Excel

Εάν θέλατε να πείτε σε έναν φίλο σας ότι δεν σας αρέσει το κέτσαπ, θα μπορούσατε να πείτε, “Η κέτσαπ είναι άσχημη, NGL.” Ή, αν θέλατε να τους προσβάλετε επειδή τους αρέσει η κέτσαπ, θα μπορούσατε να πείτε, “NGL, το κέτσαπ είναι για μωρά”.

NGL, αγαπάμε την αργκό του Διαδικτύου που βασίζεται σε φράσεις του πραγματικού κόσμου. Άλλα δημοφιλή παραδείγματα περιλαμβάνουν το TBH και το FWIW, και μπορούν απολύτως να υπερφορτίσουν το λεξιλόγιό σας στο Διαδίκτυο.