Πώς να μοιραστείτε το Apple Maps Live ETA στο iPhone

Η ενημέρωση της εφαρμογής Χαρτών στο iOS 13 φέρνει σημαντικές βελτιώσεις. Τα δεδομένα των χαρτών είναι πολύ καλύτερα, υπάρχει μια λειτουργία Look Around και τώρα μπορείτε να μοιράζεστε ένα Live ETA από την πλοήγηση της εφαρμογής Χαρτών στο iPhone σας με φίλους και συγγενείς.

Την επόμενη φορά που θα πάτε στο δρόμο για να συναντήσετε έναν φίλο ή εάν θέλετε οι γονείς σας να μάθουν πόσο χρόνο θα χρειαστούν για να επιστρέψουν στο σπίτι, απλώς χρησιμοποιήστε αυτήν τη δυνατότητα Live ETA στην εφαρμογή Χάρτες. Μόλις ενεργοποιηθεί, η εφαρμογή θα κοινοποιήσει τη ζωντανή τοποθεσία σας και την εκτιμώμενη ώρα άφιξής σας με την επαφή σας.

  Απόκρυψη/Αποκρύψη εικονιδίων επιφάνειας εργασίας στο OS X με εντολή τερματικού

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε iOS 13.1 ή νεότερη έκδοση στο iPhone σας και εκκινήστε την εφαρμογή Χάρτες. Στη συνέχεια, αναζητήστε και επιλέξτε έναν προορισμό. Αφού επιλέξετε τον προορισμό, πατήστε το κουμπί “Οδηγίες”.

Από την επόμενη οθόνη, επιλέξτε τον τρόπο μεταφοράς και μετά πατήστε το κουμπί «Μετάβαση».

Βρίσκεστε τώρα στην οθόνη πλοήγησης. Από εδώ, θα δείτε ένα κουμπί “Κοινή χρήση ETA” στο κάτω μέρος της οθόνης, κάτω από τις λεπτομέρειες για την ώρα άφιξης.

Ο πίνακας Share ETA εξαφανίζεται μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Εάν χάσατε το κουμπί, μπορείτε ακόμα να αποκτήσετε πρόσβαση στη λειτουργία σαρώνοντας προς τα επάνω στο κάτω πλαίσιο και πατώντας στο εικονίδιο “Κοινή χρήση ETA” στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο MsConfig στα Windows 10

Πατώντας σε αυτό θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο με τις συχνές επαφές σας. Μπορείτε να πατήσετε σε μια επαφή για να μοιραστείτε γρήγορα το ETA χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Μηνύματα.

Μπορείτε επίσης να πατήσετε το κουμπί “Επαφές” για να αναζητήσετε και να προσθέσετε οποιαδήποτε επαφή.

Εάν βλέπετε ένα εικονίδιο “Χάρτες” δίπλα στην εικόνα προφίλ τους, σημαίνει ότι χρησιμοποιούν επίσης iOS 13.1 και θα λαμβάνουν εμπλουτισμένες ειδοποιήσεις. Σημαίνει επίσης ότι θα μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδό σας στην εφαρμογή Χάρτες.

Εάν δείτε ένα εικονίδιο “Μηνύματα” δίπλα στην εικόνα του προφίλ τους, σημαίνει ότι θα λαμβάνουν ενημερώσεις SMS μόνο επειδή δεν χρησιμοποιούν iOS 13 ή επειδή δεν διαθέτουν iMessage.

  Το Street Racing 2 είναι ένα απλό παιχνίδι αγώνων χωρίς ανοησίες [Review]

Μόλις παραβλέψετε αυτό το πλαίσιο, θα σας ενημερώσει με πόσες επαφές μοιράζεστε την τοποθεσία. Όταν φτάσετε στον προορισμό, η κοινή χρήση τοποθεσίας θα σταματήσει αυτόματα.

Μπορείτε επίσης να διακόψετε την κοινή χρήση της τοποθεσίας σας ανά πάσα στιγμή πατώντας στο κουμπί “Κοινή χρήση ETA με X άτομα”.

Από το αναδυόμενο παράθυρο, πατήστε στην εικόνα προφίλ των ατόμων με τα οποία θέλετε να σταματήσετε να μοιράζεστε την τοποθεσία σας.

Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές νέες εκπληκτικές λειτουργίες στο iOS 13. Αφού ενημερώσετε, φροντίστε να δοκιμάσετε τη Σκοτεινή λειτουργία.