9 Node.js Logger Libraries Μπορείτε να δοκιμάσετε για καλύτερη καταγραφή

Δυσκολεύεστε με τον εντοπισμό σφαλμάτων του κώδικά σας; Αναζητάτε κάποιες λύσεις καταγραφής που θα μπορούσαν να διευκολύνουν τον εντοπισμό σφαλμάτων; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Η ανάπτυξη λογισμικού περνά από διάφορα στάδια: συγκέντρωση απαιτήσεων, ανάλυση, κωδικοποίηση, δοκιμή και συντήρηση. Από όλες αυτές τις φάσεις, η φάση κωδικοποίησης/ανάπτυξης απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Οι μηχανικοί λογισμικού αντιμετωπίζουν λάθη σύνταξης, λογικά σφάλματα και σφάλματα χρόνου εκτέλεσης. Τα συντακτικά σφάλματα εντοπίζονται κατά το χρόνο μεταγλώττισης και συμβαίνουν λόγω της μη συμμόρφωσης του κώδικα με τους κανόνες μιας γλώσσας προγραμματισμού.

Από την άλλη πλευρά, τα λογικά σφάλματα και τα σφάλματα χρόνου εκτέλεσης δεν μπορούν να εντοπιστούν από το Integrated Development Environment (IDE) και είναι συχνά δύσκολο να εντοπιστούν και να διορθωθούν. Η επίλυση σφαλμάτων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και απαιτεί πολλή διόρθωση σφαλμάτων.

Ο εντοπισμός σφαλμάτων είναι μια διαδικασία κατά την οποία κάποιος προσπαθεί να καταλάβει γιατί ο κώδικας που γράφτηκε δεν λειτουργεί όπως αναμένεται. Είναι εύκολο να λυθεί το πρόβλημα όταν γνωρίζουμε το λάθος και τις ακριβείς γραμμές στον κώδικα όπου συμβαίνει. Ως εκ τούτου, η καταγραφή είναι πολύ χρήσιμη για τον εντοπισμό σφαλμάτων κώδικα.

Τι είναι η καταγραφή;

Η καταγραφή είναι μια τεχνική κατά την οποία τα μηνύματα καταγράφονται κατά την εκτέλεση ενός προγράμματος. Κάποιος πρέπει να καταγράψει μόνο αυτά τα μηνύματα, τα οποία θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν στον εντοπισμό σφαλμάτων. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζετε πότε πρέπει να προσθέσετε δηλώσεις καταγραφής στον κώδικα. Επίσης, η διαφοροποίηση μεταξύ των δηλώσεων καταγραφής είναι εξίσου απαραίτητη. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα καταγραφής, όπως πληροφορίες, προειδοποίηση, σφάλμα, εντοπισμός σφαλμάτων και αναλυτική. Οι δηλώσεις σφάλματος και προειδοποίησης χρησιμοποιούνται για τον χειρισμό εξαιρέσεων.

Δεδομένα που επιστρέφονται από συναρτήσεις, αποτελέσματα μετά από χειρισμό πίνακα, δεδομένα που ανακτώνται από API κ.λπ., είναι μερικά παραδείγματα δεδομένων που μπορούν να καταγραφούν χρησιμοποιώντας δηλώσεις πληροφοριών. Τα αρχεία καταγραφής εντοπισμού σφαλμάτων και αναλυτικών αρχείων χρησιμοποιούνται για να δώσουν μια λεπτομερή περιγραφή των σφαλμάτων.

Το αρχείο καταγραφής εντοπισμού σφαλμάτων παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ίχνος στοίβας, τις παραμέτρους εισόδου-εξόδου κ.λπ. Το “Verbose” δεν είναι τόσο λεπτομερές όσο το αρχείο καταγραφής “debug”, αλλά παρέχει μια λίστα με όλα τα συμβάντα που έχουν συμβεί. Τα αρχεία καταγραφής εγγράφονται στην κονσόλα, τα αρχεία και τη ροή εξόδου. Τα εργαλεία διαχείρισης αρχείων καταγραφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δομημένη και μορφοποιημένη καταγραφή.

Καταγραφή Node.js

Το Nodejs είναι ένα περιβάλλον εκτέλεσης javascript. Οι εφαρμογές Node.js είναι ασύγχρονες και μη αποκλειστικές και χρησιμοποιούνται σε συστήματα έντασης δεδομένων και σε πραγματικό χρόνο. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε περισσότερα για το Node.js είναι να διαβάσετε τους οδηγούς του Node.js και την τεκμηρίωσή του. Απαιτείται καταγραφή για βελτιωμένη απόδοση, αντιμετώπιση προβλημάτων και παρακολούθηση σφαλμάτων. Η σύνδεση στο Node.js μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη συνάρτηση console.log. Επίσης, η λειτουργία εντοπισμού σφαλμάτων είναι αλληλένδετη με πολλαπλά πακέτα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά.

Το Middleware χρησιμοποιείται για τη διαχείριση αιτημάτων και απαντήσεων. Το Middleware θα μπορούσε να είναι μια εφαρμογή ή οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο Javascript. Η σύνδεση στο ενδιάμεσο λογισμικό μπορεί να γίνει μέσω εφαρμογών και δρομολογητών. Οποιοσδήποτε καταγραφέας Node.js πρέπει να χρησιμοποιεί την εντολή npm ή yarn install για να εγκαταστήσει τα καταγραφικά.

Το Npm σημαίνει “Node Package Manager” και το YARN σημαίνει “Ένας άλλος Διαπραγματευτής Πόρων”. Ωστόσο, το Yarn προτιμάται έναντι των npm καθώς είναι πιο γρήγορο και εγκαθιστά πακέτα παράλληλα.

Μερικά από τα καλύτερα καταγραφικά Node.js παρατίθενται παρακάτω:

Πίνο

Το Pino είναι μια βιβλιοθήκη που είναι ένα από τα καλύτερα καταγραφικά για εφαρμογές Node.js. Είναι ανοιχτού κώδικα, εξαιρετικά γρήγορο και καταγράφει τις δηλώσεις σε μια ευανάγνωστη μορφή JSON. Μερικά από τα επίπεδα καταγραφής Pino είναι – μηνύματα εντοπισμού σφαλμάτων, προειδοποίησης, σφαλμάτων και πληροφοριών. Μια παρουσία καταγραφικού Pino μπορεί να εισαχθεί στο έργο και οι δηλώσεις console.log πρέπει να αντικατασταθούν με δηλώσεις logger.info.

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Auto Lock σε ένα iPhone

Χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή για να εγκαταστήσετε το Pino:

$ npm install pino   

Τα αρχεία καταγραφής που δημιουργούνται είναι περίτεχνα και σε μορφή JSON, επισημαίνοντας τον αριθμό γραμμής του αρχείου καταγραφής, τον τύπο του αρχείου καταγραφής, την ώρα καταγραφής του κ.λπ.

Το Pino μπορεί να ενσωματωθεί με πλαίσια web όπως Hapi, Restify, Express κ.λπ. Τα αρχεία καταγραφής που δημιουργούνται από το Pino μπορούν επίσης να αποθηκευτούν σε αρχεία. Χρησιμοποιεί νήματα Worker για λειτουργία και είναι συμβατό με TypeScript.

Ουίνστον

Η Winston υποστηρίζει την καταγραφή για διάφορα πλαίσια web με κύρια εστίαση στην ευελιξία και την επεκτασιμότητα. Υποστηρίζει πολλαπλά είδη μεταφοράς και μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία καταγραφής σε διάφορες τοποθεσίες αρχείων. Οι μεταφορές είναι μέρη όπου αποθηκεύονται τα μηνύματα καταγραφής.

Μαζί με ορισμένες ενσωματωμένες μεταφορές όπως Http, Console, File και Stream, υποστηρίζει άλλες μεταφορές όπως το Cloud Watch και το MongoDB. Κάνει καταγραφή σε διάφορα επίπεδα και μορφές. Τα επίπεδα καταγραφής υποδεικνύουν τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Τα διάφορα επίπεδα καταγραφής είναι όπως φαίνονται παρακάτω:

{
  error: 0,
  warn: 1,
  info: 2,
  http: 3,
  verbose: 4,
  debug: 5,
  silly: 6
}

Η μορφή εξόδου του αρχείου καταγραφής μπορεί επίσης να προσαρμοστεί, να φιλτραριστεί και να συνδυαστεί. Τα αρχεία καταγραφής περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τη χρονική σήμανση, ετικέτες που σχετίζονται με ένα αρχείο καταγραφής, χιλιοστά του δευτερολέπτου που έχουν περάσει από το προηγούμενο αρχείο καταγραφής κ.λπ.

Ο Winston χειρίζεται επίσης εξαιρέσεις και ασύλληπτες υποσχέσεις. Παρέχει πρόσθετες δυνατότητες, όπως υποβολή ερωτημάτων, αρχεία καταγραφής ροής, κ.λπ. Αρχικά, πρέπει να εγκαταστήσετε το Winston. Στη συνέχεια, ένα αντικείμενο διαμόρφωσης Winston, μαζί με τη μεταφορά, δημιουργείται για την αποθήκευση του αρχείου καταγραφής. Ένα αντικείμενο καταγραφικού δημιουργείται χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση createLogger() και το μήνυμα καταγραφής μεταβιβάζεται σε αυτό.

Κόμβος-Bunyan

Το Bunyan χρησιμοποιείται για γρήγορη σύνδεση στο node.js σε μορφή JSON. Παρέχει επίσης ένα εργαλείο CLI (Command Line Interface) για την προβολή των αρχείων καταγραφής. Είναι ελαφρύ και υποστηρίζει διάφορα περιβάλλοντα χρόνου εκτέλεσης όπως Node.js, Browserify, WebPack και NW.js. Η μορφή JSON των αρχείων καταγραφής ωραιοποιείται περαιτέρω χρησιμοποιώντας τη λειτουργία όμορφης εκτύπωσης. Τα αρχεία καταγραφής έχουν διάφορα επίπεδα όπως μοιραίο, σφάλμα, προειδοποίηση, πληροφορίες, εντοπισμός σφαλμάτων και ανίχνευση. το καθένα συνδέεται με μια αριθμητική τιμή.

Όλα τα επίπεδα πάνω από το επίπεδο που έχει οριστεί για το παράδειγμα καταγράφονται. Η ροή Bunyan είναι ένα μέρος όπου καταγράφονται οι έξοδοι. Τα υποσυστατικά μιας εφαρμογής μπορούν να καταγραφούν χρησιμοποιώντας τη συνάρτηση log.child(). Όλα τα θυγατρικά καταγραφικά δεσμεύονται σε μια συγκεκριμένη γονική εφαρμογή. Ο τύπος ροής θα μπορούσε να είναι αρχείο, περιστρεφόμενο αρχείο, μη επεξεργασμένα δεδομένα κ.λπ. Το δείγμα κώδικα για τον ορισμό μιας ροής φαίνεται παρακάτω:

var bunyan = require('bunyan');
var log = bunyan.createLogger({
    name: "foo",
    streams: [
        {
            stream: process.stderr,
            level: "debug"
        },
        ...
    ]
});

Το Bunyan υποστηρίζει επίσης την καταγραφή DTrace. Οι ανιχνευτές που εμπλέκονται στην καταγραφή DTrace περιλαμβάνουν log-trace, log-warn, log-error, log-info, log-debug και log-fatal. Το Bunyan χρησιμοποιεί σειριοποιητές για την παραγωγή των αρχείων καταγραφής σε μορφή JSON. Οι λειτουργίες Serializer δεν κάνουν εξαιρέσεις και είναι αμυντικές.

Loglevel

Το Loglevel χρησιμοποιείται για τη σύνδεση σε εφαρμογές Javascript. Είναι επίσης ένα από τα καλύτερα καταγραφικά του Node.js καθώς είναι ελαφρύ και απλό. Καταγράφει το δεδομένο επίπεδο και χρησιμοποιεί ένα μόνο αρχείο χωρίς εξαρτήσεις για την καταγραφή. Το προεπιλεγμένο επίπεδο καταγραφής είναι “προειδοποίηση”. Οι έξοδοι καταγραφής είναι καλά διαμορφωμένες μαζί με τους αριθμούς γραμμών. Ορισμένες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την καταγραφή είναι η ανίχνευση, ο εντοπισμός σφαλμάτων, η προειδοποίηση, το σφάλμα και οι πληροφορίες.

  26 Παιχνίδια πολλαπλών πλατφορμών (PS, Xbox, PC, Switch) για να δοκιμάσετε σήμερα

Είναι ανθεκτικά στην αποτυχία σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Η getLogger() είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την ανάκτηση του αντικειμένου καταγραφικού. Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα πρόσθετα για να επεκτείνει τις δυνατότητές του. Ορισμένες από τις προσθήκες περιλαμβάνουν loglevel-plugin-prefix, loglevel-plugin-remote, ServerSend και DEBUG. Η προσθήκη για την προσθήκη μηνυμάτων προθέματος στην καταγραφή εμφανίζεται παρακάτω:

var originalFactory = log.methodFactory;
log.methodFactory = function (methodName, logLevel, loggerName) {
    var rawMethod = originalFactory(methodName, logLevel, loggerName);

    return function (message) {
        rawMethod("Newsflash: " + message);
    };
};
log.setLevel(log.getLevel()); // Be sure to call setLevel method in order to apply plugin

Οι εκδόσεις εκτελούνται χρησιμοποιώντας την εντολή npm run dist και οι δοκιμές μπορούν να εκτελεστούν χρησιμοποιώντας την εντολή δοκιμής npm. Το επίπεδο καταγραφής υποστηρίζει πακέτα Webjar, Bower και Atmosphere. Μια νέα έκδοση του Loglevel κυκλοφορεί κάθε φορά που προστίθενται νέες δυνατότητες.

Σήμα

Το Signale αποτελείται από 19 καταγραφείς για εφαρμογές Javascript. Υποστηρίζει TypeScript και καταγραφή εύρους. Αποτελείται από χρονόμετρα που βοηθούν στην καταγραφή της χρονικής σήμανσης, των δεδομένων και του ονόματος αρχείου. Εκτός από τα 19 καταγραφικά όπως το await, πλήρες, fatal, fav, info κ.λπ., μπορεί κανείς να δημιουργήσει προσαρμοσμένα αρχεία καταγραφής.

Τα προσαρμοσμένα αρχεία καταγραφής δημιουργούνται ορίζοντας ένα αντικείμενο JSON και πεδία με τα δεδομένα του καταγραφέα. Μπορούν επίσης να δημιουργηθούν διαδραστικά καταγραφικά. Όταν ένα διαδραστικό καταγραφικό έχει οριστεί σε true, οι νέες τιμές από τα διαδραστικά καταγραφικά αντικαθιστούν τις παλιές.

Το καλύτερο μέρος του Signale είναι η δυνατότητα φιλτραρίσματος μυστικών ή ευαίσθητων πληροφοριών. Πολλά μυστικά αποθηκεύονται σε έναν πίνακα. Η addSecrets() και η clearSecrets() είναι οι συναρτήσεις που χρησιμοποιούνται για την προσθήκη και την εκκαθάριση των μυστικών από τον πίνακα. Τα Boostnote, Docz, Shower, Taskbook και Vant χρησιμοποιούν το Signale για καταγραφή. Η σύνταξη για την κλήση των API από το Signale είναι η εξής:

signale.<logger>(message[,message]|messageObj|errorObj)

Ο αριθμός των λήψεων του Signale είναι πάνω από 1 εκατομμύριο τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου.

Ιχνηλάτης

Το Tracer χρησιμοποιείται για την παραγωγή λεπτομερών μηνυμάτων καταγραφής. Τα μηνύματα καταγραφής αποτελούνται από χρονικές σημάνσεις, ονόματα αρχείων, αριθμούς γραμμών και ονόματα μεθόδων. Τα βοηθητικά πακέτα μπορούν να εγκατασταθούν για την προσαρμογή της μορφής καταγραφής εξόδου. Τα βοηθητικά πακέτα μπορούν να εγκατασταθούν χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή.

 npm install -dev tracer

Το Tracer υποστηρίζει τη μεταφορά αρχείων, ροής και MongoDB. Υποστηρίζει συνθήκες χρωματικής κονσόλας και φίλτρου στην καταγραφή. Αρχικά, ο ανιχνευτής πρέπει να εγκατασταθεί χρησιμοποιώντας npm install. Δεύτερον, πρέπει να δημιουργηθεί ένα αντικείμενο καταγραφής και να επιλεγεί το είδος της κονσόλας. Στη συνέχεια, τα διάφορα επίπεδα ή τύποι καταγραφής μπορούν να καθοριστούν πάνω από το αντικείμενο για περαιτέρω καταγραφή.

Μπορούν να δημιουργηθούν προσαρμοσμένα φίλτρα ορίζοντας σύγχρονες συναρτήσεις με την επιχειρηματική λογική που υπάρχει στο σώμα της συνάρτησης. Μικροπρότυπα όπως το tinytim μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την καταγραφή συστήματος.

Cabin.js

Το Cabin χρησιμοποιείται για την καταγραφή των εφαρμογών node.js από την πλευρά του διακομιστή και του πελάτη. Χρησιμοποιείται όπου απαιτείται απόκρυψη ευαίσθητων και κρίσιμων πληροφοριών. Αυτό περιλαμβάνει αριθμούς πιστωτικών καρτών, κεφαλίδες BasicAuth, άλατα, κωδικούς πρόσβασης, διακριτικά CSRF και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών. Το παρακάτω απόσπασμα κώδικα δείχνει την καταγραφή χρησιμοποιώντας το Cabin.js.

const Cabin = require('cabin');
const cabin = new Cabin();
cabin.info('hello world');
cabin.error(new Error('oops!'));

Αποτελείται από περισσότερα από 1600 ονόματα πεδίων. Ακολουθεί επίσης την αρχή του Bring Your Own Logger (BYOL). Αυτό το καθιστά συμβατό με διάφορα άλλα καταγραφικά όπως Axe, Pino, Bunyan, Winston κ.λπ. Μειώνει το κόστος αποθήκευσης σε δίσκους λόγω της αυτόματης ροής και των buffers Cabin. Είναι συμβατό με πολλαπλές πλατφόρμες και εύκολο στην αποσφαλμάτωση.

Η καταγραφή από την πλευρά του διακομιστή απαιτεί τη χρήση ενδιάμεσου λογισμικού για δρομολόγηση και αυτόματη καταγραφή εξόδου. Η καταγραφή από την πλευρά του προγράμματος περιήγησης απαιτεί αιτήματα και σενάρια XHR. Χρησιμοποιεί το Ax που εμφανίζει μεταδεδομένα, δηλαδή δεδομένα σχετικά με δεδομένα, ίχνη στοίβας και άλλα σφάλματα. Οι SHOW_STACK και SHOW_META είναι μεταβλητές boolean που έχουν οριστεί σε true ή false για εμφάνιση ή απόκρυψη ιχνών και μεταδεδομένων στοίβας.

  Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τον προεπιλεγμένο διακομιστή DNS του ISP σας

Npmlog

Το Npmlog είναι ένας βασικός τύπος καταγραφικού που χρησιμοποιεί το npm. Μερικές από τις μεθόδους καταγραφής που χρησιμοποιούνται είναι το επίπεδο, η εγγραφή, το maxRecordSize, το prefixStyle, η επικεφαλίδα και η ροή. Υποστηρίζει επίσης έγχρωμη καταγραφή. Τα διάφορα επίπεδα καταγραφής είναι ανόητα, περίεργα, πληροφορίες, προειδοποίηση, http και σφάλμα. Ένα δείγμα απόσπασμα κώδικα για τη χρήση του αρχείου καταγραφής npm φαίνεται παρακάτω.

var log = require('npmlog')

// additional stuff ---------------------------+
// message ----------+                         |
// prefix ----+      |                         |
// level -+   |      |                         |
//        v   v      v                         v
    log.info('fyi', 'I have a kitty cat: %j', myKittyCat)

Όλα τα μηνύματα αποκρύπτονται εάν το “Infinity” έχει καθοριστεί ως επίπεδο καταγραφής. Εάν το “-Infinity” έχει καθοριστεί ως επίπεδο αρχείου καταγραφής, η επιλογή προβολής μηνυμάτων καταγραφής πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να δείτε τα αρχεία καταγραφής.

Τα συμβάντα και τα αντικείμενα μηνυμάτων χρησιμοποιούνται για την καταγραφή. Τα μηνύματα προθέματος εκπέμπονται όταν χρησιμοποιούνται συμβάντα προθέματος. Τα αντικείμενα στυλ χρησιμοποιούνται για τη μορφοποίηση των αρχείων καταγραφής, όπως η προσθήκη χρώματος σε κείμενο και φόντο, στυλ γραμματοσειράς όπως έντονη γραφή, πλάγια γραφή, υπογράμμιση κ.λπ. Ορισμένα πακέτα καταγραφής npm είναι το brolog, το npmlogger, το αρχείο καταγραφής npmdate κ.

βρυχηθμός

Το Roarr είναι ένα καταγραφικό για το Node.js που δεν απαιτεί προετοιμασία και παράγει δομημένα δεδομένα. Διαθέτει CLI και περιβαλλοντικές μεταβλητές. Είναι συμβατό με πρόγραμμα περιήγησης. Μπορεί να ενσωματωθεί με Fastify, Fastify, Elastic Search κ.λπ. Μπορεί να διακρίνει τον κωδικό εφαρμογής και τον κωδικό εξάρτησης. Κάθε μήνυμα καταγραφής αποτελείται από ένα πλαίσιο, μήνυμα, ακολουθία, ώρα και έκδοση. Τα διάφορα επίπεδα καταγραφής περιλαμβάνουν ίχνος, εντοπισμό σφαλμάτων, πληροφορίες, προειδοποίηση, σφάλμα και μοιραία. Ένα δείγμα απόσπασμα κώδικα ως προς τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η καταγραφή είναι το Roarr είναι το εξής:

import {
  ROARR,
} from 'roarr';

ROARR.write = (message) => {
  console.log(JSON.parse(message));
};

Επίσης, μπορεί να γίνει σειριοποίηση των σφαλμάτων, που σημαίνει ότι η παρουσία με το σφάλμα μπορεί να καταγραφεί μαζί με το περιβάλλον του αντικειμένου. Μερικές από τις μεταβλητές περιβάλλοντος που είναι συγκεκριμένες για το Node.js και το Roarr είναι οι ROARR_LOG και ROARR_STREAM. Το “adopt” είναι μια συνάρτηση που χρησιμοποιείται με το node.js για να μεταβιβάσει τις ιδιότητες περιβάλλοντος σε διάφορα επίπεδα. Οι θυγατρικές λειτουργίες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με ενδιάμεσο λογισμικό, κατά την καταγραφή.

Τελικές Λέξεις

Η καταγραφή είναι μια μέθοδος παρακολούθησης διαφόρων δραστηριοτήτων και συμβάντων κατά την εκτέλεση ενός προγράμματος. Η καταγραφή παίζει ζωτικό ρόλο στον εντοπισμό σφαλμάτων κώδικα. Βοηθά επίσης στην αύξηση της αναγνωσιμότητας του κώδικα. Το Node.js είναι ένα περιβάλλον χρόνου εκτέλεσης javascript ανοιχτού κώδικα. Μερικά από τα καλύτερα προγράμματα καταγραφής Node.js είναι τα Pino, Winston, Bunyan, Signale, Tracer, Npmlog, κ.λπ. Κάθε τύπος καταγραφικού έχει τα δικά του χαρακτηριστικά όπως δημιουργία προφίλ, φιλτράρισμα, ροή και μεταφορά.

Ορισμένα καταγραφικά υποστηρίζουν έγχρωμες κονσόλες και μερικά είναι κατάλληλα για το χειρισμό ευαίσθητων πληροφοριών. Τα λεπτομερή και μορφοποιημένα αρχεία καταγραφής βοηθούν τους προγραμματιστές όσο προσπαθούν να διορθώσουν σφάλματα στον κώδικά τους. Η μορφή JSON προτιμάται γενικά για την καταγραφή, επειδή καταγράφει δεδομένα με τη μορφή ζευγών κλειδιών-τιμών που την καθιστούν φιλική προς τον χρήστη.

Τα καταγραφικά μπορούν επίσης να ενσωματωθούν με άλλες εφαρμογές και είναι συμβατά με πολλά προγράμματα περιήγησης. Συνιστάται πάντα να εξετάζετε τις ανάγκες και τις εφαρμογές που δημιουργείτε πριν επιλέξετε τον τύπο καταγραφικού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε επίσης να δείτε πώς να εγκαταστήσετε το Node.js και το NPM σε Windows και macOS.