6 καλύτερα γραφικά στοιχεία KDE Plasma 5 για την επιφάνεια εργασίας σας Linux

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το να είσαι χρήστης του KDE Plasma 5 είναι η επιλογή των γραφικών στοιχείων που σου επιτρέπουν να εγκαταστήσεις. Χάρη σε αυτά τα γραφικά στοιχεία, οι χρήστες μπορούν να τροποποιήσουν την προεπιλεγμένη εμπειρία για κάτι που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους. Ο κόσμος λατρεύει τα γραφικά στοιχεία KDE Plasma 5 και είναι κακή επιλογή. Αυτό καθιστά δύσκολη την εύρεση καλών γραφικών στοιχείων για νέους χρήστες. Επειδή υπάρχουν τόσα πολλά για να διαλέξετε, αποφασίσαμε να καλύψουμε μερικά από τα πιο προτεινόμενα για την επιφάνεια εργασίας KDE 5 Plasma.

Σημείωση: καθένα από τα γραφικά στοιχεία KDE Plasma σε αυτήν τη λίστα είναι από το Κατάστημα KDE.

1. Σύνδεση KDE

Το KDE Connect είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η επιφάνεια εργασίας Plasma. Αυτό το widget επιτρέπει στην επιφάνεια εργασίας Plasma να ξεχωρίζει πραγματικά από άλλα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας στο Linux. Με το γραφικό στοιχείο σύνδεσης KDE, οι χρήστες Plasma μπορούν να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε ειδοποιήσεις, μηνύματα κειμένου και πολλά άλλα.

Μαζί με το συγχρονισμό των ειδοποιήσεων, το γραφικό στοιχείο KDE Connect έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τη σύνδεση με έναν υπολογιστή Linux με το τηλέφωνο, ακόμη και να γράφει κείμενο. Το KDE Connect είναι ένα απαραίτητο γραφικό στοιχείο για κάθε οπαδό του KDE Plasma με τηλέφωνο Android.

  Πώς να φτιάξετε μια κονσόλα Steam με Linux με το SteamOS

Ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το KDE Connect; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για το πώς να το ρυθμίσετε!

2. Redshift Control

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε το μπλε φως στην επιφάνεια εργασίας του Linux είναι με το Redshift. Είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα που βασίζεται στη γραμμή εντολών που αλλάζει το χρώμα της οθόνης σας ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ δημοφιλές, ειδικά σε χρήστες που χρησιμοποιούν τα συστήματά τους για μεγάλες χρονικές περιόδους. Το πρόβλημα είναι ότι το Redshift είναι μια εφαρμογή τερματικού και δεν έχουν όλοι χρόνο να το μπερδέψουν.

Παρουσιάζουμε το Redshift Control. Είναι ένα εύχρηστο εργαλείο ελέγχου για το Redshift με τη μορφή γραφικού στοιχείου Plasma 5. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν γρήγορα να προσαρμόσουν και να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή φίλτρου μπλε φωτός Redshift χωρίς να δημιουργούν σενάρια εκκίνησης, να μπλέκουν με τα αρχεία διαμόρφωσης κ.λπ.

Αν σας αρέσει το Redshift αλλά μισείτε να το διαμορφώνετε με το τερματικό, ελέγξτε αυτό το γραφικό στοιχείο. Ελέγξτε τη σελίδα του στο κατάστημα γραφικών στοιχείων KDE για να μάθετε περισσότερα!

3. Win7 Volume Mixer

Ένα από τα σπουδαία πράγματα για τα Windows είναι ο μείκτης έντασης ήχου και οι δυνατότητές του. Πιο συγκεκριμένα, πώς ταξινομεί την έξοδο ήχου ανά μεμονωμένες εφαρμογές και σας επιτρέπει να ελέγχετε την ένταση για μεμονωμένες εφαρμογές. Στο Linux, η διαχείριση της έντασης του ήχου γίνεται με διαφορετικό τρόπο (με τον διακομιστή ήχου Pulse) και τα περισσότερα περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας αντιμετωπίζουν τα πάντα ως μια έξοδο.

  Τα 6 καλύτερα λειτουργικά συστήματα Linux για την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Αποδεικνύεται ότι αυτή η εκπληκτική δυνατότητα των Windows έχει μεταφερθεί στην επιφάνεια εργασίας του KDE Plasma 5 μέσω το Win 7 Volume Mixer. Όπως τα Windows, αυτό το γραφικό στοιχείο ταξινομεί την έξοδο του ήχου βάσει εφαρμογών, συσκευών κ.λπ. Εκτός από την καλύτερη ταξινόμηση της εξόδου ήχου, υιοθετεί επίσης τη δυνατότητα των Windows να επιτρέπει στους χρήστες να μεταβαίνουν γρήγορα στις ιδιότητες της συσκευής ήχου (με ένα απλό δεξί κλικ).

Όποιος αγαπά το KDE Plasma αλλά μισεί την προεπιλεγμένη μικροεφαρμογή ήχου πρέπει να δοκιμάσει το Win7 Volume Mixer.

4. Ημερολόγιο εκδηλώσεων

Το προεπιλεγμένο ημερολόγιο Plasma 5 είναι αξιοπρεπές για βασική χρήση, αλλά δεν διαθέτει χαρακτηριστικά στα οποία βασίζονται οι περισσότεροι χρήστες. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές εάν συγκρίνετε το προεπιλεγμένο ημερολόγιο με το Ημερολόγιο του κελύφους Gnome (το οποίο έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για το Ημερολόγιο Google). Αν ψάχνετε να βρείτε ένα καλύτερο γραφικό στοιχείο ημερολογίου για τον πίνακα Plasma 5, μην ψάξετε πέρα ​​από το Ημερολόγιο συμβάντων.

Το Ημερολόγιο συμβάντων έχει πολλά να προσφέρει και είναι μια προφανής βελτίωση στο βασικό γραφικό στοιχείο του KDE. Στα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται η ενσωματωμένη υποστήριξη του Ημερολογίου Google, οι προβλέψεις καιρού, ακόμη και ένα χρονόμετρο παραγωγικότητας.

Όπως τα περισσότερα widget, Το Ημερολόγιο συμβάντων βρίσκεται στο κατάστημα KDE.

5. KSmoothDock

Το KSmoothDock είναι ένα πλήρως λειτουργικό, μοντέρνο dock και το γραφικό στοιχείο αντικατάστασης πάνελ για το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας KDE Plasma. Οπτικά, είναι σε μεγάλο βαθμό εμπνευσμένο από τη σχεδίαση του dock που χρησιμοποιεί η Apple και χρησιμοποιεί ακόμη και το ίδιο εφέ “zoom” όταν τοποθετείται πάνω από προγράμματα.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή vmstat στο Linux

Παρόλο που το KSmoothDock μοιάζει πολύ με την Apple, εξακολουθεί να παραμένει, στον πυρήνα του μια εφαρμογή Linux και μιμείται πολλές λειτουργίες του πίνακα. Οι δυνατότητες για το KSmoothDock περιλαμβάνουν υποστήριξη για το μενού της εφαρμογής KDE, τα αγαπημένα, το ημερολόγιο/ρολόι, τους χώρους εργασίας κ.λπ.

Συνολικά, αυτό το γραφικό στοιχείο είναι εξαιρετικό για χρήση αν σας αρέσει η επιφάνεια εργασίας KDE Plasma αλλά θέλετε ένα ωραίο dock αντί για την παραδοσιακή διάταξη. Κατεβάστε το widget από το KDE Store εδώ.

6. Απλό Μενού

Ο μινιμαλισμός είναι μοντέρνος στις μέρες μας, ειδικά στα λειτουργικά συστήματα. Σε έναν κόσμο όπου είμαστε υπερφορτωμένοι με επιλογές, η απλοποίηση των πραγμάτων μπορεί να είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα. Παρουσίαση του γραφικού στοιχείου Simple Menu. Είναι μια λεπτή, απλοϊκή εφαρμογή εκκίνησης για την επιφάνεια εργασίας Plasma.

Το να έχετε ένα απλοϊκό μενού είναι πραγματικά ελκυστικό για όσους αγαπούν τη χρήση του KDE Plasma 5, αλλά πραγματικά δεν τους αρέσει η υπερφόρτωση των επιλογών στο προεπιλεγμένο μενού της εφαρμογής. Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό το μενού είναι για όλους και γι’ αυτό βρίσκεται στο κάτω μέρος της λίστας, αλλά εάν αγνοείτε εντελώς την ενότητα “αγαπημένα” της εφαρμογής εκκίνησης ή συνήθως εύχεστε το KDE να είχε μια μινιμαλιστική εφαρμογή μενού, κάντε εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε αυτό το γραφικό στοιχείο.