Τα 6 καλύτερα λειτουργικά συστήματα Linux για την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Από όλες τις σύγχρονες πλατφόρμες λειτουργικών συστημάτων, το Linux θεωρείται συχνά ως το καλύτερο όσον αφορά το απόρρητο. Αν και κανένα λειτουργικό σύστημα δεν είναι πράγματι 100% ιδιωτικό, η ιδέα ότι το Linux είναι η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να πάρουν τον έλεγχο του απορρήτου τους είναι πολύ ακριβής. Πολλοί (αν όχι όλοι) προμηθευτές λειτουργικών συστημάτων Linux κάνουν την ανάγκη να σέβονται το απόρρητο του χρήστη, καθώς και την ασφάλεια. Η χρήση οποιουδήποτε γενικού λειτουργικού συστήματος Linux σε αντίθεση με κάτι σαν τα Windows είναι μια καλή αρχή και σίγουρα θα προστατεύσει το απόρρητό σας. Ωστόσο, εάν το απόρρητο είναι το κύριο μέλημά σας όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια διανομή Linux που ειδικεύεται στο σεβασμό του απορρήτου του χρήστη. Δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε με τις διανομές Linux για απόρρητο; Σας καλύψαμε! Εδώ είναι τα έξι καλύτερα λειτουργικά συστήματα Linux για προστασία της ιδιωτικής ζωής!

1. Ουρές

ο Ουρές Η διανομή Linux είναι ένα ζωντανό σύστημα Debian που οι χρήστες μπορούν να φορτώσουν και να τρέξουν από οποιοδήποτε USB ή CD/DVD. Έρχεται με ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης, ασφαλές πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα εργαλεία Διαδικτύου.

Το λειτουργικό σύστημα εργάζεται πολύ σκληρά για να διασφαλίσει ότι όλη η κίνηση στο Διαδίκτυο που εξέρχεται από το σύστημα είναι εντελώς ανώνυμη. Χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό εργαλεία όπως το Tor για να διασφαλίσει το απόρρητο των χρηστών του.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το Tails έχει στενή ενοποίηση με το ανώνυμο δίκτυο Tor.
Οι χρήστες έχουν πρόσβαση στα Onion Circuits. Ένα χρήσιμο εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν πώς ο υπολογιστής τους διασχίζει το δίκτυο Tor.
Το περιλαμβανόμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού είναι προ-ρυθμισμένο για ασφάλεια και περιλαμβάνει πρόσθετα όπως NoScript, Ublock Origin και HTTPS Everywhere.
Το Tails συνοδεύεται από το εργαλείο ελέγχου ασύρματου δικτύου Aircrack-NG.
Το λειτουργικό σύστημα διαθέτει ένα ενσωματωμένο πορτοφόλι Bitcoin για όσους θέλουν να κάνουν ασφαλείς συναλλαγές χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση.
Είναι κρυπτογραφημένο και σχεδιασμένο να λειτουργεί ως πλήρως λειτουργικό λειτουργικό σύστημα σε μονάδα USB, χωρίς κανέναν συμβιβασμό.

  8 καλύτερες εφαρμογές Linux για κοινή χρήση της επιφάνειας εργασίας σας

2. Qubes OS

Qubes OS είναι μια διανομή Linux που εστιάζει στο απόρρητο και την ασφάλεια διαχωρίζοντας κάθε πρόγραμμα σε ένα “Qube” ή ένα κοντέινερ που δεν μπορεί να αλληλεπιδράσει με το υπόλοιπο σύστημα.

Αυτά τα “qubes” είναι πολύ ασφαλή και μπορούν να προσφέρουν ηρεμία στους υποστηρικτές του απορρήτου σε έναν όλο και πιο επεμβατικό διαδικτυακό κόσμο.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Η χρήση κοντέινερ που ονομάζεται “Qubes” είναι εξαιρετική για την ασφάλεια και επιτρέπει στους χρήστες να μην ανησυχούν ποτέ για παραβιασμένα προγράμματα.
Κάθε απομονωμένο πρόγραμμα Qube έχει τα δικά του χρωματικά κωδικοποιημένα παράθυρα που βοηθούν τους χρήστες να θυμούνται τι είναι το παράθυρο.
Το Qubes διαθέτει κρυπτογράφηση πλήρους δίσκου για να διασφαλίσει ότι τα αρχεία σας είναι ασφαλή.
Το Qubes OS έχει έναν πυρήνα που είναι λιτός και εστιάζει στην ασφάλεια.

3. Whonix

Whonix είναι ένα σύστημα απορρήτου που αποτελείται από δύο εικονικές μηχανές που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Λειτουργεί με τη ρύθμιση μιας μηχανής υποδοχής και μιας μηχανής επισκέπτη. Ο κεντρικός υπολογιστής δημιουργεί έναν διακομιστή μεσολάβησης πύλης Tor και ο επισκέπτης συνδέεται σε αυτόν.

Χάρη στο σύστημα Whonix Host/Guest, όλη η κίνηση στο Διαδίκτυο είναι κρυμμένη πίσω από τον διακομιστή μεσολάβησης κεντρικού υπολογιστή. Η μετάβαση σε αυτήν τη διαδρομή επιτρέπει στον χρήστη να είναι εντελώς ανώνυμος.

  Πώς να παίξετε το Stick Fight: The Game στο Linux

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το Whonix έρχεται με το πρόγραμμα περιήγησης Tor, επομένως η διέλευση μέσω του Διαδικτύου είναι πάντα ιδιωτική.
Το λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο σύστημα Host/Guest που διατηρεί τους χρήστες ασφαλείς πίσω από τον ανώνυμο διακομιστή μεσολάβησης.
Το έτοιμο PGP email έχει ρυθμιστεί στο Mozilla Thunderbird.
Το Whonix συνοδεύεται από την εφαρμογή Instant Messenger privacy Tox.
Η Whonix αποτρέπει τη διαρροή IP και DNS. Επίσης κρυπτογραφεί την κυκλοφορία DNS.

4. Διακριτικό Linux

Διακριτικά Linux πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία των χρηστών του από κακόβουλη κατασκοπεία και παρακολούθηση.

Ενώ ο κύριος στόχος του είναι να προστατεύει τους χρήστες από λογισμικό trojan που θα κλέψει τα δεδομένα σας, διαθέτει επίσης τις τυπικές λειτουργίες ασφαλείας που θα περιμένατε, όπως κρυπτογράφηση, προηγμένη ασφάλεια δικτύου και άλλα.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Το διακριτικό Linux αποτρέπει ρητά τον χρήστη από τη χρήση οποιουδήποτε εσωτερικού σκληρού δίσκου, καθώς θα μπορούσε να είναι ένας πιθανός κίνδυνος για την ασφάλεια.
Λόγω επιθέσεων σε συστήματα, όλες οι εξωτερικές συσκευές πολυμέσων τοποθετούνται ως μη εκτελέσιμα, που σημαίνει ότι δεν θα εκτελούνται προγράμματα στο σύστημα. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να ξεφύγουν από ιούς, σκουλήκια και προγράμματα κατασκοπείας που εκτελούν μόνοι τους.
Για προστασία από την εκμετάλλευση του BadUSB, το Discreete Linux θα φορτώνει μόνο συσκευές USB που φορτώνει ο χρήστης με μη αυτόματο τρόπο.
Παρά το μεγάλο σύνολο χαρακτηριστικών ασφαλείας του, το Discreete Linux στοχεύει τακτικά άτομα και είναι εύκολο στη χρήση και κατανοητό.

5. Subgraph OS

Υπογράφημα ΛΣ είναι μια διανομή Linux που προσπαθεί πολύ σκληρά να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της προστασίας του απορρήτου σας και της ευκολίας χρήσης. Η αποστολή του έργου είναι να βοηθήσει τους χρήστες να συνειδητοποιήσουν ότι η προστασία του εαυτού σας δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη.

  Πώς να μετατρέψετε ιστότοπους σε εφαρμογές Linux με τον κατάλογο Ιστού

Το Subgraph, όπως πολλές άλλες διανομές Linux με επίκεντρο το απόρρητο, έχει ενσωματωμένες ενσωματώσεις Tor, σκληρυμένο πυρήνα Linux και πολλά άλλα.

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Περιλαμβάνει έναν σκληρυμένο πυρήνα, με τη δέσμη ενημερώσεων κώδικα Grsecurity/PaX για την αποφυγή δεκάδων εκμεταλλεύσεων συστήματος και προβλημάτων ασφαλείας.
Οι εφαρμογές εκτελούνται σε ένα απομονωμένο sandbox για να προστατεύουν τον χρήστη από εκμεταλλεύσεις προγραμμάτων.
Το Subgraph OS διαθέτει ένα αστρικό τείχος προστασίας εφαρμογών που ειδοποιεί αμέσως τον χρήστη όταν ένα πρόγραμμα επιχειρεί να πραγματοποιήσει σύνδεση εκτός δικτύου.
Όπως πολλές άλλες διανομές με επίκεντρο το απόρρητο, το Subgraph OS έχει στενή ενοποίηση με το δίκτυο Tor και από προεπιλογή δίνει εντολή σε όλες τις εφαρμογές να επικοινωνούν μόνο μέσω του πρωτοκόλλου Tor.

6. Parrot Security OS

Αναζητάτε μια διανομή Linux που όχι μόνο σέβεται το απόρρητό σας, αλλά σας επιτρέπει να δοκιμάσετε και την ασφάλεια; Ολοκλήρωση παραγγελίας Parrot Security OS! Είναι ένα εργαλείο δοκιμών διείσδυσης με κορυφαία χαρακτηριστικά απορρήτου και ασφάλειας επίσης!

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά:

Αν και το Parrot Security OS είναι ένα «εργαστήριο» για ειδικούς σε θέματα ασφάλειας και ψηφιακής εγκληματολογίας, διαθέτει επίσης πολλές από τις τυπικές λειτουργίες απορρήτου που προσφέρουν πολλές διανομές σε αυτήν τη λίστα.
Συνοδεύεται από μια πλήρη σειρά εργαλείων δοκιμών διείσδυσης ασφαλείας που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να δοκιμάσουν τα όρια του απορρήτου και της ασφάλειάς τους.
Οι εφαρμογές που εκτελούνται στο Parrot είναι “πλήρως sandbox” και προστατεύονται.

συμπέρασμα

Εάν ανησυχείτε σοβαρά για το απόρρητο, η καλύτερη ενέργεια που μπορείτε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας και να μεταβείτε σε μία από τις διανομές Linux σε αυτήν τη λίστα. Είναι όλα εξαιρετικά λειτουργικά συστήματα με πολλές εξαιρετικές δυνατότητες και θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε την κλοπή των προσωπικών σας πληροφοριών στο διαδίκτυο.