4 καλύτερες εφαρμογές ανάγνωσης ροών RSS για Linux

Το RSS είναι μια γερασμένη τεχνολογία και εξαιτίας αυτού, σχεδόν κάθε ιστότοπος εξακολουθεί να το χρησιμοποιεί. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι τεχνολογίας που λένε ενεργά ότι το “RSS” είναι νεκρό, θα εκπλαγούν αν ανακαλύψουν ότι πολλοί άνθρωποι (όλων των ηλικιών) εξακολουθούν να βασίζονται σε αυτήν την τεχνολογία καθημερινά για να λάβουν τα πάντα, από έκτακτες ειδήσεις, podcast κ.λπ. Το Really Simple Syndication δεν είναι Δεν είναι νέο και υπάρχουν πολλές, πολλές διαφορετικές εφαρμογές ανάγνωσης ροών RSS στο Linux. Το πρόβλημα είναι ότι, καθώς υπάρχουν τόσα πολλά για να διαλέξετε και το Google Reader έχει πεθάνει εδώ και καιρό, πολλοί νέοι χρήστες στο Linux μπορεί να μην γνωρίζουν ποια είναι καλά και ποια δεν αξίζει να τα κατεβάσουν. Εξαιτίας αυτού, δημιουργήσαμε μια λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές ανάγνωσης ροών RSS για Linux.

1. Tiny Tiny RSS

Η ανάγνωση πολλών ειδήσεων τείνει να βασίζεται στο σύννεφο αυτές τις μέρες. Αντί να στραφούν σε ένα μεμονωμένο μέρος για πληροφορίες, οι χρήστες επιθυμούν να έχουν μια πλατφόρμα στην οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση από πολλές συσκευές για μια συνεπή εμπειρία. Αν θέλετε να πετύχετε κάτι τέτοιο σε Linux με RSS, το Tiny Tiny RSS είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα εργαλεία RSS στο Linux, δεν είναι ένα αυτόνομο πρόγραμμα στην επιφάνεια εργασίας. Αντίθετα, είναι μια εφαρμογή που μπορεί να εκτελεστεί σε έναν οικιακό διακομιστή όπου οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε έναν λογαριασμό και να διαβάζουν στοιχεία ροής RSS.

  Πώς να παίξετε το Minecraft στο Linux με το GDLauncher

Το TTRSS εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα των τοπικών εφαρμογών και το συνδυάζει με την ευκολία του «υπολογιστικού νέφους». Οι δυνατότητες περιλαμβάνουν: συγκέντρωση ροών, διανομή ροών, υποστήριξη προσθηκών, υποστήριξη θεμάτων, υποστήριξη podcast, μια ισχυρή δυνατότητα φιλτραρίσματος άρθρων, υποστήριξη για πολλούς λογαριασμούς και πολλά άλλα.

Γεγονός είναι ότι η συγκέντρωση συνδρομών RSS μπορεί να είναι χρονοβόρα, περιμένοντας για λήψη άρθρων και σελίδων. Εάν έχετε βαρεθεί να περιμένετε τη λήψη των συνδρομών σας στην τοπική σας εφαρμογή RSS, σκεφτείτε να μεταφέρετε όλη την εργασία σε μια εφαρμογή διακομιστή, η οποία εκτελείται στο παρασκήνιο. Αυτό θα διασφαλίσει ότι τα στοιχεία ροής είναι πάντα ενημερωμένα, ανεξάρτητα από το πού συνδέεστε.

Όλα και όλα, το TTRSS είναι ένα ευέλικτο σύστημα παράδοσης RSS που λειτουργεί καλά σε Linux και άλλες συσκευές. Απομακρύνει τη σκληρή δουλειά από την επιφάνεια εργασίας και την τοποθετεί στον διακομιστή για απόλυτη ευκολία και λιγότερους χρόνους αναμονής. Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε το Tiny Tiny RSS στον οικιακό σας διακομιστή σήμερα.

2. Akregator

Akregator είναι ο επίσημος αναγνώστης τροφοδοσίας RSS για το περιβάλλον επιφάνειας εργασίας KDE Plasma. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν εύκολα να εγγραφούν σε ροές RSS και Atom σε ιστότοπους και να λαμβάνουν αυτόματες ενημερώσεις. Επιπλέον, ο αναγνώστης τροφοδοσίας χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Konqueror του KDE, έτσι ώστε όλοι οι σύνδεσμοι και οι ιστορίες να παραμένουν εντός της εφαρμογής. Αυτό διευκολύνει την ανάγνωση, καθώς δεν θα κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών.

  Πώς να εγκαταστήσετε το AppImages στο Linux με τον εύκολο τρόπο

Αυτό το πρόγραμμα έχει πολλές δυνατότητες που θα περίμεναν οι χρήστες σε έναν αναγνώστη RSS, όπως: αυτόματη ανανέωση τροφοδοσίας, κατηγορίες άρθρων, ειδοποιήσεις συστήματος κ.λπ. επιφάνεια εργασίας, εγκαταστήστε το Akregator.

3. QuiteRSS

Ψάχνετε για ένα καλό πρόγραμμα ανάγνωσης ροών RSS που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε; Ρίξτε μια ματιά στο QuiteRSS. Είναι ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ροών RSS ανοιχτού κώδικα πολλαπλών πλατφορμών που είναι διαθέσιμο σε Linux, Mac OS, Windows και BSD. Το πρόγραμμα διανέμεται και αδειοδοτείται με την άδεια GNU General Public License V3.

Οι δυνατότητες περιλαμβάνουν: τη δυνατότητα επισήμανσης ειδήσεων με “αστέρι” (για αποθήκευση για αργότερα), αυτόματη ενημέρωση ροής δεδομένων σε πρόγραμμα, λειτουργίες αποκλεισμού περιεχομένου, ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης webkit, για ευκολότερη προβολή συνδέσμων, δυνατότητα απόκρυψης της εφαρμογής στο δίσκος συστήματος και πολλά άλλα.

Ο κύριος σκοπός πίσω από το QuiteRSS είναι να δημιουργήσει έναν ανοιχτό αναγνώστη τροφοδοσίας που να είναι εύκολος στη χρήση. Η διαχείριση των κατηγοριών είναι εύκολη και συνολικά η διεπαφή είναι εύκολη στην πλοήγηση, αποτελώντας μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους χρήστες Linux που θέλουν να συμβαδίζουν με τις αγαπημένες τους ροές RSS. Μάθετε περισσότερα για την εφαρμογή εδώ.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε την εντολή τοίχου στο Linux

4. Newsbeuter

Το RSS στο τερματικό ακούγεται άγριο, αλλά είναι δυνατό με Newsbeauter. Με αυτό, οι χρήστες μπορούν εύκολα να εγγραφούν σε ροές RSS και Atom, να ταξινομήσουν και να αναζητήσουν συνδρομές γρήγορα με ένα «ευέλικτο» σύστημα ετικετών, ακόμη και να διαγράψουν αυτόματα τις συνδρομές μέσω μιας λειτουργίας που ονομάζεται «killfile». Εκτός από αυτές τις δυνατότητες, το Newsbeauter (όπως όλα τα προγράμματα ανάγνωσης ροών RSS) έχει εξαιρετική υποστήριξη λήψης podcast.

Τα πάντα στο πρόγραμμα ρυθμίζονται με ένα μόνο αρχείο διαμόρφωσης, καθιστώντας πολύ εύκολη τη μεταφορά συνδρομών RSS. Οι προγραμματιστές υπόσχονται ότι οι ρυθμίσεις διαμόρφωσης είναι πολύ ευέλικτες και είναι εύκολο να τροποποιηθούν. Αυτό καθιστά πολύ εύκολη τη μεταφορά ρυθμίσεων από υπολογιστή σε υπολογιστή.

Αν και το Newsbeauter βρίσκεται στο τερματικό, αυτό δεν αφαιρεί καθόλου την εμπειρία ανάγνωσης. Το καλύτερο από όλα: δεδομένου ότι μπορεί να εκτελεστεί μέσω κονσόλας, οι διαχειριστές συστήματος Linux που εργάζονται τακτικά αποκλειστικά σε τερματικά, μπορούν ακόμα να συμβαδίζουν με τις συνδρομές RSS τους.

συμπέρασμα

Αν και πολλοί δημοσιογράφοι τεχνολογίας ισχυρίζονται ότι το RSS είναι νεκρό, οι άνθρωποι συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν. Γιατί; Εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους καλύτερους και ευκολότερους τρόπους για να διατηρείτε καρτέλες σε ιστότοπους στο διαδίκτυο. Παρά την υπόσχεση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να προσφέρουν έναν κεντρικό τρόπο διανομής και διανομής περιεχομένου όπως το RSS.