Πώς να αποκρύψετε το περιεχόμενο ειδοποιήσεων σε ένα κλειδωμένο iPhone όπως το iPhone X

Το iPhone X έχει Face ID. Η λειτουργία χρησιμοποιεί το πρόσωπό σας ως κωδικό πρόσβασης και μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι αρκετά ακριβής. Είναι πιο εύκολο από τη χρήση του Touch ID και είναι σίγουρα πιο γρήγορο. Ο χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα. το τηλέφωνο ανιχνεύει ένα πρόσωπο και ξεκλειδώνει εάν είστε εσείς. Το Face ID προσφέρεται για μια άλλη προσεγμένη λειτουργία του iPhone X. Εκτός και αν εντοπίσει το πρόσωπό σας, διατηρεί κρυφά τα περιεχόμενα των ειδοποιήσεων. Μετά βίας το παρατηρείτε σε δράση, επειδή το Face ID είναι γρήγορο και μπορεί να εμφανίζει ειδοποιήσεις με μια ματιά. Το θέμα είναι ότι αυτό δεν είναι αποκλειστικό μόνο χαρακτηριστικό του iPhone X. Μπορείτε να το αποκτήσετε σε οποιοδήποτε iPhone που διαθέτει Touch ID. Δείτε πώς μπορείτε να αποκρύψετε το περιεχόμενο ειδοποιήσεων σε ένα κλειδωμένο iPhone.

  Πώς να προσαρμόσετε τις Φόρμες Google με θέματα, εικόνες και γραμματοσειρές

Απόκρυψη περιεχομένου ειδοποιήσεων σε κλειδωμένο iPhone

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στις Ειδοποιήσεις. Στην ενότητα “Εμφάνιση προεπισκοπήσεων”, επιλέξτε “Όταν είναι ξεκλείδωτο”.

Στη συνέχεια, στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, μεταβείτε στην επιλογή Γενικά> Προσβασιμότητα> Κουμπί αρχικής οθόνης και απενεργοποιήστε την επιλογή “Ανάπαυση του δακτύλου για άνοιγμα”. Αυτό είναι.

Όταν λάβετε στη συνέχεια οποιουδήποτε είδους ειδοποίηση στο iPhone σας, τα περιεχόμενα θα είναι πάντα κρυφά. Για να προβάλετε το περιεχόμενο, αγγίξτε το κουμπί αρχικής οθόνης με ένα δάχτυλο που είναι καταχωρημένο στο Touch ID. Η ειδοποίηση θα αποκαλύψει το απόσπασμα προεπισκόπησης. Μπορείτε να κάνετε κλικ/πατήστε το κουμπί αρχικής οθόνης για να μεταβείτε στην αρχική οθόνη ή μπορείτε να κλειδώσετε ξανά το τηλέφωνό σας πατώντας το κουμπί λειτουργίας. Εάν δεν πατήσετε το κουμπί λειτουργίας, το τηλέφωνο θα κλειδώσει μετά από λίγο.

  Πώς να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε σειρές και στήλες στα Φύλλα Google

Δεν είναι καινούριο

Αυτή δεν είναι ούτε αποκλειστική δυνατότητα του iPhone X, ούτε είναι νέα στο iOS 11. Υπάρχει από το iOS 10. Τότε ήταν που η Apple απέσυρε τον παλιό μηχανισμό «Slide to unlock» της οθόνης κλειδώματος. Αντικαταστάθηκε από το «Πατήστε το σπίτι για ξεκλείδωμα» και οι χρήστες δεν ήταν ευχαριστημένοι με αυτό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πάρα πολλές συσκευές που ξεκλειδώθηκαν κατά λάθος, όταν το μόνο που ήθελε να κάνει ένας χρήστης ήταν να διαβάσει τις ειδοποιήσεις ή να ελέγξει την ώρα στην οθόνη κλειδώματος. Πολλοί κατέληξαν να ενεργοποιήσουν το «Press home to unlock» για να αποφύγουν όλα αυτά.

  Πώς να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας Cinnamon

Η λειτουργία τραβάει τώρα ξανά την προσοχή λόγω του iPhone X και του Face ID. Οι χρήστες παρατηρούν ότι το τηλέφωνο κρατά τις προεπισκοπήσεις ειδοποιήσεων κρυφές, αλλά μόλις κοιτάξουν το τηλέφωνό τους, εμφανίζεται η προεπισκόπηση. Ομολογουμένως, αυτή η δυνατότητα είναι καλύτερη με το Face ID, αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο να τη χρησιμοποιήσετε με το Touch ID. Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που το Slide to unlock μπήκε και έχουμε προσαρμοστεί αρκετά καλά ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη δυνατότητα τώρα.