Όχι τέλεια, αλλά μια εξαιρετική εναλλακτική λύση Kindle

Βασικά Takeaways

  • Το Kobo Libra 2 διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό με φυσικά κουμπιά περιστροφής σελίδας και ανάγλυφη λαβή, καθιστώντας το άνετο στο κράτημα και την ανάγνωση με το ένα χέρι.
  • Η οθόνη E-Ink Carta 1200 7 ιντσών του Libra 2 παρέχει μια ευκρινή και ευανάγνωστη οθόνη, με ρυθμιζόμενο φωτισμό και αίσθηση σαν χαρτί.
  • Αν και η υποστήριξη ακουστικών βιβλίων στο Libra 2 δεν είναι τόσο ευέλικτη όσο αναμενόταν, εξακολουθεί να υπερέχει στην υποστήριξη πολλαπλών μορφών ebook, συμπεριλαμβανομένης της συμβατότητας με το OverDrive για δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία βιβλιοθήκης.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών του eReaders, ήταν το παιχνίδι του καθενός, αλλά τουλάχιστον με μια γρήγορη ματιά, τώρα φαίνεται ότι η σειρά Kindle της Amazon κέρδισε τον ανταγωνισμό. Τούτου λεχθέντος, τα eReaders του Kobo ήταν πάντα στη μάχη, παρουσιάζοντας πολλά χαρακτηριστικά πριν τα μοντέλα της Amazon τα διεκδικήσουν ως δικά τους.

Το Kobo Libra 2 δεν φέρνει πρωτιές στην κατηγορία προϊόντων της, αλλά φέρνει μια νέα δυνατότητα στα Kobo eReaders με τη μορφή υποστήριξης ηχητικών βιβλίων. Αυτή η δυνατότητα δεν είναι τέλεια, αλλά παράλληλα με τις καλά κατανεμημένες ενημερώσεις σε όλο το Libra 2, το Kobo έδειξε γιατί παραμένει στο παιχνίδι.

Kobo Libra 2

170 $ 190 $ Εξοικονομήστε 20 $

Το Kobo Libra 2 είναι ένα κορυφαίο eReader βολικό για χρήση σε πολλές περιπτώσεις, από πολυάσχολες μετακινήσεις μέχρι χαλάρωση δίπλα στην πισίνα. Τα κουμπιά περιστροφής σελίδας, η οριζόντια λειτουργία και η αδιάβροχη βαθμολογία εξασφαλίζουν μια απρόσκοπτη και άνετη εμπειρία ανάγνωσης. Επιπλέον, η τεχνολογία μείωσης του μπλε φωτός και το καθαρό κείμενο της οθόνης επιτρέπουν εκτεταμένη ανάγνωση χωρίς να καταπονούν τα μάτια σας. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε λάτρη του βιβλίου που αναζητά ένα ευέλικτο και φιλικό προς το χρήστη eReader.

Μάρκα Kobo

Οθόνη 7 ιντσών, E-Ink Carta 1200

Ανάλυση 1264×1680, 300 ppi

Αποθηκευτικός χώρος 32 GB

Συνδεσιμότητα Wi-Fi, Bluetooth, USB-C

Μπροστινό Φως Αρ

Υλικολογισμικό OS Kobo

Μπαταρία 1420 mAh

Κουμπιά Τροφοδοσία, περιστροφή σελίδας

Βάρος 8,8 oz

Διαστάσεις 7 x 7,6 x 1,2 ίντσες

CPU Freescale i.MX6 SLL, 1 GHz

RAM 512 MB

Πλεονεκτήματα

  • Ελαφρύ και εύκολο στο χειρισμό
  • Υπέροχη οθόνη με ευκρινές κείμενο
  • IPX8 αδιάβροχο
  • Υποστηρίζει πολλές μορφές ebook

Μειονεκτήματα

  • Περιορισμένη υποστήριξη ακουστικών βιβλίων
  • Η μπαταρία δεν είναι τόσο καλή όσο ένα Kindle

Σχέδιο: Γνωστό αλλά ακόμα μοναδικό

Hannah Stryker / MakeUseOf

Πολλοί eReaders αυτές τις μέρες έχουν προχωρήσει σε συμμετρικό σχεδιασμό σε στυλ tablet, αποφεύγοντας τα φυσικά κουμπιά περιστροφής σελίδας που βρέθηκαν σε προηγούμενα μοντέλα. Για παράδειγμα, από όλες τις προσφορές Kindle της Amazon, μόνο το Kindle Oasis προσφέρει ασύμμετρη σχεδίαση με φυσικά κουμπιά περιστροφής σελίδας.

  8 Custom Chatbot Builders που υποστηρίζονται από το ChatGPT για τον ιστότοπό σας

Αυτό δεν συμβαίνει με το Kobo, καθώς όχι μόνο το Libra 2 αλλά και τα περισσότερα eReaders της εταιρείας χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο σχεδίασης.

Αυτός ο σχεδιασμός ενημερώνει τις περισσότερες από τις φυσικές πτυχές της υπόλοιπης συσκευής. Το ένα χέρι —συγκεκριμένα το δεξί σας— κυβερνά τα πάντα εδώ. Εκτός από τα φυσικά κουμπιά στη λαβή που εκτείνονται από τα δεξιά της συσκευής, μια ανάγλυφη περιοχή στο πίσω μέρος σάς βοηθά να κρατάτε το Libra 2. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό εάν σας αρέσει να διαβάζετε στην μπανιέρα, για παράδειγμα.

Όχι ότι η πτώση του Libra 2 στο μπάνιο θα το επηρέαζε πολύ. Είναι αδιάβροχο IPX8, που σημαίνει ότι μπορείτε να το βυθίσετε με ασφάλεια σε έως και δύο μέτρα νερού για διάστημα έως και μία ώρα χωρίς να το καταστρέψετε. Ωστόσο, δεν υπάρχει αντίσταση στη σκόνη, γι’ αυτό προσέξτε να το κρατάτε μακριά από τη βρωμιά.

Εκτός από τα δύο κουμπιά περιστροφής σελίδας, το μόνο άλλο κουμπί στο Libra 2 είναι το κουμπί ύπνου/αφύπνισης, που βρίσκεται σε βολική θέση στο πίσω μέρος της συσκευής. Η μόνη ελαφρώς άβολη πτυχή της συνολικής σχεδίασης του Libra 2 είναι η θέση της θύρας USB-C. Βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της συσκευής, λίγο πάνω από τα κουμπιά περιστροφής σελίδας. Αυτό δεν καθιστά αδύνατη την ανάγνωση κατά τη φόρτιση, αλλά σίγουρα είναι κάπως άβολο.

Οθόνη: Ευκρινής και ευανάγνωστη

Hannah Stryker / MakeUseOf

Το Libra 2 διαθέτει οθόνη επτά ιντσών, αλλά δεν είναι το μέγεθος που έχει σημασία εδώ. Εξοπλισμένο με οθόνη E-Ink Carta 1200, διαθέτει σχετικά γρήγορο χρόνο απόκρισης και εξαιρετική αντίθεση, με ελάχιστο είδωλο σε σύγκριση με άλλα eReaders που έχω δοκιμάσει στο παρελθόν.

Η οθόνη έχει οπίσθιο φωτισμό και ο φωτισμός είναι αρκετά ομοιόμορφος, χωρίς ιδιαίτερα φωτεινές ή σκοτεινές περιοχές, ακόμη και κατά μήκος των άκρων της οθόνης. Σε αντίθεση με ορισμένα μοντέλα Kindle, δεν προσαρμόζεται αυτόματα στον φωτισμό του δωματίου σας, αλλά μπορείτε εύκολα να κάνετε εναλλαγή μεταξύ θερμής και ψυχρής θερμοκρασίας χρώματος στις ρυθμίσεις.

Η φωτεινότητα δεν είναι αυτόματη στο Libra 2, κάτι που δεν με πείραξε γιατί αυτό δεν είναι συχνά επιθυμητό στα eReaders. Επιπλέον, όπως σας ενημερώνει η συσκευή όταν ξεκινάτε να τη χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά, μια απλή κίνηση στην αριστερή πλευρά της οθόνης σας επιτρέπει να προσαρμόσετε εύκολα τη φωτεινότητα. Μετά από ένα εκπληκτικά σύντομο χρονικό διάστημα, αυτό γίνεται δεύτερη φύση σε σημείο που πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε καν τον εαυτό σας να προσαρμόζει τη φωτεινότητα.

Αν και ο οπίσθιος φωτισμός είναι ωραίος, μια τελευταία πτυχή της οθόνης που αξίζει να αναφερθεί είναι το πόσο καλά λειτουργεί χωρίς οπίσθιο φωτισμό. Η φυσική γυαλάδα της οθόνης την αφήνει κάπως, αλλά αυτή είναι μια οθόνη που μοιάζει πολύ με χαρτί. Μοιάζει αρκετά με την ανάγνωση ενός βιβλίου υπό φυσικό φως, εν μέρει χάρη στην ανάλυση 300DPI, η οποία είναι ίδια με ένα σωστό χάρτινο βιβλίο.

  5 πράγματα που πρέπει να ελέγξετε πριν αγοράσετε ένα καινούργιο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για να εξοικονομήσετε χρήματα

Λογισμικό: Ανοιχτό, μέχρι να μην είναι

Hannah Stryker / MakeUseOf

Όπως αναφέρθηκε στην κορυφή της κριτικής, το μεγάλο νέο χαρακτηριστικό του Kobo Libra 2 είναι η υποστήριξη για ηχητικά βιβλία. Ως επί το πλείστον, αυτή η δυνατότητα λειτουργεί όπως αναμενόταν, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αποκτάτε αυτά τα ηχητικά βιβλία δεν φαίνεται να συμβαδίζει με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν τα eReaders του Kobo στο παρελθόν.

Ενώ μπορείτε να ρίξετε σχεδόν οποιοδήποτε ebook στο Kobo Libra 2 και να το διαβάσετε εύκολα, τα ηχητικά βιβλία δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Μην περιμένετε να ρίξετε MP3 χωρίς DRM στη συσκευή και να αρχίσετε να τα παίζετε. Τουλάχιστον τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, ο μόνος τρόπος για να προσθέσετε ηχητικά βιβλία είναι από το κατάστημα Kobo, το οποίο δεν ταιριάζει με τη γενικά ανοιχτή φύση που οι άνθρωποι συνδέονται με το Kobo.

Ευτυχώς, η εταιρεία δεν έχει αφαιρέσει τη συμβατότητά της με ebook. Το Libra 2 υποστηρίζει 15 διαφορετικές μορφές, από κοινές όπως EPUB και PDF έως λιγότερο κοινές μορφές ebook όπως TXT, JPEG και GIF. Εάν θέλετε να διαβάσετε κόμικς στο Libra 2, θα χαρείτε να μάθετε ότι αυτό το μοντέλο υποστηρίζει επίσης μορφές CBZ και CBR.

Όπως και με άλλους αναγνώστες Kobo στο παρελθόν, αυτό το μοντέλο διαθέτει επίσης υποστήριξη για Υπερπολλαπλασιασμένη ταχύτητα, μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να διαβάζετε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία με κάρτα βιβλιοθήκης. Ακόμα κι αν δεν έχετε ήδη κάρτα με την τοπική βιβλιοθήκη σας, αξίζει να εγγραφείτε μόνο για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εύχρηστη υπηρεσία.

Ανάγνωση και ακρόαση στο Kobo Libra 2

Hannah Stryker / MakeUseOf

Όπως ανέφερα προηγουμένως, τα φυσικά κουμπιά περιστροφής σελίδας αποτελούν μεγάλο μέρος της εμπειρίας εδώ. Τούτου λεχθέντος, εάν προτιμάτε να γυρίζετε σελίδες πατώντας στην οθόνη, αυτό είναι επίσης ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Κατά τη διάρκεια του χρόνου μου με το Libra 2, βρήκα τον εαυτό μου να αλλάζω αυτές τις μεθόδους ανάλογα με το τι και πώς διάβαζα.

Η ανάγνωση με το ένα χέρι είναι υπέροχη με το Libra 2 και είναι εδώ που τα κουμπιά είναι βολικά. Από την άλλη πλευρά, όταν αναφερόμουν σε σημειώσεις ή άλλες πληροφορίες για το Libra 2, βρήκα εξίσου χρήσιμη τη δυνατότητα πλοήγησης με πατήματα στην οθόνη.

Η διαχείριση της βιβλιοθήκης σας θα σας φανεί περίεργο στην αρχή, αν έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε ένα Kindle ή άλλο eReader. Τούτου λεχθέντος, από τη στιγμή που είχα συνηθίσει περισσότερο τον τρόπο λειτουργίας του Libra 2, διαπίστωσα ότι η πλοήγηση στη μικρή βιβλιοθήκη βιβλίων που εισήγαγα στη συσκευή ήταν ευκολότερη από ό,τι στο παλιό μου Kindle Paperwhite.

Εκτός από τη διαθεσιμότητα, η ακρόαση ηχητικών βιβλίων στη συσκευή είναι τόσο εύκολη όσο θα περίμενε κανείς, όπως και η σύζευξη ακουστικών Bluetooth. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι ότι τα ηχητικά βιβλία συνεχίζουν να παίζουν μόλις πατήσετε το κουμπί ύπνου της συσκευής, αλλά αυτό χρειάζεται μόνο λίγη εξοικείωση.

  Εγγράψτε εκπομπές οθόνης και αποθηκεύστε τις ως GIF υψηλής ποιότητας

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μετράται σε εβδομάδες

Hannah Stryker / MakeUseOf

Το Kobo Libra 2 διαθέτει μπαταρία 1.500 mAh, η οποία είναι μεγαλύτερη από την μπαταρία 1.200 mAh που βρίσκεται στο πιο ακριβό Kobo Sage. Σε αντίθεση με την Amazon, η οποία καθορίζει έναν αριθμό εβδομάδων, το Kobo αναφέρει απλώς τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Libra 2 ως “εβδομάδες”. Αυτό δεν είναι πολύ συγκεκριμένο, αλλά η εταιρεία δεν λέει ψέματα.

Φυσικά, πόσες εβδομάδες διαρκεί το Libra 2 εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως πόσο φωτεινή διατηρείτε την οθόνη, πόσο συχνά ενημερώνεται και πόσες ώρες αφιερώνετε διαβάζοντας. Θα πρέπει να διαχειριστείτε εύκολα περίπου τρεις εβδομάδες, ακόμα κι αν είστε αρκετά άπληστος αναγνώστης και χρησιμοποιείτε την οθόνη σε πιο φωτεινές ρυθμίσεις.

Το Kobo Libra 2 φορτίζεται μέσω USB-C και φορτίζεται αρκετά γρήγορα, τουλάχιστον ως επί το πλείστον. Στο όνομα της μακροζωίας της μπαταρίας, το τελευταίο 8 έως 10% της μπαταρίας φορτίζεται πολύ πιο αργά, επομένως θα φτάσετε περίπου στο 90% σε λιγότερο από μία ώρα και, στη συνέχεια, η εναπομένουσα χωρητικότητα φορτίζεται αργά. Ωστόσο, αυτό είναι εύκολο να το συνηθίσετε και δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους.

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Το Kobo Libra 2 πωλείται για 189 $ και είναι διαθέσιμο σε οποιοδήποτε από τα δύο μαύρος ή άσπρο τελειώνει. Το Libra 2 είναι διαθέσιμο μέσω της Amazon και άλλων εμπόρων λιανικής, αλλά στον ιστότοπο Rakuten Kobo, μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με το Κάλυμμα ύπνου Kobo Libra 2το οποίο είναι διαθέσιμο σε Poppy Red, Slate Blue, Lavender και Black.

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, το Libra 2 είναι πιο βαρύ, αλλά φαίνεται πιο φθηνό από το ναυαρχίδα Kindle Oasis της Amazon. Τούτου λεχθέντος, είναι 90 $ φθηνότερο και πιο γεμάτο δυνατότητες από το Kindle Paperwhite της Amazon.

Πρέπει να αγοράσετε το Kobo Libra 2;

Αν θέλετε να διαβάσετε πολλές μορφές ebook σε μία μόνο συσκευή, το Kobo Libra 2 είναι μια σχεδόν τέλεια σύσταση. Η περιορισμένη υποστήριξη ακουστικών βιβλίων είναι απογοητευτική, αλλά αυτό το eReader υπερέχει σχεδόν με κάθε άλλο τρόπο. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να μην ταιριάζει με το Kindle, αλλά και πάλι δεν θα βρείτε τον εαυτό σας να το φορτίζετε συχνά.

Σίγουρα, μπορείτε να εισαγάγετε διάφορες άλλες μορφές στα Kindle eReaders και είναι εξαιρετικές από πολλές απόψεις. Αλλά αν προτιμάτε να είστε λιγότερο κλειδωμένοι στο οικοσύστημα του Αμαζονίου, το Libra 2 είναι μια ανώτερη εναλλακτική λύση.

Kobo Libra 2

170 $ 190 $ Εξοικονομήστε 20 $

Το Kobo Libra 2 είναι ένα κορυφαίο eReader βολικό για χρήση σε πολλές περιπτώσεις, από πολυάσχολες μετακινήσεις μέχρι χαλάρωση δίπλα στην πισίνα. Τα κουμπιά περιστροφής σελίδας, η οριζόντια λειτουργία και η αδιάβροχη βαθμολογία εξασφαλίζουν μια απρόσκοπτη και άνετη εμπειρία ανάγνωσης. Επιπλέον, η τεχνολογία μείωσης του μπλε φωτός και το καθαρό κείμενο της οθόνης επιτρέπουν εκτεταμένη ανάγνωση χωρίς να καταπονούν τα μάτια σας. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε λάτρη του βιβλίου που αναζητά ένα ευέλικτο και φιλικό προς το χρήστη eReader.