Πώς να χρησιμοποιήσετε τη χαρτογράφηση κουμπιών για να παίξετε σχεδόν οποιοδήποτε παιχνίδι Android με χειριστήριο

Γρήγοροι Σύνδεσμοι

Βασικά Takeaways

  • Η αντιστοίχιση κουμπιών είναι χρήσιμη εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριό σας με παιχνίδια Android που δεν το υποστηρίζουν.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή χαρτογράφησης κουμπιών όπως το Mantis Gamepad Pro για να χαρτογραφήσετε κουμπιά για διάφορα παιχνίδια στη συσκευή σας Android.
  • Πρέπει να διαμορφώσετε την αντιστοίχιση κουμπιών για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το Mantis Gamepad Pro σάς επιτρέπει να αντιστοιχίσετε κάθε είσοδο στο χειριστήριό σας σε διαφορετικά μέρη της οθόνης.

Πολλά gamepads μπορούν να μετατρέψουν το smartphone σας σε φορητή συσκευή χειρός, αλλά μόνο μια μειοψηφία παιχνιδιών Android υποστηρίζει πραγματικά φυσικούς ελέγχους. Ευτυχώς, μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα αντιστοιχίζοντας κουμπιά σε διαφορετικά σημεία της οθόνης χρησιμοποιώντας εφαρμογές.

Τι είναι η χαρτογράφηση κουμπιών;

Η αντιστοίχιση κουμπιών αναφέρεται στη διαδικασία χειροκίνητου προσδιορισμού του τι συμβαίνει όταν πατάτε ένα κουμπί στο χειριστήριο ή το πληκτρολόγιό σας. Όταν πρόκειται για παιχνίδια σε συσκευές Android, συνήθως σημαίνει ότι τα παιχνίδια που δεν διαθέτουν υποστήριξη ελεγκτή λειτουργούν, λέγοντας τα κουμπιά να ενεργοποιούν διαφορετικά μέρη της οθόνης αφής.

  Απόκρυψη οποιουδήποτε και όλων των τύπων αρχείων στη συσκευή σας Android [No Root]

Για παράδειγμα, η μετακίνηση του αναλογικού μοχλού μπορεί να προσομοιώσει το σύρσιμο του αντίχειρά σας γύρω από την αριστερή πλευρά της οθόνης. Πατώντας το κουμπί A μπορεί να μιμηθεί το πάτημα στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Η εργασία είναι πιο εύκολη για παιχνίδια με εικονικό ελεγκτή παιχνιδιών απλωμένο σε όλη την οθόνη, καθώς μπορείτε να αντιστοιχίσετε ένα φυσικό κουμπί στη θέση των εικονικών ομολόγων τους.

Πώς να ξεκινήσετε με τη χαρτογράφηση κουμπιών στο Android

Η αντιστοίχιση κουμπιών δεν είναι μια ενσωματωμένη δυνατότητα στο Android, επομένως θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, όπως το Mantis Gamepad Pro, η οποία είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τη δουλειά.

Κατεβάστε: Mantis Gamepad Pro (Δωρεάν, premium έκδοση διαθέσιμη)

Μόλις εγκαταστήσετε το Mantis Gamepad Pro από το Play Store και το ανοίξετε, πρέπει να περάσετε μέσα από μια σειρά κρίκων για να το ενεργοποιήσετε. Η εφαρμογή κάνει καλή δουλειά για να σας καθοδηγήσει σε κάθε βήμα:

  • Ενεργοποίηση αιωρούμενων γραφικών στοιχείων: Αυτό επιτρέπει στο γραφικό στοιχείο Mantis να επιπλέει κατά μήκος της άκρης της οθόνης σας ενώ παίζετε ένα παιχνίδι.
  • Ενεργοποίηση εντοπισμού σφαλμάτων USB: Αυτό δίνει στην εφαρμογή πρόσβαση στα απαραίτητα μέρη του τηλεφώνου σας για να λειτουργήσει.
  • Να επιτρέπονται οι επικαλύψεις πάνω από τις ρυθμίσεις: Αυτό επιτρέπει στο Mantis να τοποθετεί οδηγίες πάνω από άλλες εφαρμογές, ώστε να μπορεί να σας καθοδηγήσει στις ρυθμίσεις που πρέπει να ενεργοποιήσετε.
  • Ενεργοποίηση ασύρματου εντοπισμού σφαλμάτων: Όπως ο εντοπισμός σφαλμάτων USB στο Android, ο ασύρματος εντοπισμός σφαλμάτων παρέχει πρόσβαση στα απαραίτητα μέρη του τηλεφώνου σας.
  • Σύζευξη μέσω ασύρματου εντοπισμού σφαλμάτων: Δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ του Mantis Gamepad Pro και του τηλεφώνου σας.
  •   11 καλύτερες εφαρμογές ισοσταθμιστή για βελτίωση της ποιότητας ήχου Android

    Σύμφωνα με τον προγραμματιστή, αυτή η προσέγγιση σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε και να χρησιμοποιείτε φυσικά στοιχεία ελέγχου χωρίς να σας απαγορεύεται να παίζετε ορισμένα παιχνίδια στο διαδίκτυο.

    Ως μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης, πρέπει επίσης να συνδέσετε ένα χειριστήριο στο τηλέφωνό σας. Είτε χρησιμοποιείτε ελεγκτή Bluetooth με τη συσκευή σας Android είτε ένα gamepad τύπου clamshell το Raser Kishi V2 που εξετάσαμετο Mantis θα πρέπει να ανιχνεύει αυτόματα το gamepad σας.

    Το Mantis Gamepad Pro δεν είναι η μόνη σας επιλογή αν θέλετε να ξεκινήσετε με τη χαρτογράφηση κουμπιών στη συσκευή σας Android. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε εναλλακτικές όπως Χταπόδι και Panda Gamepad Proτα οποία εκτελούν την ίδια βασική λειτουργία με διαφορετικούς τρόπους.

    Πώς να αντιστοιχίσετε κουμπιά σε ένα παιχνίδι Android

    Το λογισμικό χαρτογράφησης κουμπιών απαιτεί γενικά να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα ανά παιχνίδι. Για να το κάνετε αυτό στο Mantis Gamepad Pro, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Πατήστε το κουμπί Προσθήκη παιχνιδιού στην ενότητα Παιχνίδια.
  • Πατήστε το κουμπί συν (+) δίπλα στο παιχνίδι που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με το Mantis.
  • Αναζητήστε το παιχνίδι στην ενότητα Παιχνίδια. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε το παιχνίδι μέσα από την εφαρμογή, αν και δεν χρειάζεται για να ξεκινήσει η λειτουργία.
  •   Το Fix System UI έχει σταματήσει τη μαύρη οθόνη στο Android

    Όταν ανοίξει το παιχνίδι, θα δείτε ένα γραφικό στοιχείο Mantis να αιωρείται στη μία πλευρά της οθόνης. Πατήστε αυτό το γραφικό στοιχείο για να εμφανιστούν οι επιλογές του ελεγκτή.

    Μπορείτε να επιλέξετε καθεμία από τις εισόδους στο χειριστήριό σας, όπως τα αναλογικά sticks, τα κουμπιά προσώπου και τις σκανδάλες. Στη συνέχεια σύρετε το σημείο στην οθόνη που θέλετε να αντιστοιχεί το πάτημα του κουμπιού. Το Mantis Gamepad Pro περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για χειρονομίες, ώστε να μπορείτε να κάνετε το πάτημα ενός κουμπιού ισοδύναμο με το σάρωση αντί για το πάτημα.

    Από εδώ και πέρα, είστε έτοιμοι. Η εμπειρία δεν είναι χωρίς ιδιορρυθμίες, αλλά λειτουργεί με τα περισσότερα παιχνίδια που της ρίχνετε. Απλώς γνωρίζετε ότι μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιήσετε ξανά την εφαρμογή Mantis, ειδικά μετά την επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας.

    Η αντιστοίχιση κουμπιών δεν θα προσφέρει τόσο ομαλή εμπειρία όσο η υποστήριξη εγγενούς ελεγκτή, καθώς πράγματα όπως η πλοήγηση στα μενού και άλλα στοιχεία διεπαφής χρήστη που μετακινούνται συχνά θα εξακολουθούν να απαιτούν το άγγιγμα της οθόνης. Ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε άλλα ζητήματα σε απροσδόκητες στιγμές, τα οποία μπορούν να επιλυθούν απενεργοποιώντας τις ρυθμίσεις προγραμματιστή και ενεργοποιώντας τις ξανά μόνο όταν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Mantis.