Όχι, η ενημέρωση iPhone 13.5 για iOS δεν θα στείλει τα δεδομένα υγείας σας στην κυβέρνηση

Στις 20 Μαΐου 2020, τα iPhone άρχισαν να λαμβάνουν iOS 13.5, το οποίο περιλαμβάνει ένα API ειδοποιήσεων έκθεσης στον COVID-19. Παρά το γεγονός ότι η δυνατότητα εντοπισμού επαφών είναι εθελοντική, οι άνθρωποι ήδη ανησυχούν ότι τα προσωπικά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν κατάχρηση. Να γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή

Η Apple και η Google, οι δύο εταιρείες που συνεργάστηκαν δημιουργήστε το API ειδοποίησης έκθεσης, φρόντισε να βάλει πρώτα το απόρρητο κατά τη δημιουργία της δυνατότητας εντοπισμού συμβολαίων κορωνοϊού. Ως εκ τούτου, πρέπει να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία και δεν διαβιβάζονται ποτέ προσωπικά δεδομένα στις υγειονομικές αρχές.

Παρόλα αυτά, υπάρχει ήδη ένας αυξανόμενος φόβος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η ενημέρωση iOS για iPhone θα αρχίσει αυτόματα να στέλνει δεδομένα στις υγειονομικές αρχές. Ας αναλύσουμε το παρακάτω παράδειγμα και ας δούμε τι κάνουν λάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Να είστε προσεκτικοί εάν έχετε το Apple IOS σε αυτόματη ενημέρωση. Αυτό είναι το νέο 13.5 IOS push σε ουρά. Διαβάστε προσεκτικά. Διαθέτει εφαρμογή ανίχνευσης COVID και ειδοποίηση έκθεσης που πηγαίνει στις υγειονομικές αρχές. pic.twitter.com/6Io2tETPmi

  Πώς να απενεργοποιήσετε το Ξεκλείδωμα για αξεσουάρ USB στο iOS 12

— ?MilSpecOpsMonkey; (@mil_ops) 21 Μαΐου 2020

Η πρώτη επισημασμένη παράγραφος αναφέρει το API ειδοποίησης έκθεσης που υποστηρίζει εφαρμογές ανίχνευσης επαφών COVID-19 από αρχές δημόσιας υγείας. Έτσι, με αυτήν την ενημέρωση, υπάρχει ένα API ενσωματωμένο στο υλικολογισμικό, αλλά η Apple δεν εγκατέστησε τη δική της εφαρμογή παρακολούθησης. Θα πρέπει να κατεβάσετε μια επίσημη εφαρμογή από την τοπική επίσημη υπηρεσία δημόσιας υγείας πριν λειτουργήσει καθόλου η λειτουργία Ειδοποίηση έκθεσης.

Συν, όχι κάθε πολιτεία στις ΗΠΑ σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή ανίχνευσης επαφών χρησιμοποιώντας το API.

Face ID και κωδικός πρόσβασης

Το δεύτερο highlight αφορά το Face ID, τον κωδικό πρόσβασής σας και τις μάσκες. Με το iOS 13.5, η Apple εισήγαγε την αυτόματη ανίχνευση μάσκας. Η μόνη αλλαγή είναι ότι εάν το iPhone σας εντοπίσει ότι φοράτε μάσκα, σας ρίχνει αυτόματα στην οθόνη κωδικού πρόσβασης, ώστε να μπορείτε να ξεκλειδώσετε γρήγορα το τηλέφωνό σας.

Ειδοποίηση έκθεσης

Η τρίτη επισήμανση παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία Ειδοποιήσεις έκθεσης και το API της. Έχουμε μια ολόκληρη εξήγηση για το πώς λειτουργούν οι Ειδοποιήσεις έκθεσης στον COVID-19, αλλά η συντομευμένη έκδοση είναι ότι το iPhone σας, εάν έχετε κατεβάσει μια επίσημη εφαρμογή δημόσιας υγείας και έχετε ενεργοποιήσει τη λειτουργία, και τα τηλέφωνα γύρω σας που έχουν επίσης ενεργοποιημένο το API , στείλτε ανώνυμα beacon Bluetooth.

  Πώς να διαγράψετε εφαρμογές σε iPhone ή iPad με iOS 13

Κάθε συσκευή περιέχει ένα αρχείο καταγραφής φάρων με τους οποίους έχει διασταυρωθεί. Κάθε φορά που κάποιος διαγνωστεί με κοροναϊό, μπορεί να εισάγει το επαληθευμένο κρούσμα στην εφαρμογή δημόσιας υγείας που έχει εγκαταστήσει. Από εκεί, κάθε άτομο που έχει αποθηκευμένο το Bluetooth beacon του μολυσμένου ασθενούς στο τηλέφωνό του τις τελευταίες 14 ημέρες, θα λάβει μια ειδοποίηση μαζί με τα επόμενα βήματα για να υποβληθεί σε εξέταση και θεραπεία.

Σε καμία περίπτωση κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας δεν μεταδίδονται τα προσωπικά σας στοιχεία σε αξιωματούχους δημόσιας υγείας, στην κυβέρνηση ή σε άλλους με ενεργοποιημένο το API Ειδοποίησης έκθεσης. Το Bluetooth beacon σας είναι ένα ανώνυμο σύνολο αριθμών και γραμμάτων που αλλάζει κάθε 10 έως 20 λεπτά. Η λειτουργία βρίσκεται στο τηλέφωνό σας για να σας ενημερώνει σε περίπτωση που αλληλεπιδράσετε ποτέ με κάποιον που έχει διαγνωστεί με τον ιό, ώστε να μπορείτε να λάβετε μέτρα για να λάβετε ιατρική βοήθεια.

  Οι 30 πιο δημοφιλείς αναρτήσεις iOS του 2015

Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Τέλος, αυτή η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε τις ενημερώσεις στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Η μόνη αλλαγή είναι η επιλογή αυτόματης κοινής χρήσης πληροφοριών υγείας και άλλων πληροφοριών με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όταν καλείτε το 911. Δεν απαιτείται να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Ωστόσο, όσοι έχουν αλλεργίες, παίρνουν ορισμένα φάρμακα ή έχουν ένα ιατρικό πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει να γνωρίζουν οι πρώτοι ανταποκριτές, μπορούν να ενεργοποιήσουν την επιλογή έτσι ώστε οι διεκπεραιωτές να μπορούν να μεταδίδουν τις πληροφορίες σε παραϊατρικούς και γιατρούς.

Αφού διαβάσετε αυτό, εάν εξακολουθείτε να ανησυχείτε για τη λειτουργία Καταγραφής έκθεσης, μπορείτε να την κρατήσετε απενεργοποιημένη και να μην εγκαταστήσετε ποτέ μια εφαρμογή δημόσιας υγείας που χρησιμοποιεί τα δεδομένα. Μπορείτε να επαληθεύσετε ότι όλα παραμένουν απενεργοποιημένα ανοίγοντας την εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο iPhone σας και, στη συνέχεια, μεταβαίνοντας στο Απόρρητο > Υγεία > Καταγραφή έκθεσης στον COVID-19 και ελέγξτε ξανά ότι η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη.