Πώς να απενεργοποιήσετε το Ξεκλείδωμα για αξεσουάρ USB στο iOS 12

Το iOS 11.4 πρόσθεσε μια νέα δυνατότητα σύμφωνα με την οποία εάν δεν έχετε συνδέσει ένα αξεσουάρ USB στην ξεκλείδωτη συσκευή σας για μερικές ημέρες, θα εμποδίσει τη σύνδεση του αξεσουάρ με κλειδωμένο τηλέφωνο. Για να ενεργοποιήσετε τη σύνδεση, πρέπει να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας και στη συνέχεια να συνδέσετε το αξεσουάρ. Αυτή είναι μια δυνατότητα ασφαλείας και στο iOS 12 η διάρκεια για τη σύνδεση ενός αξεσουάρ USB σε μια κλειδωμένη συσκευή έχει περιοριστεί σε μία ώρα. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν έχετε ξεκλειδώσει το τηλέφωνό σας για περισσότερο από μία ώρα, θα πρέπει να το ξεκλειδώσετε για να χρησιμοποιήσετε αξεσουάρ USB. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το ξεκλείδωμα για αξεσουάρ USB.

  3 λειτουργίες Android που (μάλλον) δεν θα φτάσουν ποτέ στο iOS

Σημείωση: Το iOS 12 βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε έκδοση beta και, εκτός και αν είστε μέρος του δημόσιου προγράμματος beta της Apple, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ασταθή έκδοση του iOS. Η σταθερή κυκλοφορία έχει οριστεί για το φθινόπωρο, φέτος.

Ξεκλείδωμα για αξεσουάρ USB

Για να απενεργοποιήσετε το ξεκλείδωμα για αξεσουάρ USB, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στο Touch ID και τον κωδικό πρόσβασης. Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας και, στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Να επιτρέπεται η πρόσβαση όταν είναι κλειδωμένο”. Εδώ, αναζητήστε έναν διακόπτη με την ένδειξη USB Accessories και ενεργοποιήστε τον.

Αυτό θα επιτρέψει στα αξεσουάρ USB, συμπεριλαμβανομένου του υπολογιστή ή του Mac σας, να συνδεθούν και να φορτίσουν το τηλέφωνό σας ακόμα κι αν δεν έχει ξεκλειδωθεί για πάνω από μία ώρα. Αυτή η επιλογή μπορεί να μην εμφανίζεται ακόμη για όλους στην έκδοση beta του iOS 12 και αυτό είναι πιθανώς ένα σφάλμα. Περιμένετε για την επόμενη κατασκευή και μπορεί τελικά να εμφανιστεί.

  Συγχώνευση του Κέντρου Ελέγχου iOS 7 και του App Switcher με το Vertex

Το πραγματικό ερώτημα είναι, πρέπει να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή ή να την αφήσετε απενεργοποιημένη; Με τα νεότερα μοντέλα iPhone, τα πάντα συνδέονται μέσω σύνδεσης USB. Η υποδοχή ακουστικών έχει φύγει και, εκτός εάν έχετε ένα ζευγάρι Airpods, θα χρειαστείτε μια υποδοχή USB για να συνδέσετε ακουστικά. Σε σχέση με αυτό, μπορεί να γίνει ενοχλητικό να χρειάζεται να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας όταν συνδέετε ένα αξεσουάρ. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να ξεκλειδώσετε με Touch ID ή Face ID, ώστε να μην χρειάζεται να εισάγετε έναν μακρύ κωδικό πρόσβασης.

Εάν είστε ο τύπος που ξεχνάτε μια λειτουργία όπως αυτή, ίσως θέλετε να την απενεργοποιήσετε. Φανταστείτε να συνδέσετε το iPhone σας με το Mac ή τον υπολογιστή σας για φόρτιση και να επιστρέψετε λίγες ώρες αργότερα για να διαπιστώσετε ότι το τηλέφωνο δεν φορτίστηκε επειδή η πρόσβαση σε αξεσουάρ USB είχε αποκλειστεί.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις ενσωματωμένες κλήσεις για κλήσεις Skype στο iOS 10

Ως επί το πλείστον, αυτό είναι ένα καλό χαρακτηριστικό ασφαλείας, αλλά ορισμένοι χρήστες μπορεί να το βρουν περισσότερο ενοχλητικό παρά κάτι χρήσιμο. Εάν το τηλέφωνό σας κλαπεί ή χαθεί, θα διαπιστώσετε ότι αυτό θα αποτρέψει οποιονδήποτε από το να επιχειρήσει να το σβήσει και να το μεταπωλήσει.