Χρησιμοποιήστε συνταγές για να δημιουργήσετε τυχαίους κωδικούς πρόσβασης που δεν χρειάζεται να θυμάστε [Paid]

Θυμάμαι όταν έγραψα για πρώτη φορά στο Lastpass. Ήταν στο τέλος της εργάσιμης ημέρας και αποφάσισα να αποθηκεύσω αργότερα τα διάφορα αναγνωριστικά σύνδεσης και τους κωδικούς πρόσβασής μου. Την επόμενη μέρα, το Lastpass παραβιάστηκε. Τώρα, το Lastpass είναι μια πολύ δημοφιλής υπηρεσία που παίρνει πολύ σοβαρά την ασφάλεια, αλλά αυτό το hack με φόβισε αρκετά που δεν ήθελα ποτέ να βασιστώ σε ένα θησαυροφυλάκιο κωδικών πρόσβασης. Χρειάστηκε να βασιστώ στη μνήμη μου για να θυμάμαι τους κωδικούς πρόσβασης και χρειάστηκε να ανακτήσω τον κωδικό πρόσβασής μου πολλές φορές, πολλές. Το PasswordChef είναι μια εφαρμογή iOS 2,99 $ που είναι ουσιαστικά ένα θησαυροφυλάκιο κωδικών πρόσβασης αλλά με έναν μοναδικό τρόπο αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης. μέσα από συνταγές. Οι συνταγές είναι βασικά βήματα που, όταν εκτελούνται σύμφωνα με τις οδηγίες, διευκρινίζουν τον κωδικό πρόσβασής σας για την υπηρεσία για την οποία δημιουργήθηκαν.

Το PasswordChef αποθηκεύει κωδικούς πρόσβασης και σας βοηθά να τους δημιουργήσετε. Η συνταγή αποτελείται από τα διάφορα βήματα που πρέπει να εκτελέσετε για να λάβετε τους χαρακτήρες του κωδικού πρόσβασής σας και κάθε συνταγή αναφέρει τον κωδικό πρόσβασης για μία υπηρεσία. Καθώς δημιουργείτε τον κωδικό πρόσβασης, η εφαρμογή υποδεικνύει τη δύναμή του. Κάθε κωδικός πρόσβασης εμφανίζεται όπως με το όνομα του ιστότοπου για τον οποίο δημιουργήθηκε και μπορείτε να ονομάσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε οτιδήποτε, είτε προφανές όπως “Κωδικός πρόσβασης σε σημαντικές οικονομικές πληροφορίες” είτε “Συνταγή Apple Pie της Gran”.

  Πώς να ακούτε μουσική Apple στην επιφάνεια εργασίας σας

Η ευφυΐα της εφαρμογής λάμπει όταν ξεκινάτε να δημιουργείτε έναν κωδικό πρόσβασης. Ένα βήμα σάς ζητά να αναγνωρίσετε τους χαρακτήρες στον κωδικό πρόσβασής σας επιλέγοντας έναν κανόνα, π.χ. να βρείτε το δεύτερο γράμμα στο όνομα της υπηρεσίας για την οποία ορίζεται ο κωδικός πρόσβασης. Έχει πολλούς άλλους κανόνες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, ένας από τους οποίους είναι ο «Μυστικός Κώδικας». Μπορείτε να επιλέξετε να εισαγάγετε έναν μυστικό αριθμητικό κωδικό στον κωδικό πρόσβασης και να καταγράψετε διαφορετικό κωδικό για κάθε υπηρεσία. Ο κώδικας εμφανίζεται μέσα στην εφαρμογή, αλλά μπορείτε να τον θολώσετε για ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας.

Άλλοι κανόνες που σας βοηθούν να αναγνωρίσετε χαρακτήρες είναι ο προσδιορισμός φωνηέντων, συμφώνων ή χαρακτήρων στο όνομα της τοποθεσίας, μετά η αλλαγή της σειράς τους ή η χρήση κεφαλαίων στα γράμματα ή η επιλογή ενός γράμματος πριν από αυτό με την αλφαβητική του σειρά. Γίνεται πολύπλοκο και οι άνθρωποι δεν μπορούν απλώς να το δουν και να ξέρουν ποιος είναι ο κωδικός πρόσβασής σας. Μπορείτε να προσθέσετε σημειώσεις εάν θέλετε, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι καλή ιδέα εάν προσπαθείτε να κρατήσετε τα πράγματα εξαιρετικά μυστικά.

  Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας από επιθέσεις ανταλλαγής SIM

Καθώς δημιουργείτε έναν κωδικό πρόσβασης, ένας δείκτης ισχύος σάς δείχνει πόσο ισχυρός είναι. Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης είναι αυτός που εγκρίνει ο «σεφ».

Το PasswordChef διαθέτει επίσης πρόσθετη ασφάλεια που μπορείτε να ενεργοποιήσετε για να κάνετε την εφαρμογή λίγο πιο δύσκολη στην πρόσβαση. Ένα από αυτά τα μέτρα ασφαλείας είναι η χρήση κωδικού πρόσβασης. Σπάνια έχω δει εφαρμογές για iOS που επιτρέπουν στους χρήστες να ορίζουν έναν κωδικό πρόσβασης αποκλειστικά για αυτούς. Η μόνη άλλη εφαρμογή που γνωρίζω ότι το κάνει αυτό είναι η εφαρμογή Blackberry Messenger. Μόλις ενεργοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης (ο κωδικός πρόσβασης ΔΕΝ είναι ο ίδιος με αυτόν που έχετε ορίσει για τη συσκευή σας), μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή θαμπώματος για να διατηρήσετε θολό τον «μυστικό κωδικό» που χρησιμοποιείται σε όλες και όλες τις συνταγές, εκτός αν θέλετε να αποκαλύψτε το. Υπάρχει επίσης μια επιλογή αυτοκαταστροφής που, εάν ενεργοποιηθεί, θα διαγράψει όλες τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στην εφαρμογή μετά από 5 ή 10 ανεπιτυχείς προσπάθειες ξεκλειδώματος (η επιλογή κωδικού πρόσβασης πρέπει να είναι ενεργοποιημένη).

  Samsung Galaxy S20: Πώς να επεξεργαστείτε και να απενεργοποιήσετε τα πάνελ Edge

Για 2,99 $, η εφαρμογή είναι αρκετά καλή και έχει έναν από τους πιο καινοτόμους τρόπους δημιουργίας και αποθήκευσης κωδικών πρόσβασης που έχω δει μέχρι τώρα. Όσον αφορά τη λίστα επιθυμιών για τις δυνατότητες της εφαρμογής, θα ήθελα μια μικρή λειτουργία υπόδειξης. Πριν αποφασίσω να ανοίξω το άκρως απόρρητο θησαυροφυλάκιο κωδικών πρόσβασης, θα ήθελα ίσως να δω μια υπόδειξη σχετικά με το είδος του κωδικού πρόσβασης που έχω ορίσει για να μειώσει τη μνήμη μου. Επιπλέον, όπου ο σεφ με τον κωδικό πρόσβασης είναι καταπληκτικός στη δημιουργία κωδικών πρόσβασης που είναι δύσκολο να μαντέψουν και ακόμη πιο δύσκολο να θυμηθούν, ίσως θα πρέπει να είναι διαθέσιμη μια «απλή» επιλογή με επιλογές όπως το «The dead Weasley Twin» που λειτουργούν ως βήματα μιας συνταγής για αναγνώριση τα τέσσερα πρώτα γράμματα του κωδικού πρόσβασής σας.

Κατεβάστε το PasswordChef από το App Store