Τώρα μπορείτε να αντικαταστήσετε το Google Assistant με το Copilot στο Android

Βασικά Takeaways

  • Η Microsoft κυκλοφόρησε μια ενημέρωση στην εφαρμογή Copilot που σας επιτρέπει να την ορίσετε ως τον προεπιλεγμένο βοηθό στη συσκευή σας Android.
  • Ενώ μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο chatbot AI της Microsoft με το πάτημα ενός κουμπιού, δεν θα μπορείτε να εκτελέσετε εργασίες στη συσκευή με αυτό.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε το Gemini στο Android για να διατηρήσετε τις λειτουργίες του Βοηθού Google αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες του AI.

Τυπικοί βοηθοί φωνής όπως το Google Assistant και το Bixby δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τις δυνατότητες των chatbot AI όπως το ChatGPT και το Microsoft Copilot. Αν θελήσατε ποτέ να αντικαταστήσετε το Google Assistant με ένα chatbot AI, το Copilot σάς επιτρέπει να το κάνετε ακριβώς αυτό.

  Πώς να κάνετε το Android πιο γρήγορο και πιο απαλό (10 Συμβουλές) – 2023

Πώς να ορίσετε το Microsoft Copilot ως τον προεπιλεγμένο βοηθό στο Android

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια ενημέρωση στην εφαρμογή Copilot Android που σας επιτρέπει να την ορίσετε ως τον προεπιλεγμένο βοηθό στο τηλέφωνό σας Android. Από τον Μάρτιο του 2024, αυτή η ενημέρωση αποτελεί μέρος της έκδοσης beta—27.9.420225014—στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση όλοι, υπό την προϋπόθεση ότι μένετε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν θα χρειαστεί να εγγραφείτε στην έκδοση beta όταν η Microsoft ενημερώσει τη σταθερή έκδοση, αλλά προς το παρόν, δείτε τι πρέπει να κάνετε για να ορίσετε το Copilot ως τον προεπιλεγμένο βοηθό στη συσκευή σας Android:

  • Εκκινήστε την εφαρμογή Play Store και κατευθυνθείτε στο Σελίδα εφαρμογής Microsoft Copilot Google Play.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Συμμετοχή στην ενότητα Συμμετοχή στην έκδοση beta.
  • Στη συνέχεια, επανεκκινήστε την εφαρμογή Play Store, μεταβείτε στην ίδια σελίδα και πατήστε Εγκατάσταση στο επάνω μέρος. Εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει την εφαρμογή, θα δείτε μια επιλογή Ενημέρωση.
  • Τώρα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Επιλέξτε προεπιλεγμένες εφαρμογές > Εφαρμογή ψηφιακού βοηθού και πατήστε Εφαρμογή βοήθειας συσκευής. Αυτή η οδηγία μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με το τηλέφωνό σας.
  • Επιλέξτε Copilot από τη λίστα επιλογών. Όταν εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο για επιβεβαίωση, πατήστε OK.
  •   Λάβετε ηχητικές οδηγίες για τη λήψη selfie με την πίσω κάμερα [Android]

    Τώρα, μπορείτε να εκκινήσετε και να ρυθμίσετε το Copilot στο τηλέφωνό σας, επιλέγοντας εάν θα ενεργοποιήσετε λειτουργίες όπως το GPT-4, να αλλάξετε το στυλ συνομιλίας και άλλα.

    Από εδώ και στο εξής, όταν πατάτε παρατεταμένα το κουμπί Αρχική σελίδα ή σύρετε προς τα μέσα διαγώνια από οποιαδήποτε από τις κάτω γωνίες (εάν χρησιμοποιείτε πλοήγηση με χειρονομίες Android αντί για διάταξη τριών κουμπιών), το τηλέφωνό σας Android θα εκκινεί την εφαρμογή Copilot αντί να επικαλείται το Google Βοηθός.

    Η αντικατάσταση του Google Assistant με Copilot έχει κόστος

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Microsoft Copilot είναι πολύ πιο έξυπνο από το Google Assistant λόγω της ικανότητάς του στην τεχνητή νοημοσύνη. Ωστόσο, δεδομένου ότι δεν είναι ψημένο στο Android, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Copilot για να εκτελέσετε εργασίες στη συσκευή, όπως το άνοιγμα εφαρμογών, την αποστολή μηνυμάτων ή την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων.

      Πώς να κρύψετε τις ιδιωτικές σας φωτογραφίες στο Android

    Το πιο σημαντικό, αυτή η μέθοδος μοιάζει περισσότερο με μια συντόμευση για την εκκίνηση της εφαρμογής — δεν έχει το ίδιο ελάχιστο και διαισθητικό αναδυόμενο παράθυρο με το Google Assistant. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό όταν χρησιμοποιείτε άλλη εφαρμογή, καθώς θα αναγκαστείτε να μπείτε στην εφαρμογή Copilot για να αλληλεπιδράσετε με το chatbot.

    Εάν τελικά θέλετε να επιστρέψετε στον Βοηθό Google, ακολουθήστε τα ίδια βήματα που περιγράψαμε παραπάνω και επιλέξτε το Google.

    Ωστόσο, αν θέλετε το καλύτερο από αυτό που μπορεί να προσφέρει ένα chatbot AI χωρίς να χάσετε τον εικονικό σας βοηθό, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε το Google Gemini στο τηλέφωνό σας Android. Το Gemini διατηρεί τις λειτουργίες του Google Assistant και μπορεί να εναλλάσσεται απρόσκοπτα μεταξύ του chatbot AI και του εικονικού βοηθού, ανάλογα με το αν υποβάλετε αίτημα στη συσκευή ή εάν εισάγετε ένα μήνυμα AI.