Πώς να κάνετε το Android πιο γρήγορο και πιο απαλό (10 Συμβουλές) – 2023

Τα τηλέφωνα Android ανταγωνίζονται τους υπολογιστές όσον αφορά το υλικό και το λογισμικό. Τα χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνουν υποστήριξη μεγάλης μνήμης, ποιότητα κάμερας, βιντεοκλήσεις, επεξεργασία φωτογραφιών, γρήγορο internet, υποστήριξη πλήρους αφής, εφαρμογές και παιχνίδια κ.λπ.

Τα νέα τηλέφωνα Android είναι εύχρηστα και γρήγορα, αλλά αυτό αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και, τελικά, οι χρήστες παρατηρούν ότι οι συσκευές τους επιβραδύνονται. Επειδή οι συσκευές Android διαχειρίζονται μεγάλο αριθμό υπηρεσιών, επομένως, η συσκευή μας Android επιβραδύνεται με τον χρόνο και τη χρήση.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι συσκευές Android επιβραδύνουν, όπως η μνήμη RAM μικρού μεγέθους, η λειτουργία πολλαπλών εργασιών, η προσωρινή μνήμη, οι εφαρμογές που συγκρούονται μεταξύ τους ζητήματα συμβατότητας εφαρμογών, ιοί και προβλήματα υλικού κ.λπ.

Λόγω των παραπάνω λόγων, η συσκευή μας Android επιβραδύνεται και η απόδοσή της μειώνεται. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε επίσης χαμηλή ταχύτητα και απόδοση, έχουμε τη λύση για εσάς.

Εδώ, σε αυτό το άρθρο, έχουμε τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για να κάνετε το Android πιο γρήγορο και να ανακτήσετε τις επιδόσεις της συσκευής σας και να την κάνετε να λειτουργεί όπως είχε αρχικά.

Συμβουλές για να κάνετε το Android πιο γρήγορο και ομαλό.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να επιταχύνετε το τηλέφωνό σας Android και να το κάνετε να λειτουργεί σαν καινούργιο:

1. Εγκαταστήστε μόνο τις απαιτούμενες εφαρμογές.

Το Google Play Store είναι γεμάτο από εφαρμογές και παιχνίδια Android. Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές είναι πολύ λειτουργικές και τα παιχνίδια είναι υπέροχα. Έτσι, οι χρήστες μπαίνουν στον πειρασμό να εγκαταστήσουν πολλές από αυτές τις εφαρμογές για να προσθέσουν όλο και περισσότερες δυνατότητες στα τηλέφωνά τους. Όμως, υπάρχει ένα τεράστιο μειονέκτημα σε αυτό.

  Προτείνετε αναζητήσεις ταινιών για ταινίες ανά έτος, είδος και βαθμολογία [Android]

Η εγκατάσταση μεγάλου αριθμού εφαρμογών επιβραδύνει τη συσκευή. Αυτό συμβαίνει επειδή όλες αυτές οι εφαρμογές διαθέτουν υπηρεσίες παρασκηνίου που εκτελούνται συνεχώς και τείνουν να επιβραδύνουν τη συσκευή. Ως εκ τούτου, συνιστάται να εγκαταστήσετε μόνο τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο και είναι απαραίτητο να έχετε για εσάς.

2. Απενεργοποιήστε το Screen Animation and Dynamic Wallpapers.

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε το Android πιο γρήγορο και να αυξήσετε την απόδοση της συσκευής σας είναι να απενεργοποιήσετε τις κινούμενες εικόνες οθόνης και τις δυναμικές ταπετσαρίες. Τα κινούμενα σχέδια και οι δυναμικές ταπετσαρίες επιβραδύνουν την ταχύτητα της ολίσθησης του μενού και των εφέ αφής.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένους εκτοξευτές, θα πρέπει να τους εγκαταστήσετε σύμφωνα με τη συμβατότητα της συσκευής σας, κάτι που δεν πρέπει να επηρεάζει την ταχύτητα επεξεργασίας σας. Για να απενεργοποιήσετε τα κινούμενα σχέδια, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις >> Εμφάνιση” ή στις “Επιλογές προγραμματιστή” στη συσκευή σας.

3. Μην εγκαθιστάτε ποτέ εφαρμογές διαχείρισης RAM.

Το Play Store είναι γεμάτο με εφαρμογές διαχείρισης RAM και σκουπίδια καθαρισμού. Οι περισσότεροι χρήστες εγκαθιστούν αυτές τις εφαρμογές στα τηλέφωνά τους, ελπίζοντας να δουν αύξηση στην απόδοση της συσκευής τους. Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές είναι ένας εφιάλτης και επιβραδύνουν ακόμη περισσότερο το τηλέφωνο.

Ξεκινούν υπηρεσίες παρασκηνίου, όπως κλείδωμα εφαρμογών και συντομεύσεις καθαρισμού οθόνης που καταναλώνουν πολλή μνήμη RAM και επεξεργαστική ισχύ. Ως εκ τούτου, σας συνιστούμε να καθαρίσετε με μη αυτόματο τρόπο τη μνήμη RAM σας αντί να χρησιμοποιείτε τέτοιες κακόβουλες εφαρμογές και να κάνετε την ταχύτητα του Android πιο γρήγορη.

4. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη των εφαρμογών σας.

Οι συσκευές Android επιβραδύνουν επίσης όταν τα δεδομένα εφαρμογών γεμίζουν τη μνήμη cache του τηλεφώνου σας. Η προσωρινή μνήμη περιέχει εκείνα τα αρχεία και τις εικόνες που απαιτούνται από τις Εφαρμογές τη στιγμή της εκκίνησης. Η κρυφή μνήμη θα βελτιώσει την ταχύτητα της συσκευής σας μειώνοντας τον αριθμό των προσβάσεων στη μνήμη ROM.

  Τρόπος ελέγχου του δρομέα Caret με κουμπιά έντασης ήχου [Android]

Μερικές φορές η μνήμη cache του τηλεφώνου μας γεμίζει από Εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται. Πρέπει λοιπόν να καθαρίσουμε την προσωρινή μνήμη για να επαναφέρουμε την ταχύτητα του τηλεφώνου μας. Μπορούμε να διαγράψουμε την προσωρινή μνήμη με ρυθμίσεις >> αποθήκευση >> κρυφά δεδομένα.

Ελέγξτε επίσης: – Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας Android

5. Ελευθερώστε λίγο χώρο.

Τις περισσότερες φορές, τα τηλέφωνα Android επιβραδύνουν λόγω πλήρους ή σχεδόν πλήρους χώρου αποθήκευσης. Θα πρέπει πάντα να διατηρείτε αρκετό χώρο στον αποθηκευτικό χώρο σας, ώστε το τηλέφωνό σας να μπορεί να λειτουργεί σωστά.

Ελέγξτε τον αποθηκευτικό χώρο σας πηγαίνοντας στις “Ρυθμίσεις >> Αποθήκευση”. Διαγράψτε τα αρχεία που δεν χρησιμοποιούνται ή δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας σε μια υπηρεσία cloud όπως το Google Photos ή το Dropbox.

6. Κατάργηση γραφικών στοιχείων.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά φαίνονται στην αρχική οθόνη και στην οθόνη κλειδώματος, τα γραφικά στοιχεία καταναλώνουν πολλούς πόρους συστήματος και μνήμη RAM. Ως εκ τούτου, επιβραδύνουν την απόδοση του συστήματος.

Έτσι, για να επιταχύνετε τη συσκευή σας Android, χρησιμοποιήστε μόνο τα Widgets που θεωρείτε πιο χρήσιμα και απαλλαγείτε από άλλα. Αυτό θα σας βοηθήσει επίσης να εξοικονομήσετε μπαταρία.

7. Επανεκκινήστε κάθε πρωί.

Μία από τις καλύτερες συμβουλές για να έχετε την καλύτερη απόδοση της συσκευής σας Android είναι να ξεκινήσετε τη μέρα με μια γρήγορη ΕΠΑΝΑΚΙΝΗΣΗ. Η επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας το πρωί ανανεώνει κάθε διαδικασία και σκοτώνει τις περιττές.

Αυτό σας βοηθά να έχετε ομαλή και γρήγορη απόδοση από τη συσκευή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς προβλήματα. Όλοι οι προγραμματιστές Android συνιστούν επίσης να το κάνουν και να βοηθήσουν στο να γίνει το Android πιο γρήγορο.

8. Ενημερώστε το λογισμικό του τηλεφώνου σας.

Οι εταιρείες smartphone προσπαθούν συνεχώς να κάνουν την εμπειρία σας στο Android όλο και καλύτερη. Έτσι, διορθώνουν συνεχώς σφάλματα και προωθούν ενημερώσεις που εξομαλύνουν την απόδοση της συσκευής σας και την κάνουν γρήγορη και γρήγορη.

Θα πρέπει να ενημερώσετε το τηλέφωνό σας μόλις εμφανιστεί μια ενημέρωση λογισμικού. Αυτές οι ενημερώσεις περιέχουν επίσης ενημερώσεις Android και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας που εκδόθηκαν από την Google, οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες για την ταχύτητα και την ασφάλεια της συσκευής μας

  Πώς να ενεργοποιήσετε την Εύρεση συσκευής στο Android

9. Εκτελέστε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Εάν όλες οι παραπάνω μέθοδοι δεν λειτουργούν για εσάς, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τη συσκευή σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Αυτό θα διαγράψει τα πάντα από τη συσκευή σας και θα τα κάνει σαν να είναι εκτός συσκευασίας. Ως εκ τούτου, ό,τι επιβράδυνε τη συσκευή σας θα αφαιρεθεί και είναι γρήγορο και κάνει το Android πιο γρήγορο.

Σημείωση: – Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρεθούν όλα τα δεδομένα και οι εφαρμογές σας. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σωστό αντίγραφο ασφαλείας όλων των δεδομένων σας πριν κάνετε μια επαναφορά.

Διαβάστε εδώ: – Οι καλύτερες εφαρμογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς για Android

10. Αφαίρεση Bloatware.

Η Google κάνει το stock Android πολύ ελαφρύ και γρήγορο. Αλλά κατασκευαστές όπως η Samsung, η Mi κ.λπ. τις φορτώνουν με Εφαρμογές που δεν μπορείτε να απεγκαταστήσετε. Για παράδειγμα, το τηλέφωνό σας μπορεί να έχει 2 προγράμματα περιήγησης – το Chrome και το πρόγραμμα περιήγησης της εταιρείας σας, ακόμη και 2 προγράμματα αναπαραγωγής μουσικής.

Αυτό κάνει το λογισμικό βαρύ και καθυστερημένο μερικές φορές. Ως εκ τούτου, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις Εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε, αλλά που έχουν εγκατασταθεί στο τηλέφωνό σας εκτός συσκευασίας. Για να απενεργοποιήσετε τις μη απαραίτητες εφαρμογές, μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Όλες οι εφαρμογές” και, στη συνέχεια, πατήστε στην εφαρμογή και πατήστε “Απενεργοποίηση”.

11. Εγκαταστήστε την Custom ROM.

Εάν έχετε ένα παλιό κινητό Android και ο κατασκευαστής δεν υποστηρίζει πλέον ενημερώσεις και η ταχύτητά του είναι αργή, μία από τις καλύτερες λύσεις για να αυξήσετε την ταχύτητά του και να ενημερώσετε το λειτουργικό του σύστημα είναι η εγκατάσταση προσαρμοσμένων ROM.

Με Custom ROM μπορούμε να προσθέσουμε νέες λειτουργίες στην παλιά μας συσκευή. Η εγκατάσταση προσαρμοσμένης ROM θα χάσει την εγγύησή σας, επομένως με δική σας ευθύνη ή μετά από εγγύηση. Μπορείτε να επιλέξετε από πολλές προσαρμοσμένες ROM διαθέσιμες για Android.

Πρέπει να ελέγξετε: – Δημοφιλείς προσαρμοσμένες ROM Android.

Συμπερασματικά, αυτοί είναι οι καλύτεροι τρόποι για να επιταχύνετε και να κάνετε το Android πιο γρήγορο και την εμπειρία χρήστη να επιστρέψει σε αυτήν μιας νέας συσκευής. Εάν έχετε απορίες ή ερωτήσεις σχετικά με αυτό το άρθρο, μοιραστείτε τις μαζί μας στα παρακάτω σχόλια. Ελπίζουμε αυτός ο απλός οδηγός να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το τηλέφωνό σας.