Καλύτερα σαν πλάκα σχεδίασης παρά tablet

Βασικά Takeaways

  • Το Huion Kamvas Studio 16 είναι μια πιθανή εναλλακτική λύση Surface Pro, αλλά υστερεί λόγω του μέτριου υλικού και της εισαγωγής πένας των Windows 11 με σφάλματα.
  • Το tablet δεν διαθέτει κάλυμμα πληκτρολογίου και είναι πολύ βαρύ, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη μεταφορά του.
  • Για σκίτσο ή λήψη σημειώσεων εν κινήσει, το iPad Pro και το Apple Pencil είναι καλύτερη επιλογή σε σύγκριση με το Kamvas Studio 16.

Με την πρώτη ματιά, το Huion Kamvas Studio 16 μοιάζει με ένα υπέροχο φορητό tablet για σκίτσο και λήψη σημειώσεων, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Huion στο σχέδιο σχιστόλιθου με έναν φορητό υπολογιστή Surface Pro-esque. Δυστυχώς, η εμπειρία με λάθη των Windows 11 Ink, η μέτρια απόδοση, το μεγάλο βάρος και η έλλειψη καλύμματος πληκτρολογίου σημαίνουν ότι δεν είναι τίποτα από αυτά.

Huion Kamvas Studio 16

Το μέτριο υλικό και η είσοδος με λάθη των Windows 11 σημαίνουν ότι αυτή η πιθανή εναλλακτική λύση Surface Pro είναι ένα απογοητευτικό χάος. Μόλις φτάσετε στα χαρακτηριστικά σχεδίασης, είναι αρκετά καλό, αλλά όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα. Είναι πολύ βαρύ και δεν διαθέτει κάλυμμα πληκτρολογίου, επομένως είναι δύσκολο να το μεταφέρετε. Και αν το θέλατε μόνο για οικιακή χρήση, θα ήσασταν καλύτερα με ένα tablet σχεδίασης που θα μπορούσατε να συνδέσετε στον πιο ισχυρό οικιακό υπολογιστή σας — και να το αναβαθμίσετε ανάλογα με τις ανάγκες.

Για όσους θέλουν να σχεδιάζουν ή να κρατούν σημειώσεις μόνο εν κινήσει, το iPad Pro και το Apple Pencil είναι απλώς η καλύτερη επιλογή.

Μάρκα Huion

Ενεργή περιοχή 15,8 ίντσες

Υποστήριξη πολλαπλής αφής Ναι

Επίπεδα ευαισθησίας πίεσης 8.092

Πρόσθετες είσοδοι Δύο θύρες USB-C

Υποστήριξη κλίσης Ναι

Πλεονεκτήματα

  • Το σχέδιο έχει ωραία αίσθηση, με στυλό που αποκρίνεται και ομαλές κινήσεις

Μειονεκτήματα

  • Buggy Windows 11 UI για είσοδο στυλό
  • Αρκετά βαρύ
  • Δεν διαθέτει κάλυμμα πληκτρολογίου ή θήκη
  • Μέτρια απόδοση και συχνά καθυστερημένο άνοιγμα της εφαρμογής

Υλικό: Φαίνεται καλό, έχει καλή αίσθηση, αλλά δεν διαθέτει θύρες

Κατασκευασμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου από ένα μόνο κομμάτι κράματος αλουμινίου, είναι ένα εκπληκτικά όμορφο κομμάτι υλικού. Ζυγίζει 3,75 λίβρες ή σχεδόν 1,7 κιλά. Γύρω από το πίσω μέρος υπάρχει μια ενιαία βάση στήριξης που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του tablet (ακριβώς όπως το Surface Pro, στην πραγματικότητα). Είναι άκαμπτο και διατηρεί σχεδόν κάθε όρθια γωνία που το ρυθμίζετε.

James Bruce / MakeUseOf

Με διαστάσεις 384 x 234 x 12 mm, εάν τοποθετήσετε το tablet σε επίπεδη θέση, οι ίσιες πλευρές με αιχμηρές άκρες καθιστούν δύσκολο να το πιάσετε ξανά. δεν υπάρχει κωνικότητα στην κάτω πλευρά, οπότε δεν υπάρχει πουθενά να πιάσετε. Όχι ότι θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συσκευή χειρός για μεγάλο χρονικό διάστημα.

James Bruce / MakeUseOf

Περιλαμβάνεται ξεχωριστή βάση γραφείου για πιο άνετες, πιο επίπεδες γωνίες σχεδίασης. Το tablet στηρίζεται σε αυτό με τη βοήθεια λαστιχένιων λαβών. δεν υπάρχει άλλος μηχανισμός σύνδεσης ή τρόπος να το κλειδώσετε.

James Bruce / MakeUseOf

Η επάνω πλευρά του Kamvas Studio είναι κυρίως μια ψησταριά με ανεμιστήρα, με κουμπί λειτουργίας και LED στη δεξιά πλευρά. Το κουμπί λειτουργίας, το οποίο λειτουργεί ως αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, έχει μια ελαφρώς χαλαρή αίσθηση σε αυτό, με τρόπο που κάνουν τα φθηνά smartphone και οι συσκευές Apple όχι. Κουνιέται λίγο, και προεξέχει λίγο πάρα πολύ για τα γούστα μου. Είναι ένα τόσο δευτερεύον σημείο, αλλά μερικές φορές μπορεί να υποδηλώνει κακές ανοχές κατασκευής και ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν πρέπει να αλληλεπιδράτε με αυτό το κουμπί τόσο συχνά.

James Bruce / MakeUseOf

Θα βρείτε σχάρες στερεοφωνικών ηχείων στο κάτω μέρος της αριστερής και της δεξιάς πλευράς. Υπάρχει επίσης ένας διακόπτης έντασης ήχου και θύρα στερεοφωνικών ακουστικών 3,5 mm στη δεξιά πλευρά. Τα διπλά ηχεία 2W είναι λειτουργικά για ήχους διεπαφής, αλλά φρικτά για την παρακολούθηση οποιουδήποτε περιεχομένου πολυμέσων. ακούγονται σαν να έχει πάει για μια γρήγορη βουτιά.

  Τα 10 καλύτερα μηχανήματα σφράγισης κενού για αποθήκευση τροφίμων το 2023

James Bruce / MakeUseOf

Άλλη συνδεσιμότητα έρχεται με τη μορφή δύο θυρών USB-C στα αριστερά. Η μία προορίζεται για είσοδο ρεύματος (η οποία αντλεί περίπου 42 W κατά τη φόρτιση), αφήνοντάς σας με μία μόνο θύρα για αξεσουάρ—οπότε ένας διανομέας ή μια βάση θα χρειαστείτε για τους περισσότερους ανθρώπους. Το Wi-Fi και το Bluetooth ολοκληρώνουν τις ελάχιστες επιλογές σύνδεσης.

James Bruce / MakeUseOf

Δεν υπάρχει πουθενά η παθητική γραφίδα “PenTech 3+” να παραμείνει προσκολλημένη ή να μπει στο Kamvas. Ζει μέσα σε ένα ξεχωριστό σωλήνα, ο οποίος αποθηκεύει επίσης τις εφεδρικές μύτες.

James Bruce / MakeUseOf

Η γραφίδα είναι αρκετά άνετη—λίγο πιο παχιά από ένα μολύβι, αλλά δεν έχει ιδιαίτερο κράτημα. Είναι με ένα άκρο, και ένα κουμπί κουμπιού παρέχει δεξί κλικ και άλλες εκχωρούμενες λειτουργίες.

Η Huion ισχυρίζεται ότι η μπαταρία θα πρέπει να είναι καλή για περίπου 6 ώρες, κάτι που είναι πολύ αισιόδοξο. Σίγουρα, αν τρέχεις με τη χαμηλότερη φωτεινότητα και δεν κάνεις πολλά, μπορεί να το πετύχεις. Αλλά σε πλήρη φωτεινότητα (που θα πρέπει να κάνετε), τρέχοντας οτιδήποτε εντατικό, περιμένετε περισσότερες από 3-4 ώρες.

Οθόνη: Όχι εξαιρετική, αλλά όχι κακή

Με 15,8 ίντσες και αναλογία 16:9, η οθόνη δεν είναι αρκετά μεγάλη ώστε να καλύπτει μια ολόκληρη σελίδα A4, ούτε έχει την ίδια αναλογία. τρέχει σε εγγενή ανάλυση 2560 x 1440p. Υπάρχει ένα ογκώδες μαύρο πλαίσιο 3/4 ιντσών γύρω του και μια αντιθαμβωτική ματ επίστρωση που εκτιμάται πάντα σε ένα tablet σχεδίασης – αλλά τείνει επίσης να κάνει τα στοιχεία λίγο λιγότερο ευκρινή.

James Bruce / MakeUseOf

Η Huion ισχυρίζεται ότι έχει μέγιστη φωτεινότητα 400 nits, την οποία δεν μπορώ να επαληθεύσω – αλλά ενώ ήταν αρκετή για να είναι κάπως ορατή μια συννεφιασμένη βρετανική μέρα, σε πλήρη ήλιο, δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Ρύθμιση: Είναι Windows 11, οπότε περιμένετε απογοήτευση

Το Kamvas Studio 16 εκτελεί Windows 11 και θα πρέπει να συνδεθείτε με έναν λογαριασμό Microsoft. δεν μπορείς να το παρακάμψεις αυτό.

Μόλις ρυθμιστεί, θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι ενσωματωμένος στο κουμπί λειτουργίας επάνω δεξιά. Δυστυχώς, δεν του άρεσε το δάχτυλό μου, οπότε αυτό που ακολούθησε ήταν μια ανόητη απόδοση του να μου είπαν να μετακινήσω το δάχτυλό μου προς τα δεξιά και μετά να μου είπαν ότι «είχα πρόβλημα να σε αναγνωρίσω. Παρακαλώ…» (Δεν μπορούσα να διαβάσω το υπόλοιπο κείμενο, γιατί το μήνυμα δεν χωρούσε στο πλαίσιο διαλόγου και κόπηκε). Έτσι το παρέλειψα και πέρασα την υπόλοιπη μέρα αναρωτιόμουν τι ακριβώς δεν πήγαινε καλά με το δάχτυλό μου.

Στη συνέχεια, θα δείτε μια ντουζίνα επιλογές απορρήτου ρωτώντας αν μπορούν να παρακολουθούν ό,τι κάνετε. μη διστάσετε να πείτε όχι. Στη συνέχεια, μπορείτε να απορρίψετε μια δωρεάν δοκιμή του Microsoft 365, μια επιπλέον αναβάθμιση αποθήκευσης cloud 100 GB και το Xbox Game Pass (θα σημειώσω ότι είναι τρεις ξεχωριστές οθόνες διαφήμισης για διαφορετικές συνδρομητικές υπηρεσίες).

Ομολογώ ότι αυτή είναι η πρώτη συσκευή Windows 11 στην οποία είχα την ατυχία να υποβληθώ, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που η εγκατάσταση μιας νέας συσκευής χρειάστηκε τόσο πολύ και μου ζήτησε να αρνηθώ τόσα πολλά πράγματα.

Δυστυχώς, τα προβλήματα δεν σταμάτησαν εκεί. Την επόμενη φορά που εκκίνησα το μηχάνημα, τα περισσότερα πράγματα απέτυχαν να φορτωθούν. Το Illustrator δεν άνοιγε. Το Creative Cloud παρέμεινε ένα λευκό παράθυρο. Ούτε ο Chrome ούτε ο Edge θα εμφανίσουν κανένα παράθυρο. Μια επανεκκίνηση το διόρθωσε, αλλά αυτό δεν είναι μια καλή πρώτη εντύπωση και έθεσε το σκηνικό κατάλληλα για όλα όσα ακολούθησαν.

Προδιαγραφές και απόδοση: Μέτριο, Ξεχάστε το Gaming

Το Kamvas Studio 16 θα πρέπει να είναι πολύ θηρίο εσωτερικά, δεδομένου ότι έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται ισχυρές δημιουργικές εφαρμογές όπως το Abode Illustrator. Διαθέτοντας επεξεργαστή Core i7 11ης γενιάς 2,8 GHz και μνήμη RAM 16 GB, θα βρείτε επίσης έναν SSD 512 GB, που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε πολλές εφαρμογές και σχέδια, καθώς και λίγο χώρο που απομένει για μερικά (πολύ ελαφριά) παιχνίδια.

  10+ καλύτερες υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud 2023 – [Top List]

Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι απέχει πολύ από το θηρίο και υποφέρει από καθυστέρηση στη διεπαφή. η CPU είναι περίπου δύο γενεών παλιά. Συχνά έβρισκα τον εαυτό μου να κάνω κλικ σε κάτι πολλές φορές—βρίζοντας την αναξιόπιστη είσοδο στυλό— μόνο για να ανοίξω πολλές περιπτώσεις κάτι δέκα δευτερόλεπτα αργότερα.

3DMark

Βασιζόμενη αποκλειστικά σε γραφικά Intel Iris XE χωρίς αποκλειστική GPU, η απόδοση του 3DMark ήταν τόσο κακή όσο αναμενόταν, μόλις διαχειριζόταν 4-6FPS στην επίδειξη του TimeSpy και σκοράροντας μόλις 1.061 για γραφικά και 2.766 CPU. συνολικά 1169. Το NightRaid έχει σχεδιαστεί ειδικά για να δοκιμάζει ενσωματωμένα γραφικά. σημείωσε 10.446 εκεί. Το FireStrike σημείωσε 3.215. Το κλειδί εδώ είναι: μην το αγοράζετε λόγω της γραφικής του ικανότητας.

PCMark

Με συνολική βαθμολογία 4.429, που αποτελείται από 9.729 βασικά στοιχεία, 6.099 παραγωγικότητα και 3.974 δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, είναι σαφές ότι το tablet δεν είναι αδύνατο για γενικές εργασίες, αλλά είναι επίσης ελαφρώς μόνο καλύτερο από το δύο ετών Surface Pro 9.

Παιχνίδι

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι η κύρια περίπτωση χρήσης, ήθελα να δω πώς θα τα πήγαινε για gaming. Δεν επρόκειτο να το τονίσω πολύ με τα παιχνίδια όπως το Cyberpunk 2077, γι’ αυτό δοκίμασα το LEGO Fortnite και το GTA V — ούτε ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια για υλικό τρέχουσας γενιάς.

Το LEGO Fortnite έτρεξε αρκετά ομαλά—αφού μείωσε τις λεπτομέρειες της υφής ακόμη περισσότερο από τις προεπιλεγμένες χαμηλές ρυθμίσεις. Δεν ήταν εξαιρετικό, αλλά ήταν δυνατό να παιχτεί (με περιστασιακά παγώματα). Ωστόσο, αυτό ήταν σε μια άδεια περιοχή. Ανατριχιάζω να σκέφτομαι πώς θα τα πήγαινε όταν η πόλη σας χτιζόταν πραγματικά.

Το GTA V είχε κολλήσει στα 30 fps και πάλι, με δυνατότητα αναπαραγωγής, μόλις χαμηλώσουν οι ρυθμίσεις. Δεν ήταν μια φρικτή εμπειρία, αλλά εγκαταλείψτε κάθε ελπίδα να παίξετε οτιδήποτε πιο βαρύ ή πιο απαιτητικό γραφικά.

Θα σημειώσω ότι η περιοχή γύρω από το βύσμα τροφοδοσίας θερμάνθηκε άβολα ενώ ήταν συνδεδεμένο και εκτελούσε μόνο βασικές εργασίες, όπως τη λήψη ορισμένων μεγάλων παιχνιδιών. Γενικά όμως, οι οπαδοί δεν ακούγονταν τις περισσότερες φορές. Υποψιάζομαι ότι υπάρχει κάποιο γκάζι για να διατηρείται δροσερό χωρίς να χρειάζεται να βασίζεσαι συχνά στους ανεμιστήρες.

Windows 11 και είσοδος πένας

Ως συσκευή εισαγωγής στυλό χωρίς πληκτρολόγιο, όλη η εισαγωγή κειμένου γίνεται χρησιμοποιώντας ένα πληκτρολόγιο οθόνης. Δυστυχώς, δεν ήταν πάντα αξιόπιστο στις δοκιμές μου. Στην πραγματικότητα, αυτό θα το έβαζε όμορφα. ήταν εντελώς ασυνεπής και συχνά εξοργιστικό.

Ανταλλαγή σε «σκληρή» ευαισθησία

Από το κουτί, η ευαισθησία στην πίεση φαινόταν λάθος. Δεν μπόρεσα να σχεδιάσω λεπτές γραμμές στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και έπρεπε να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή Huion για να αλλάξω στη ρύθμιση “σκληρή”.

James Bruce / MakeUseOf

Θα σημειώσω επίσης την έλλειψη απόρριψης της παλάμης εάν δεν χρησιμοποιήσετε το παρεχόμενο γάντι. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο. είναι συνέπεια της χρήσης μιας παθητικής εισαγωγής στυλό. Σε αντίθεση με ένα μολύβι Apple, το οποίο απαιτεί ενέργεια για να μεταδώσει ενεργά ένα μοναδικό σήμα στην οθόνη, το στυλό Huion μπορεί να συμπεριφέρεται μόνο σαν ένα πολύ λεπτό ανθρώπινο δάχτυλο.

James Bruce / MakeUseOf

Μια άλλη ενοχλητική πτυχή του στυλό που περιλαμβάνεται ήταν ότι βρήκα ότι ήταν πολύ λεπτό. Μεμονωμένα, δεν θα ήταν πρόβλημα, αλλά η παρουσία κουμπιών στον άξονα σήμαινε ότι τα πατούσα κατά λάθος πολύ πιο συχνά από όσο θα ήθελα. Τα παχύτερα στυλό με λαβές (ή στυλό διπλής απόληξης) δεν έχουν αυτό το πρόβλημα.

Άλλες απογοητεύσεις βρίσκονται αποκλειστικά στη διεπαφή των Windows. Ένας πίνακας εισαγωγής μελανιού υποτίθεται ότι εμφανίζεται όταν πατάτε σε ένα πεδίο εισαγωγής κειμένου. Αλλά δεν το έκανε, τουλάχιστον όχι σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ή άλλες εφαρμογές. Έπρεπε να φορτώσω χειροκίνητα την εφαρμογή πληκτρολογίου στην οθόνη, η οποία ήταν ενοχλητικά καθυστερημένη. αυτό είναι διαφορετικό από το πληκτρολόγιο σε λειτουργία tablet, το οποίο υποτίθεται ότι εμφανίζεται επίσης αν δεν ενεργοποιήσετε τη χειρόγραφη εισαγωγή — αλλά, όπως ήταν αναμενόμενο, ούτε αυτό λειτούργησε.

Περιέργως, ο πίνακας εισαγωγής πένας Windows Ink εμφανίζεται όντως εάν πατήσετε δύο φορές σε ορισμένα παράθυρα διαλόγου, όπως τη γραμμή αναζήτησης του μενού έναρξης. Αν αυτό λειτουργούσε παντού, θα ήταν φανταστικό. Η αναγνώριση χειρογράφου έχει βελτιωθεί τόσο πολύ την τελευταία δεκαετία που ακόμη και τα φρικτά μου squiggles είναι ευανάγνωστα από προηγμένη AI. Αλλά ακόμα και το δικό μου Acer C100 με Windows XP Tablet Edition από πριν από δύο δεκαετίες ήταν πιο αξιόπιστο με είσοδο γραφίδας από αυτό.

  Οι 7 καλύτερες πλατφόρμες συνεντεύξεων από ομοτίμους για να αποκτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας

Ως αρχική δοκιμή, προσπάθησα να γράψω στην εφαρμογή Journal που περιλαμβάνεται. Η ευαισθησία πίεσης δεν λειτούργησε, αλλά για να αποκλείσω ότι η εφαρμογή δεν την υποστηρίζει, άνοιξα την εφαρμογή ρύθμισης Huion και προσπάθησα να αλλάξω την επιλογή Windows Ink, καθώς ήταν το μόνο πράγμα που φαινόταν σχετικό. Τώρα το περιοδικό αρνήθηκε οποιαδήποτε πληροφορία. Προσπαθώντας να κάνετε κλικ στην εφαρμογή Huion, απλώς άφησε την οθόνη να αναβοσβήνει για λίγο. Έκανα επανεκκίνηση. Πάλι.

Μερικές φορές η οθόνη απλώς αρνούνταν να περιστραφεί όταν κρατιόταν όρθια.

Γενικά όμως, ως πλάκα σχεδίασης, μόλις ρυθμίσετε την ευαισθησία πίεσης σε ένα πιο λογικό επίπεδο, το Kamvas 16 Pro είναι φανταστικό. Ομαλές γραμμές και ακριβής μύτη χωρίς καθυστέρηση. Απλώς φροντίστε να φοράτε αυτό το γάντι, διαφορετικά θα έχετε να κάνετε με τυχαίες κουκκίδες παντού.

Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε αυτές τις ασυνέπειες και τα σφάλματα στα Windows 11, στα προγράμματα οδήγησης Huion ή στα προγράμματα οδήγησης Intel Irix XE. πιο πιθανό, είναι κάποιος συνδυασμός όλων αυτών. Και αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλες αυτές οι απογοητεύσεις θα μπορούσαν να διορθωθούν εάν υπήρχε ένα trackpad και κάλυμμα πληκτρολογίου που μπορούσατε να συνδέσετε στο tablet. Αλλά δεν υπάρχει, και δεν χρειάζεται να προσθέσετε αξεσουάρ Bluetooth για να κάνετε μια συσκευή χρησιμοποιήσιμη.

Πρέπει να αγοράσετε το Kamvas Studio 16;

Ενώ το Kamvas Studio 16 δίνει την εντύπωση ότι θα μπορούσε να είναι μια σοβαρή εναλλακτική λύση στο Microsoft Surface, η έλλειψη καλύμματος πληκτρολογίου σημαίνει ότι δεν είναι. Είναι επίσης απογοητευτικό το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται θήκη στο κουτί, που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε πολλά αξεσουάρ τρίτων για να κάνετε αυτό το φορητό.

James Bruce / MakeUseOf

Το Kamvas Studio 16 νιώθει σαν να περνάει κρίση ταυτότητας. Το μεγάλο μέγεθος, το μεγάλο βάρος και η έλλειψη προσαρτώμενου πληκτρολογίου υποδεικνύουν ότι δεν θέλει να μεταφερθεί ως συσκευή λήψης σημειώσεων, αλλά να παραμείνει μόνιμα στην επιφάνεια εργασίας σας. Αλλά αν δεν το παίρνετε μαζί σας, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να τα βάλετε με μέτριο υλικό tablet.

Είναι σαφές ότι κάποιος συνδυασμός των προγραμμάτων οδήγησης Huion και των Windows 11 προκαλεί συμπεριφορά σφαλμάτων. Δεν είναι ξεκάθαρο πού ακριβώς έγκειται η ευθύνη. Το αν αυτό μπορεί ποτέ να διορθωθεί είναι συζητήσιμο. Οι περισσότερες εισαγωγές στυλό βρίσκω εξίσου απογοητευτικές για τη γενική χρήση του UI, ακόμη και σε Mac OS. Η διαφορά είναι ότι συνήθως δεν χρησιμοποιείτε στυλό ως κύρια μέθοδο εισαγωγής. Το Kamvas Studio 16 και το Windows Ink σας προσκαλούν να χρησιμοποιήσετε το στυλό για τα πάντα και στη συνέχεια απογοητεύει.

Εάν είστε ρυθμισμένοι σε μια φορητή συσκευή Windows για σκίτσο και λήψη σημειώσεων, ένα επίσημο tablet Surface Pro θα σας προσφέρει μια πολύ καλύτερη εμπειρία εισαγωγής στυλό, με πλήρη υποστήριξη που είναι ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα—και ένα προσεγμένο κάλυμμα πληκτρολογίου για να μπορείτε να ακόμα χτυπήστε τον τρόπο όταν χρειάζεται. Και αν δεν χρειάζεστε φορητότητα, υπάρχουν πολλές επιλογές για μια απλή επιφάνεια σχεδίασης που παρέχει πληροφορίες για την υπάρχουσα επιφάνεια εργασίας σας. Αλλά προσωπικά, αν ήμουν ένας επίδοξος καλλιτέχνης που ήθελε την καλύτερη ποιότητα σχεδίασης εν κινήσει, θα προτιμούσα ένα iPad Pro και ένα Apple Pencil. Δεν υπάρχει σύγκριση.

Huion Kamvas Studio 16

Το μέτριο υλικό και η είσοδος με λάθη των Windows 11 σημαίνουν ότι αυτή η πιθανή εναλλακτική λύση Surface Pro είναι ένα απογοητευτικό χάος. Μόλις φτάσετε στα χαρακτηριστικά σχεδίασης, είναι αρκετά καλό, αλλά όλα τα άλλα δεν έχουν νόημα. Είναι πολύ βαρύ και δεν διαθέτει κάλυμμα πληκτρολογίου, επομένως είναι δύσκολο να το μεταφέρετε. Και αν το θέλατε μόνο για οικιακή χρήση, θα ήσασταν καλύτερα με ένα tablet σχεδίασης που θα μπορούσατε να συνδέσετε στον πιο ισχυρό οικιακό σας υπολογιστή — και να το αναβαθμίσετε ανάλογα με τις ανάγκες.

Για όσους θέλουν να σχεδιάζουν ή να κρατούν σημειώσεις μόνο εν κινήσει, το iPad Pro και το Apple Pencil είναι απλώς η καλύτερη επιλογή.