Τρόπος πλευρικής φόρτωσης εφαρμογών στα Windows 10


Η Microsoft είδε επιτέλους το βοηθητικό πρόγραμμα ένα κατάστημα εφαρμογών. ένα πιστοποιημένο μέρος όπου οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος για επιτραπέζιους υπολογιστές ή/και κινητά μπορούν να βρουν εφαρμογές που είναι ασφαλείς για λήψη και δεν συνοδεύονται από bloatware. Ένα επίσημο κατάστημα εφαρμογών βοηθά τους προγραμματιστές όσο βοηθάει τους απλούς χρήστες, καθώς τους δίνει ένα μέρος στο οποίο θα στραφούν πολλοί χρήστες όταν αναζητούν μια εφαρμογή. Το κοινό που αποκτούν μπορεί να βοηθήσει στην εισαγωγή των φαινομενικά σκοτεινών εφαρμογών τους. Τούτου λεχθέντος, οι χρήστες των Windows βρίσκονται σε μεταβατική φάση. Αγαπάμε το Windows Store, αλλά δεν έχουμε συνηθίσει να περιοριζόμαστε σε ένα μέρος για την εγκατάσταση των εφαρμογών μας. Όποιος θέλει να φορτώσει μια σύγχρονη εφαρμογή θα βρεθεί αντιμέτωπος με ένα μικρό εμπόδιο, καθώς τα Windows 10, από προεπιλογή, δεν σας επιτρέπουν να το κάνετε. Ευτυχώς, δεν έχει μπλοκάρει αυτή τη δυνατότητα και για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να χρειαστεί να φορτώσετε μια εφαρμογή, δείτε πώς να το κάνετε.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Lens στο iPhone

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Ενημέρωση και ασφάλεια. Στην καρτέλα Για προγραμματιστές, επιλέξτε την επιλογή “Εφαρμογές πλευρικής φόρτωσης”. Θα λάβετε μια ειδοποίηση στην οθόνη που θα σας προειδοποιεί ότι αυτό μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο (περισσότερα για αυτό αργότερα). Για να συνεχίσετε, κάντε κλικ στο Ναι στο πλαίσιο προειδοποίησης.

Το ερώτημα λοιπόν είναι τι διακινδυνεύετε εδώ; Η απάντηση είναι ότι βάζετε τον εαυτό σας στον ίδιο κίνδυνο που κάνετε όταν εγκαθιστάτε μια εφαρμογή από έναν «άγνωστο εκδότη». Σας ακούγεται οικείο γιατί θα έπρεπε. Οι εφαρμογές υπογράφονται από προγραμματιστές και οι προγραμματιστές (οι καλοί) θα εγγραφούν στη Microsoft ώστε να λάβουν πάσο κατά την εγκατάσταση. Όταν εγκαθιστάτε μια μη σύγχρονη εφαρμογή, τα Windows ελέγχουν για να δουν ποιος είναι ο εκδότης. Εάν η εφαρμογή δεν έχει υπογραφεί, σας προειδοποιεί για το ίδιο. Όταν φορτώνετε μια εφαρμογή στα Windows 10, εκθέτετε τον εαυτό σας σε λίγο πολύ τον ίδιο κίνδυνο.

  Πώς να ελέγξετε τη συμβατότητα συσκευών και εφαρμογών πριν κάνετε κράτηση αντιγράφου των Windows 10