Τρόπος εξαγωγής σημειώσεων από αυτοκόλλητες σημειώσεις στα Windows 10

Η εφαρμογή Sticky Notes ήταν μέρος των Windows πριν από τα Windows 7. Παρέμεινε αμετάβλητη ως επί το πλείστον. Η ενημέρωση των Windows 10 του Οκτωβρίου 2018, η οποία έχει πλέον τεθεί σε αναμονή, εισήγαγε επιτέλους ορισμένες νέες δυνατότητες σε αυτήν. Η εφαρμογή έχει πλέον εκτεταμένη υποστήριξη για συντομεύσεις πληκτρολογίου και μπορείτε να εξάγετε σημειώσεις από την εφαρμογή Sticky, υπό την προϋπόθεση ότι τη χρησιμοποιείτε με τον λογαριασμό σας Microsoft.

Εξαγωγή σημειώσεων από τις κολλώδεις σημειώσεις

Ανοίξτε την εφαρμογή Sticky Notes. Εάν δεν έχετε ήδη συνδεθεί στην εφαρμογή, κάντε κλικ στο κουμπί περισσότερες επιλογές στην επάνω δεξιά γωνία μιας σημείωσης και από το μενού επιλέξτε Όλες οι σημειώσεις. Στον πίνακα που ανοίγει, κάντε κλικ στο κουμπί του οδοντωτού τροχού και κάντε κλικ στην επιλογή Είσοδος.

  Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Windows Freeform στο Android 7.0 [No Root]

Μόλις συνδεθείτε, θα δείτε μια επιλογή Εξαγωγή Σημειώσεων σε αυτόν τον ίδιο πίνακα ρυθμίσεων. Κλίκαρέ το. Οι σημειώσεις αποθηκεύονται αυτόματα στον λογαριασμό σας στο Outlook. Δεν χρειάζεται να έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Outlook στην επιφάνεια εργασίας σας. Επίσκεψη Outlook.com και συνδεθείτε με τον ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιήσατε για τις Sticky Notes.

Επάνω δεξιά, κάντε κλικ στο κουμπί του οδοντωτού τροχού και από το μενού που ανοίγει, κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή όλων των ρυθμίσεων του Outlook.

Στο παράθυρο που ανοίγει, μεταβείτε στην καρτέλα Γενικά και επιλέξτε Απόρρητο και δεδομένα. Εδώ θα δείτε ένα κουμπί Εξαγωγή γραμματοκιβωτίου. Κλίκαρέ το. Η εξαγωγή μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερις ημέρες, επομένως δεν είναι ακριβώς άμεση. Θα χρειαστεί να περιμένετε λίγο για να μπορέσετε να λάβετε τις σημειώσεις σας.

  Πώς να κρύψετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 10

Ήταν πολύ πιο εύκολο να εξάγετε σημειώσεις από την εφαρμογή Sticky Notes στα Windows 7. Θα μπορούσαν να αντιγραφούν ως αρχείο με την επέκταση SNT και η εφαρμογή Sticky Notes στα Windows 10 μπορεί να τις διαβάσει, ώστε να είναι εύκολη η εισαγωγή τους.

Καθώς η εξαγωγή σημειώσεων είναι τόσο περιοριστική και η εφαρμογή εξακολουθεί να είναι αρκετά βασική, οι χρήστες που προτιμούν εφαρμογές όπως το Evernote δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το Sticky Notes ως κάτι περισσότερο από ένα απλό pad. Η εφαρμογή θα πρέπει επίσης να μπορεί να εξάγει σημειώσεις στην εφαρμογή Outlook εάν την έχετε εγκαταστήσει στην επιφάνεια εργασίας σας ή τουλάχιστον παρέχετε την επιλογή να το κάνετε, αλλά δεν το κάνει. Παρατείνει ολόκληρη τη διαδικασία εξαγωγής χαρτονομισμάτων. Δεν κάνει καν χρήση του OneDrive, το οποίο εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να προωθήσει τους χρήστες.

  Αποθηκεύστε φωτογραφίες και βίντεο Instagram στο σύστημά σας [Windows]

Η εφαρμογή Sticky Notes πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα για iOS και Android. Ίσως τότε, οι χρήστες θα μπορέσουν να βρουν έναν καλύτερο και πιο γρήγορο τρόπο εξαγωγής σημειώσεων.