Πώς να κρύψετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 10

Η γραμμή εργασιών των Windows είναι ιδανική για γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά στον υπολογιστή σας. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες προτιμούν να το κρύψουν για να εξοικονομήσουν χώρο στην οθόνη. Δείτε πώς μπορείτε να αποκρύψετε τη γραμμή εργασιών στα Windows 10.

Αυτόματη απόκρυψη της γραμμής εργασιών στις Ρυθμίσεις

Για να αποκρύψετε αυτόματα τη γραμμή εργασιών σας, κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας και επιλέξτε «Εξατομίκευση» από το αναδυόμενο μενού.

Θα εμφανιστεί το παράθυρο “Ρυθμίσεις”. Στο αριστερό παράθυρο, επιλέξτε “Γραμμή εργασιών”.

  Πώς να διορθώσετε την αποτυχία ελέγχου ταυτότητας της πύλης AT&T U-verse

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στην ίδια τη γραμμή εργασιών και, από το μενού, να επιλέξετε «Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών».

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο που θα επιλέξετε, θα βρίσκεστε τώρα στο μενού Ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών. Από εδώ, αλλάξτε το ρυθμιστικό σε “Ενεργό” στην ενότητα “Αυτόματη απόκρυψη της γραμμής εργασιών σε λειτουργία επιφάνειας εργασίας”. Εάν ο υπολογιστής σας μπορεί να μεταβεί σε λειτουργία tablet, μπορείτε να αποκρύψετε τη γραμμή εργασιών, εναλλάσσοντας και αυτήν την επιλογή σε “Ενεργό”.

Η γραμμή εργασιών σας θα κρυφτεί αυτόματα. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός εάν λάβετε μια ειδοποίηση από μια εφαρμογή στη γραμμή εργασιών ή αν τοποθετήσετε το ποντίκι σας πάνω από το σημείο που θα έπρεπε να βρίσκεται η γραμμή εργασιών, δεν θα εμφανιστεί.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τα κινούμενα σχέδια στα Windows 10

Μπορείτε να αναιρέσετε αυτές τις ρυθμίσεις επιστρέφοντας τα ρυθμιστικά στη θέση “Off”.

Αυτόματη απόκρυψη της γραμμής εργασιών χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Εάν αισθάνεστε σαν χάκερ, μπορείτε επίσης να αλλάξετε την επιλογή αυτόματης απόκρυψης μεταξύ ενεργοποίησης και απενεργοποίησης εκτελώντας εντολές χρησιμοποιώντας τη Γραμμή εντολών.

Αρχικά, ανοίξτε τη Γραμμή εντολών πληκτρολογώντας «cmd» στη γραμμή αναζήτησης των Windows και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εφαρμογή «Γραμμή εντολών» από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Στη γραμμή εντολών, εκτελέστε αυτήν την εντολή για να αλλάξετε την επιλογή αυτόματης απόκρυψης της γραμμής εργασιών σε:

powershell -command "&{$p='HKCU:SOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerStuckRects3';$v=(Get-ItemProperty -Path $p).Settings;$v[8]=3;&Set-ItemProperty -Path $p -Name Settings -Value $v;&Stop-Process -f -ProcessName explorer}"

Και για να απενεργοποιήσετε την επιλογή αυτόματης απόκρυψης της γραμμής εργασιών, εκτελέστε αυτήν την εντολή:

powershell -command "&{$p='HKCU:SOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerStuckRects3';$v=(Get-ItemProperty -Path $p).Settings;$v[8]=2;&Set-ItemProperty -Path $p -Name Settings -Value $v;&Stop-Process -f -ProcessName explorer}"

  Δημιουργήστε ένα προσαρμοσμένο πλακίδιο εφαρμογής για το μενού Έναρξης των Windows 10